FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
ne treba Husrefa tjerat, treba mu otjerat ove propalitete od igrača i dovesti druge, bekove prvo, stopera, playa...
znači Emire na tebi je da se rješiš:Hebiba,Halila,Šišića,Šofranca i Krste
rodili bi se kad bi ovi otišli....
znači Emire na tebi je da se rješiš:Hebiba,Halila,Šišića,Šofranca i Krste
rodili bi se kad bi ovi otišli....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Cudan osjecaj, valjda nismo navikli na poraze, yebat ga, napravili su lufta da mogu jednu kiksat i jesu, idemo dalje, pobijedit u derbiju i zaboravit ovo.
Igraj bordo bijeli
Igraj bordo bijeli
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Samo ovi Adzema da ne vrate pred derbi i bit ce sve ok 
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
bordopoeta
- Kontakt:
[quote="zagor1987"]Kod nas tjeraju covjeka,a komsije kukaju kako nam je on najaca karika[/quote
Pa oni navijaju za naše najlošije poteze. Sjećaš li se kako su se samo bili uspaničili kada smo doveli Lj. Petrovića, te su poveli pravu kampanju protiv njega (foto-šop fotografija sa Arkanom), ko fol oni zabrinuti gdje će nas trenirati četnik itd. Uostalom, zar je nama relevantno njihovo mišljenje, koji su nam najveći šmanadu.
Pa oni navijaju za naše najlošije poteze. Sjećaš li se kako su se samo bili uspaničili kada smo doveli Lj. Petrovića, te su poveli pravu kampanju protiv njega (foto-šop fotografija sa Arkanom), ko fol oni zabrinuti gdje će nas trenirati četnik itd. Uostalom, zar je nama relevantno njihovo mišljenje, koji su nam najveći šmanadu.
-
bordopoeta
- Kontakt:
Sve rečeno, burazeru! Sve se slažem osim za Ahmeta.Pantelija je napisao/la:Evo da vas pitam, posto se ne smije kritikovati husref, da meni koji sam izgleda laik, objasne sta jento anel hebibovic odigrao za ovih utakmica zajednonsa evropom, posebno na poziciji na kojoj izgleda kao neko ko je jucer upoznao se sa loptom?
Ima uzasno pozicioniranje sa beka, uzasno lose kontrolise prostor, pusta igraca (i onda se dere nesto kao), niti jesan centarsut kako treba ,nula driblinga. Dakle, apsolutno beskoristan i nepotreban. Šabanovicev centarsut je svaki put opasnost za protivnika, ali svaki put. O prednosti u defanzivi da ne pricam . A tek o yome da jedan ima 20 a drugi 29 i da ovoga ne mozemo uvaliti ni u drugu turasku a Bgm sabanovic jako dobro igra na poziciji koja je inace u svijetu fudbala poprilicno deficitarna.
Drugo, po cemu jedan Halilovic zasluzuje da igra ispred bilo kojeg krilnog igraca? Prvo je sfao za ugovor, pa je onda s viskom kila dosao, pa sad izgleda uzasno lose na terenu i sem gola krupi apsolutno NISTA!
TRECE, zasto adukor na stoperu pored Sofranca? Cemu ta vratolomija? Zasto stoper ne igra na atoperakoj poziciji, nego se izmislja topla voda. E kada imas u ekipi beka koji nije bek, stopera koji nije stoper, lijevo krilo koje je sterilno, desno krilo koje isto tako je kvalitetno ali ne za 1 na 1 , onda si donji.
A sve se moglo srediti samo sa dva igraca. Sofranac na stopera, sabanovic na beka, tatar lijevo umjesto halilovica, hebib ili sisisc desno na krilo, u vezni adukor stanoje malo da se dohaviza. Duplo lakse je uzeti 3 boda u gabeli nego na derbiju. Sad ide pritisak, Ahmetovic neefikasan i jako lose izgleda na terenu, konstantno pada a audije onsa i kada ga udare nece da sviraju, meni Hare duplo bolje izgleda od njega. Ali husref ocito ima svete krave koje ne dira a kada mu dodju glave onda ce biti kasno. Ekipa u kojoj jedan hebibovic igra bilo koju poziciju u prvih 11 nece i ne moze biti prvak.
Ahmeta yebe ovo miholjsko ljeto 
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
-
bordopoeta
- Kontakt:
Nije ni svaki poraz isti. Ovaj mnogo boli, jer smo imali odličnu priliku da se dodatno učvrstimo kao lideri, i jer smo izgubili od najlošije ekipe u ligi. Ekipe koju zrinje mlatnu 4:0 i koju, veoma lahko, uzme mrtva Mladost. Normalno je da su i porazi sastavni dio sporta, jer da ih nije sporta ne bi ni bilo, ali ponavljam mnogo boli poraz od ovakve ekipe, protiv koje od mogućih 6 osvojimo samo jedan bod. To se ne može tolerisati al nikako. A šta ćemo ako nam baš ti bodovi budu nedostajali za titulu, što je, ovim razvojem događaja, vrlo moguće?Laznjak je napisao/la:Pantelija druze.
Da je Ahmo pogodio gol, a ne precku i ds je zavrsila bar jos jedna u golu od ovih sansi sve bi drugacije bilo. Svi bi bili heroji. Nema ovo veze sa taktikom, Husref radi sa njima i zna ko moze najbolje doprinjeti na kojoj poziciji. Dupovac reko Torlaku da ne zna sta mu je, ne moze da se trgne. Osjeca neki teret u nogama...
Hocu da ti kazem da je ovo drugi poraz i da treba dati podrsku, a na kraju kritikovat, ako bude potrebe ( nadam se da nece). Vidio si sam uslove i jednostavno imali smo pravo na kiks. Sad ako uzmu na derbiju sve je opet isto. Nadam se da ce zvijezda bar bod uzeti. Elem do nas je najvise. Ne znam kako nismo navikli dosad na kikseve, ovo je bajno kako ne nekad znalo biti. Brate prvi smo, igramo najljepši fudbal, najvise zabili i sta sve ne. I onda se pojavi padobranac koji .... Ne mogu da se ponavljam. Elem samo podrska nikad pritisak. Treba biti tu i u porazu, koji ces nam ako ces biti tu samo kad slavimo.
-
bordopoeta
- Kontakt:
pasica je napisao/la:Ahmeta yebe ovo miholjsko ljeto
Ahmet nam je mila majka, sta je sa Rahmana jos malo pa je zajebo Hebiba sa promasajimabordopoeta je napisao/la:pasica je napisao/la:Ahmeta yebe ovo miholjsko ljeto![]()
![]()
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
Pazi ti samo ovog debila od juniorskog trenera Radnika yebo mater sebi.
Kako mi je samo drago zbog Salčina.
Kako mi je samo drago zbog Salčina.
Ok izgubli. Idemo dalje. Da je bruka, bruka je. Za sad, ne dizati tenzije.
Ali, sa ovim porazom su sami sebi natovarili na grbacu da MORAJU dobiti derbi.
Ako kiksaju protiv Kmelje, e onda treba poceti pricati o nekim stvarima...
Ali, sa ovim porazom su sami sebi natovarili na grbacu da MORAJU dobiti derbi.
Ako kiksaju protiv Kmelje, e onda treba poceti pricati o nekim stvarima...
Ne mogu ni da shvatim,a Boga mi jos manje da razumijem pojedince ovdje...Drvlje i kamenje na Musemića,na akademce,na taktiku...
Vecina se poziva na to da je poraz od posljednjeplasirane ekipe u nasoj ligi katastrofa srazmjerna cunamiju i da odmah sve treba mijenjati????
Sa glupostima se ide dotle da se Sarajevo uporedjuje sa Realom i da je potpuno "normalno",da smijenimo Musemica,jer smo ozbiljan klub i da treba uciniti ono sto je uradio Perez...Da li je potrebno komentarisati????
Da bi neko bio trener,mora imati svoje "musice",mora imati neka svoja vidjenja,koliko god se ostalim cinila nelogicna,ali pravi trener mora imati i hrabrost i priznati ih,no bez obzira na greske mi to trebamo i ispostovati...
Biti trener Sarajeva u ovoj nasoj ligi je izuzetno tesko,a znamo koliko je nas klub u srcu ovog covjeka koji je na klupi doživio i infarkt,koji je doživljavao i pljuvanje i psovanje ,koji je doživljavao i ponižavanje od strane uprave...
Na onoj ledini od terena juce u Gabeli i sa onakvim vremenskim uslovima,smijem glavu na panj staviti da bi izgubili i mnogo renomiraniji protivnici iz mnogo jacih liga,osim Zrinjskog...
Zašto Zrinjski ne može izgubiti od Goška,zapravo postavlja se pitanje zasto Zrinjski ne gubi bodove protiv "malih" ekipa???
Javna je tajna da je Gabela zapravo filijala ove Mostarske ekipe i da svoje igrace besplatno salju u Gosk,kao sto je i javna tajna da su oni isfinansirali kompletan put do Premijer lige...Dovoljno je juce bilo gledati igrace granicnog prelaza kako jedva stoje na nogama,ali kao u ekstazi jure nase fudbalere i bacaju se na glavu za svaku loptu...Kažem, tako svaka ekipa treba da se bori,ali ako pogledate taj isti Gosk protiv Zrinjskog onda cete shvatiti da se na terenu igraci iz mjesta sa 15 kuca nisu ni oznojili,jer platu treba zaraditi,a plata stize iz Mostara,sigurno je ne primaju od prodatih karata..
Javna je tajna,da je Radnik u "prijateljskim" odnosima sa Mostarcima,da im Zrinjski finansira pripreme kao i Krupa,ciji su igraci uvjek 300% nabrijani kada igraju protiv nas...
E sada,od ostalih moramo priznati da postoje klubovi koji nas ne mogu organski smisliti koji imaju nekakvu nenormalnu averziju,necu da kažem "mržnju" prema Fk Sarajevo,a to su Soboda i Čelik...Koji su ,kao sto i njihovi navijaci kažu spremni sve uciniti,"poginuti" na terenu,prepustiti bodove drugim ekipama,kako bi najvecem klubu u BiH zagorcali život...
E sad,u svemu tome biti trener Sarajeva je zaista tesko,biti igrac,je zaista tesko i sav taj pritisak koji se stvara od postavljenih ciljeva,od nas samih navijaca je težina koja se mora nositi na plecima i izgubiti jednu utakmicu u ovakvim uslovima nije smak svijeta.
Je li to uprava izdvojila 2 miliona KM,pa su dovedena ,za nase uslove spektakularna pojacanja,nije,jesu li im plate na nivou Reala,Atletika i ostalih,nisu...
E, okosnicu ove ekipe ipak cine nasa djeca,oni momci koji nas klub nose u srcu ,kao sto ga nosi i Husref...A ta djeca,ti akademci sa par ostalih fudbalera,priustili su i nama i svima u ovoj državi igru koja je po nekoj osnovi najbliža "modernom fudbalu"
No,mi smo takvi,Mujakic napravi gresku,sto je sasvim normalno,pa napravi je i Ramos u Realu,kada pojedinci vec porede neuporedivo,pa mu niko majku ne psuje,pa Slisković u Mostaru izgubi od ovog očajnog i demotivisanog Želje,pa niko ne traži smjenu,ali mi...Mi,samo cekamo da se nesto desi kako bi se bas ljudski ispljuvali na sve ono sto su ti momci do sada uradili...
Sabura ljudi malo,konacno imamo strategiju sa Akademijom i pustite Husa neka radi...Uskoro cemo imati nesto sto nema niko ni u regiji ni u Evropi,imacemo okosnicu tima od djece koja su i ponikla u klubu za koji se živi i koja ce svojim transferima u bliskoj buducnosti jos vise izdici klub koji je i onako iznad svih ostalih u nasoj državi...
Vecina se poziva na to da je poraz od posljednjeplasirane ekipe u nasoj ligi katastrofa srazmjerna cunamiju i da odmah sve treba mijenjati????
Sa glupostima se ide dotle da se Sarajevo uporedjuje sa Realom i da je potpuno "normalno",da smijenimo Musemica,jer smo ozbiljan klub i da treba uciniti ono sto je uradio Perez...Da li je potrebno komentarisati????
Da bi neko bio trener,mora imati svoje "musice",mora imati neka svoja vidjenja,koliko god se ostalim cinila nelogicna,ali pravi trener mora imati i hrabrost i priznati ih,no bez obzira na greske mi to trebamo i ispostovati...
Biti trener Sarajeva u ovoj nasoj ligi je izuzetno tesko,a znamo koliko je nas klub u srcu ovog covjeka koji je na klupi doživio i infarkt,koji je doživljavao i pljuvanje i psovanje ,koji je doživljavao i ponižavanje od strane uprave...
Na onoj ledini od terena juce u Gabeli i sa onakvim vremenskim uslovima,smijem glavu na panj staviti da bi izgubili i mnogo renomiraniji protivnici iz mnogo jacih liga,osim Zrinjskog...
Zašto Zrinjski ne može izgubiti od Goška,zapravo postavlja se pitanje zasto Zrinjski ne gubi bodove protiv "malih" ekipa???
Javna je tajna da je Gabela zapravo filijala ove Mostarske ekipe i da svoje igrace besplatno salju u Gosk,kao sto je i javna tajna da su oni isfinansirali kompletan put do Premijer lige...Dovoljno je juce bilo gledati igrace granicnog prelaza kako jedva stoje na nogama,ali kao u ekstazi jure nase fudbalere i bacaju se na glavu za svaku loptu...Kažem, tako svaka ekipa treba da se bori,ali ako pogledate taj isti Gosk protiv Zrinjskog onda cete shvatiti da se na terenu igraci iz mjesta sa 15 kuca nisu ni oznojili,jer platu treba zaraditi,a plata stize iz Mostara,sigurno je ne primaju od prodatih karata..
Javna je tajna,da je Radnik u "prijateljskim" odnosima sa Mostarcima,da im Zrinjski finansira pripreme kao i Krupa,ciji su igraci uvjek 300% nabrijani kada igraju protiv nas...
E sada,od ostalih moramo priznati da postoje klubovi koji nas ne mogu organski smisliti koji imaju nekakvu nenormalnu averziju,necu da kažem "mržnju" prema Fk Sarajevo,a to su Soboda i Čelik...Koji su ,kao sto i njihovi navijaci kažu spremni sve uciniti,"poginuti" na terenu,prepustiti bodove drugim ekipama,kako bi najvecem klubu u BiH zagorcali život...
E sad,u svemu tome biti trener Sarajeva je zaista tesko,biti igrac,je zaista tesko i sav taj pritisak koji se stvara od postavljenih ciljeva,od nas samih navijaca je težina koja se mora nositi na plecima i izgubiti jednu utakmicu u ovakvim uslovima nije smak svijeta.
Je li to uprava izdvojila 2 miliona KM,pa su dovedena ,za nase uslove spektakularna pojacanja,nije,jesu li im plate na nivou Reala,Atletika i ostalih,nisu...
E, okosnicu ove ekipe ipak cine nasa djeca,oni momci koji nas klub nose u srcu ,kao sto ga nosi i Husref...A ta djeca,ti akademci sa par ostalih fudbalera,priustili su i nama i svima u ovoj državi igru koja je po nekoj osnovi najbliža "modernom fudbalu"
No,mi smo takvi,Mujakic napravi gresku,sto je sasvim normalno,pa napravi je i Ramos u Realu,kada pojedinci vec porede neuporedivo,pa mu niko majku ne psuje,pa Slisković u Mostaru izgubi od ovog očajnog i demotivisanog Želje,pa niko ne traži smjenu,ali mi...Mi,samo cekamo da se nesto desi kako bi se bas ljudski ispljuvali na sve ono sto su ti momci do sada uradili...
Sabura ljudi malo,konacno imamo strategiju sa Akademijom i pustite Husa neka radi...Uskoro cemo imati nesto sto nema niko ni u regiji ni u Evropi,imacemo okosnicu tima od djece koja su i ponikla u klubu za koji se živi i koja ce svojim transferima u bliskoj buducnosti jos vise izdici klub koji je i onako iznad svih ostalih u nasoj državi...
Da se razumijemo nit sam protiv Husrefa niti sam za njega na duze staze, ali jedna stvar mi para usi, a to je njegovo ponasanje. Dakle dok pobjedjumo sve je u redu, smjeska se i nema problema, a kada gubimo, pocne kriviti usta i nesto gestikulirati kao povrijedjeni djecak koji nije dobio igracku a istu je dobio njegov brat ili drugat. Juce mi je bas bilo krivo kada se posle utakmice zakacio sa neretljakom. Nesto pametuje covjeku u sustini pravi se da sve zna. Hocu reci da ne treba da se krivi protivnicki trener kada izgubis bodove, krivi samo sebe i svoju ekipu. Gosk je limitirana ekipa u odnosu na nas i logika je da ce koristiti sve moguce situacuje od loseg terena, zadrzavanja igre i slicno. Ne mogu se oni nadigravati sa nama jer znaju da ce izgubiti. Isto to je radio i Radnik na kosevu. Takodje lijepo onaj iz Zvijezde juce izjavi, sve su to stvari koje vode do osvajanja bodova.Treba biti veliki i u pobjedi i u porazu.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- SedrenikHz
- Kontakt:
SVI NA DERBI DA UGASIMO PLAVU KURavu
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"
MOŽDA I IGRAČI SE POJAVE!!!SedrenikHz je napisao/la:SVI NA DERBI DA UGASIMO PLAVU KURavu
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Anel Hadzic
Haj Hadzija zovi rodjaka
Na pitanje da li bi obukao dres nekog bh. kluba, odgovorio je ekspresno.
- Ja sam veliki navijač bordo tima i za mene u BiH postoji samo Sarajevo. Mogao bih sebe zamisliti u dresu bordo tima gdje bih jednog dana volio zaigrati i završiti karijeru
Haj Hadzija zovi rodjaka
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Malo je ovdje navijaca koji uzivo gledaju Sarajevo. Realno iste utakmice, kao jučerašnju, smo odigrali kuci protiv Širokog, Radnika, Slobode gdje se mogao zalomiti remi. Tanko je ovo već duze vrijeme samo su i protivnici tanki također. Nema nekog iskoraka u odnosu na ostale po pitanju taktike, samo imamo bolji i širi igracki kadar.
trener nam je nikakav motivator, to je poznato bilo i prije nego nas je uzeo...svaka ekipa koju je vodio mu je patila od kriza i njegova reakcije bi bila uvijek ista ne znam ja šta se dešava, šta im je....brojjedan je napisao/la:Malo je ovdje navijaca koji uzivo gledaju Sarajevo. Realno iste utakmice, kao jučerašnju, smo odigrali kuci protiv Širokog, Radnika, Slobode gdje se mogao zalomiti remi. Tanko je ovo već duze vrijeme samo su i protivnici tanki također. Nema nekog iskoraka u odnosu na ostale po pitanju taktike, samo imamo bolji i širi igracki kadar.
Vidjecemo nakon naredne 2 tekme, jer moze biti jos puno gore.kengur je napisao/la:28 sep 2018
Buduci da situacija nije savrsena, ali ide nabolje mozda nece da "talasa" jer cak ni ovo sada nismo navikli imati. Svi se nadamo da ce se ovo zakotrljati jos bolje pa da se ne odmaze i usporava momentum. A ako se slucajno pojavi par kikseva e onda ce sve to sto se cuva da iskoci i svi se cude "zasto je do jucer bilo sve perfektno" a sada se napada svom zestinom. Pogotovo kada cekas uspjeh duze vremena.
Neki ovdje tako slijepo brane status quo da je to zastrasujuce. Nema veze sto od jedne od najlosijih ekipa u jednoj od najlosijih liga Evrope uzmemo samo 1 bod od mogucih 6, ali ne talasaj.
Dobre stvari kojima ste zaslijepljeni su vecinom bile plod slucaja a ne kvalitete. Nije uprava planski gurala akademce nego nije bilo drugog rjesenja. Inace koj bi ludjak ubacio golmana da mu prva zvanicna seniorska tekma budu Zrinjski i derbi ? Ni u ludilu ali posrecilo se.
Ispada da su bordopoeta, Stroj1946, Iniesta, Joker, Pantelija i slicni ovdje manjina jer govore istinu. Bolje je zmiriti i uzivati dok traje.
Ima ovdje dosta kolizije izmedju starije raje i ovih mladjih.
bordopoeta se sigurno sjeca da smo '90 bili prvaci svijeta u kosarci i vaterpolu i imali drugacija ocekivanja od zivota. Od rata je zavladao mediokritet i svi su sretni ako se dobije Listica, Mladost i slicni. Stariji su navikli na puno vise i ne padaju u nesvijest ako u ovom cemeru od lige uvezes par pobjeda na guzove. To su radile i komsije zadnje 2 godine pa na kraju pusiona (jer nisu imali stvarni kvalitet).
Sada igraci briju noge, puse shishu i stavljaju selfije na socijalne mreze a prije su trosili vrijeme da se unaprijede ala Kindze ili Drazen Petrovic koji su sami ostajali i radili da sebi podignu kvalitet. Ali zato poslije nisu imali "mentalnih" problema pa ni protiv najboljih na svijetu. Ovi nasi imaju problem jer im par bolesnika sa istoka opsuje ili uvredi nekog. U derbiju ce gurbeti opet ici u kost i pregrubo a vidjecemo kako ce nasi to podnijeti.
O igri sinoc se moze puno reci. Samo jedan detalj : Adukor samo siri ruke jer mu se cijelu tekmu niko ne otvara. Nema kome da je gurne u napad. Nasi ne shvataju koncept igre "bez lopte ". Svi imaju cuvare pola metra iza sebe i cekaju. Pa i 70-tih su treneri trazili to od igraca, a ne sada. Prespor tempo igre, kontrola lopte, zdrava logika i puno jos stvari fali igracima. Ima se jos puno toga analizirati ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.