Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

nerkolfc
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerkolfc » 06 jul 2018, 14:04

Chinaglia je napisao/la:magic, samo puno potcjenjujes i omalovazavas collinsa... dodao momak 10kg, strasno izgleda sada
Misilm da ce mu trebati jos 2 godine da ovako napreduje da bi mogao biti centar u over .500 ekipi.

@magic gledao sam i ja neke analize gdje ga nazivaju rupom u odbrani. Bas je potcjenjen i ne ide mu u korist to nikako kad je novac u pitanju.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 06 jul 2018, 17:29

Sportske.. ba objavile da je uzeo 3/45

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 jul 2018, 17:39

nerkolfc je napisao/la:Sportske.. ba objavile da je uzeo 3/45
Brk i lako moguće. Znaju oni nekad ubosti, pogotovo kad ovako detaljno pišu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 06 jul 2018, 18:50

Sportske > Woj
Smiješan ugovor. Nije valjda zbog ovoga izbjegavao igrati za repku.
Ako je ovo najbolje što su mu ponudili odgovor je trebao biti, QO all day, every day.
Favors koji je gora verzija Goberta uzeo 2/38, Plumlee uzeo 3/41 prošle godine.
Nije valjda odbio mnogo para za produženje ugovora u oktobru da bi sada prihvatio ovo.
Sumnjam u ovo, ako je istina i ponovo bude izbjegavao igrati za repku, hebi ga onda.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 06 jul 2018, 18:58

Je li se trebamo plašiti Jusufa za Eurobasket 2021

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 07 jul 2018, 05:34

Objavili su na Instagramu sad 4yr 48 mil :think:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 07 jul 2018, 06:01

I gdje su oni koji su pravili sprdnju kada sam govorio kako je ovo loša godina za ugovor.

Ipak imajući u vidu kako je odigrao drugi dio sezone mislim da su ga opasno podcijenili i da je vrijedio svakog centa od 15 milja po sezoni.
Ovo bi moglo biti dobro za repku jer ako nakon ovoga ne može reći odoh igrati za reprezentaciju a libo me sta vi mislite o tome eto vam mayersa da krpi moju poziciju onda nek se sagne i svima im poduva gledajući kakve ugovore imaju.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 jul 2018, 07:38

Ako nema.nekih opcija kao.PG da nakon dvije godine opet.moze produziti za vise para on ako ostane zdrav ovo je sranje ugovor kakav je mogao dobiti sljedece sezone.

Edit: Izgleda da sam.ja pogresno shvatio ali on ima izgleda 15+ po sezoni i samo 3 miliona garantovana u 4 godini. To mu je Portland dao jer je on htio 2+1 player option a oni nisu pa je su ovako sklopili ugovor.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 jul 2018, 08:39

valjda ste sada progledali koliko jusuf zaista vrijedi... top 10 centar sigurno ne igra za 4/48 :kafa:
nerkolfc je napisao/la:Edit: Izgleda da sam.ja pogresno shvatio ali on ima izgleda 15+ po sezoni i samo 3 miliona garantovana u 4 godini. To mu je Portland dao jer je on htio 2+1 player option a oni nisu pa je su ovako sklopili ugovor.
takav ugovor ne postoji u NBA ligi, jedino ako se po ovom novom CBA nije nesta promijenilo ali cisto sumnjam, desavale bi se itekakve malverzacije kada bi se moglo davati jedne sezone 15, a druge 3...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 jul 2018, 08:48

KK_Bosna je napisao/la:valjda ste sada progledali koliko jusuf zaista vrijedi... top 10 centar sigurno ne igra za 4/48 :kafa:
nerkolfc je napisao/la:Edit: Izgleda da sam.ja pogresno shvatio ali on ima izgleda 15+ po sezoni i samo 3 miliona garantovana u 4 godini. To mu je Portland dao jer je on htio 2+1 player option a oni nisu pa je su ovako sklopili ugovor.
takav ugovor ne postoji u NBA ligi, jedino ako se po ovom novom CBA nije nesta promijenilo ali cisto sumnjam, desavale bi se itekakve malverzacije kada bi se moglo davati jedne sezone 15, a druge 3...
Pa i Woj je napisao da mu je zadnja godina partially zagarantovana vjerujem sa team option. Ako ga me budu htjeli zadnju godinu plate mu samo 3 miliona i on je FA.

Nema ovo veze koliko on zapravo vrijedi. Pa nije Mason Plumlee bolji od njega ili Mozgov ili Adams duplo. Ovo je samo trziste diktiralo.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 jul 2018, 08:50

KK_Bosna je napisao/la:valjda ste sada progledali koliko jusuf zaista vrijedi... top 10 centar sigurno ne igra za 4/48 :kafa:
zasto ne bi postojao, mozes dati prvu godinu full garantovanu a ostale samo dio i onda ga mozes otpustit' i platiti samo garantovani novac

ne kazem da je Jusufov ugovor takav ali itekako postoje
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 jul 2018, 08:54

nerkolfc je napisao/la:Nema ovo veze koliko on zapravo vrijedi. Pa nije Mason Plumlee bolji od njega ili Mozgov ili Adams duplo. Ovo je samo trziste diktiralo.
ovim ugovorom su ga ponizili itekako, upravo zato sto su ga svrstali u rang plumleeja i slicnih panjeva... trebao im je fino uzeti QO, odigrati sezonu i posrat im se na sred svlacionice posljednjeg dana ugovora i naci klub koji ce ga cijeniti...

ovako ga prvo zele trejdati, pa onda mu ponude smijesan ugovor i to na 4 godine...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 jul 2018, 08:56

miki_92 je napisao/la:zasto ne bi postojao, mozes dati prvu godinu full garantovanu a ostale samo dio i onda ga mozes otpustit' i platiti samo garantovani novac

znam za to da mozes dati dio garantovan, ali nesto nisam siguran da mozes petinu samo garantovati... fakat nisam upucen u novi CBA, ali po starom to se nije moglo izvoditi... pa dolazili bi u situacije da durant potpise za GSW i uzme prve dvije sezone po 40 miliona dok curryju istekne stari ugovor, onda curry uzima silne pare a durant ima garantovanih 4 miliona po sezoni... nadam se da kontas sta hocu reci :D

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 07 jul 2018, 08:56

KK_Bosna je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:Nema ovo veze koliko on zapravo vrijedi. Pa nije Mason Plumlee bolji od njega ili Mozgov ili Adams duplo. Ovo je samo trziste diktiralo.
ovim ugovorom su ga ponizili itekako, upravo zato sto su ga svrstali u rang plumleeja i slicnih panjeva... trebao im je fino uzeti QO, odigrati sezonu i posrat im se na sred svlacionice posljednjeg dana ugovora i naci klub koji ce ga cijeniti...

ovako ga prvo zele trejdati, pa onda mu ponude smijesan ugovor i to na 4 godine...
+1 :thumbup:
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 jul 2018, 08:57

KK_Bosna je napisao/la:

Ne kazem.da ugovor.nije los. Samo kazem da ovo nije njegova prava vrijednost ako uzmes ugovore ostalih petica u ligi.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 jul 2018, 08:59

nerkolfc je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

Ne kazem.da ugovor.nije los. Samo kazem da ovo nije njegova prava vrijednost ako uzmes ugovore ostalih petica u ligi.
normalno da nije, sada je 12 miliona ko 4 prije 5,6 godina,,, samo su u portlandu ispali supci i pokazali koliko ga ne cijene... ok, ko fol ga cijene i zele mu dati 20, ali sad nemaju prostora u SC-u... ok, das mu ugovor na sezonu ili lebronovski 1+1 da moze raskinuti iduce i uzeti vise novca... ali jok, dali mu smijesan ugovor 4 godine ko da je pavel podkozlin :roll:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 jul 2018, 09:02

Slazem se. 12mil/4 ce izgledati svake godine sve gore.po njega ako nastavi polako.napredovati i bude zdrav.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 jul 2018, 09:04

KK_Bosna je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:zasto ne bi postojao, mozes dati prvu godinu full garantovanu a ostale samo dio i onda ga mozes otpustit' i platiti samo garantovani novac

znam za to da mozes dati dio garantovan, ali nesto nisam siguran da mozes petinu samo garantovati... fakat nisam upucen u novi CBA, ali po starom to se nije moglo izvoditi... pa dolazili bi u situacije da durant potpise za GSW i uzme prve dvije sezone po 40 miliona dok curryju istekne stari ugovor, onda curry uzima silne pare a durant ima garantovanih 4 miliona po sezoni... nadam se da kontas sta hocu reci :D
znam da je A. Williams u Sunsima potpisao 18/3 od toga samo je prva godina bila full garantovana ostale dvije je imao po 1m garantovan i evo otpustili su ga

ali racuna se full iznos u SC, sve dok ga ti ne pokupis ovu opciju da ga otpustis, tako da ne racuna se samo garantovani novac, nisu ni oni glupi :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 jul 2018, 09:09

miki_92 je napisao/la:znam da je A. Williams u Sunsima potpisao 18/3 od toga samo je prva godina bila full garantovana ostale dvije je imao po 1m garantovan i evo otpustili su ga

ali racuna se full iznos u SC, sve dok ga ti ne pokupis ovu opciju da ga otpustis, tako da ne racuna se samo garantovani novac, nisu ni oni glupi :mrgreen:
aha, znaci tako je sada u novom CBA :mrgreen: u sustini to dodje slicno kao da imaju team option, samo eto igrac je mrvicu zasticeniji :D

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 07 jul 2018, 09:14

Ugovor na prvu je "loš", jer Juka je ispao krivac za ugovore Myersa, Turnera...Adams kojeg Juka redovno pojede ima duplo više, DUPLO...

Međutim ako se gleda Jukina historija sklonosti povredama, onda je dobar ugovor...
Sad može komotno da igra rasterećenije i da pokaže puni potencijal, i samim tim poveća tržišnu vrijednost....

I ono najvažnije REPREZENTACIJA, ako mu menadžer opet mozak ne pomuti...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.