Euro 2020 - Kvalifikacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Kajzer10
Kontakt:

Re: Euro 2020 - Kvalifikacije

Post Postao/la Kajzer10 » 20 nov 2018, 20:55

JavierBosnia je napisao/la:
marconato je napisao/la:Ne bi tu bilo nikakvih problema, jer ako se moglo igrati sa Hrvatskom moze i ovo 'ladno...
Bila bi zabrana gostujucim navijacima i cao.
To su najgluplje odluke, nek se ne igra onda nikako
Jah, ne vidim sto bi to zabranivali. Jasno je da bi jedni drugima priredili sjajan docek i zajedno pjevali protiv stranih sila koje nas zavadjaju.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 20 nov 2018, 21:01

Ovi Skoti su enigme teske. Svaki put kad pomislim da bi mogli biti zeznuti, pocnu se prosipati kod kuce protiv ekipa poput Izraela.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 20 nov 2018, 23:03

Otpade Svabija, vise nemam izricitih zelja iz prvog pota :cry:

Nista ostaje da izbjegnemo ove "ciganske ekipe" iz nizih potova poput Turske, Grcke, Rumunije
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 20 nov 2018, 23:14

Znaci ovako sesiri izgledaju za Euro:

Pot 1: Svicarska, Portugal, Holandija, Engleska, Belgija, Francuska, Spanija, Italija, Hrvatska, Poljska
Pot 2: Njemacka, Island, BiH, Ukrajina, Danska, Svedska, Rusija, Austrija, Vels, Ceska
Pot 3: Slovacka, Turska, Irska, Sjev. Irska, Skotska, Norveska, Srbija, Finska, Bugarska, Izrael
Pot 4: Madjarska, Rumunija, Grcka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija, Gruzija
Pot 5: Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Armenija, Luksemburg, Azerbejdzan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar, Farski Otoci
Pot 6: Latvija, Lihtenstajn, Andora, Malta, San Marino

Neka ide nesta tipa:

Italija
BiH
Bugarska
Litvanija
Luksemburg
Lihtenstajn

Najgora po meni bi bila:

Francuska
BiH
Slovacka/Srbija
Rumunija
Bjelorusija
Latvija

Ovdje imas supermocne Francuze i tri ekipe koje su tu negdje i svi mogu pretendirati za drugo mjesto. A i Bjelorusija mi je dovoljno zivaca pojela u Zenici prije 7 godina.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 20 nov 2018, 23:15

Švica/Poljska/Italija
BiH
Finska/Bugarska
Estonija/Litvanija
Gibraltar
"We need to suffer. And we need to fight."

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 20 nov 2018, 23:21

Iz prve Italija. Atraktivan protivnik, velikan a realno, trenutnim kvalitetom nista specijalno.
U trecem bih izbjegao Srbe (iz poznatih razloga, koji ce nam vrag tenzije i sve sto nosi takva utakmica kraj jedne fine Bugarske) te Irce, i gornje i donje. Ovo ostalo potpuno svejedno.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 20 nov 2018, 23:21

Teoretski moguće ako se bogovi fudbala nanisane

Hrvatska
BiH
Srbija
Crna Gora/Slovenija
Kosovo/Mekedonija
bilo ko (jadna mu majka) :shifty:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 20 nov 2018, 23:28

Pot 1: Belgija, Francuska, Španija

Pot 3: Slovačka, Turska, Irska, Srbija

Pot 4: Rumunija, Grčka

Ekipe koje bi bilo dobro izbjeći.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 20 nov 2018, 23:41

Zavrsni turnir ove B divizije (ako dodje to toga), igrat ce mo kuci - tacnije u Svedskoj bi se igrao.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 nov 2018, 00:00

Pot 1

Švicarska i Poljska za poželiti, sa njima možemo igrati ravnopravno i u gostima.

Portugal ne pamtimo po dobrom ali oni se znaju mučiti u kvalifikacijama, tako su i završavali u onim baražima. I Hrvatska se zna patiti u kvalifikacijama.

Sa reprezentacijama Italije, Engleske i Holandije nismo dugo ili nikad igrali pa je barem zbog toga interesantnije izvući njih nego Francusku ili Španiju.

Belgija je uvjerljivo najgora opcija, nisu više ni zanimljivi koliko često igramo međusobno a previše su jaki da bi očekivali tu neke bodove.

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 21 nov 2018, 00:12

U POT 1, svakako su najpoželjnije opcije Poljska i Švicarska. S obje ekipe se možemo nositi i da je od starta neizvjesno. S druge strane, mislim da realne probleme, naročito kući, možemo napraviti i Holandiji i Hrvatskoj, pa i Italiji. Vjerovatno bi sljedeća opcija bio Portugal da nemamo iskustvo kakvo imamo. Protiv Španije, Francuske, pa i Belgije i Engleske, bilo bi dosta zajebano izvući i bod.

Žrijeb iz POT 3 može u velikoj mjeri odrediti našu sudbinu. Finci, a odmah zatim i Bugari bi nam već odškrinuli vrata Eura. Generalno, ni Izrael nije loš, ali imamo to negativno iskustvo, ponovo. Sjeverna Irska i Škotska su tu negdje, a s njima i Norveška. Te tri opcije nisu loše također. Preostale 4 opcije nisu zlatne (Srbija, Slovačka, Turska, Irska), mada bi vjerovatno sa Srbima najbolje prošli.

U POT 4 je primarni cilj izbjeći Grke i Rumune. Sve drugo se da trpiti. Gruzija, Litvanija, Estonija, Kipar su najjednostavnije opcije. Albanija je isto sasvim ok. Slovenija, Mađarska i Crna Gora - ništa strašno.

U POT 5 je sreća da ne možemo izvući Kosovo :D Armenija i Azerbejdžan znaju biti nezgodni kući, ali su nezgodni svima. S Makedonijom bi bilo zanimljivo i volio bih :D Normalno da je najlakše sa Gibraltarom, pa Faranima, pa Moldovom.

U POT 6 treba izbjeći Latviju. Mada, najbolje je ako budemo imali 5 ekipa u grupi.

Po meni, najbolja opcija: Švicarska, BiH, Finska, Estonija, Gibraltar.
Najlošija opcija: Španija, BiH, Slovačka, Grčka, Makedonija, Latvija.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 21 nov 2018, 08:16

Svicarska, BiH, Bugarska, Mađarska, Makedonija mi je zelja zbog vrlikih sansi za prolaz, a i zbog blizine BiH, moglo bi se na sva gostovanja.

Najteza grupa bi bila Francuska, BiH, Slovacka, Grcka,.Kazahstan
BHF

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 21 nov 2018, 08:49

Sto prizeljkujete Svicu? :roll:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 nov 2018, 08:53

Kaunas je napisao/la:Sto prizeljkujete Svicu? :roll:
Ne kiksaju protiv malenih, i mirno mozemo osigurati 2. - sa eventualnom sansom i na prvo. Poljska i Svica po meni idealne iz 1. sesira. Bolje i oni nego Portugal, Francuska i slicni.

Bitno je samo dobiti nekog lakseg iz 3. Sesira.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 21 nov 2018, 08:59

Zato sto bi bila domaća utakmica (daleko ispred ostalih u prvom šeširu) i zato sto su umisljeni da su dobri. A realno su ka.rina.

Sve i da su dobri, od svih ovih iz prvog su najlošij.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 21 nov 2018, 09:01

Goalgetter je napisao/la:
Ne kiksaju protiv malenih, i mirno mozemo osigurati 2. - sa eventualnom sansom i na prvo. Poljska i Svica po meni idealne iz 1. sesira. Bolje i oni nego Portugal, Francuska i slicni.

Bitno je samo dobiti nekog lakseg iz 3. Sesira.
To isto kao kad nasi klubovi u pretkolima evrope izvuku Izraelce. Znas nema sanse da prodjes, odnosno minimalne su, a protivnik maksimalno neatraktivan. A mogao si da izvuces neki top tim i da ti sanse budu iste kao protiv Izraelaca. Tako da nisam fan da izvucemo Svicarsku, radije Italiju, Englesku ili Francusku. Ni Hrvate ne bih iz prvog. Bitan je protivnik iz 3. pota kao sto i sam kazes a tu ne zelim jedino Srbiju iz vise razloga.
Evo tek vidim Grcka u 4 i to bi bilo dobro da nas fuli.

@Amarinho ako mi za njih kazemo da su ****, mogu mislit sta oni kazu za nas :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 21 nov 2018, 09:27

Pa nek oni kazu za nas sta hoce, mi smo ih digli u Cirihu da nam nisu prisli golu. A (kao Svicarac, bar na papiru) znam da im je svaka utakmica bitna odnosno da Petkovic visi u zraku prije svake tekme... smeta im njegovo prezime te Svicarci su htjeli tada onog Kollera sto je trenirao Austriju, a Koller je "njihov"... I sad da pitam nekog da mi nabroji 3 njihova igraca, rekao bi mi Xhaku i onog sto sjedi na klupi u Liverpulu... i Chapuisat koji ne igra vise evo ima 15 godina :D

A siguran sam da vecina ekipa iz prvog sesira odnosno na forumu nekom Svicarskom, Engleskom, Francuskom sta ja znam takodjer se pise "Joj nemoj Bosnu"... "Sve samo Bosnu ne..." "Treba izbjec Bosance pod svaku cijenu"

:D :D :D

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 21 nov 2018, 09:47

Ma jes jes pišu daj njemačku samo nemoj bosnu
Samo Sloboda | COYG

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 21 nov 2018, 10:07

Fernando, Sevilla SPA: Dzeko, Pjanic, Visca pure quality… and Maksumic who used to play for Spain but despite interest of Del Bosque he said „I will only play for my domovina”. At least we should be able to secure 2nd place with Bosnia in group.

Jupp, Rotterdam NED: It would be fair to play against Bosnia. Yes they are better than we are, but they do also have some problems with Vranjes. Fans still not happy about his tetovaza of Republika Srpska. Ibrahim Sehic who is from Rogatica is supporting him… very confusing situation for Bosnia.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 21 nov 2018, 10:22

Amarinho je napisao/la:Fernando, Sevilla SPA: Dzeko, Pjanic, Visca pure quality… and Maksumic who used to play for Spain but despite interest of Del Bosque he said „I will only play for my domovina”. At least we should be able to secure 2nd place with Bosnia in group.

Jupp, Rotterdam NED: It would be fair to play against Bosnia. Yes they are better than we are, but they do also have some problems with Vranjes. Fans still not happy about his tetovaza of Republika Srpska. Ibrahim Sehic who is from Rogatica is supporting him… very confusing situation for Bosnia.
Kada smo mi zbunjeni, kako li je tek strancima :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.