FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Penaltiky
Kontakt:

Re: Sisoja bičiz

Post Postao/la Penaltiky » 20 nov 2018, 19:53

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Kaće Sisoja Jedinstvu uplatit obećane pare? Obećo pare a ni u kafu mlijeka da Him štrcne.
Do prije dvi godine si stajao u redu i cekao da ti sisoje strcne bjelancevine usta a sada glumis neku satro gradsku lisku. Volio bi da Husic potrazi one upisane pozajmice i da vas ugasi za sva vremena. Koji vam je ono slogan bio "samo bahato" a sada pljujete po covjeku koji vas je spasio gasenja i nabrao kad je vidio da ste klosarcine obicne kojima je zmija u dzepu bila kad ga je trebalo samo ispratit. Koji ste klosari nikad marke niste dali Slobodi. Samo kmecite .Zakopaj ih Azmire
Kontradiktoran si. Samo nastavi tako. Ako se Nikšić vrati na vlast pa vam dovede sponzore možda i dobijete bjelančevina.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 20 nov 2018, 20:05

Penaltiky je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Kaće Sisoja Jedinstvu uplatit obećane pare? Obećo pare a ni u kafu mlijeka da Him štrcne.
Do prije dvi godine si stajao u redu i cekao da ti sisoje strcne bjelancevine usta a sada glumis neku satro gradsku lisku. Volio bi da Husic potrazi one upisane pozajmice i da vas ugasi za sva vremena. Koji vam je ono slogan bio "samo bahato" a sada pljujete po covjeku koji vas je spasio gasenja i nabrao kad je vidio da ste klosarcine obicne kojima je zmija u dzepu bila kad ga je trebalo samo ispratit. Koji ste klosari nikad marke niste dali Slobodi. Samo kmecite .Zakopaj ih Azmire
Kontradiktoran si. Samo nastavi tako. Ako se Nikšić vrati na vlast pa vam dovede sponzore možda i dobijete bjelančevina.
Imamo sada giganta u klubu koje ti neces imat u Slobodi za narednih 100 godina. I zasto ne odgovoris na pitanje da ste svrsavali na Husica a niko se od vas nije protegao i finansijski ispratio covjeka. Kontali ste da ce milione ulagat a vi ni marke. Koja ste furda onakvog covjeka niste uspjeli sacuvat pa ste ga poceli pljuvat kad se povukao
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 20 nov 2018, 20:09

NeretvanskaPastrmka je napisao/la: Imamo sada giganta u klubu koje ti neces imat u Slobodi za narednih 100 godina. I zasto ne odgovoris na pitanje da ste svrsavali na Husica a niko se od vas nije protegao i finansijski ispratio covjeka. Kontali ste da ce milione ulagat a vi ni marke. Koja ste furda onakvog covjeka niste uspjeli sacuvat pa ste ga poceli pljuvat kad se povukao
A ja konto navijači finansiraju. Furda je on, on je došao da se za njega čuje preko Slobode a onda postao član PDA. Zatp ga pljujemo, jer je preko noći otišao, jer je lažovčina.

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 20 nov 2018, 20:45

VOJO UBIPARIP O DOLASKU U TUZLU, BIVŠIM KLUBOVIMA, SAIGRAČIMA…

slika
VOJO UBIPARIP

- Naš napadač Vojo Ubiparip govorio je za najčitaniji sportski portal u Bosni i Hercegovini sportsport.ba u kojem je govorio o dolasku u Tuzla City, gradu Tuzla, izboru neobičnog broja, terenima u BiH, bivšem klubu Željezničaru kojem je zabio gol, nekadašnjim saigračima Buriću i Štiliću…

Za Voju Ubiparipa (30) stvari u karijeri baš i nisu bile idealne. Dolazak u Poljsku tada talentovaog novosadskog tinejdžera bio je obećavajući, no onda su uslijedile stvari koje najmanje želi jedan igrač u svojoj karijeri – povrede.

Ubiparip je počeo u Vojvodini, igrao potom za nekoliko timova u Srbiji, a onda 2011. godine došao je taj poziv koji se ne odbija – Lech. U Poljskoj je proveo nekoliko godina, ali nije uspio da dođe ni do 100 nastupa, pošto su nesretne okolnosti i razne povrede uzele maha.

Igrao je u Mađarskoj za Vasas, a i taj period pamti po lošem, pa je potpisao za Novi Pazar, opet se otisnuo za Poljsku, a onda sreću pronašao u BiH.

Prvo je oduševljavao golovima navijače na Grbavici u dresu Željezničara, a upravo tom klubu je nedavno zabio gol u dresu Tuzla Cityja. Kada se podvuče crta, iza Ubiparipa je jako lijepa i zavidna karijera, dosta sretnih momenata, nekoliko trofeja, ali uostalom u 30. godini i dalje je “živ”, trči, zabija, uživa u onome za šta se odlučao kao dječak i na pitanje da li je ikada želio da bude nešto drugo, odgovorio je precizno i vrlo brzo – ne.

Kako je protekla ova dvosedmična pauza zbog reprezentativnih nastupa? Jeste stigli da se odmorite?

“Jesam, odmorio sam se, sigurno da je svima malo godila ova pauza, da se malo odmorimo, da vidimo porodicu, ali evo sada smo već u punom pogonu i čekamo narednu utakmicu”.

Već neko vrijeme ste Sarajevo zamijenili Tuzlom, da li Vam je prelazak na sjever godio?

“Super je, miran grad, manji je od Sarajeva i malo me podsjeća na moj Novi Sad, tako da mi je ovdjde lijepo. Bilo mi je jako lijepo i u Sarajevu nekoliko mjeseci, a sada mi je i ovdje divno i nemam ništa protiv da se tu zadržim duži period”.

Je li bio dobar izbor potpis za Tuzla City i jeste li zadovoljni samom organizacijom kluba?

“Naravno da sam zadovoljan i drago mi je što sam pristao da dođem u ovaj ambiciozni klub. Uvijek može bolje, ali u klubu se trude da imamo sve potrebne uslove koji su neophodnida bismo mogli da ostvarujemo dobre rezultate. Uslovi su kod nas inače lošiji nego u Evropi, ali to je tako u kompletnoj BiH i u regionu. Možemo reći da je na nekom zadovoljavajućem nivou. Ali zaista ljudi rade sve da imamo fantastične uslove i nemamo se pravo žaliti”.

Igrali ste pred 50.000 bučnih navijača u Poljskoj, a danas se desi da igrate pred 400-ak ljudi…

slika

“Na mečevima Lecha je bilo po 50.000, a ta regija u kojoj je Lech je zaista velika i svi tu navijaju za Lech, ali inače baš dosta ljudi u Poljskoj dolazi na stadione. Meni je bilo pravo uživanje igrati na takvim stadionima i pred tolikim brojem navijača. Oni su napravili vrhunske stadione zbog Evropskog prvenstva i baš kada sam ja došao, stadioni su bili u fazi sređivanja i šminkanja”.

Je li bilo određenog straha od tuđine, nepoznatih ljudi, drugog jezika, izazova… kada ste tek došli u Poljsku?

“Ja sam kao mlad momak došao u Lech i tada nisam ni razmišljao na taj način i nekako nisam ni stigao. Kada si mlad, poletan s i i samo razmišljaš kako ćeš da se dokažeš. Bio sam dugo u Lechu, ali imao sam dosta problema s povredama i dosta sam bio odsutan s terena i to mi je nekako pokvarilo taj boravak u Poljskoj. Ipak, jedan neopisiv je osjećaj igrati pred punim stadionima. Ovdje je drugačije, mada je Željo imao dobar ambijent i kada se igra sarajevski derbi to izgleda dobro, ali u drugim mečevima je manje ljudi na stadionu, nažalost. Tuzla City je manji klub, tek se pojavio na ovoj sceni, ali vjerujem da će s vremenom biti sve više publike koja će nas bodriti i gledati”.

Veliku pomoć po dolasku u Poljsku ste imali od Bosanaca Semira Štilića i Jasmina Burića?

“Semir Štilić je moj veliki prijatelj i dan danas i mnogo mi je pomogao u životu. On i Burić su me dočekali kao svoga tamo, primili me u svoje društvo i dan danas smo veliki prijatelji i često se vidimo. Semirov otac Ismet i majka su mi puno pomogli dok sam bio u Sarajevu i oni su mi uljepšali taj boravak. Svakodnevno smo se družili. Ne mogu im se nikada zahvaliti za sve što su uradili za mene. Od srca im hvala”.

Ko god poznaje Štilića i ko je barem malo gledao njegove igre, smatra da je mogao i puno više i da je jednostavno nevjerovatan talenat.

“Semir je zaista majstor fudbala, prava desetka i bilo je uživanje igrati s njim. To je najbolji igrač s kojim sam igrao u karijeri i malo ko ima takvu tehniku. On je napravio izuzetnu karijeru, ali naravno da je mogao još više. No, to ne može sam on da odluči, postoji još dosta kockica koje trebaju da se poslože. Ipak, kako god, mislim da je ostavio ogroman trag u Poljskoj, najbolji je stranac koji je tamo igrao i mislim da je napravio ogromnu i zavidnu karijeru”.

Je li bilo derneka u Poljskoj? Više Balkanaca na jednom mjestu u Evropi, pa i ne obećava baš mirne noći…

slika

“Haha, pa tamo nema naših kafana. Mi smo izlazili u neke njihove klubove, ali to nije ono što mi imamo ovdje kod nas. To bi bilo poslije nekog derbija ili tako nešto, ali ništa posebno i nešto što bismo hajde da kažem okarakterisali kao loše”.

U Lechu ste imali priliku da sarađujete sa Joseom Mariom Bakerom, legendarnim veznjakom Barcelone. Ponosni ste?

“On je bio trener kada sam tek stigao u Lech i fino smo sarađivali. Igrao je u Barceloni i sigurno da je čast da vas trenira jedna takva osoba. Nije se dugo zadržao, ali imali smo jako dobru saradnju i on me hvalio par puta u nekim razgovorima”.

Mađarska baš i nije bila zemlja koju se rado sjetite?

“Poslije Lecha sam došao u Mađarsku nakon što se nisu odradili neki transferi. Otišao sam tamo razočaran iz Lecha, kasnije sam imao problema s povredama, ali vidio sam da mi to ne prija i da mi ne ide i nakon pola godine sam otišao. Imao sam neke privatne probleme i taj period mi nije u lijepom sjećanju”.

Ponuda Zvezde?

“Neke se stvari prosto ne poklope. Otac nije želio da igram u Zvezdi i Partizanu. Potom, bilo je razgovora raznih, jednom ja nisam htio da idem, pa onda klub nije želio da me pusti… Jednostavno, ne desi se na vrijeme, karijera ode u nekom drugom pravcu i to je to. Ne možeš na sve utjecati”.

Kako biste opisali avanturu na Grbavici? Navijači Želje su imali jako pozitivno mišljenje o Vama…

“Dao sam sve od sebe u Želji i išlo je dobro. Imali smo dobre rezultate, sve smo do kraja držali, a onda smo nekako uprskali u zadnjih nekoliko utakmica i nismo osvojili titulu. Uzeli smo Kup, ali klub kao što je Željo želi sve. Sve je bilo lijepo sem te završnice. Da smo osvojili titulu, to bi bio savršen boravak”.

Šta Želji nedostaje da bude prvak?

“Ne znam šta bih vam rekao. Možda ne može sve sad i odmah. znam da je prošlo nekoliko godina, ali mišljenja sam da i trener i igrači prosto moraju jedan vremenski period da provedu zajedno, da se to sve uklopi i da dodaješ na nekim pozicijama jednog-dvojicu igrača, a ne da se konstantno mijenja pola tima. Mislim da je to nešto što fali da se napravi iskorak. Kod nas na Balkanu nemaju strpljenja. Pritisak uvijek postoji, ali moraš da malo istrpiš, da sačkeaš jedan period i onda ćeš dobiti rezultate”.

Broj 51 na dresu?

“Zanimljivo da su me svi pitali za taj broj. Kada sam došao u Želju, rekli su mi da biram broj. ‘Koji?’, upitao sam. ‘Od 33 pa prema gore!’, rekli su mi i ja eto uzmem broj 51, koji i danas nosim. Ispalo je kul”.

Momenti kojih ne želite da se prisjećate?

“Povrede su nešto što ću da pamtim po lošem, a ustvari ne želim ni da ih pamtim. Te povrede u Lechu, kada sam bio mlad, bile su nekako i najteže. Tu sam bio malo i pao psihički, ali uz pomoć porodice i prijatelja sam to sve prevazišao i hvala Bogu ispalo je dobro”.

Lijepi momenti?

“Sve te velike utakmice u Poljskoj, a bilo ih je zaista raznih”.

Postoji li klub za koji biste, da imate priliku, potpisali već sutra?

“Nemam neki klub u kojem bih želio da igram. To je možda bilo kada sam bio mali, ali stvarno kasnije nisam imao neki klub u koje bih posebno da igram”.

Lewandowski, Rundevs..

“Artjoms Rudnevs je davao dva-tri gola po utakmici, on je došao kao zamjena za Lewandowskog, a onda sam trebao ja da ga naslijedim jer su ga planirali prodati i nekako su mene spremali. Međutim, Rudnevs se duže zadržao, davao je golove kao na traci. Štila (Štilić, op.a) im je sve golove namještao, a taman kada je došao red na mene, on ode. Semir je doslovno štimao golove i Lewi i Rudnevsu, imao je mnogo asistencija i uvijek sam se zezao kako je otišao u Ukrajinu baš onda kada je trebao da mene ‘pogura’ asistencijama. Da je ostao, vjerovatno bi i meni bilo lakše, možda bih i ja stopama Lewe (haha)”.

Najluđi saigrač?

“Ne pamtim sada da sam u Lechu imao takve ‘ludake’, a ovdje bih istakao golmana Fejzića koji je pravi šaljivdžija i koji voli da se zeza, mada su svi jako dobro raspoloženi i spremni za šale”.

Planirate li da ostanete u Tuzli?

“Pa za sada planiram da ostanem tu, pravi se jako fina priča i dobri su planovi, pa bih volio da se to i ostvari. Imam ugovor, tu sam za sada, pa vidjet ćemo. Pokušat ću da ispoštujem to što smo dogovorili”.

Šta Vas najviše nervira?

“Tereni, uopšte i kod nas, fudbal bi drugačije izgledao da su bolji i ljepši tereni. Nije isto gledati utakmice kod nas i u Mađarskoj, iako ni tamo fudal nije ništa bolji, ali imaju bolje terene i sve je onda ljepše. Valjda i kod nas mora da se krene jednom, eto Željo je napravio dobar teren”.

Omiljeni igrač?

“Kao klinac sam volio da gledam Thierryja Henryja, koji je igrao u Arsenalu fantastičan fudbal. Nije mi baš bio idol jer nemam idola, ali njega sam zaista volio da gledam”.

Pratite li fudbal na TV-u?

“Jako rijetko, jedino kada je Liga prvaka, neki veliki derbi, ali ovako rijetko”.

Je li novac uništio fudbal?

“Sigurno da je fudbal otišao u nekom drugom smjeru. Nekako se sve promijenilo i mislim da nijedan igrač ne vrijedi 180 ili 222 miliona eura. Koliko bi onda Zidane vrijedio? Ali vrijeme je tako došlo, šta da se radi”.

(sportsport.ba)

https://sportsport.ba/fudbal/stilic-je- ... uba/297356
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 22 nov 2018, 05:27, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 21 nov 2018, 00:13

"tisuća", dobro te je ba.....ponjamke ti se Čoviću u stau ona europska :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 nov 2018, 00:16

staragarda je napisao/la:
"tisuća", dobro te je ba.....ponjamke ti se Čoviću u stau ona europska :urnebes:
kome se obraćaš :rol:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 21 nov 2018, 00:22

Penaltiky je napisao/la:
kome se obraćaš :rol:
Šatro se grbavi pravimo :rol: ....e moj helere moj

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 nov 2018, 00:23

Penaltiky je napisao/la: kome se obraćaš :rol:
Kakvom Čoviću, jesi moždani imo, hoš hitnu da zovem :rol:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 21 nov 2018, 00:44

Penaltiky je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la: kome se obraćaš :rol:
Kakvom Čoviću, jesi moždani imo, hoš hitnu da zovem :rol:
Imat ces ti kad Sisoje dodje po naplatu u Slobodu....onda se presaltaj na Zrinjski sa Husina jer ti je Mostar daleko

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 nov 2018, 01:11

Staragardo malo si kontradiktoran. Kako to da nas je neko dobro vodio i bio nam dobar, a eto u zadnjem postu pises o naplatama (nekom gasenju Slobode) od strane njega. Moze onda biti samo da je potencijalno najveci grobar Slobode i onaj ko je nabio najvise dugova.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 21 nov 2018, 02:02

tuzlak1987 je napisao/la:Staragardo malo si kontradiktoran. Kako to da nas je neko dobro vodio i bio nam dobar, a eto u zadnjem postu pises o naplatama (nekom gasenju Slobode) od strane njega. Moze onda biti samo da je potencijalno najveci grobar Slobode i onaj ko je nabio najvise dugova.
Ma Sisoje je ba najveći grobar Slobode....tu se slažem....ta ce seljance,ono doslo u ćarsiju pametovat...nek ide u Podrinje, tamo mu je mjesto... hoce da ugasi Slobodu,da klepi stadion i napravi zgrade nake....neke on pare dao lafo....zato sam i rekao da ce doc da naplati al dok je ćarsije i helera "tisuće" bit ce i Slobode....on ce traziti svoje...ne dajte svoju Slobodu i ne dajte svoj Tusanj
Zadnja izmjena: staragarda, dana/u 21 nov 2018, 09:53, ukupno mijenjano 1 put.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 nov 2018, 09:30

staragarda je napisao/la: Imat ces ti kad Sisoje dodje po naplatu u Slobodu....onda se presaltaj na Zrinjski sa Husina jer ti je Mostar daleko
Čokaljić i Paša Bunar. :kafa:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 21 nov 2018, 09:56

Penaltiky je napisao/la:
staragarda je napisao/la: Imat ces ti kad Sisoje dodje po naplatu u Slobodu....onda se presaltaj na Zrinjski sa Husina jer ti je Mostar daleko
Čokaljić i Paša Bunar. :kafa:
A ti....sa ostatkom mrtve ćarsije bambuču pod ruku i blejanje pored Jale

Beton
Kontakt:

Post Postao/la Beton » 21 nov 2018, 15:34

Puna podrška gospodinu Hazmiru u gašenju Slobodanke. :salut: :salut:

Kad vidim kako pljuju čovjeka zbog kojeg im klub još uvijek postoji najbolje bi bilo da ga taj isti čovjek i ugasi da barem imaju razlog za pljuvačinu.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 21 nov 2018, 20:02

Kostić: Izdešavale su se neke stvari i bukvalno sam morao da odem iz Slobode

...................................."Svi govore lako je vama fudbalerima..."
Stoper iz Niša, Ivan Kostić, posljednjih je sezona sigurno među najboljim defanzivcima Premijer lige, a igrama još u prvoj sezoni u dresu Slobode vidjelo se da je na Tušanj stiglo veliko pojačanje.

INTERVJU
E. Škorić
21.11.18.

slika

Kostić je u Slobodi bio dio jedne jako lijepe i pozitivne priče, no nakon što je Azmir Husić otišao iz kluba, odlučio se da ode i Kostić i uravo stopama danas prvog čovjeka Tuzla Cityja

Kostić (29) iza sebe ima poprilično uspješnu karijeru, a a nakon nekoliko klubova u Srbiji, svoje je mjesto zacementirao najprije u odbrani Slobode, a potom tuzlanskog rivala ekipe Tuzla City, koja se prethodno zvala Sloga.

Tim iz Simin Hana je ispisao historiju plasmanom u Premijer ligu, a dio lijepe priče, koju je započeo Azmir Husić, svakako je i sjajni stoper koji je zadužen za čuvanje premijerligaških napadača, ali i za postizanje golova.

Tako je Kostić zabio gol i na Grbavici, ranije je pogađao u dresu Slobode protiv Želje, ove sezone dva gola dao je i GOŠK-u...

Tuzla je u dobroj seriji u posljednje vrijeme, mada na početku stvari nisu djelovale dobro u premijernoj sezoni u Premijer ligi, pa Vaš neki komentar i rezime dosadašnjeg dijela sezone?

"Iskreno, očekivali smo malo bolji start, međutim možda smo malo i neozbiljno shvatili Premijer ligu. Sada imamo bolje rezultate, jer smo shvatili da se Premijer liga ne može igrati bez da se najozbiljnije shvati. Ako ne uđemo ozbiljno u neku utakmicu, onda se desi da izgubimo. Pobjede protiv GOŠK-a i Željezničara te remi sa Slobodom su nas vratili na pravi put. Ovo je neki put kojim trebamo da nastavimo. Ova ekipa ne zaslužuje da bude na poziciji na kojoj se nalazi".

Jeste li se prije samog gostovanja Želji nadali pobjedi?

"Željo je u problemu kao što svi znamo i nama je u pravom trenutku došla ta utakmica. Mi smo u nekoj ulaznoj, oni u silaznoj putanji. Iskoristili smo to da je Željo u lošoj situaciji. Nije da nismo vjerovali, ali eto tako se namjestilo".

A dodatni motiv je bio...?

"Motiv? Igrati na onom stadionu, na onakvom terenu i pred onim navijačima je bukvalno svakom motiv. Imao sam neke kontakte sa Željom, međutim nije se desilo, ali nikad se ne zna, možda bude u neko buduće vrijeme. Možda je i to bio neki motiv da odigram kvalitetno".

slika

"Svi kažu lako je vama fudbalerima..." (Foto: E. Dindić/ SportSport.ba)
Transfer iz Slobode u Tuzlu City?

"Možda sam najljepše dane proveo u Slobodi, zapravo to je činjenica, ali izdešavale su se neke stvari kada je predsjednik Azmir otišao iz kluba, da sam bukvalno morao da odem. Nisam se pokajao što sam sada u Tuzla Cityju, ali na neki način mi je krivo da se sve tako izdešavalo i da sam morao da odem iz Slobode".

Nedostaju li navijači Tuzla Cityju?

"Svi znamo da se fudbal igra zbog navijača, ali kako je klub tek u nekoj fazi podizanja, ja sam iznenađen da toliko ljudi dođe da gleda naše utakmice na Tušnju, ali realno je da bi uz navijače imali i neke bolje rezultate. Ostaje ta neka žal za tim navijačima, ali ipak je ovo neki relativno novi klub. Mislim da ćemo s dobrim igrama i rezultatima privući što više ljudi".

Prva liga i Premijer liga, ima li razlike?

"Šalili smo da je Prva liga najteža na svijetu, ali tu su neke druge okolnosti, ne bih sada da pričam o tome".

A srbijanska liga u odnosu na Premijer ligu?

"Pa jeste možda malo, možda odskaču Partizan, Zvezda... ostali klubovi su tu negdje sa klubovima iz BiH".

Koga je bilo najteže čuvati?

"Moji bivši saigrači Ahmetović i Krpić i Benko dok je bio u Sarajevu. Njih je bilo teško čuvati. Bilbija neće igrati sada za vikend, ali naravno da je i njega jako teško zaustaviti, a mi ćemo imati motiv da protiv Zrinjskog nastavimo ovu dobru seriju rezultata".

slika

Ko je trenutno najbliže tituli?

"Po meni je Sarajevo najbliže titulu i možda imaju najbolju ekipu u ligi. Otprilike je to mišljenje i mene i mnogih u BiH".

Tužne scene na stadionima u posljednje vrijeme...

"To ne treba sportskim događajima, nešto mora da se napravi da se to u budućnosti ne bi dešavalo. Odmah se to drugačije može intepretirati. U medijima se to previše prenosi, ostavlja mrlju na Premijer ligu".

O tuzlanskom derbiju

"U prvom derbiju je bilo skoro 10.000 ljudi na stadionu. Po meni je to lijep događaj i to je nešto lijepo za Tuzlu. Koliko god neki mislili da ne pripada, ovaj klub Tuzla City je dio grada i po meni je ovo pozitivna priča".

Treneri koji su na Vas ostavili najveći dojam?

"Dok sam u Srbiji bio sarađivao sam sa više trenera, ali neki utisak je Drulović ostavio na mene. Stvarno je čovjek koji ostavlja u tisak, čak i lajk koji ne igra fudbal, da pogleda trening, vidio bi da ima neki poseban rad. Imam i riječi hvale za Husrefa Musemića s kojim sam radio. Sami rezultati SLobode pod njegovim vodstvom sve govore. Trener Starčević ima svoj princip rada, u početku nije bilo idealno, ali sada se sve poklopilo".

U Nišu se prate utakmice Ivana Kostića?

"O da, itekako se prate. Ja sam iz sela u blizini Niša i čitavo selo prati moje utakmice. Blizu sam Piksija, ali u mom selu nema nikoga poznatijeg od fudbalera".

Možete li nam reći kako Vam se čini trenutna igra bh. reprezentacije?

"Prosinečki je baš posložio reprezentaciju. Ranije sam imao utisak da je trebalo malo i discipline, ali sada kada neko pogriješi tipa Duljević ili Sarić, Pjanić i Džeko trče za njima da isprave grešku".

A štoperi?

"Stoperi su dobri. Govore da BiH lako prima golove, ali to sada ne vidim. Robi je to sve dobro posložio".

Je li bilo maštanja o reprezentaciji Srbije?

"To je sigurno želja i san svakog igrača koji se iole ozbiljnije bavi fudbalom, ali ja već imam skoro 30 godina i sada stvarno ne razmišljam o tome. Ranije je bilo snova, ali sada ne".

Za koga navijate?

"U Srbiji Partizan, u Evropi Inter, zbog Ronalda, ali onog pravog. Čak sam malo i Real zavolio zbog njega".

Je li fudbal oduvijek bila želja?

"Realno ništa drugo ne znam ni da radim, fudbal i to je to".

slika

Najveća inspiracija?

"Djevojka je tu sa mnom već osam godina i prolazila je kroz moje neke loše trenutke, ali je ipak više lijepih trenutaka. Ona je jedna od osoba koje me inspirišu i daju i snagu, ali i mali sestrić mi daje dodatni motiv".

Postoje sasvim sigurno i ružni periodi u karijeri jednog igrača. Da li ste sami imali loše iskustvo?

"Ljudi uvijek kažu lako je vama fudbalerima. Imao sam i ja sa 19-20 godina povredu tetive i tu nije niko znao da mi kaže šta mi je. Svi su govorili biće mi bolje, a ja pola godine pauzirao. Tu sam bio skroz pao, kontam šta je ovo, da li da nastavim uopšte da igram... Međutim, onda se stvari srede, krene nabolje i na kraju budeš sretan što nisi odustajao".

Je li kroz karijeru bilo teško prihvatiti činjenicu da nema noćnih provoda, alkohola, cigara...

"Drugari te zovu da izađeš, a ti imaš 19-20 godina, pa se pitaš što ne bi izašao, ali ja sam morao da se odreknem tih izlazaka. Moji su bili na žurkama, ja sam sjedio na kući, pošto sam imao treninge ili utakmicu. Možda je to mana u igračkoj karijeri, ali kasnije sam shvatio da je to dobar izbor"

Posebni momenti?

"To su definitivno golovi protiv Želje na Tušnju i na Grbavici, pogotovo ovdje na Tušnju ta dva gola u polufinalu Kupa i naravno doček navijača poslije pobjede na Grbavici".

Hoćemo li Vas i dalje gledati u dresu Tuzle?

"Ugovorom sam vezan do juna naredne godine, ali već sam obavio razgovor s predsjednikom Azmirom. Do ljeta imam ugovora, od ljeta ću vidjeti šta i kako".

Izdvojite nam osobe s kojima se danas najviše družite.

"Efendić, Sjepanović i Vukmirović su igrači s kojima se najviše družim. Ne mogu, a da ne napomenem Sašu Arnautovića, to mi je jako dobar drug s kojim se stalno družim kada nemam obaveza- S igračima Slobode imamo jako fine odnose. U gradu sjedimo zajedno, ne dotičemo se Slobode, Tuzle, Premijer lige... Na terenu ima rivalitet, što je normalno, ali izvan terena smo prijatelji".

Da li bi Vas novac promijenio?

"Teško je odgovoriti na takvo pitanje, nikada se ne zna, ali mislim da ne bi. Ako ništa, barem bih pokušao da ostanem isti".

https://sportsport.ba/fudbal/kostic-izd ... ode/297471
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 22 nov 2018, 05:31

................................................U SUSRET UTAKMICI PROTIV ZRINJSKOG

- Nakon još jedne pauze u prvenstvu zbog utakmica Reprezentacije BiH ,sljedećeg vikenda nastavlja se igrati PL BiH.
Na rasporedu su utakmice 18. kola.FK Tuzla City domaćn je ekipi Zrinjskog iz Mostara, trenutno drugoplasiranoj ekipi u prvenstvu.
- Utakmica koja ima svakako veliku važnost za oba rivala.Tuzla nakon uspješne serije od tri utakmice bez poraza i osvojenih 7 bodova želi pobjedom doći na 22 boda i tako relativno uspješno okončati jesenji dio prvenstva ,naravno nakon još jedne ,posljednje utakmice i gostovanja Zvijezdi 09.Zrinjsk i nakon prodate utakmice Zvijezdi 09 i remija kontra starih jarana iz Sarajeva ima itekako motiva da pobjedom u Tuzli zamaže oči svojim navijačima, i ostane u konkurenciji za najviši plasman, i 4 uzastopnu titulu prvaka.
- Obje ekipe su suočene sa činjenicom da će im nedostajat po 4 i više igrača u ovoj uakmici.Tuzla ne može računati na golmana Fejzića,Šećerovića,Mitrovića i Čomora ,sve zbog kartona.Zrinjski opet,kuburi sa povredama nekoliko važnih igrača.Od prije van stroja su Laštro i Pezer,a poslije utakmice protiv Sarajeva teže su povrijeđeni Filipović (rame) i Bilbija (bubreg).
- Tuzla ima Oštrakovića koji ako je dostigao potrebnu formu može nadoknaditi odsustvo Fejzića,ako nije onda je tu mister kiks Nurković pa šta Bog da.Širanović i Hasanović odličan su tandem u defanzivnoj liniji ,još ako se konačno oporavi Stjepanović onda bi jedan ,recimo,Hasanović mogao zamijeniti Čomora na beku.
- Zrinjski pak ima dva kompletna tima istih ili sasvim pribižnih kvaliteta ,tako da će odsustvo Bilbije i Filipovića lako nadoknaditi sa Jovićem ,Bekićem ,Čirjakom, Markovćem,Hajrilahovićem i Bekrićem.
- Tuzla ima jači motiv jer se iz utakmice u utakmicu bori za opstanak u PL.Zrinjski je u vrhu i uprkos remiju protiv Sarajeva ostao je na 4 boda ispred selje jer je Tuzla "prošetala" dolinom štrumfova i donijela sva tri boda s teškog gostovanja za nju.
- U stanju kakvo jeste nema favorita u ovoj utakmici između Tuzle i Zrinjskog.
- Prepredeni Slišković svakao će tražiti 3 boda u Tuzli i zbog GOŠKA i zbog sebe.On ima ekipu koja igra vrlo grubo u fazi odbrane i jaako lijepo i efikasno u fazi napada.Povredom Pezera koji je zaista odličan plejer oni su se odučili na zatvorenu igru sa kontrama i polukontrama kad se pruži prilika.Može se reći da preskaču igru i da bukvalno a koristeći izuzetnu tehniku Todorovića,Čirjaka i naravno povrijeđenih Bilbije i Filipovića, završavaju posao dugim loptama na njih.Bez obzira što neće igrati već spomenuta dvojica, taktika će manje -više ostati ista.Zaslužuju respekt ,nema govora.
- Tuzla Citi ne smije upadati u zamku u ovoj utakmici i to Starčević i njegov pomoćnik dobro znaju.Slišković će pokušati nas navući duboko u njihovo polje i prežati priliku da nam presiječe loptu a zatim...Neka Slišković taktizira kako god hoće mi znamo koga imamo za protivnika.Naši štoperi ne smiju ići visoko na centar ,ni govora.Igra se s naše strane mora odvijati uglavnom u srednoj trećini terena.Gdje će Slišković postaviti svoju zadnju liniju to je njegov problem? Da će igrati grubo to je znano.Da će ih Sudija, Srbin ,iz Prijedora ,B.Luke ili B.Gradiške štititi i to je jasno.Tuzla ima igru i u nekoliko posljednjih kola konačno je povezala niti.Daj Bože da tako odigra i ovu utakmicu.Ubiparip će imati lopti.Crnkić i Nukić uz Stojčeva mogu izgraditi situacije iz kojih se može zabiti gol.Sredina terena mora biti poprište i tu će se uz voljni moment utakmica i prelomiti.Sreća je da Nukić i Crnkić izdašno pomažu i na sredini i dublje u odbrani ako treba.Nadam se Stjepanoviću i Širanoviću konačno u tandemu.No, ako Stjepanović ne može Hasanović je alternativa.Da li Šarčevića stavljati na beka?Teško.Budo je napadač i imat ćemo promahu ako ga prisilimo na beka.Bolje da bilo koji odbrambeni igrač igra beka nego napadač.Šteta što Obradović ne može igrati.Nadam se da će u narednom periodu Ubiparip izvaditi i Bosansko državljanstvo.Oni su porijeklom iz Mrkonjić Grada ,pa je vjerovatno djed ili pradjed u onoj "osmoj ofanzivi" doselio u Vojvodinu.Mislim da Ubiparip može imati dvojno državljanstvo.Tako bi uspjeli kontrirati ovim nakaradnim propisima koje donosi Savez,jer bi nam se otvorio put za još jednog kvalitetnog igrača iz inostranstva ali ne za tribine.
- Nadam se da će gostovanje aktuelnog prvaka predvođenog karizmatičnim Sliškovićem ,inače nekada tuzlanskim zetom(prvi brak sklopio je sa Svjetlanom-Cecom Kitić koja je tad igrala u Beogradu ali je rođena tuzlanka), dakle, privući pažnju tuzlanskih poklonika fudbala .Svakako je kraj prvenstva a naredne subote Tušanj će biti zakatančen zbog kazne izrečene od Saveza.
Uz Božiju pomoć do pobjede.Sretno "Nebesko Plavi"!

..........................

..........................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 23 nov 2018, 14:04, ukupno mijenjano 19 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 22 nov 2018, 07:15

slika
haram zgrada
http://www.fkzvijezda09.com/2018/11/22/ ... ns-fs-bih/

...............KAČEVENDIN JARAN I KUM NAPREDUJE KRUPNIM KORACIMA

slika
mađioničar sa ćeferinom i begićem
FK Zvijezda 09 čestita Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH svečano otvaranje nove zgrade čija je vrijednost 10 miliona konvertibilnih maraka, koja zadovoljava sve standarde UEFE i Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).

Među zvanicama iz svjetskog i evropskog fudbala našao se i predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić koji je razmijenio iskustva za predsjednikom N/FS BiH Elmedinom Begićem, predsjednikom UEFE Aleksander Čeferinom, predsjednikom FK Sarajevo Senadom Jahićem kao i drugim gostima.

....................................................................................................................................................

slika
mađioničar sa izjelicom halidom
slika
halid je uvijek uz zvezdaše ,bešlić na fotografiji sa pižonom
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 23 nov 2018, 22:24, ukupno mijenjano 13 puta.
Ja volim FK Tuzla City

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 22 nov 2018, 14:16

Beton je napisao/la:Puna podrška gospodinu Hazmiru u gašenju Slobodanke. :salut: :salut:

Kad vidim kako pljuju čovjeka zbog kojeg im klub još uvijek postoji najbolje bi bilo da ga taj isti čovjek i ugasi da barem imaju razlog za pljuvačinu.
pozdrav i tebi i onom kocijasu staroj gardi mozete mi sva trojica posisat al necete taj film gledat drzite se sajmon hana sad cmo vam i rampu postavit u malti :guz: :guz: :guz:
fukare

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 22 nov 2018, 14:59

fukaroni je napisao/la:
Beton je napisao/la:Puna podrška gospodinu Hazmiru u gašenju Slobodanke. :salut: :salut:

pozdrav i tebi i onom kocijasu staroj gardi mozete mi sva trojica posisat al necete taj film gledat drzite se sajmon hana sad cmo vam i rampu postavit u malti :guz: :guz: :guz:
za ove ko beton je najgora kletva dabogda se kući vratio

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 nov 2018, 17:28

fukaroni je napisao/la:

Ti kelja i jesi da radis na rampi nekoj

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.