ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

japa
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la japa » 05 nov 2018, 22:16

Cuj idol jos i nametnuti hahaha prvo botu ja ako za nekoga navijam onda je to prije Nadal nego Djokovic tako da sto bi ti u toj Srbiji rekli u pogresnoj se crkvi molis...Imas ocite komplekse od Djokovica Djokovic bi ih imao 30 da su mu pola karijere najveci protivnici bili Rodick i slicni chokeri...A polako doci ce i tih 20 na red, ima Djokovic a nadam se i Nadal bar jos 2-3 dobre godine ispred sebe...

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 nov 2018, 22:20

Novak, Zverev, Cilic, Isner
Roger, Kei, Theim, Anderson

Po meni Novakova grupa dosta jaca,neka moja prognoza Novak i Marin iz jedne i Roger i Kei iz druge grupe,i onda da se svi nadamo finalu Novak vs Roger jer ovaj zadnji njihov mec je bio fantastican

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 nov 2018, 22:28

japa je napisao/la:Cuj idol jos i nametnuti hahaha prvo botu ja ako za nekoga navijam onda je to prije Nadal nego Djokovic tako da sto bi ti u toj Srbiji rekli u pogresnoj se crkvi molis...Imas ocite komplekse od Djokovica Djokovic bi ih imao 30 da su mu pola karijere najveci protivnici bili Rodick i slicni chokeri...A polako doci ce i tih 20 na red, ima Djokovic a nadam se i Nadal bar jos 2-3 dobre godine ispred sebe...
1. Pogledaj međusobni omjer između chokera Roddicka i Đokovića.
2. Prva GS titula Federera 2004 godine , Nadal 2005 godine , Đoković 2008 godine , nisam znao da su oni chokeri!?!?
Šta ima pola karijere , kako si ti?
3. Sine da ti iskreno napišem, loš si bot.
Ja pratim tenis odavno i znam činjenice , a ti baljezgaš na nivou prosječnog čitaoca srbijanskih portala.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 nov 2018, 22:37

Andy ima bolji skor u medjusobnom od novaka i msm da ga je vecinom Andy dobijao na mastersima 3-4 puta i msm jednom na AO. 2009 su msm najvise puta igrali kad bi se moglo reci da je Novak bio vec u onom svom modu. Tako da reci da je Andy chooker nema smisla.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 05 nov 2018, 22:40

Kakve ti cinjenice znas, lupas gluposti Nadal i Djokovic bili tinejdzeri ni blizu svoj najveceg nivoa, tvoj Fedja je skinut sa 26 godina i od tada osim na momente nije vise ni vidio prvog mjesta...On broj slamova moze zahvaliti periodu priej Rafe i Novaka, da je kojim slucajem generacijski njima blizi ne bi bio ni blizu ove dvojcie po titulama. Kao sto sam vece rekao, u mnogim su ga stvarima nadmasili, reci za Federera da je Goat je notorna laz i nebuloza. Koliko sam skontao Djokovicu treba jos malo vise od godinu dana na broju jedan da i po broju sedmica presisa Federera koji je nabio to jos za vrijeme Rodicka i slicnih...

Te glupe usporedbe sa Rodickom su za plakanja je dobijao Novaka par puta dok je isti bio mlad i ni blizu svog vrhunca pa sta?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 nov 2018, 23:16

japa je napisao/la:Kakve ti cinjenice znas, lupas gluposti Nadal i Djokovic bili tinejdzeri ni blizu svoj najveceg nivoa, tvoj Fedja je skinut sa 26 godina i od tada osim na momente nije vise ni vidio prvog mjesta...On broj slamova moze zahvaliti periodu priej Rafe i Novaka, da je kojim slucajem generacijski njima blizi ne bi bio ni blizu ove dvojcie po titulama. Kao sto sam vece rekao, u mnogim su ga stvarima nadmasili, reci za Federera da je Goat je notorna laz i nebuloza. Koliko sam skontao Djokovicu treba jos malo vise od godinu dana na broju jedan da i po broju sedmica presisa Federera koji je nabio to jos za vrijeme Rodicka i slicnih...

Te glupe usporedbe sa Rodickom su za plakanja je dobijao Novaka par puta dok je isti bio mlad i ni blizu svog vrhunca pa sta?

Sa 24 godine je gubio od Roddicka, vala baš mlad, taman junior.

Kakva je konkurencija Đokoviću kada je Federer bio povrijeđen ? Kada je Nadal povrijeđen? 2016 godine kada je krenuo pad Đokovića on na US Openu dođe do finala tako što mu predaju 2-3 meča i onda ga u polufinalu čeka Monfils!?! Top konkurencija nema šta!
Od 2004 godine do 2012 godine kada je krenuo pad Federera i dominacija Đokovića , Đoković je osvojio 5 GS , Nadal 11 , a Federer 17 GS. Šta kažeš nisu bili konkurencija?!?!
Đoković je bio itekako konkurencija , ali je većinu mečeva gubio.Počeo je da dominira kada je Federer ušao u ozbiljne igračke godine (32) , a Nadala počele da sjeku povrede.
Ko mu je ostao konkurencija, Berdych , Nishikori , Dimitrov???Jedino kapu skidam Wawrinki , nema sta.
Ovu njegovu konkurenciju bi choker Rodick nalupao samo tako.
Kada je Federer bio na vrhuncu derao je sve , pa i Safina Marata, koji je na Wimbledonu 2008 godine u prvom kolu nalupao Đokovića sa 3:0 tadašnjeg aktulenog osvajača AO.
Izraz notorna laž si naučio od Šešelja , pametno.
Ja nemam problema sa Đokovićem , nego sa likovima kao što si ti.
Njega pratim od Wimbledona 2004 godine kada je izgubio od Maria Ančića , bio prenos na OBN-u.
Ti ga pratiš od 2011 godine.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 nov 2018, 03:10

bombaysaphire je napisao/la:
japa je napisao/la:Kakve ti cinjenice znas, lupas gluposti Nadal i Djokovic bili tinejdzeri ni blizu svoj najveceg nivoa, tvoj Fedja je skinut sa 26 godina i od tada osim na momente nije vise ni vidio prvog mjesta...On broj slamova moze zahvaliti periodu priej Rafe i Novaka, da je kojim slucajem generacijski njima blizi ne bi bio ni blizu ove dvojcie po titulama. Kao sto sam vece rekao, u mnogim su ga stvarima nadmasili, reci za Federera da je Goat je notorna laz i nebuloza. Koliko sam skontao Djokovicu treba jos malo vise od godinu dana na broju jedan da i po broju sedmica presisa Federera koji je nabio to jos za vrijeme Rodicka i slicnih...

Kakva je konkurencija Đokoviću kada je Federer bio povrijeđen ? Kada je Nadal povrijeđen? 2016 godine kada je krenuo pad Đokovića on na US Openu dođe do finala tako što mu predaju 2-3 meča i onda ga u polufinalu čeka Monfils!?! Top konkurencija nema šta!
Od 2004 godine do 2012 godine kada je krenuo pad Federera i dominacija Đokovića , Đoković je osvojio 5 GS , Nadal 11 , a Federer 17 GS. Šta kažeš nisu bili konkurencija?!?!
Đoković je bio itekako konkurencija , ali je većinu mečeva gubio.Počeo je da dominira kada je Federer ušao u ozbiljne igračke godine (32) , a Nadala počele da sjeku povrede.
Ko mu je ostao konkurencija, Berdych , Nishikori , Dimitrov???Jedino kapu skidam Wawrinki , nema sta.
Kada je Federer bio na vrhuncu derao je sve , pa i Safina Marata, koji je na Wimbledonu 2008 godine u prvom kolu nalupao Đokovića sa 3:0 tadašnjeg aktulenog osvajača AO.
Njega pratim od Wimbledona 2004 godine kada je izgubio od Maria Ančića , bio prenos na OBN-u.
odlican post prijatelju :thumbup: :thumbup:

ovaj je odavno ban zasluzio ali eto prolazi mu kod moderacije ocigldno....valjda Uno reaguje na svakakvo baljezganje :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 nov 2018, 09:22

Zasluzio je ban zato sto smatra da je Novak bolji teniser od Federera? :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 06 nov 2018, 09:46

koje sve gluposti se nece procitati.

pominje se nekakav h2h rodika i noleta kao da je 20-4 a ne 5-4 u rodikovu korist. a od tih 5 meceva je jedna predaja noleta kada su ga stavili u najtopliji i najvlazniji dan da igra po zvizdanu a znalo se da noletu to extra ne lezi (pogotovo u to vrijeme prije glutenfri dijete). pa nije fed da si sam bira termine. poslijednje 2 pobjede su naravno noletove gdje mu je rodik ukupno uzeo 8 gejmova. a nakon 2011. i glutenfri dijete i noletovog definitivnog uspona su odigrali samo 1 mec (6-2, 6-1 za noleta). takodjer nisu odigrali ni 1 mec na zemlji. uz to je rodik posljednji put dobio noleta kada je ovom bilo 23 a ne 24 godine. sa 24 godine je nole vec bio zvijer i imao jednu od najboljih sezona svih vremena. sa 23 jos uvjek nije bio na tom nivou i bio je tek br3 kao najbolje plasiran.

a o cokanju rodika protiv feda je dovoljno pogledati kakve je sanse propustao protiv feda u onom finalu vimbldona 2009. ( However, with Federer serving at 5–6, Roddick broke to take the first set. Perhaps the most critical moment of the match was in the second-set tiebreaker, when Roddick led 6–2 with four set points to take a commanding lead. Federer subsequently reeled off six consecutive points to even the match at one set apiece. The most memorable moment of the tiebreaker was when Roddick served at 6–5 set point and botched a back-hand volley wide to even up the tiebreaker. ... The fifth set would turn out to be a historic battle. Both players were dominant on serve throughout the first sixteen games without a single break point opportunity to be had. A moment of crisis arrived for Federer with him serving at 8-8 down 15-40, but he rallied to deny Roddick the opportunity to serve for the match.)

obratiti paznju na 6 minut videa:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 06 nov 2018, 11:07

Bila jaca od Federerove 30 puta, dovoljno je samo vidjeti koga je pobjedjivao u finalima za svoje GS titule pa onda to uporediti sa raznim Filipusisima, Bagdatisima, Gonzalezima i Rodickima na kojima je Federer skupljao GSove...

Pa sta ako je izgubio od yebenog Rodicka sa 24, gubio je i od losijih od njega koja je tvoja poenta? Nije Djokovic na Rodicku i slicnima osvajao GS finala pa da se to spominje, pokusavas da Rodicka prikazes ko neku igracinu jer ima koju pobjedu nad Djokovicem da bi ispalo da je Federer imao jaku konkurenciju smijesan si :lol: :lol:

Ti si kompleksas obicni, iskompleksiran si Djokovicevom nacionalnosti vjerovatno mene smatras srbinom iz RSa jer mi je drazi Djokovic od Federera spominjes yebenog Seselja a ovaj mentol iznad meni trazi ban frajer hostaplera Sesejla spominje na temi o tenisu i ja treba ban da dobijem :rol: :rol:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 nov 2018, 12:14

lucky13 je napisao/la:koje sve gluposti se nece procitati.

pominje se nekakav h2h rodika i noleta kao da je 20-4 a ne 5-4 u rodikovu korist. a od tih 5 meceva je jedna predaja noleta kada su ga stavili u najtopliji i najvlazniji dan da igra po zvizdanu a znalo se da noletu to extra ne lezi (pogotovo u to vrijeme prije glutenfri dijete). pa nije fed da si sam bira termine. poslijednje 2 pobjede su naravno noletove gdje mu je rodik ukupno uzeo 8 gejmova. a nakon 2011. i glutenfri dijete i noletovog definitivnog uspona su odigrali samo 1 mec (6-2, 6-1 za noleta). takodjer nisu odigrali ni 1 mec na zemlji. uz to je rodik posljednji put dobio noleta kada je ovom bilo 23 a ne 24 godine. sa 24 godine je nole vec bio zvijer i imao jednu od najboljih sezona svih vremena. sa 23 jos uvjek nije bio na tom nivou i bio je tek br3 kao najbolje plasiran.

a o cokanju rodika protiv feda je dovoljno pogledati kakve je sanse propustao protiv feda u onom finalu vimbldona 2009. ( However, with Federer serving at 5–6, Roddick broke to take the first set. Perhaps the most critical moment of the match was in the second-set tiebreaker, when Roddick led 6–2 with four set points to take a commanding lead. Federer subsequently reeled off six consecutive points to even the match at one set apiece. The most memorable moment of the tiebreaker was when Roddick served at 6–5 set point and botched a back-hand volley wide to even up the tiebreaker. ... The fifth set would turn out to be a historic battle. Both players were dominant on serve throughout the first sixteen games without a single break point opportunity to be had. A moment of crisis arrived for Federer with him serving at 8-8 down 15-40, but he rallied to deny Roddick the opportunity to serve for the match.)

obratiti paznju na 6 minut videa:

Prvo i osnovno to nije nekakav h2h , nego zvanični h2h. Taj h2h se spominje jer spomenut Rodick kao neka buranija , takav tip tenisera...
Naravno osnovna stvar kada Novak izgubi na vrućini , ta vrućina je samo njemu smetala , protivniku nikako , čak i kad su se strane mijenjale sunce je bilo samo na strani gdje je Đoković , kod protivnika je bila debela hladovina. To što Rodicku se znoj cijedio iz kačketa , nema veze...
Vidim da se razumiješ u tenis , pa mi iskreno napiši jesu li Nishikori , Dimitrov , Berdych , Tsonga bolji teniseri od Rodicka , Safina , Nalbandiana ?

Ne moram da gledam video , znam sve trenutke , jer sam se baš nagledao teniskih mečeva , i zato mogu da pišem o svakom teniseru, a ne od 2011 godine i popijem svu pamet...

Đoković je 2008 godine osvojio svoj prvi GS , I BIO JE TREĆI IGRAČ SVIJETA I GUBIO JE OD RODICKA UREDNO,a to što ti računaš Novakove poraze kao "relevantne" tek od njegovog vrhunca je van svake pameti...

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 06 nov 2018, 12:22

Da ima omjer 10-0 sa Djokovicem Rodick je i dalje panj i luzercina, kanta za nabijanje u GS finalima. Smijesan lik koji je predstavljao najveceg konkurenta Federeru za vrijeme dominacije Svicarca. To dovoljno govori kakva je to era tenisa bila i koliko slaba, kada je ovaj bio drugi igrac svijeta i najveci konkurent.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 06 nov 2018, 12:33

Dobar reper za h2h Novaka i Roddicka, jesu Novak i Tsonga, i tu je Tsonga vodio, pa je od 2011. na ovamo u 15-tak meceva ostvario jednu pobjedu. Novak se do 2011. jest mucio s tim dobrim serverima, ali od 2011. su kanta za nabijanje, bas kao i s Raonicem. Slicno bi prosao i Rodik.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 nov 2018, 12:33

japa je napisao/la:

Bila jaca od Federerove 30 puta, dovoljno je samo vidjeti koga je pobjedjivao u finalima za svoje GS titule pa onda to uporediti sa raznim Filipusisima, Bagdatisima, Gonzalezima i Rodickima na kojima je Federer skupljao GSove...

Pa sta ako je izgubio od yebenog Rodicka sa 24, gubio je i od losijih od njega koja je tvoja poenta? Nije Djokovic na Rodicku i slicnima osvajao GS finala pa da se to spominje, pokusavas da Rodicka prikazes ko neku igracinu jer ima koju pobjedu nad Djokovicem da bi ispalo da je Federer imao jaku konkurenciju smijesan si :lol: :lol:

Ti si kompleksas obicni, iskompleksiran si Djokovicevom nacionalnosti vjerovatno mene smatras srbinom iz RSa jer mi je drazi Djokovic od Federera spominjes yebenog Seselja a ovaj mentol iznad meni trazi ban frajer hostaplera Sesejla spominje na temi o tenisu i ja treba ban da dobijem :rol: :rol:
Ta tvoja rečenica da je jača konkurencija 30 puta dovoljno govori o tvom teniskom znanju , i samo potvrđuje činjenicu da tenis pratiš od 2011 godine,...

Ko je ko i odakle je , je potpuno nebitno za mene , ja sam bio sportista i ljude tako posmatram , u porodici su me učili da dijelim na ljude i neljude...Tvoj komentar pokazuje da si ograničen kao balkon , čim očekuješ da svi Srbi iz Republike Srpske navijaju za Đokovića !?!?!
Šešelja spominjem jer mu je to omiljena kombinacija riječi .

Ja buraz nemam nikakav kompleks , ne znam zašto bih imao , za raziku od tebe uživam u igrama Federera , Nadala , Đokovića i svoje mišljenje baziram na činjenicama, a ne na čitanju komentara na portalima od 2011 godine...

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 nov 2018, 12:41

japa je napisao/la:Da ima omjer 10-0 sa Djokovicem Rodick je i dalje panj i luzercina, kanta za nabijanje u GS finalima. Smijesan lik koji je predstavljao najveceg konkurenta Federeru za vrijeme dominacije Svicarca. To dovoljno govori kakva je to era tenisa bila i koliko slaba, kada je ovaj bio drugi igrac svijeta i najveci konkurent.
Ne razumijem zašto toliko vrijeđaš tenisere , jesu te možda napali ? Ako je Rodick panj , šta je onda Đoković kada ga panj dobije , po tvom razmišljanju?
Zato je ZLATNA era tenisa 2016 godine i dominacije Đokovića vrh 2-3 predaje pa Monfils u polufinalu i eto FINALA GS???

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 06 nov 2018, 12:46

Svoje tenisko znanje si pokazao na ovoj temi i dovoljno sam vidio koliko ti je znanje. Naravno da je 30 puta jaca taj Rodick bi u danasnjem tenisu bio nivo Nisikorija i slicnih a u ono doba je bio najveci rival Federeru, pametnom dosta da vidi o kakvoj se eri tenisa tu radilo. Stavi Andya Murraya u tu u eru umjesto Federera osvojio bi sve sto je i Federer osvojio a on je debelo iza Rafe i Novaka.

Ti si iskompleksiran Djokovicem stalno nesto imputiras i stavlajs rijeci koje niko nije izgovorio cuj zlatna era tenisa 2016 haha, ne zlatna era tenisa pocinje otprilike kad Rafa pocinje da osvaja GSove izvan RG i kada se pojavljuje i Djokovic na vecem nivou dakle zlatna era tenisa pocinje 2008 i traje do danas. A od 2008e do danas tvoj Fedja je zavrsio jednom godinu kao broj jedan isti broj puta kao i Murray. Dakle u zlatnoj eri tenisa moze se reci da su dominirala dva tenisara, Rafa i Novak.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 nov 2018, 13:13

japa je napisao/la:Svoje tenisko znanje si pokazao na ovoj temi i dovoljno sam vidio koliko ti je znanje. Naravno da je 30 puta jaca taj Rodick bi u danasnjem tenisu bio nivo Nisikorija i slicnih a u ono doba je bio najveci rival Federeru, pametnom dosta da vidi o kakvoj se eri tenisa tu radilo. Stavi Andya Murraya u tu u eru umjesto Federera osvojio bi sve sto je i Federer osvojio a on je debelo iza Rafe i Novaka.

Ti si iskompleksiran Djokovicem stalno nesto imputiras i stavlajs rijeci koje niko nije izgovorio cuj zlatna era tenisa 2016 haha, ne zlatna era tenisa pocinje otprilike kad Rafa pocinje da osvaja GSove izvan RG i kada se pojavljuje i Djokovic na vecem nivou dakle zlatna era tenisa pocinje 2008 i traje do danas. A od 2008e do danas tvoj Fedja je zavrsio jednom godinu kao broj jedan isti broj puta kao i Murray. Dakle u zlatnoj eri tenisa moze se reci da su dominirala dva tenisara, Rafa i Novak.

Andy Murray bi osvojio sve kao što je i Federer !?!?!? I ti za sebe kažeš da imaš tenisko znanje !!!???
Ja mislim da više ništa ne trebaš da napišeš buraz.
Znam da većina navijača Đokovića mrzi Federera , ali ovo je neki novi nivo , Gebelse ustani da vidiš šta rade.
Čovjek koji tenis prati od 2011 godine , piše o tenisu prije toga .
NE MOŽE.

Ako je iko ovdje iskompleksiran , to si ti.
Šta ti je uardio Federer da mi je znati'
Da nije možda došao u Novi Sad i igrao za svoju reprezentaciju protiv Srbije , a pola dvorane navijalo za njega?
Trebam li napisati koga tada nije bilo u timu Srbije?

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 06 nov 2018, 13:18

Naravno da bi! Ne eto ti imas tenisko znanje po tvom velikom znanju jedna klasa kakva je Murray eto ne bi mogla pobjediti Gonzaleza, Bagdatisa, Filipusisa i Rodicka u finalima GSa haha i ti sebe nazivas nekim teniskim ekspertom, odi pratit Curling...

Zaboli me dupe za koga su u novom sadu navijali i protiv koga, bitno je da Djokovic tambura laznog goata, sreca Fedjinanije eto kazes bio u timu Srbije, inace bi ga opet naprasio...Federer je treci teniser ove zlatne ere tenise i to je cinjenica koju nijedan zasljepljeni fan ne moze osporiti.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 06 nov 2018, 13:35

[quote="japa"]Naravno da bi! Ne eto ti imas tenisko znanje po tvom velikom znanju jedna klasa kakva je Murray eto ne bi mogla pobjediti Gonzaleza, Bagdatisa, Filipusisa i Rodicka u finalima GSa haha i ti sebe nazivas nekim teniskim ekspertom, odi pratit Curling...

Zaboli me dupe za koga su u novom sadu navijali i protiv koga, bitno je da Djokovic tambura laznog goata, sreca Fedjinanije eto kazes bio u timu Srbije, inace bi ga opet naprasio...Federer je treci teniser ove zlatne ere tenise i to je cinjenica koju nijedan zasljepljeni fan ne moze osporiti.[/quote

Za tebe jesam ekspert jer sam tada gledao te tenisere , i sada gledam ove koji igraju.
Ti Gonzaleza , Rodicka , Filipusisa nisi gledao a pišeš o njima, bravo.
Svoje mišljenje iznosiš na osnovu komentara na portalima , jer sve ovo što ti pišeš tako su i oni pisali.
Federer je 15 godina u vrhu tenisa, osvajao je GS u razmaku od 14 godina .
Federer je osvajao GS kada su igrali generacija Samprasa i Agasia , osvajao je kada su igrali Nalbandian , Safin , Rodick , kada su igrali Nadal i Đoković , Muray , Wawrinka , a osvaja i kada igraju Zverev , Kyrgios i ostali....
Federer je tenis.

lucky13
Kontakt:

Post Postao/la lucky13 » 06 nov 2018, 13:45

rafa od 2008. do sada, fed u istom periodu, marej, pa onda i vava na vrhuncu (kada dodje u zavrsnicu slema) i del potro su sigurno veca konkurencija od svega sto je fed imao prije 2008. godine! a te koje je fed pobjedjivao u finalima tada su na nivou upravo raznih congi, cilica, berdiha itd...

upravo je sam fed svojim slemovima (3 komada) u debelim 30.im a kada su marej, nole i rafa bili iz raznoraznih razloga (povrede itd) debelo ispod svog prosjeka, sam potvrdio teoriju da od 2008. do 2017. se nije naosvajao trofeja ne zbog svojih godina nego zbog jace konkurencije nego sto je imao prije!
pa on je u noletovom prajmu (od 2011. do 2016) u 6 godina osvojio 1 slem a onda u vrijeme noletovog kuburenja sa povredom lakta i oporavkom od iste i trazenju formu uz izostanak i mareja u isto vrijeme i polurovitog rafu on u malte ne godinu dana osvaja 3 slema! cim je nole donekle ponovo povratio formu, ponovo mrka kapa. iako je marej i dalje u totoalnom autu a i rafa potpuno odsutan na betonu.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 06 nov 2018, 13:51, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []