FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 11 nov 2018, 00:14

Najjace je bilo kod 2:2, sudar glavama u skoku izmedju dva svinjara i Bjelica svira faul Adukoru. :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 11 nov 2018, 00:18

emil02in je napisao/la:Hvala na pjesmi o Starom,sretno do titule i abd nastavljamo sljedeće sezone najveći derby.
Tako je, ipak je to najveci derby u BiH.
Htjeo to priznati neko ili ne.
Vidimo se aBd.

Izronit će stari za one što ga vole.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 11 nov 2018, 00:21

Sabinho je napisao/la:Najjace je bilo kod 2:2, sudar glavama u skoku izmedju dva svinjara i Bjelica svira faul Adukoru. :lol:
Ma dobro, mora se ipak priznati da ih gledao nepristojno.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 nov 2018, 00:25

Ja se još nisam smirio, ne mogu nikako da se pomirim s tim koliko je sve ovdje režirano. Gadi mi se i ova država i vlast i fudbal, sve redom.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 11 nov 2018, 00:31

Nek' vam ovo bude INAT da od sada pa sve do TITULE punimo tribine gdje god igra FKS.
NSBIH zajedno sa bjelicom želim dugu i tešku bolest!

BRAVO MOMCI dokazali da imamo kvalitetnu klupu, jedan uz drugog takav je plan!
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 11 nov 2018, 00:35

U sjeni pljacke i incidenta, ostala je dobra utakmica i prebitan bod. U naredne dvije utakmice odlucujemo sami o sebi. Ako obje pobijedimo a garantujem da ce ustase ili zeljeznicari kiksati barem jednu od ove dvije... idemo aBd na pauzu sa finom zalihom. Sreca pa je sada pauza, siguran sam da nece goditi zvijezdi i da ce nama puno bolje posluziti pred sami finis jesenjeg dijela.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 nov 2018, 00:36

Nisam gledao , kad pogledam,komentarisat cu:
sa rajom - jaranski
sa mangupom _ pazi kako ces
SA HINJAMA - HINJSKI
U ovom trenutku imamo sve . Prvi +5 . Odigrali osakaceni sa konkurentom remi ,ravan pobjedi .Zaliti se UEF-i ,da nam ukine ligu i reprezentaciju eliminisu . To i zele neprijatelji BiH. Okrenuti se prema FSBiH i traziti najstrozije kazne.Hoce li doci do sankcija Laznih ? Zalimo se da radnik protiv nas ginu ,a skidaju gace Laznim. Lazni koriste ono lose u Bosancima i osvajaju . Mi samo im donijeli 2 titule . Pa ce od Zelje traziti da im oni pomognu da im pomognu protiv nas(ako ne budu konkurentni).Hinje su to. Uzese nas finansijski na svim poljima(privreda,kladara).Zar mi ne mozemo imati kladionice .
Ponosan sam na FKS . Uvijek iznad svih . Najmanje nas je u prljavim poslovima,ako kod nas ima i najmanje prljavog .
Konacno imamo klub. Naravno moze jos bolje , ali malo po malo i mi smo za 2-3 konkurentni u regionu. Bez pola tima,pokradeni i ne mogu vise od remija. Samo zajednistvo nam moze donijeti boljitak. Ne treba nam medjusobno nadmudrivanje.
Zasto se medjusobno prepucavate , oni koji nastave nisu prijateljski opredjeljeni prema FKS.
NA LOPOVLUK I KRADJE ODGOVORITI KVALITETOM. IMA MANGUPLUKA I SRCA U OVIM MOMCIMA.HTJELI NEKI ILI NE IMA TU ZASLUGE UPRAVE I HUSREFA.
BAS SMO MANGUPI . POZDRAV SVIMA . VOLIM VAS SVE KOJI NAVIJATE ZA FKS ,A NE ZA I PROTIV HUSREFA , ZA I PROTIV UPRAVE,ZA I PROTIV POJEDINIH IGRACA. POZDRAV I SELAM. POSEBNO ZA BOSNJAKA KRAJINA .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 11 nov 2018, 00:48

obiteljskicovjek je napisao/la:
Oerde je napisao/la:Na početku sezone sam mislio ono... Ovo je top. Realno, i gdje smo prosuli bodove bili smo na nivou. Stvarali prilican broj prilika, nekad treba i sreće. Nije ovo neka pljačka od ekipe. Ali postoji harmonija, ekipa je puna pitara, svi su jedni za druge, zbili su redove i tu im treba čestitati. Konačno treba i ozbiljnije podržati. Trebamo i mi zbiti redove i stati uz ove momke. Ne kontam sto je raja ovoliko letargicna i skeptična. Sjetimo se šta smo svi pričali na početku. Tako se i ponašati, shvatiti ovo prvo mjesto kao premiju, malo se aktivirati, malo otići na neku utakmicu. Volim te Sarajevo.

Malo pises al svaka ti je na mjestu.
Nisi ni ti nešto aktivan. Kao i dosta raje sto je ranije pisala. Šta ti znam, bezveze mi pisat očigledne stvari tipa "nije bio penal". Pa ovima se fantomski penali sviraju godinama. Godinama gledamo lakrdije i smijurije. Kroz par godina, zahvaljujući "tehnološkom napretku"u vidu kamera i interneta oni i željo će ligu dovest do nivoa da biro zove raju da sudi. Pokradeni smo, pa sta ćeš. Godinama nas se krade. I uvijek se to zgura nekako pod tepih, a tu smo ponajviše krivci mi sami. Počevši od navijača preko uprave do igrača. Mi smo jedini koji psujemo i kritikujemo svoje igrače u toku utakmice, kad ti isti dođu i budu s druge strane suti im se. Bilbija izuzetak eto. Gdje god odemo to psovanje, fašizam, kamenje, ko god nam dođe mi gospoda. Može se bit gospoda i sa stavom. Ova ekipa ima ono nešto i nije mi ovako draga bila nijedna još od one kad smo komšije dobili u kupu u hiljaditoj minuti. Jednostavno momci imaju stav, ne daju da im se Krupe i Radnici valjaju pa poslije kurce na Koševu. A mi uvijek u tom svemu pronađemo nešto za sta ćemo reći "ma nije trebalo tako". Ponosan sam na ovo večeras, svi znaju da ce Bjelica bit suspendovan, svi znaju da smo pokradeni, desetkovani i opet smo ih i nadigrali i zadržali prednost. Pet godina barem pišemo da nećemo zvijezde već borce na terenu, došli su borci, a niko ih ne podržava. Mogu sad bit priče a što nisu s Goskom!? E pa jesu, borili su se sa svakim. Mozda nemaju znanja, to se niko ne pita. Al imaju srce i ostavljaju ga na terenu realno. Treba i kritike i svega svakako. Mujakic bio loš u Gabeli, jest, ispod svog nivoa. Desava se. Al ne može se reći da nije htio. To moramo i mi skontat. Odvojiti tu ideju kritike od podrške. Draži mi je ne znam ti kakav pitar neg bilo ko s anamo one strane i tako ce i ostat, drugi kako hoće. Ova ekipa ima damu i to im se ne može osporit. Protiv Mladosti se Handzic nešto zakačio sa Isakovicem i govori mu "ovdje mi se dos'o qrcit, marš". Protiv Radnika lik leži par minuta, kasnije ga Rahmanovic otrese i pokazuje mu da leži. To do sad u ekipi nismo imali. A ne podržavamo. Ni približno koliko zaslužuju, a valjalo bi. Svima. Halali na dužem postu i citiranju svega gore, nije moglo u spoiler. Mislim halalite svi.

MUSVDG
Kontakt:

Post Postao/la MUSVDG » 11 nov 2018, 00:50

Ne dajte se braco Horde, J*** im majku ustasko-fasisticku u picku da im J***. Samo naprijed do titule, a od iduce godine igramo najveci derbi abd. Forza Velez, naprijed Sarajevo do titule.
I jos jednom,
Ja pogodjen nisam ni umro ni pao
Samo sam morao skociti dole !
Mostar u srcu Velez do groba.
Dogodine braco.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 nov 2018, 00:52

Oerde je napisao/la: Nisi ni ti nešto aktivan. Kao i dosta raje sto je ranije pisala. Šta ti znam, bezveze mi pisat očigledne stvari tipa "nije bio penal". Pa ovima se fantomski penali sviraju godinama. Godinama gledamo lakrdije i smijurije. Kroz par godina, zahvaljujući "tehnološkom napretku"u vidu kamera i interneta oni i željo će ligu dovest do nivoa da biro zove raju da sudi. Pokradeni smo, pa sta ćeš. Godinama nas se krade. I uvijek se to zgura nekako pod tepih, a tu smo ponajviše krivci mi sami. Počevši od navijača preko uprave do igrača. Mi smo jedini koji psujemo i kritikujemo svoje igrače u toku utakmice, kad ti isti dođu i budu s druge strane suti im se. Bilbija izuzetak eto. Gdje god odemo to psovanje, fašizam, kamenje, ko god nam dođe mi gospoda. Može se bit gospoda i sa stavom. Ova ekipa ima ono nešto i nije mi ovako draga bila nijedna još od one kad smo komšije dobili u kupu u hiljaditoj minuti. Jednostavno momci imaju stav, ne daju da im se Krupe i Radnici valjaju pa poslije kurce na Koševu. A mi uvijek u tom svemu pronađemo nešto za sta ćemo reći "ma nije trebalo tako". Ponosan sam na ovo večeras, svi znaju da ce Bjelica bit suspendovan, svi znaju da smo pokradeni, desetkovani i opet smo ih i nadigrali i zadržali prednost. Pet godina barem pišemo da nećemo zvijezde već borce na terenu, došli su borci, a niko ih ne podržava. Mogu sad bit priče a što nisu s Goskom!? E pa jesu, borili su se sa svakim. Mozda nemaju znanja, to se niko ne pita. Al imaju srce i ostavljaju ga na terenu realno. Treba i kritike i svega svakako. Mujakic bio loš u Gabeli, jest, ispod svog nivoa. Desava se. Al ne može se reći da nije htio. To moramo i mi skontat. Odvojiti tu ideju kritike od podrške. Draži mi je ne znam ti kakav pitar neg bilo ko s anamo one strane i tako ce i ostat, drugi kako hoće. Ova ekipa ima damu i to im se ne može osporit. Protiv Mladosti se Handzic nešto zakačio sa Isakovicem i govori mu "ovdje mi se dos'o qrcit, marš". Protiv Radnika lik leži par minuta, kasnije ga Rahmanovic otrese i pokazuje mu da leži. To do sad u ekipi nismo imali. A ne podržavamo. Ni približno koliko zaslužuju, a valjalo bi. Svima. Halali na dužem postu i citiranju svega gore, nije moglo u spoiler. Mislim halalite svi.
Šta ba halalite, treći put čitam i printam ovo da na zid nalijepim.
SVAKA NA MJESTU. :salut: :salut: :salut:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 11 nov 2018, 01:00

ove ustaške binde su ovim šiljalom napravili sebi samo još veći problem,doći će oni vamo

VVVBK

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 11 nov 2018, 01:12

Sto se tice zalaganja ili ne zalaganja svaku utakmicu nekog naseg igraca, tj jednu odigra dobro pa ga okivamo u zvijezde pa drugu odigra totalno slabo uradite samo jednu stvar.
Pogledajte se u ogledalo i pitaj te sami sebe da li svaki dan dajes 100% sebe na svome poslu. Dajemo al u qurcu!!!
Svi mi fatamo krivine na poslu i nekad nam se ne radi pa tako shvatam i nekog igraca kad slabo odigra utakmicu.
Ok neko ce reci oni to rade jednom sedmicno, kako ne moze jednom sedmicno da ostavi 100% sebe...e pa ne moze to ni Messi a ne nasi igraci.
Tako da podrzimo ove nase momke i manje psovke da bude na nasoj tribini upuceni njima.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 11 nov 2018, 01:18

ado-hz je napisao/la:Sto se tice zalaganja ili ne zalaganja svaku utakmicu nekog naseg igraca, tj jednu odigra dobro pa ga okivamo u zvijezde pa drugu odigra totalno slabo uradite samo jednu stvar.
Pogledajte se u ogledalo i pitaj te sami sebe da li svaki dan dajes 100% sebe na svome poslu. Dajemo al u qurcu!!!
Svi mi fatamo krivine na poslu i nekad nam se ne radi pa tako shvatam i nekog igraca kad slabo odigra utakmicu.
Ok neko ce reci oni to rade jednom sedmicno, kako ne moze jednom sedmicno da ostavi 100% sebe...e pa ne moze to ni Messi a ne nasi igraci.
Tako da podrzimo ove nase momke i manje psovke da bude na nasoj tribini upuceni njima.
Cijenim tvoj komentar i slažem se sa komentarom, ali razlika između nas i njih je ipak velika, iako poređenje prilično odgovara.

1. MI RADIMO OTPRILIKE ZA 600KM, DOK JE NJIHOVA PLATA U PROSJEKU BAREM 5X VEĆA.

2. MI UGLAVNOM NEMAMO ŠANSU ZA NAPREDAK, TE NAM TA ČINJENICA NE DAJE MOTIV DA RADIMO BOLJE, DOK ONI IMAJU MOTIV ZA NAPREDAK DALJE JER NEMAJU SMETNJE ZA TRANSFER U NEKU DRUGU ZEMLJU, A NAMA SU POTREBNE RADNE VIZE.

Sve u svemu, kad sve saberemo i oduzmemo- našim momcima na svemu ovome nakon katastrofe protiv Atalante skidam kapu. Uzdigli su se totalno! Bogu hvala na svemu, a posebno na našoj omladini koja časno predstavlja najveći klub Bosne i Hercegovine.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 11 nov 2018, 02:27

Kad god ne ide na terenu, vazda se svaljuje na zalaganje i to mi ide na qurac. Evo i na poluvremenu se spominjalo nekakvo nezalaganje, loš pristup itd. Od onog derbija na Grbavici, našim se nema šta zamjeriti, u svakoj su dali svoj maksimum, pa tako i večeras. Drugo je to što je falilo četiri standardna igrača, pa normalno da će osjetiti, osjeti se i u Barci, a kamoli kod nas.

Ova ekipa je ozbiljna i zrela za velike stvari u našoj ligi. I dalje mi je nevjerovatno kako su odigrali odlično, s obzirom na te izostanke. Dugo nismo igrali ovako lijepo, čvrsto i posloženo, dugo nismo imali ovakvu atmosferu i zajedništvo. Dugo bolje Sarajevo nisam gledao na svim nivoima. Zato se iskreno nadam da će se uzeti ta titula, jer ovakve ekipe to zaslužuju i baš bi mi drago bilo da je uzmu. Ovakve titule su zaslužene, ona prije tri godine je bila povuci potegni, do zadnjeg kola se čekalo, na jedvite jade. Sad kad bi uzeli to bi bilo strašno, bez ikakvih štimaljki, kupovine, mutnih radnji itd. Idemo dalje. :bih:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 11 nov 2018, 02:39

Zajednistvo nam je potrebnije nego ikad. Sarajevo nas treba, da pravimo pritisak na protivnika nevidjen.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 nov 2018, 03:38

Oerde je napisao/la:Na početku sezone sam mislio ono... Ovo je top. Realno, i gdje smo prosuli bodove bili smo na nivou. Stvarali prilican broj prilika, nekad treba i sreće. Nije ovo neka pljačka od ekipe. Ali postoji harmonija, ekipa je puna pitara, svi su jedni za druge, zbili su redove i tu im treba čestitati. Konačno treba i ozbiljnije podržati. Trebamo i mi zbiti redove i stati uz ove momke. Ne kontam sto je raja ovoliko letargicna i skeptična. Sjetimo se šta smo svi pričali na početku. Tako se i ponašati, shvatiti ovo prvo mjesto kao premiju, malo se aktivirati, malo otići na neku utakmicu. Volim te Sarajevo.
Iz tebe govori pravi pitar.Jedino sa cime se ne bih slozio da nemaju fudbalski kvalitet , tj."nije ovo pljacka od ekipe".I te kako su fudbalski potkovani ovi mladici.Akademci su se dokazivali po raznim inter. turnirima.primanje,predaja lopte,centarsutevi ,asistencije(Sabanovic,Pidro),Mujakic u 17 utakmica napravio jedan velik kiks ,Kovacevic u 15 utakmica mozda je kriv za 1 gol .Ove mladice ne treba ni istrpiti , a znamo da to ne znamo. Meni je sve ovo dovoljno da kazem mozda i najbolja ekipa poslije rata,najdraza svakako. Ipak hvala ti na sjajnom postu. :thumbup:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 nov 2018, 03:43

AlfredNobel je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Ljudi za STA je dobio Mujakic zuti,pa iza Veselinovica je bio Pidro.Mujakic ni blizu njega.
Kako niko to da spomene.?Jel taj Bjelica uooste gledao STA se dešava.?
Ma valjda mu je idiot dao za prigovor.
Ne , odmah po pokazivanju na penal,znaci radi prekrsaja.(ako sam pogresno vidio,samo 1x pogledao).Treba traziti ponistenje zutog.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 nov 2018, 04:27

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Horde zla, apsolutno najbolja navijačka skupina u BiH. Što se mene tiče najsretniji bih bio kad bi se pokušala kreirati bolja atmosfera sa svih probosanskim grupama. Unutrašnji konflikt nam ne treba, isključivo jedan lijepi patriotizam, za majku Bosnu i naše lijepo Sarajevo.

Volim te Bosno! Volim te Sarajevo! A Boga mi volim i mostarski Velež.
Bogami Ti si sjajan lik .Sto kaze moj ahbab @bih**** ,zbog takvih kao ti voli Krajisnike. Zivio nam USK u dragoj nam :bih:
Volim Krajinu,volim Mostar,Tuzlu i Zenicu(pa nek se ljuti ko hoce),volim Bosnu cijelu.

broj6
Kontakt:

Post Postao/la broj6 » 11 nov 2018, 05:48

Samozdravlje je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Ljudi za STA je dobio Mujakic zuti,pa iza Veselinovica je bio Pidro.Mujakic ni blizu njega.
Kako niko to da spomene.?Jel taj Bjelica uooste gledao STA se dešava.?
Ma valjda mu je idiot dao za prigovor.
Ne , odmah po pokazivanju na penal,znaci radi prekrsaja.(ako sam pogresno vidio,samo 1x pogledao).Treba traziti ponistenje zutog.
Jbg u zapisniku stoji zbog protesta a ne faula

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 nov 2018, 07:16

Hajde malo realnosti. Penal nad Ahmetovicem 10% jeste. I kos kornera prije gola isti je bio cisti gol aut. BJELICA je inace jedan od najlosijih sudija ikada u pl vec godinama, covjek koji nema nista da kazes evo dobar u pracenju igre insl. Apsolutno uaporen sudija koji faulove procjenjuje na osnovu vrisska igraca i gestikulacije tribine. I hvala Bogu da je oprostajna sezona debilu jer je retaardiran i nije mu mjwato ni u kantonalnoj da sudi. Sto se tice utakmice, ja ne mogu vjerovati da smo ovako odigrali sa drugim timom protiv nalozenog zrinjskkg kkji je morao pobjediti.....

I ostaviti ovu utakmicu iza sebe. Sa sljedece dvije oobjede na kosevu mi bi se jos odmakli bodovno od konkurenata! Zato svi na kosevo i to je jedini nacin !!!!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337, TefalTava i 105 gostiju.