FK UNIS Vogošća

Stoke1863
Kontakt:

Re: Fk Unis Vogosca

Post Postao/la Stoke1863 » 22 sep 2010, 08:48

Medixon je napisao/la:Evo Unis protiv Olimpica u kupu , moze se reci gradski derbi , bit ce gusto..da hoce vukovi doc ..
Doce,vidit ces :D :D :D

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 12 okt 2010, 21:58

Eh ovako pošto živimu Vogošći a sramota me da nisam znao da postoji ova tema :-D
Dobra su ekipa, u posljednjem kolu su pobijedili u Zavidovićima 0 - 2, tako da je oboren put do prve lige :-D
Ima Unis ozbiljne planove, dresovi kao u Barselone a na dresovima piše Toyota :-D
Najozbiljniji je klub u svojoj ligi ;-)
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 17 okt 2010, 00:52

Unis - Usora 2 - 0, još jedna pobjeda Unisa koja mu otvara put ka ulazku u viši rang takmičenja.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 19 okt 2010, 18:43

Unis - Olimpic 1 - 2. Unis je daleko dogurao ove sezone u kupu i uključujući ekipe iz svog ranga takmičenja, najviše je dogurao. Ali je naletio na tvrd orah u vidu Olimpica, koji se u dvije utakmice pokazao kao prevelik zalogaj za Unis.
Olimpic sasvim zasluženo prolazi dalje uz 7 - 2 rezultat u dvije utakmice ;)

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 19 okt 2010, 21:06

Ja koliko znam da se Unis zalio na korekciju igre i sudjenje na Koševu, te da je bilo nekog guranja i psovanja, tj. verbalno napada na Unisovce, tako da bas i nije "potpuno" zasluzen prolazak Vukova, al eto!
>Vamos Sevilla<

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 19 okt 2010, 23:28

Nema šanse da Olimpic bude suspendovan, džaba je sve to.
Meni je drago da se ozbiljno radi u ovom klubu, mogu ti reći da je jedan od ozbiljnijih jer ima idealne uslove.
Trener u mlađim pogonima Unisa je Đemo Smiječanin, inače moj dobar prijatelj, a od 11 igrača u startnih je 6 igrača Sarajeva koji su tu kao kupljeni igrači. Naravno riječ je o igračima koji su prošli sve mlađe kategorije ali nisu potpisali profesionalni ugovor. Oni sad imaju 21 godinu, inače je toliki i prosjek godina igrača Unisa.
Sad treba da zaigraju i Smiječanin i Turković i Šaranović, uz platu od 500 km kako bi uspjeli ove sezone da uvedu Unis u prvu ligu.
Mladost i iskustvo, uspjeh je zagarantovan.
Usput, Unisov glavni sponzor je Toyota, koja plaća godišnje Unisu 50 000 km. Naravno, s obzirom da opština Vogošća najjača opština u Bosni i Hercegovini, velika svota novca se izdvaja iz opštinskog budžeta za Unis.
Tako da sve u svemu uspjeh je zagarantovan.
Prvi su na tebli 2 lige sa osvojenih 20 bodova, ispred Bosne i Usore ;-)

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 20 okt 2010, 07:25

Po čemu je to Vogošća najjača opština u BiH, recimo po čemu je jača od Ilidže ili Novog Grada!?
>Vamos Sevilla<

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 20 okt 2010, 11:40

maestro< je napisao/la:Po čemu je to Vogošća najjača opština u BiH, recimo po čemu je jača od Ilidže ili Novog Grada!?
Vogošća ima najveći izvoz BDP, 360 miliona maraka (to su podaci od prošle godine ) što nema nijedna druga opština u Bosni i Hercegovini. Sad je taj BDP vjerovatno povećan.
Vogošća ima TAS, PRETIS, Likval, sedam banaka, osam benzinskih pumpi, hotel u kojem reprezentacija uvijek odsjeda (svaka reprezentacija ovdje boravi), MIMS, DP, Konzum, Hayat, Mercator ...
Vogošća je prije rata bila druga najjača opština u bivšoj Jugi ;-) samo TAS i PRETIS su važni ( naoružanje, škoda ) a ovo ostalo je manje više ;-)

maestro<
Kontakt:

Post Postao/la maestro< » 20 okt 2010, 11:47

Ma brate ja bi volio da je još jača opština, al prije rata je bila u vrhu, samo Unis i Pretis koliko imaju firmi novih sada u svom krugu, medju kojima je i moja. Fali jos samo Unis da bude u Premier Ligi i to je to ;) mada je nebih reko da je jaca od Novog Grada koji ima evo samo sto se sporta tice stadion na Otoci, Olimpijski bazen na Otoci, dvorana Ramiz Salčin na Alipašinom Polju (Mojmilo), da nespominjem raznorazna igrališta pored škola i u samim naseljima.
>Vamos Sevilla<

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 20 okt 2010, 11:55

maestro< je napisao/la:Ma brate ja bi volio da je još jača opština, al prije rata je bila u vrhu, samo Unis i Pretis koliko imaju firmi novih sada u svom krugu, medju kojima je i moja. Fali jos samo Unis da bude u Premier Ligi i to je to ;)
Živimo u državi u kojoj se sve radi na štelu. Dok ima para da se malo sudije poguraju biće i rezultata ;-) Ali kad sam vidio da igrači Usore treniraju u adidasovim kompletima, a igraju u puminoj opremi, onda se čovjek zapita kako je svijet nepošten. Jedan igrač u Usori ima 2000 km platu :o
Obojica navijamo za Želju i znamo na treningu u kojoj opremi koji igrač trenira. Ukratko, u čemu god stigne. Oni u adidasovoj opremi treniraju :shock:

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 06 nov 2010, 17:11

Danas pred oko 300 stotine vjernih Đavola Unis je sa visokih i zasluženih 3 - 1 slavio u velikom derbiju lige nad Sarajevskom Bosnom :-D
S ovom pobjedom Unis je preuzeo prvu poziciju na tabeli sa 25 bodova, koliko ima i Bosna, ali sa boljom razlikom i boljim međusobnim duelom :-D

Al pashino
Kontakt:

Post Postao/la Al pashino » 17 nov 2010, 16:16

danas su 3-2 zijanili od ozrena.

usput,posto malo bolje poznajem situaciju,doduse predratnu u vezi f.k.unisa,da pojasnim neke stvari...
unis je imao jedan od najljepsih terena u bih,tako da nije slucajno mlada reprezentacija yugoslavije bas tu dosla na trening pred odlazak u čile,a poslije njih i a rep. yuge,a da nije bilo rata i cz bgd je trebala gostovati 92,iako to malo ko zna.
unis je kao klub iz republicke lige 90-ih isao u njemacku na pripreme,u unisu su tada igrali veliki igraci kao kupresanin,solak,herco(kasnije prvotimci sarajeva) velic,skoro,muharemovic (prvotimci zelje)
Đavoli su jedan od starijih bh navijackih grupa,osnovana 1990 ,tokom rata i poslije rata nisu djelovali,ali su se opet organizovali momci iz vogosce i bodre svoj tim,i normalno je da navijaju za zelju i sarajevo,ne vidim nista lose tu ?

p.s.
ako nekoga nesto vise zanima,neka me slobodno kontaktira ;)
www.facebook.com/pirotehniksarajevo

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 17 nov 2010, 16:23

Najveća Gracićeva greška je što je uzeo Olimpic a ne Unis. Pričam jer Unis ima organozovane navijače, a Vogošća ima 30 000 stanovnika i normalno je da bi se svi okrenuli Unisu a ne Sarajevi u Želji ;-) počinjem od sebe, pa onda sve ostalo ;-)
Drugo, imao bi onfrastrukturu perspektivnu kao niko u Bosni i Hercegovini ;-)
Reprezentacija je ovdje vječiti gost, seminari za trenere i polaganja za licencu, kao i redovno gostovanje jedne ekipe iz Katara ( već dvije godine zaredom ) koji pokriju Unisovu cijelu sezonu parama, 30 000 navijača, Vogošća najjača opština u BiH ...
Ovako stadion na Otoci Bog zna kada će završiti, Olimpica prati 100 navijača a tokom cijele sezone moraju vraćati bodove Sarajevu i Želji zbog korištenja stadiona ;-)

Rizah
Kontakt:

Re: FK UNIS Vogošća

Post Postao/la Rizah » 16 jun 2011, 12:42

Tema pomalo zaboravljena a Unis na opšte zadovoljstvo ušao u prvu ligu.
Nadam se da će ove sezone uspjeti izboriti ostanak.
U prošli utorak je bio sastanak sa Osimom u vezi pojačanja iz Željezničara, radi se o posudbi ili prodaji par juniora. U interesu je i Sarajeva i Želje da Unis ostane u ligi, jer je ekipa Unisa puna bivših igrača ova dva kluba koji su ili posuđeni ili prodani Unisu.

Sad će biti prosjek 500 do 1000 đavola na utakmicama.

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 16 jun 2011, 18:00

Drago mi je sto ste usli (zasluzeno) u Prvu ligu !
Vogosca je blizu i bice to dobro gostovanje ;)
#samoRudar #zauvijek

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 17 jun 2011, 08:13

svaka čast an ulasku ali mislim da če UNIS teško se uspjeti sačuvati ali ja bi volio da ostane u ligi. naravno da je fino da iz Sarajeva ima mnogo Prvoligaša mislim iz ugla Želje i Sarajeva.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 21 jun 2011, 12:59

Bistrik je napisao/la:svaka čast an ulasku ali mislim da če UNIS teško se uspjeti sačuvati ali ja bi volio da ostane u ligi. naravno da je fino da iz Sarajeva ima mnogo Prvoligaša mislim iz ugla Želje i Sarajeva.

Postoji priča da je cjenovnik već određen, 1 bod 1000 km, 3 boda 3000 km.

Dobro je za ekonomiju Vogošće :lol:

The Maniacs '87
Kontakt:

Post Postao/la The Maniacs '87 » 11 jul 2011, 20:20

Na kojem je mjestu Unis zavrsio ove sezone? Nadam se dobrom plasmanu iduce sezone :D!
Željo do groba Života mi moga !

F.K.Željezničar 1921
The Maniacs 1987

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 11 jul 2011, 20:23

The Maniacs '87 je napisao/la:Na kojem je mjestu Unis zavrsio ove sezone? Nadam se dobrom plasmanu iduce sezone :D!
UNIS završio kao 1. prošlu sezonu

The Maniacs '87
Kontakt:

Post Postao/la The Maniacs '87 » 17 jul 2011, 00:09

sony_91 je napisao/la:
The Maniacs '87 je napisao/la:Na kojem je mjestu Unis zavrsio ove sezone? Nadam se dobrom plasmanu iduce sezone :D!
UNIS završio kao 1. prošlu sezonu
Cestitam :D I u koju ligu sada ulazite?
Željo do groba Života mi moga !

F.K.Željezničar 1921
The Maniacs 1987

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.