FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 29 okt 2018, 19:27

zagorski je napisao/la:Super stvar je afirmacija mladih igraca iz Akademije,a fantasticna stvar je kada se ti momci nakon par dobrih sezona transferiraju vani za neku finu cifru i taj nacin rada svakako treba podrzati,kao i cinjenicu da konstantno imamo po nekoliko tih momaka u prvom timu. Klub je u minulom periodu uzeo finu lovu za nekoliko akademaca koji fakticki nisu odigrali nijednu utakmicu za prvi tim,a jos ce se bolje profitirati na Mujakicu,Pidri i ostalih momcima koji su vec nezamjenjivi prvotimci.
Ja se samo nadam da ce se nekada vidjeti i neke konkretne koristi od tog novca i od tih transfera,inace ne vidim svrhu u tome osim da se krpe rupe u budzetu i finansira najglomaznija klupska administracija.
Mora se (konacno) poceti i ulagati nesto od tih sredstava u konkretne stvari: nastaviti dovoditi mlade talente u Akademiju,dovoditi najbolje igrace lige uz eventualno placanje obestecenja,infrastruktura itd.
Da razmjenimo misljenja. Akademija po mojoj procjeni kosta vise od budzeta 8 premijerligasa pojedinacno. 50 djecaka(hranarine,skolarine,oprema itd,20 trenera, pomocno osoblje,putovanja po turnirima,obestecenja itd..).Da je to jeftino i lahko imali bi to i Lazni,Zeljo,Listica i drugi.Zar se Sliskovic nije zalio sto ne moze dovesti 6 stranaca, jer nema Akademije.Po meni smo na dobrom putu.Jesmo pocetkom ove godine hajrovali , ali ne zaboravimo da Akademija egzistira 3-4 godine. Kamp.Nikad ga ne bi imali da nije Tana. Znam ne odnosi se prema nama kao vlasnik,a mozda je i bolje. Nekako imamo i neke nase autonomije.On je kreditirao,mozda i vraca nesto,a vala i nije puno povratio.U nasem Kampu se priprema reprezentacija.Znaci kvalitet.Ako Bog da doci ce i vrijeme kad cemo placati obestecenja,ali za to trebamo ostvariti prihod od 4-5 mill. KM. Zato kazem stalni napredak,sto manje gresaka i promasenih investicija u vidu igraca (a bilo ih je , samo cu napisati JESIC). Pozdrav :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 okt 2018, 19:31

Izgleda da im i Zaimovic propusta derbi mora na neku operaciju izgleda,kakav god da je po nas je nezgodan i bolje sto neigra.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 okt 2018, 19:33

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Moja najveća želja je da budemo kao Bayern bosanske lige - da sve bolje igrače iz rivalskih klubova dovodimo u naš klub i samim tim olakšamo sebi posao u osvajanju domaćeg prvenstva. Znači isključivo dovođenje dobrih igrača iz domaćeg prvenstva i afirmacija domaćih igrača, ako ne u našem klubu onda na posudbama u PREMIJERLIGAŠKIM klubovima.
Je li ono tebi brat navija za Zelju ? Cuvaj password , cini mi se da poneki post je njegovo djelo. Znam brat je brat , ali ako navija za Zelju cuvaj i mjenjaj sifru. :urnebes: :urnebes: Sala halali . Pozdrav i Selam Krajini. :tokralju: :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 okt 2018, 19:52

miky_hz je napisao/la:Izgleda da im i Zaimovic propusta derbi mora na neku operaciju izgleda,kakav god da je po nas je nezgodan i bolje sto neigra.
Odlično!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 29 okt 2018, 20:10

Previse je kritika pisano od jucer na ovom forumu. A vala vrijedi da se pohvali uprava za ovaj video, ne bi bilo lose cešće ovakve ''promo spotove'' da prave..

:salut: :salut: :ljepota:
Bordo bijeli za život cijeli!!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 29 okt 2018, 20:40

bordopoeta je napisao/la:
Vanja8 je napisao/la:[quote="bordopoeta"

Zašto je za tebe glupost, ako upoređujem Sarajevo sa Realom i ako želim (a želim) da bude kao Real, najbolji evropski klub svih vremena. Zašto amnestiraš Husrefa za njegov loš i nestručan rad? On sa Slobodom koja je u to vrijeme imala najbolji tim u državi nije ništa osvojio. Pa Mladost koja je pod Rahimićem izvanredno stajala, kad je on preuze zamalo ljudi ne ispadoše iz lige. Kada smo već kod Rahimića vidiš li kako je to izvrstan trener, vidiš li šta radi i šta je uradio sa Veležom, da ne pominjem Gašperinija šta je sve uradio sa Atalantom. Ovdje pojedinci veličaju Husrefa kao da je i on sa nama postigao nešto slično. Nije ovo poslijeratno Sarajevo, valjda smo napravili ili trebamo napraviti iskorak, on je prevaziđen trener i zašto ne probati sa drugim sa kojim bi napravili taj iskora. Možda se ti zadovoljavaš sa gubljenjem 5 od 6 bodova protiv smiješne ekipe, ali ja ne ili 0:8 na Koševu protiv bilo koga. Uostalom, nekoliko utakmicau ovoj sezoni sa kojima smo zadovoljni nije odraz njegovog rada i stručnosti, ja bih prije rekao da je to incident. LP.
Volio bih i ja da je Rahmanović Mesi,volio bih i ja da je Sarajevo redovni ucesnik LŠ,ali nije,na žalost...
Ono sto mi želimo treba pretociti u realnost,a realnost je daleko od toga da se možemo porediti sa Realom...
Drugo,ne amnestiram ja Musemića ni za sta,ali nisam ni zato da se nakon jednog poraza urucuje otkaz i koga dovesti???
Iole ozbiljniji trener,nece da priča o tome da sjedne na klupu Sarajeva,sjeti se onog Zekica iz Osjeka,kada je na pitanje novinara da li bi preuzeo Fk Sarajevo odgovori "Budite ozbiljni,postavljajte ozbiljna pitanja".Eto reci mi ti koga bi doveo na klupu,Ranijeria,Zidana,Kllopa...I ja bih volio da je to moguce,ali....
Jos da ti odgovorim i za Rahimica,koga izuzetno cijenim kao strucnjaka,ali reci ti meni koliko on vec vraca Velež u Premijer ligu,evo treca godina,mada kažem da je vrhunski trener,ali covjek ima ugovor sa Musijom iz Mladosti i otisao je u svoj Velež kako bi to napravio...
Kada vec uporedjujes evropske velikane,onda ti je jasno da Di Francesko ne dobi otkaz nakon poraza od Spala,pa ni ovaj Lopatuegie ne dobi otkaz nakon poraza od Alavesa,pa ni Kovač nakon poraza od Borusije od 0:3 na svom terenu...
I hoces reci da smo prije pocetka nase lige mi imali najbolju ekipu?
Malo prelistaj forume i ono pljuvanje na upravu i na Musemica,kako nikoga imalo vrijedna ne dovedose,kako nam je limit borba za Evropu,a ne za sampiona i...?????
Dobio si ekipu koja igra najljepsi fudbal,ekipu koja je na prvom mjestu,ekipu koja gura i u kupu...
Pa ne treba druže skidati glave za prvi kiks,jos pogotovu na onakvom terenu i u onakvim uslovima...

Znam ja, druže, vrlo dobro, gdje smo mi a gdje je Real. Ne poredim na takav način. Ali zašto ne stremiti ka nekom većem cilju. Ugledati se na one uspješne, kako to oni rade, neke stvari kopirati ako je moguće. Zar nije normalno željeti da tvoj klub bude učesnik grupnih faza. Ja sam doživio na Koševu, što i tebi i svim zaluđenicima u bordo boju želim, gostovanje jednog najvećeg poslije Reala. Kakav je to osjećaj pred 50-ak hiljada gledalaca tvoj tim igra protiv jednog od najvećih (za mene drugi od najvećih) evropskih i svjetskih imena, a čitav stadion kao u transu, neopisivo. Naspram tvog tima imena Dž. Besta, B. Čarltona, D. Loua...[/quote]

Da ti kažem druže,ti si bio na tekmi sa M.Unitedom,a ja na tekmi sa Hamburgom,predvodjenog sa strasnim Horst Hrubesom i nemas meni sta pricati o velikanima koji su igrali sa nasim klubom.
Ja sam bio na Kosevu kada su karijeru zapocinjali i Musemic i Janjos i Merdanovici i Jakovljevic i Susic i Paja,...
I mislis da ne želim ponovo da gledam utakmice kao sto je ona na kosevu 3:3 sa HSV-om.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 29 okt 2018, 20:54

BSamo da Kovacevic ne bude imao neke svoje bravure...on ce se prepasti i ovaj derbi..zelen je on jos..kao sto sam se pribojavao i prije meca na Grbavici pa se ispostavi tako..poce plakat na sred tekme kad zabise ponisteni gol njegovom greskom..mozda bi on mogao na hladjenje

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 29 okt 2018, 20:58

Samozdravlje je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Moja najveća želja je da budemo kao Bayern bosanske lige - da sve bolje igrače iz rivalskih klubova dovodimo u naš klub i samim tim olakšamo sebi posao u osvajanju domaćeg prvenstva. Znači isključivo dovođenje dobrih igrača iz domaćeg prvenstva i afirmacija domaćih igrača, ako ne u našem klubu onda na posudbama u PREMIJERLIGAŠKIM klubovima.
Je li ono tebi brat navija za Zelju ? Cuvaj password , cini mi se da poneki post je njegovo djelo. Znam brat je brat , ali ako navija za Zelju cuvaj i mjenjaj sifru. :urnebes: :urnebes: Sala halali . Pozdrav i Selam Krajini. :tokralju: :bih:
:urnebes: Navija, navija. Skrenuo sa pravog puta. Selam nazad. :)
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 okt 2018, 21:07

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:
:urnebes: Navija, navija. Skrenuo sa pravog puta. Selam nazad. :)
Sad te još više gotivim.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 okt 2018, 21:13

Kad bi derbi poceli bez Husrefovih bravura imali bi bar 20 % vise sanse za pobjedu. Dovoljno je Adukora gurnuti u vezu, a Sabanovica na beka.
Kovacevic
Sabanovic Dupovac Mujakic Pidro
Adukor Crepulja
Hebibovic Rahmanovic Velkoski
Ahmetovic
Ovakva postavka jer evidentno da i Hebibovic i Krste moraju igrati, zato neka ih onda ovdje gdje jesu. Na klupi imas Tatara, Handzica, Stanojevica, Sisca... Moze se mnogo iskombinovati samo malo manje tvrdoglavosti.
Hadzijini su u qrcu ali to u derbiju nista ne znaci. Nek nema celavog vazda je medju boljima protiv nas. Sredina bi im mogla biti sterilna (Vranjes igra ko preko qrca, onaj zutalj Hajdarevic ne moze meda, Refikov sin nit moze, nit hoce jer jeblizu transfera, samo onaj Curjuric moze nesto, ali tu vidim prednost nasih Adukora, Crepulje i Rahmana).
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 29 okt 2018, 21:16

belosevic28 je napisao/la:Kad bi derbi poceli bez Husrefovih bravura imali bi bar 20 % vise sanse za pobjedu. Dovoljno je Adukora gurnuti u vezu, a Sabanovica na beka.
Kovacevic
Sabanovic Dupovac Mujakic Pidro
Adukor Crepulja
Hebibovic Rahmanovic Velkoski
Ahmetovic
Ovakva postavka jer evidentno da i Hebibovic i Krste moraju igrati, zato neka ih onda ovdje gdje jesu. Na klupi imas Tatara, Handzica, Stanojevica, Sisca... Moze se mnogo iskombinovati samo malo manje tvrdoglavosti.
Hadzijini su u qrcu ali to u derbiju nista ne znaci. Nek nema celavog vazda je medju boljima protiv nas. Sredina bi im mogla biti sterilna (Vranjes igra ko preko qrca, onaj zutalj Hajdarevic ne moze meda, Refikov sin nit moze, nit hoce jer jeblizu transfera, samo onaj Curjuric moze nesto, ali tu vidim prednost nasih Adukora, Crepulje i Rahmana).
Ma na derbiji nista ne znaci...moze ga neki levat dati od kojeg se najmanje ocekuje u obje ekipe..Zaimovic tri gola u dva derbija i nije vise nijednog dao..ne moze meda..ne mozes pametan biti

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 29 okt 2018, 21:18

Znam dadox, ali opet kad postavis ekipu bez Hebibovica na beku, vratis Adukora na prirodnu poziciju, moze se vise ocekivati. Svi na derbi i podrzati ekipu maksimalno, makar gledali i Hebiba na beku a Adukora na stoperu (izvjesnije nego ovu moju postavku al' eto).
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 29 okt 2018, 21:21

belosevic28 je napisao/la:Znam dadox, ali opet kad postavis ekipu bez Hebibovica na beku, vratis Adukora na prirodnu poziciju, moze se vise ocekivati. Svi na derbi i podrzati ekipu maksimalno, makar gledali i Hebiba na beku a Adukora na stoperu (izvjesnije nego ovu moju postavku al' eto).
Ma ne vjerujem da ce on to uraditi ali jbg..uporan je sto se toga tice,ali jbg sta ces mu..suhu imam samo sto kontam da mozda sad ne dodje period nakon goska od dva tri kiksa u nizu..ne radi zelje ko zelje..real,barselona i bajern su mi suhu svezali haha

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 29 okt 2018, 21:33

U proslom derbiju smo pokazali muda, ako isto ponovimo i ovaj put - pobjeda je tu. Bez kalkulisanja, na pobjedu i tri boda. Jako, najjače!

Njihovo rasulo, katastrofalna atmosfera, neigranje par bitnih grača nas ne smije zavarati niti opustiti ni 1%. Mi možemo izgubiti i da im ne igra cijela prva postava i obratno. Da smo u prednosti - jesmo, da smo jači - jači smo, da imamo bolju atmosferu - imamo, da je manji pritisak na nama - istina. Sve ide nama na mlin, ali sve to pada u vodu ako budemo bezglavo i bezmudo igrali - SVE, i sve ide kontra nas onda a njima na mlin.

Psihički i fizički spremati ekipu u tišini, veliku podršku će imati i ako Bog da, pobjeda je naša.

Yebeeem te željo
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 29 okt 2018, 21:38

BordoSarajevo je napisao/la:U proslom derbiju smo pokazali muda, ako isto ponovimo i ovaj put - pobjeda je tu. Bez kalkulisanja, na pobjedu i tri boda. Jako, najjače!

Njihovo rasulo, katastrofalna atmosfera, neigranje par bitnih grača nas ne smije zavarati niti opustiti ni 1%. Mi možemo izgubiti i da im ne igra cijela prva postava i obratno. Da smo u prednosti - jesmo, da smo jači - jači smo, da imamo bolju atmosferu - imamo, da je manji pritisak na nama - istina. Sve ide nama na mlin, ali sve to pada u vodu ako budemo bezglavo i bezmudo igrali - SVE, i sve ide kontra nas onda a njima na mlin.

Psihički i fizički spremati ekipu u tišini, veliku podršku će imati i ako Bog da, pobjeda je naša.

Yebeeem te željo
Pokazali su muda kad je u klubu bila situacija kao kod njih sad haman..i kad je gorilo to je problem :bale: sad ne gori toliko toga me je strah

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 29 okt 2018, 21:41

Husref bez izmišljanja,
Pobjeda bez razmišljanja (2:0)!
Yebemo te Kmeljo!

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 29 okt 2018, 21:56

Veliki derbi Sarajeva i Željezničara, drugi ove sezone, igra se u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu ''Asim Ferhatović-Hase''. Poznate su i cijene karata za ovaj derbi, pa tako karta za sjevernu tribinu iznosi 5 KM. Karte za istočnu i južnu tribinu su 10 KM, dok su za zapadnu tribinu stadiona na Koševu karte po 12 KM. Prodaja karta za derbi počinje sutra, a utakmica se igra u subotu od 17.00.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 29 okt 2018, 21:56

Ali kad skontas kako su samo derbiji propali..od posjete..do napaljenosti kod ljudi..sad se ljudi bukvalno malo naloze dan pred tekmu i to je to..prije..mjesec dana ranije planiras..pogotovo kod navijaca cija ekipa je kita u tom trenutku je bezveze sve..strasno..

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 29 okt 2018, 22:08

Akademija.
Nije Akademija proizvod ove uprave ,niti je ona zasluzna za to sto imamo 7 momaka koji bi se mogli razviti u dobre fudbalere.Ono za sto su zasluzni je to da su dobili sansu u vrijeme ove uprave.To su mladici koji su dali veliki doprinos u tome sto smo prvi poslije 15 kola .Kovacevic je spletom sretnih okolnosti dobio sansu,po meni je iskoristio.Momak ima ugovor do 2023 ,mozda je mogao primiti gol ili dva manje,ali sigurno posjeduje talenat i sto je posebno bitno inteligenciju da odoli porocima.Vrijedan je i ambiciozan.Mogao bi biti "zlatna koka" naseg kluba.@Dadox moze se desiti da u buducnosti ili vec na derbiju bude krivac nekog gola,a zar i veliki Bufon nije pravio greske.Drzati ga na klupi je zlocin i glupost.Ko ne vidi talenat i kvalitet u Kovacevic taj nije dobronamjeran. Za 2 god. u FKS ce izrasti u odlicnog golmana,a uprava(Hadzic) se treba pobrinuti i dovesti pravog trenera golmana u Akademiju.
Za jucerasnji poraz bi prvo od fudbalera okrivio najiskusnije Ahmetovica(nije se vidio),Rahmanovica(2 zicera),Velkoskog sto nije donio prevagu na svojoj poziciji,Halilovica izgubljen , pa tek onda Mujakica momka od 20 god. koji igra protiv igraca koji su stariji po 5 do 10 god.Neko predlaze klupu,halo sta je sa onim cuvenim ISTRPITI.Pa zar mnogi nisu ovdje prizivali nasu djecu , pa bi bili zadovoljni Evropom. Sad bi i Mujakica na klupu.Bojim se da bi vas Husref mogao poslusati.Da naravno ni Husrefa ne treb abolirati od jucerasnjeg poraza.
Sabanovic i Pidro od proljeca trebaju bit nas bekovski par i to nezamjenjivi.Malo je bekova proslo od "95 , da su imali centarsut kao ova dvojica mladih fudbalera.Njih pa gotovo i ne treba istrpljavati,ali eto ipak istrpite i imat cemo kvalitet na terenu i nesto u izlogu.
Resic,Mustafic,Kurdic trebaju istinu da li ce dobiti priliku na proljece kao ova cetvorica,ako ne onda ih dati na posudbu u ozbiljnije klubove od Bosne Visoko.Ako ih otpisemo i damo papire bojim se da cemo zakukati kao za Hericem,Catakovicem i inim.
Navijaci FKS molim vas razjasnite sebi pojam ISTRPITI MLADOG IGRACA. Bit ce nam svima lakse.Na klupi niko nije postao kvalitetan fudbaer.Ajax.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 29 okt 2018, 22:11

Samo pobjeda. Ako opet izvede istu ekipu ko protiv GOŠK-a, nayebali smo. Samo Adukora u sredinu, bez Halilovića na krilu. Ne bi bilo loše Mujakić da odmori ovu tekmu, iskreno pregorio je malo, pa stoperi da budu Šofranac i Dupovac. Iskusniji su i imaju više utakmica u nogama.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, napoleon72 i 14 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []