za_zivot_cijeli je napisao/la:starigrad je napisao/la:
pa, ti sam, mjeris podrsku na osnovu te 2.000. ostali kao da ne postoje. necu dozvoliti da si u pravu.
ne postoje. nekad su postojali.
onaj koji kuci sjedi dok Zeljo igra na Grbavici nije navijac. to su navijaci rezultata, ljudi, igraca, uprava, trenutaka, euforije... a ne Zeljeznicara!!!
takvi su danas najglasniji, i ovdje na forumu i po kafanama, i na ulici. furaci!
drug, pravo volim janjetinu, ali idem da je jedem gdje sam siguran da je dobra. ne jedem je svuda. volim citati, ali to ne znaci da cu citati sve sto mi dodje u ruke, nego prema mom izboru, pisac i tema koji su mi interesantni. volim pogledati film, sto ne znaci da cu sad gledati "ne okreci se sine", nego, opet, nesto po mom izboru i ukusu.
da ne duljim, trudim se sebi udovoljiti u zivotu i uzivati u istom, shodno mogucnostima. nase utakmice su, duze vrijeme, sve osim uzitak i odlazak na iste postaje mazohizam. na drugom forumu sam vec pisao, jucer nisam bio na tekmi, jer sam operisao koljeno, iz bolnice izasao u petak. i bolje sto nisam, jer zadnjih 10-tak minuta tekme nisam odgledao ni na tv-u, nego prebacio na formulu 1. uz to mi, dok sam gledao tekmu, skocio mi pritisak i dobio temperaturu 38,2. isto tako, nakon one blamaze protiv slavije na grbavici, prije 3-4 sezone, po izlasku sa stadiona sam bacio godisnju za sjever u prvi saht na koji sam naisao.
i ti ces sada reci da ja nisam pravi navijac? da sam neciji poltron, ulizica, placenik...? eh, ja ti ne dajem za pravo da kazes da si bobu veci navijac od mene, niti cu tebi osporiti da si navijac ravan meni. mene interesuje Zeljo kao klub. igra koju gledam na terenu. imam vikendicu, koju sam u dobroj mjeri zapostavio zbog odlaska na Zeljine tekme. ako mi se gleda trava, to mogu radit i na vikendici. znas kako fino mirise frisko pokosena? a, ja nekome platim da mi pokosi oko vikendice, jer ja ne odem tamo zbog tekme. zapostavljam odlazak sa porodicom na te izlete, opet zbog tekme. mislis da je supruzi svejedno i da ne zvoca?
ne interesuje me ni senad i ostatak uprave, ni amar, ni opozicija, ni ko je trener, ni ko su igraci, ni ko je s kim, a ko protiv koga... interesuje me samo Zeljo i ono sto vidim na terenu. sada ne vidim nista dobro i nemam namjeru ici protiv sebe i odreci se zadovoljstva, koje mogu sebi priustiti, naustrb horora koji nam nasi puleni pruzaju.
ziv i zdrav ti meni bio. doci ce bolji dani.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija