RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Soldat_ze
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Soldat_ze » 17 okt 2010, 02:47

[youtube][/youtube]

KAKO JE OVO DIVNO VIDJETI....: :roll: :roll:

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 17 okt 2010, 02:50

nakotilo se u ovom velezu svasta od uprave,igraca do navijaca,nije to onaj velez

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 okt 2010, 12:13

Navijač sam Želje, ali mi je oduvijek Velež, naravno poslije Želje bio i ostao najdraži klub. Žao mi je zbog situacije koja se dešava u i oko Veleža. Ovo "ubijanje" Velaža je očito sistematsko i dobro isplanirano. Da ne ponavljam, svi znamo šta se od rata na ovamo dešava sa jednim od najboljih klubova sa prostora bivše Juge. I pored svega mislim i znam da će Velež opstati i postati opet ono što je nekada bio. Uzoran i veliki sportski kolektiv. "SVJESNO UBIJANJE VELEŽA" je očito dijagnoza. Šta je sa terapijom?. To je ključ problema. Mišljenja sam da svi navijači Veleža, ali baš svi navijači, treba da se ujedine i da daju podršku svom klubu. Svaku utakmicu u Vrapčiće treba dovesti minimalno 10.000 navijača. Makar karta bila 1 KM. Svaku utakmicu davati bezrezervnu podršku i time cjelokupnu zajednicu zainteresirati za Velež. I staro i mlado dovesti na utakmicu. To je zadatak navijača i njihovih grupa, udruženja i šta ti ja znam čega već ne. Narod će pobjediti. Velež mora opstati. Velež mora biti veliki. Bio sam na finalnoj utakmici KUPa Jugoslavije s početka osamdesetih godina i tada su me navijači Veleža, bez lažne skromnosti, impresionirali. Na Marakani je bilo blizu 70.000 ljudi, a navijača Veleža je bilo više nego Željinih. To niko nikada nije osporio. To je bio Velež. Nemojte me samo napadati, u stilu, šta ja na ovoj temi imam pametovati, ali mi je Velež zaista drag klub. To što se u zadnjih 20-tak godina dešava Veležu, to se isto dešavalo Želji u više navrata. Htjeli su ga uništiti, ali se Željo uz pomoć svojih vjernih navijača uvijek izvlačio i bio veći nego što je bio. Na utakmici protiv Čelika je stajala velika parola, to ste svi vidjeli: JAČI OD RATOVA; REŽIMA I PARTIJA. Ova parola važi i za Velež. Želim Vam svu sreću, ali kada igrate protiv Želje da zijanite. SRETNO.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 17 okt 2010, 13:38

* Prijavi post
* Citiraj (i odgovori)

Novi postPostao/la avlami97 dana 17 okt 2010, 12:13
Navijač sam Želje, ali mi je oduvijek Velež, naravno poslije Želje bio i ostao najdraži klub. Žao mi je zbog situacije koja se dešava u i oko Veleža. Ovo "ubijanje" Velaža je očito sistematsko i dobro isplanirano. Da ne ponavljam, svi znamo šta se od rata na ovamo dešava sa jednim od najboljih klubova sa prostora bivše Juge. I pored svega mislim i znam da će Velež opstati i postati opet ono što je nekada bio. Uzoran i veliki sportski kolektiv. "SVJESNO UBIJANJE VELEŽA" je očito dijagnoza. Šta je sa terapijom?. To je ključ problema. Mišljenja sam da svi navijači Veleža, ali baš svi navijači, treba da se ujedine i da daju podršku svom klubu. Svaku utakmicu u Vrapčiće treba dovesti minimalno 10.000 navijača. Makar karta bila 1 KM. Svaku utakmicu davati bezrezervnu podršku i time cjelokupnu zajednicu zainteresirati za Velež. I staro i mlado dovesti na utakmicu. To je zadatak navijača i njihovih grupa, udruženja i šta ti ja znam čega već ne. Narod će pobjediti. Velež mora opstati. Velež mora biti veliki. Bio sam na finalnoj utakmici KUPa Jugoslavije s početka osamdesetih godina i tada su me navijači Veleža, bez lažne skromnosti, impresionirali. Na Marakani je bilo blizu 70.000 ljudi, a navijača Veleža je bilo više nego Željinih. To niko nikada nije osporio. To je bio Velež. Nemojte me samo napadati, u stilu, šta ja na ovoj temi imam pametovati, ali mi je Velež zaista drag klub. To što se u zadnjih 20-tak godina dešava Veležu, to se isto dešavalo Želji u više navrata. Htjeli su ga uništiti, ali se Željo uz pomoć svojih vjernih navijača uvijek izvlačio i bio veći nego što je bio. Na utakmici protiv Čelika je stajala velika parola, to ste svi vidjeli: JAČI OD RATOVA; REŽIMA I PARTIJA. Ova parola važi i za Velež. Želim Vam svu sreću, ali kada igrate protiv Želje da zijanite. SRETNO.

POTPIS

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 17 okt 2010, 17:30

Radi toga i jesam radi ovog glupog bojkota onih koji sebe nazivaju navijacima Veleza...

To se radi drugacije:Jeli sigurno da Cemalovic unistava Velez?Koliko Velez ima navijaca u Mostaru?10.000?Ok,neka ih je SAMO 10.000.Neka od njih bude onih 1000 "sa mudima",koji ce prvo tom istom Cemalovicu PREOKRENUTI i razbiti auto kao UPOZORENJE ukoliko se nesto ne promjeni UBRZO.Ukoliko se nista ne promjeni,onda ga"sacekati"i namlatit ga se DOBRO.(A ne ici na desnu stranu i praviti BEZVEZNI belaj od kojeg NIKO ziv koristi nece imati vec ce se samo ionako napola sruseni grad jos vise"rusi").I nema sanse da ne bude selameta.BILO JE SPONZORA ali ih je nekoliko komunjara u Velezu"otjeralo".
NEKI VELEZOVCI moraju da shvate da je JUGOSLAVIJA UMRLA i da je Bosna i Hercegovina njihova Domovina,i ukoliko zele o(p)stati,moraju se ponasati po"zakonima i normama "koji TRENUTNO vrijede.

Od inata i kaprica i kenjac je-krepo...
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 17 okt 2010, 17:34

edinko je napisao/la:Radi toga i jesam radi ovog glupog bojkota onih koji sebe nazivaju navijacima Veleza...

To se radi drugacije:Jeli sigurno da Cemalovic unistava Velez?Koliko Velez ima navijaca u Mostaru?10.000?Ok,neka ih je SAMO 10.000.Neka od njih bude onih 1000 "sa mudima",koji ce prvo tom istom Cemalovicu PREOKRENUTI i razbiti auto kao UPOZORENJE ukoliko se nesto ne promjeni UBRZO.Ukoliko se nista ne promjeni,onda ga"sacekati"i namlatit ga se DOBRO.(A ne ici na desnu stranu i praviti BEZVEZNI belaj od kojeg NIKO ziv koristi nece imati vec ce se samo ionako napola sruseni grad jos vise"rusi").I nema sanse da ne bude selameta.BILO JE SPONZORA ali ih je nekoliko komunjara u Velezu"otjeralo".
NEKI VELEZOVCI moraju da shvate da je JUGOSLAVIJA UMRLA i da je Bosna i Hercegovina njihova Domovina,i ukoliko zele o(p)stati,moraju se ponasati po"zakonima i normama "koji TRENUTNO vrijede.

Od inata i kaprica i kenjac je-krepo...
TI nisi dobar nimalo! Tebi se petokrake previdjaju ispred ociju. Haj majke ti nabroji jednog komunjaru kako ti kazes koji je poslije rata bio u Velezu. Samo jednog!

hordas'87
Kontakt:

Post Postao/la hordas'87 » 17 okt 2010, 17:35

Nažalost izgleda da vam slijedi sudbina kao onda kada ste ispali iz lige

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 17 okt 2010, 19:05

A sad Zvornik, ne zna se kome više gori pod nogama...
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 17 okt 2010, 19:26

B o X je napisao/la:A sad Zvornik, ne zna se kome više gori pod nogama...
Nama ;)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 17 okt 2010, 19:31

Mi smo vec zapaljeni :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 17 okt 2010, 19:32

drH je napisao/la: TI nisi dobar nimalo! Tebi se petokrake previdjaju ispred ociju. Haj majke ti nabroji jednog komunjaru kako ti kazes koji je poslije rata bio u Velezu. Samo jednog!
A kako bi bilo da ti malo OTPEPAS poklopcu?Na svaku i svaciju TI imas komentar.TI svega mi imas golemih psihickih problema individuo..idi lijeci se a okanis e ljudi da komentarisu i daju i SVOJ stav uz mogucnost da ga ti"ne poklopis"poklopcu!Rekao sam ti jednom-ne repliciraj NIKAKO na moje postove..ne obracaj mi se ni "na hartiji"!

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 17 okt 2010, 21:01

edinko je napisao/la:
drH je napisao/la: TI nisi dobar nimalo! Tebi se petokrake previdjaju ispred ociju. Haj majke ti nabroji jednog komunjaru kako ti kazes koji je poslije rata bio u Velezu. Samo jednog!
A kako bi bilo da ti malo OTPEPAS poklopcu?Na svaku i svaciju TI imas komentar.TI svega mi imas golemih psihickih problema individuo..idi lijeci se a okanis e ljudi da komentarisu i daju i SVOJ stav uz mogucnost da ga ti"ne poklopis"poklopcu!Rekao sam ti jednom-ne repliciraj NIKAKO na moje postove..ne obracaj mi se ni "na hartiji"!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 18 okt 2010, 00:52

Velez ima svoj grb koji je oduvijek bio na dresovma i tako ce ostat a onaj kome smeta onaj grb nek ne gleda i neka ga Velez ne zanima.Velez nije nicije privatno vlasnistvo pa da neki pojedinci govore sta im se svidja nego je Velez svih gradjana Mostara.
Drugo,bio sam na tekmi u subotu. KRATKO: Zahvalit se Kajti,Kadri,Boricu a pustit nasu djecu da igraju i vratit neke bivse igrace Veleza iz drugih timova pa nek igraju jer gore od ovoga ne moze

SN96_FOREVER
Kontakt:

Post Postao/la SN96_FOREVER » 18 okt 2010, 01:23

zao mi je sto se ovo desava Velezu!
nadam se da cete to prebroditi i akobogda do godine da cemo igrati protiv Veleza utakmice ako udje Jedinstvo u Premier Ligu.. pozzzz iz Bihaca! :)
-- Sila Nebeska Bihać --
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 18 okt 2010, 03:02

Sanjao sam prije par noci da igramo u Bihacu :D Nadam se da nije u pitanju tekma Prve Lige FBiH :mrgreen:
Support Velez, It's logical! ★

SN96_FOREVER
Kontakt:

Post Postao/la SN96_FOREVER » 18 okt 2010, 03:49

Mont0 je napisao/la:Sanjao sam prije par noci da igramo u Bihacu :D Nadam se da nije u pitanju tekma Prve Lige FBiH :mrgreen:
haha ma ne brini se.. to je bilo u Premier Ligi sto si ti sanjao haha.
-- Sila Nebeska Bihać --
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 18 okt 2010, 04:02

Zavrsit cemo mi u kantonalnoj .....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 18 okt 2010, 09:11

Dakle, samo Skupština treba prvo da smjeni, a zatim da imenuje drugu garnuituru ljudi. I da se razumijemo, svidjalo se to nekome ili ne, novi saziv Upravnog odbora treba da čine predstavnici SDP-a i SDA. Posebno SDP-a, jer objektivno ti ljudi, izuzev vremena kad je Zijo Žuljević vodio Velež nisu smjeli ni pristupiti klubu ili najblaže rečeno bili su ignorisani. S druge strane te dvije stranke čine vlast u Federaciji BiH, a svi znamo da ko ima vlast, ima i kompanije, ima i novac !!!!
Zaboravio si da je HDZ dobio najviše glasova u HNK, kako ćemo bez njih formirati skupštinu? :ugeek:

Sve dok je politika kao i kriminal, što kod nas nemože jedno bez drugog u fudbalu nema tu sreće!!! Veležu treba jedna jaka, profesionalna uprava koja zna šta radi a ne da se uprava mijenja zajedno sa izborima...

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 19 okt 2010, 09:14

@mostarski
Opet se majstore osvrces i pljujes po ljudima koji nesto i daju i rade za Velez....Mili i sad preko Vodovoda je najveci finansijer kluba...Dzubur i Univerzitet Dzemal Bijedic, i sad uzimaju ogroman broj ulaznica svaku tekmu i dijele ih studentima...Omer Pajic i sad ide o svom trosku, koliko to prilike dozvoljavaju, i radi stvari koje niko drugi nece da radi i pokusava nas zastititi da nam svaka tekma nije Robert Zrilic...
Sljedeci uslivci, kako ih ti nazivas, npr; Muta Skoro radi ono sto treba da radi, to jest, delegira sudije u prvoj federalnoj ligi, a sto je VRLO BITNO za dogadjanja u Premier ligi...
A to sto vecina vas i RA prica sta bi bilo kad bi bilo, objesite macku o rep..TOGA NEMA I NEMA TIH LJUDI!!! To je realnost...I nece doci, sve da Pika ode u Australiju uzgajati merino ovce, a Denis na Novi Zeland...Lazu vas, i to su usljivci, koji mogu a NECE!!!!

Zasto ne budete bar malo realni pa ne ospete malo paljbu na nase igrace??? Naprimjer na Kajtaza, Zaimaovica??? Primljenih 12 golova u zadnje tri tekme na domacem terenu od prosjecnih ekipa....Jesu li to majke ti oni zasluzili nekakvu platu ili sta ja znam??? Ma bola igraju 20 hebenih godina na istoj ledini a veze nemaju....I jos poslije utakmica sjele i sjede po lokalnim kafanama...Pravi navijaci, kad vide svoje igrace da locu, udju unutra i degenek..A nasi paradiraju ulicama i pjevaju Pika lopove..Hebo ih Pika....Ko ce bola davati pare igracima koji gmizu po terenu i locu po kafanama???? Ko ???

I milioniti put ponavljam...Velez ne zivi od navijacke pjesme, tradicije i ljubavi.....
Velez zivi od PARA, NOVCA I igraca koji ginu na terenu.....
Nista od toga nemamo, ali nebojte se....Ima ljudi koji realno razmisljaju i koji malo nekad i nesto urade za klub....
KUPIT CEMO OPSTANAK, jer ovi telatabisi od nasih igraca ne mogu ni Drinu iz Zvornika dobiti, zatjerat sve na kraju prvenstva i zajedno sa novim snagama mjenjati sve iz temelja....
Ima ljudi koji vole Velez..Jedino sto se slazem sa tobom je ovo oko politike....Aner Zuljevic, Nermin Niksic nemaju po novom opet vlast, ali mogu mnogo uraditi....A hoce li uraditi???? Hoce, druze, jer vole Velez i zive za njega...

@edinko
Bola, prestani vise majke ti..ti i tvoja imena...Bola, jest..u pravu si sve...U mojoj ulici od 10 zadnje rodjene djece, cetvorica se zovu Mak...A ne Muhamed kao u tvoj ulici.... Zivimo u Bosni i Hercegovini sa tri konstitutivna naroda....MAK.... MAK.... MAK..... MAK.......Jaca su 4 Maka nego 1000 Muhameda....
Idi bola u Tadzikistan...Pojest cemo te za dorucak :mrgreen:
Mogu te samo zamisliti....Vise znas o o nekom iz Saudijske Arabije nego o Maku Dizdaru ili Stjepanu...Sram te bilo :oops: ....

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 19 okt 2010, 11:24

Sta sad ti Carina zelis reci??? Da su igraci najveci krivci za sve ovo sto se dogadja Velezu??? Molim te,postedi nas ti komentara jer svi,citav grad zna da nije tako. Slazem se ja da se treba zahvalit vecini stariji igraca ali se zbog dovodjenja trenera sa strana dovode i igraci koji su anonimusi i zato nam je klub u rasulu. Drugo,kako bi se ti osjecao da nemas platu skoro po pola godine??? Ima momaka sa strane sto igraju za Velez a njima Velez nista ne znaci i mozda igraju preko neke stvari. Sam si rekao da je u fudbalu najvazniji novac. Ako novca nema nema ni rezultata a ti napadas igrace koji cine Velez jer nema ni uprave i predsjednika a ni direktora jer po mom misljenju,Djonko ne moze nista saam uradit i ti napadas igrace koji drze Velez na okupu??? Nije fer od tebe. Znam ja da ih pola ne zasluzuje da igra u Velezu ali se neki domaci igraci stavaljaju u drugi plan a ne mogu se istrpit sezonu ili cak dvije pa da se nesto napravi od njih. Da se neki igraci trpe ko Kadic sto se trpio,isplivalo bih nekoliko igraca domacih a mladjih u orvih plan. U nas pojedini igraci ne igraju svoje pozicije i to je problem a to je vec do trenera a po ovom sto smo vidili,Aca ne moze vodit ekipu jer Velezu u ovom momentu treba jaka trenerska disciplina pa onda znanje. Vrijeme je doslo da se nekim igracima pogtovo starijim zahvali na svemu ali se ne mogu dovodit neki igraci koji nemaju pojma a pare se peru preko njih. Znaci,ima materijala u domacim igracima ma sta god neki pricali a svi sto lose pricaju ja imam osjecaj da su ljubomorni i sl. Demic,Zolj,Durakovic,Kazazic,vratit golmane Bobica ili Hadziomerovica koji su bolji od Borica,uz Skaljice,Kodru,ima tu i Jazvin mali,evo ovaj Hasanovic nije los,i uz par provjerenih igraca moze se napravit ekipica a za to treba trener i malo para. Zasto se ne dovodi domaci trener sa iskustvom? Ima tu par imena ali kad ih god spomenes neko se javi i kaze oni su unistili Velez a ovi sa strane ne unistavaju? Tana moze biti trener,Bratic,Tojaga,Djafa ali nece ljudi jer traze malo discipline unutar kluba i uprave i da im se niko ne mjesa u posao. U nas je vazno dovest trenera sa strane koji je duplo skuplji a ne dat priliku domacim trenerima koje sam maloprije nabrojao a nadam se da ih ima jos ali se ne mogu sjetit imena. Jedino sto ne mogu prezalit jer odlazak Mitrovica i Tane. Taj tandem je obecavao nesto,Tana u upravi a Mitrovic u ekipi jer sjetimo se,tada su u ekipi glavnu rijec vodili mladi igraci uz pokojeg "starca"pa odigrase par dobrih utakmica pogotovo protiv Sarajeva u Medjogorju ali se nekom nije svidjala politika da se domaca raja forsira uz cjenu i borbe za opstanak pa se vidi dokle je klub dosao. Ovo je totalno rasulo iz kojeg nas moze izvuci samo radikalne promjene ali ne tolike promjene ekipe koliko garniture ljudi i klubu.
A ti Carina,reci mi slazes li se sa ovim mojim odg.na mlade igrace a da se nekim treba zahvalit ali ne valja pljuvat po igracima jer su oni,po mom misljenu,najmanje krivi jer ne moze ni auto bez benzina ici a oni nemaju po pola godine plata pa se malo zapitaj kakva im je psiha a neki imaju familije

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []