Rekonstrukcija stadiona u BiH

robertkosar
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la robertkosar » 19 nov 2018, 14:58

JaskoBiH je napisao/la:
svrakino1921 je napisao/la:
konstantinos je napisao/la:Nije mi jasna uprava Zrinjskog,sta ceka sa resavanjem stadiona???
Rijesili su oni stadion
Dobili na koristenje na 99 godina
Posto se zna kako su dobili stadion na tih 99 godina sad bi red bio da grad Mostar da Velezu barem 1 milion KM da izgrade jos jednu tribinu na svom stadionu kako bi svi bili zadovoljni.Jer je ocigledno da se Velez nece nikad vratiti pod BB ma da ja mislim da se sad i onako ne bi vratili jer ljudi polako sredjuju svoj stadion.
Tako je da ti rodjenima da srede jos jednu tribinu i dovrsit sto se nije dovrsilo :bih: :bih: :bih:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 nov 2018, 18:14

Kad se sve sagleda, Velez je cak na dobitku sto je situacija sa Bijelom Brijegom ispala ovakva kakva jeste. Izuzmemo li emocije, Velez je izgubio pravo da igra na oronulom stadionu koji je u katastrofalnom stanju i realno je ruglo, a sa druge strane, vremenom dobijaju sve bolji i bolji stadion.

FSB

Post Postao/la FSB » 19 nov 2018, 18:44

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 23 dec 2018, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 19 nov 2018, 20:28

Velez je jedan od rijetkih klubova koji imaju svoj stadion i kad urade ovo sto su planirali bice to top stadion,naravno kad se izgradi jos jedna tribina i natkrije kome bi palo na pamet da se vraca pod tamo neki BB. Naprijed Velez konacno dolaze bolji dani da se taj klub vrati tamo gdje mu je i mjesto.Daleko sam od Mostara al to mi je jedan od drazih klubova.Pozz

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 19 nov 2018, 20:31

JaskoBiH je napisao/la:Velez je jedan od rijetkih klubova koji imaju svoj stadion i kad urade ovo sto su planirali bice to top stadion,naravno kad se izgradi jos jedna tribina i natkrije kome bi palo na pamet da se vraca pod tamo neki BB. Naprijed Velez konacno dolaze bolji dani da se taj klub vrati tamo gdje mu je i mjesto.Daleko sam od Mostara al to mi je jedan od drazih klubova.Pozz
Upravo pa ovaj stadion jos malo kad se sredi (a ide ka tome) ce biti bolji od BB koji propada iz godine u godinu i ostaje na kraju jedan veliki nezavrseni projekat. Druga stvar, nemamo mi vise ni naroda koji bi popunio velike stadione tako da, ovakvi stadioni su taman. Usminkati to, natkriti ako je moguce i napraviti odlicne uslove :salut:
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

061657451
Kontakt:

Post Postao/la 061657451 » 20 nov 2018, 13:44

Izgradnja stadiona u Vrapčića je usporena.Nema se novaca.Maksimalno do početka sljedeće sezone kad Velež igra PL BiH izgradit će se krov na zapadu,postaviti ostatak stolica na zapadu i reflektori.Glavna sjeverna tribina ostat će bez stolica i neće se natkriti,po svemu sudeći.Volio bih da se varam ali ide ka tome.Parking neće biti urađen,pasarela preko magistrale,da ne govorimo o rušenju navijače tribine koja je kriva i izgradnju nove.Volio bih da se pokrene jedna šira akcija,namjenski prikupljanje novca za stolice i krov sjeverne tribine pa sam i sam spreman dati finansijski doprinos i animirati neke prijatelje.Šira akcija.Ovo ovako je dosta sporo.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 20 nov 2018, 13:51

Grade zgradu za savez umjesto da nam naprave pravi stadion, gdje može da igra repka. Taman do 2020 mogu da neki stadion srede pravo i kad dođe neka velika repka da se igra pred 30 hiljada a ne pred 11 ipo hiljada gledaoca.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 20 nov 2018, 13:55

anonymousHD je napisao/la:Grade zgradu za savez umjesto da nam naprave pravi stadion, gdje može da igra repka. Taman do 2020 mogu da neki stadion srede pravo i kad dođe neka velika repka da se igra pred 30 hiljada a ne pred 11 ipo hiljada gledaoca.
lol, pa šta je BP?
Savez treba pomagati klubovima, terenima, omladinskim pogonima, yebo stadione, to je zadnja briga.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 20 nov 2018, 14:03

Evo uputa našim novinarima, vodite se pitanjima kolege iz Hrvatske.

https://www.--- SPAM ---/sport/clanak/video ... 43464.aspx

Kakvi veliki stadioni, to je kod nas davno prožvakana tema. Stadion veći od BP i grbavice će reprezentacija puniti svake treće godine po jednom.
Pravda za flash-a!!!

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 20 nov 2018, 15:53

061657451 je napisao/la:Izgradnja stadiona u Vrapčića je usporena.Nema se novaca.Maksimalno do početka sljedeće sezone kad Velež igra PL BiH izgradit će se krov na zapadu,postaviti ostatak stolica na zapadu i reflektori.Glavna sjeverna tribina ostat će bez stolica i neće se natkriti,po svemu sudeći.Volio bih da se varam ali ide ka tome.Parking neće biti urađen,pasarela preko magistrale,da ne govorimo o rušenju navijače tribine koja je kriva i izgradnju nove.Volio bih da se pokrene jedna šira akcija,namjenski prikupljanje novca za stolice i krov sjeverne tribine pa sam i sam spreman dati finansijski doprinos i animirati neke prijatelje.Šira akcija.Ovo ovako je dosta sporo.
Ja koliko se sjecam kad je sloboda usla u pl nisu im dozvoljavali da gledaoci budu na sjevernoj tribini zato sto nije bilo stolica i odma posle toga su postavljene stolice iako nisu bile planirane.Tako da mislim da ve i u Vrapcima morat postaviti stolice a bilo bi lijepo da se uspiju postaviti stolice i natkriti ove tribine sto su zamislili pa posle krenut u izgradnju nove tribine a ova navijacka kriva nije za sad prioritet nju zadnju rusiti i raditi kad se sve ostalo obezbjedi i onda izgraditi kao ovaj zapad sto je sad i gotov stadion sa nekih 10k kapaciteta sto je ivise nego dovoljno i dobro

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 20 nov 2018, 16:45

061657451 je napisao/la:Izgradnja stadiona u Vrapčića je usporena.Nema se novaca.Maksimalno do početka sljedeće sezone kad Velež igra PL BiH izgradit će se krov na zapadu,postaviti ostatak stolica na zapadu i reflektori.Glavna sjeverna tribina ostat će bez stolica i neće se natkriti,po svemu sudeći.Volio bih da se varam ali ide ka tome.Parking neće biti urađen,pasarela preko magistrale,da ne govorimo o rušenju navijače tribine koja je kriva i izgradnju nove.Volio bih da se pokrene jedna šira akcija,namjenski prikupljanje novca za stolice i krov sjeverne tribine pa sam i sam spreman dati finansijski doprinos i animirati neke prijatelje.Šira akcija.Ovo ovako je dosta sporo.
Krov na zapadu je odavno probio rokove i još nije završen, za stolice na toj tribini govorili su da ce se i za njih praviti neka akcija da navijaci ucestvuju. Jednostavno ocito da nema dovoljno sredstava jer je nedavno bila ona akcija kad se skupilo oko 180.000 sve same akcije...

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 20 nov 2018, 17:13

Lillard je napisao/la:lol, pa šta je BP?
Savez treba pomagati klubovima, terenima, omladinskim pogonima, yebo stadione, to je zadnja briga.
Najbolje je krenuti od repke, jer oni opet donose najviše novca, veći stadion, veća zarada od ulaznica, bolji sponzori. Kad imaš više para, lakše je i pomagati klubovima, graditi stadione i travnjake

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 20 nov 2018, 18:24

JaskoBiH je napisao/la:
Ja koliko se sjecam kad je sloboda usla u pl nisu im dozvoljavali da gledaoci budu na sjevernoj tribini zato sto nije bilo stolica i odma posle toga su postavljene stolice iako nisu bile planirane.Tako da mislim da ve i u Vrapcima morat postaviti stolice a bilo bi lijepo da se uspiju postaviti stolice i natkriti ove tribine sto su zamislili pa posle krenut u izgradnju nove tribine a ova navijacka kriva nije za sad prioritet nju zadnju rusiti i raditi kad se sve ostalo obezbjedi i onda izgraditi kao ovaj zapad sto je sad i gotov stadion sa nekih 10k kapaciteta sto je ivise nego dovoljno i dobro
Ne znam sta je to bilo oko Slobode, ali je tribina bez stolica dozvoljena u BiH. Evo, Zrinjski ti igra na stadionu koji ima tribinu bez stolica i nema problema. Bitno je imati 3.000 stolica, a ostalo moze biti stajanje.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 20 nov 2018, 18:33

Kakvu zaradu i profit ti moze donijeti nacionalni stadion koji ces napuniti dva tri puta godisnje a kostao bi desetine miliona eura? Reprezentacija ce donositi novac i bez nacionalnog stadiona samo je potrebno da cesce ide na velika takmicenja a cesce ce ici na velika takmicenja ako nasa liga pocne proizvoditi dobre igrace a ti igraci se ne mogu proizvoditi dok se ne unaprijedi infrastruktura od najnizih nivoa. Dakle prvo obezbjedi normalne terene u drzavi pa onda pucaj na vise.

Sto se tice toga da igramo pred 12 hiljada gledalaca to jeste problem ali to se moze rijesiti povecanjem kapaciteta BP i Grbavica, nekih 25 hiljada bi bilo neka mjera, to je mnogo jeftinija varijanta nego praviti nacionalni stadion koji nikad ne bi otplatio.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 nov 2018, 13:00

https://www.facebook.com/unijafudbalera ... =3&theater
NAJBOLJI EKONOM PLBIH 2018/19 | Kako bi podigli svijest o važnosti kvalitetne sportske infrastrukture za premijerligaško takmičenje, te kako bi kontinuirano ova tema bila u fokusu javnosti, obzirom da je ponajveći problem bh. fudbala, Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH odlučio je pokrenuti nagradnu igru.

Naime, u sezoni 2018/19 izabrat ćemo najboljeg ekonoma premijerligaških klubova, a najgradu će osvojiti onaj ko uloži najviše napora kako bi pripremio adekvatno teren za utakmicu.

⚽ Najbolji teren poslije svakog kola birat će kapiteni klubova Premijer lige BiH, koje ćemo kontaktirati i zatražit njihovo mišljenje o najboljem, odnosno najgorem travnjaku posljednjeg, odigranog kola.

⚽ Sabiranjem glasova kapitena poslije svakog kola dobit ćemo najbolji i najlošiji teren, a ukupni pobjednik je onaj, koji do kraja sezone bude najviše puta proglašen za teren kola.

⚽ Najboljeg ekonoma očekuje šampionski pehar, te prigodan poklon, a nagrada će biti uručena na tradicionalnoj manifestaciji "Kristalnih 11", koja će se za sezonu 2018/19 održat u mjesecu maju 2019. godine.

⚽ Kapiteni su izabrali da je najbolji teren 17. kola Premijer lige BiH bio na stadionu Grbavica, a najgori za igru u Gabeli.

Evo ga, krece i sluzbeno za sve patnike :lol: Bilino polje vs. Grbavica 0-1 nakon prvog kola :lol:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 21 nov 2018, 13:45

Koja glupost, znaci ja igram npr u Ugljeviku i trebam birati gdje je najbolji teren bio u tom kolu iako nisam prisutan na ostalih 5 terena :lol:

Ko je ovo smislio pametan je mnogo ali bas mnogo, valjda bi bilo logicno da se ocjenjuju tereni gdje se odigra utakmica pa sabrati ocjenu kapitena na svih 12 terena gdje je igrao i dobijes reprezentativnu ocjenu..

... a ne ovako ovaj igra u Ugljeviku i sad on ocjenjuje Kosevo i Bijeli Brijeg, Bilino polje, Grbavicu :crazy: :crazy:

Na Grbavici i na Bilinom isti ljudi odrzavaju travnjak, iste masine, ista firma... :lol: znaci pobjednika vec imamo :lol:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 21 nov 2018, 13:48

Citam intervju vezano za novu zgradu saveza, 10 mil je kostalo sa rekonstrukcijom a pare dobiki od fife i uefe citav iznos
Sta ce biti sa ovom starom jel ona njihova? Eventualnom prodajom bi mogli fino zaraditi, ako nije u najmu

Nacionalni stadion, ne vise od 40-50 mil e
Drzava mora pokrenuti taj projekt, savez sam ne moze
Fifa, uefa bi mogli ucestvovsti, ako su za zgradu mogu i ovo i izrazili su zelju i mogucnost
Ajmo uzeti da fifa, uefa i savez pokriju 15 mil e sto nije nemoguce
Za drzavu bi stvarno smijesno bilo izdvojiti 30 mil za ovakav projekat, nacionalni

Moze se, al se nece
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 21 nov 2018, 13:52

Nacionalni stadion je najveca glupost, posebno u situaciji u kojoj se nasa drzava nalazi.
Kad nemaju Njemacka, Italija i Spanija nacionalne stadione, sta ce nama?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 21 nov 2018, 14:04

avenija je napisao/la:Koja glupost, znaci ja igram npr u Ugljeviku i trebam birati gdje je najbolji teren bio u tom kolu iako nisam prisutan na ostalih 5 terena :lol:

Ko je ovo smislio pametan je mnogo ali bas mnogo, valjda bi bilo logicno da se ocjenjuju tereni gdje se odigra utakmica pa sabrati ocjenu kapitena na svih 12 terena gdje je igrao i dobijes reprezentativnu ocjenu..

... a ne ovako ovaj igra u Ugljeviku i sad on ocjenjuje Kosevo i Bijeli Brijeg, Bilino polje, Grbavicu :crazy: :crazy:

Na Grbavici i na Bilinom isti ljudi odrzavaju travnjak, iste masine, ista firma... :lol: znaci pobjednika vec imamo :lol:
Taman sam mislio napisati, ima dobar komentar na facebook stranici Sindikata, kako nema smisla ovaj izbor jer na Grbavici i BP terene održava profesionalna tvrtka odnosno Alba, a ne ekonom kluba kao u drugim klubovima. Tako da u startu ovo stvarno nema smisla i tko god je smislio nije dobro razmislio. :lol:
A glasanje što kažeš isto nema smisla. Logičnije bi bilo da na kraju sezone kapetani glasaju za naj tokom cijele sezone nego ovako.

Kako ekonom u Krupi održava teren :urnebes:

edit: komentar na facebook stranici oko Albe i besmislenosti pobrisan :lolno:
It's better when it's live

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 nov 2018, 15:10

Danas sam prolazio pored nove zgrade NSBiH.. sutra se zvanično otvara, vidio sam zastave BiH, UEFA-e i saveza BiH. Ne izgleda loše ovako na prvu a vidim da kažu da nisu mogli taj novac utrošiti na bh. terene nego da su striktno dobili 9 miliona maraka od UEFA-e i 1 milion maraka od FIFA-e.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.