lucky13 je napisao/la:da nije dovoljno sto fed odredjuje koja vrsta tvrde podloge ce biti nego, zamislite, ne daju mu da mjenja podlogu sa tvrde na travu! jadnicak...
da je pravde trebali bi se bar 3 slema igrati na travi i bar 7 od 9 mastersa!
a ne da ovako bira samo vrstu tvrde podloge i termine u kojima igra kao i da li ce se igrati pod krovom ili ne (ebes kisu) kao protiv cilica i noleta kada se igralo pod krovom iako kise nije bilo ni u najavi (trava skliskija pod krovom zbog kondeza, nizi odskok, pogodnije za slajs i jak servis, losije za reternera i kretanje igraca zbog proklizavanja)!
dok nole, recimo na OZIju igra po najvecoj zezi i vlazi bez da mu spuste krov, kada odustane x igraca isti dan zbog vrucine... a onda spuste krov sereni nakon gubitka prvog seta (u sred meca protiv kuznjecove) i jos naprave malo duzu pauzu da se povrati!
Ja sam samo napisao da Federer ima toliko uticaja kao što si pisao , onda bi bilo više turnira na travi.
Federer se favorizira , kao i svi ostali igrači, eto Novak zakuka na US Openu za termine , pa odmah u noćni termin uleti ,a Federer u dnevni.
Možeš li mi objasniti kako molim te kada Novak igra samo njemu smeta sunce ?
Kako samo njemu smeta vjetar?
Je li njegov protivnik na istom terenu ima drugačije uslove?
Federer igra pod svim mogućim uslovima , njemu to ne smeta.
Činjenica jeste da dobija najbolje termine , zbog toga što je najpopularniji teniser svih vremena , i njegovi mečevi imaju najveću gledanost.
Gledao sam meč protiv Kačanova , Novak nije bio rovit.
Kačanov je jednostavno bio bolji.