Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.
Tim nam je bez Muse i Nurkića tuga teška...Otkud Biberović na spisku,zar ne igra za Tursku?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Danas je press u 13h. Valjda ce se netko od novinara sjetiti da upita Mirzu sta je sa Tarikom
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Imate na n1 uzivo press
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
nema penave,ne pusta ga klub
Loncar
Penava
Alibegovic
Sikiras
Gegic
Out
Penava
Alibegovic
Sikiras
Gegic
Out
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Sad i zvanicno mozemo reci da je Biberovic Turcin
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
-
- Kontakt:
Nadam se da ce Campara dobiti bitnu ulogu u ovo dvije utakmice.
-
- Kontakt:
znaci biber se nije pojavio?
Meni je ovaj otkaz Penave diskutabilan.
On uopste ne igra u Baskoniji i ne vidim zaista neki razlog da ga zadrze. Barca je prosle godine pustila Vezenkova da igra za Bugarsku.
On uopste ne igra u Baskoniji i ne vidim zaista neki razlog da ga zadrze. Barca je prosle godine pustila Vezenkova da igra za Bugarsku.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Baš sam pogledao video da čujem tačno kako je Bosnić govorio: "Tu nisu Ajdin Penava, on ima problema sa klubom, klub ga nije pustio da dođe. Amar Alibegović je povrijeđen, tako da radi terapiju, tako da smo uz dobar razgovor sa njim napravili tu, da on napravi dobru rehabilitaciju, da bude spreman za februar. Markus Lončar, on ima problema sa leđima, u zadnji tren je odustao takoreći, nije mogao doći. Njegoš Sikiraš, ja sam ga stvarno htio viditi, imali smo dobru komunikaciju i htio sam mu dati šansu u ovom periodu, međutim Fuenlabrada i njegov klub gdje je on posuđen nisu nam izašli u susrest, imaju neke utakmice koje oni igraju u Španiji, tako da nije mogao doći. On je jedan od tih koje bih ja stvarno volio viditi u februaru kad se okupimo sledeći put. Ima tih par igrača kojima ja hoću sad dati šansu a neki drugi možda u februaru tako da imamo svi zajedno jednu generalnu sliku na čemu možemo raditi. Amar Gegić, uz dogovor sa njegovim trenerom i sa Partizanom prije 10 dana, on će ostati sada u Partizanu, neće doći na ovu ali su nam obećali da on dolazi u februaru. Dolaskom novog trenera kao što pratite on igra 20 minuta tamo i to je jako dobro za reprezentaciju, da imamo jednog igrača koji ako nastavi sa dobrim igrama može da završi sezonu na 20 - 25 minuta tamo, što bi mi dobili kao reprezentacija jednog igrača tokom ljeta koji bi mogao stasati na veći nivo i mnogo više nam pomoći posle kad krenu kvalifikacije za Europsko prvenstvo. To je neka kratka informacija ko nije ovdje, ovi ostali su svi tu, jučer smo imali 7, danas 11 igrača na treningu, dva povrijeđena, Kamenjaš i Obrad, tako da vidjet ćemo koliko oni mogu pomoći. Večeras dolaze Haris Delalić i Emir Sulejmanović, oni će biti isto tu, pa ćemo vidjeti, imamo još večeras, imamo sutra, putujemo 28., imamo dva treninga 29. i igramo 30. Znači malo se sve dešava prebrzo, nema baš puno rada tu, bukvalno imamo tri neka zajednička treninga gdje možemo nešto da napravimo, ali svi će dobiti šansu i vrlo bitna je reakcija ekipe, idemo se boriti tamo, idemo stvoriti dobru energiju i idemo se boriti, da dadnemo maksimalno koliko možemo i da probamo naravno i da pobjedimo."
Kad su ga pitali o stanovniku Istanbula: "On je bio na listi od 24 igrača, mi smo poslali poziv, nismo dobili nikakav odgovor, znači on nije tu sa nama. To je što vam ja mogu reći".
Kad su ga pitali o stanovniku Istanbula: "On je bio na listi od 24 igrača, mi smo poslali poziv, nismo dobili nikakav odgovor, znači on nije tu sa nama. To je što vam ja mogu reći".
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 26 nov 2018, 16:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Da čovjek ne prati ove naše reprezentativce pomislio bi da se radi o igračima koji su bitan faktor u svojim klubovima te ih zbog toga klubovi i ne puštaju. Ako može Bayern pustiti Jovića i Lucica da igraju za Srbiju protiv Grčke onda mi ovo za Baskoniju i Penavu zvuči kao sprdnja. A Sikirasu, Gegicu i drugima nije vrijedno ni polemisati.
-
- Kontakt:
Penava izbjegava reprezentaciju, jer bi se tu vidjelo da nema kvaliteta ni da igra u Sparsima.
Menadzer ga uvalio u Baskoniju gdje nece minute dobiti i dobit ce sut kartu cim prije.
Menadzer ga uvalio u Baskoniju gdje nece minute dobiti i dobit ce sut kartu cim prije.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Ja ni Ajdina vise ne bih pozivao. Hvala, dovidjenja i prijatno!
Kako ovo loše izgleda u pm, niko od ovih igrača nema ni 10 sigurnih poena na utakmici, kamo li nešto više i bolje. A najgore je što bolje, u ovakvim okolnostima, i nemamo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nas će Bugarska natamburat samo tako
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Njega je Rade dobro zavalio.Wandelanoite je napisao/la:Penava izbjegava reprezentaciju, jer bi se tu vidjelo da nema kvaliteta ni da igra u Sparsima.
Napustio je koledj jer mu je ovaj obecavao nba ( pusiona na kraju) da bi na potom odbili ponudu Partizana jer je Baskonija davala vise para.
I uz sve to odbio je vec 2 puta reprezentaciju radi kluba gdje nema uopste minuta.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Nije ga uopste Rade doveo u Baskoniju. Da se on pitao, Penava bi sad vjerovatno bio u Partizanu, a oni bi ga vrlo moguce proslijedili Igokei. U Vitoriju ga je doveo Alfredo Salazar (obnasa neku bitnu funkciju u Baskoniji), koji zadnjih godina vrsi scouting za njih, a primijetio ga je dok je igrao u Americi. Taj covjek je, uostalom, doveo i Mirzu tamo. Ajdin je na savjet D'Antonija dosao u Baskoniju, tj. ovaj mu je rekao da je to bolja opcija od G lige.Bassha je napisao/la:Njega je Rade dobro zavalio.Wandelanoite je napisao/la:Penava izbjegava reprezentaciju, jer bi se tu vidjelo da nema kvaliteta ni da igra u Sparsima.
Napustio je koledj jer mu je ovaj obecavao nba ( pusiona na kraju) da bi na potom odbili ponudu Partizana jer je Baskonija davala vise para.
I uz sve to odbio je vec 2 puta reprezentaciju radi kluba gdje nema uopste minuta.
Penava je pricao s Bosnicem odmah kad je ovaj izabran za trenera, a i sad nedavno kad su ovi iz kluba odlucili da ne moze ici u reprezentaciju. Bosnic sigurno razumije sve to i zbog toga je valjda rekao na pressu da je opravdano odsutan. Ekipa je u blagoj krizi, novi trener je tu i jednostavno su pod imperativom pobjeda. Ocigledno je stav kluba takav da nece pustiti nijednog kosarkasa u ovom prozoru.
Momku nije uopste lahko tamo. Dosao je u novu sredinu gdje je totalno drugacija filozofiju kosarke, novi je jezik i sve ostalo, a ekipa je prejaka i puca visoko. Dolaskom Perasovica, ponovo se propricao nas jezik u dvorani u Vitoriji i ako nista drugo, bar mu je s te strane malo lakse. Velimir je bio i prvi Mirzin trener tamo, a eto i Ajdinu se tako poklopilo. Nadam se da ce aBd i on napraviti karijeru kakvu je Teletovic imao. Povreda je razlog sto nije bio u rosteru otkako je Peras tu (na treningu je 'zaradio' blago uganuce skocnog zgloba).
Uglavnom, on je imao silnu zelju da dodje, ali nije nista do njega. Pa, cak i da mu se ne igra za reprezentaciju, dosao bi bar u rodno Sarajevo da se vidi s rodbinom i prijateljima, a njegova zelja da igra za reprezentaciju sekundu jednu nije upitna i Bosnic je upoznat s tim. Vama je razumljivo da je jedan treceligas zabranio Sikirasu da dodje (koji je na nekom poluamaterskom nivou), a zacudjujuce je kad to uradi ekipa koja je medju 7-8 najboljih u Evropi?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Nego, na slikama nigdje ne vidjeh Knezevica. Ima li neko informaciju je li momak uopste dosao na okupljanje? Na portalima pise da su svi tu, ali ga ja nisam vidio na slikama. Doduse, nisam vidio ni Mutica, pa pretpostavljam da je Bosnic njih nesto ranije prekrizio.
S obzirom na povrede Tomica i Kamenjasa, nas roster trenutno izgleda ovako:
Talic, Zahiragic, Campara
Atic, Hasandic, Durmo
Lazic, Vrabac, Buza
Halilovic, Delalic, Milicevic
Sulejmanovic, Sejfic
Dva igraca ce otpasti, a pretpostavljam da su ovi boldirani sigurni putnici za Bugarsku. Sve u svemu, ovo je ekipa koja bi se realno borila za opstanak u ABA ligi.
S obzirom na povrede Tomica i Kamenjasa, nas roster trenutno izgleda ovako:
Talic, Zahiragic, Campara
Atic, Hasandic, Durmo
Lazic, Vrabac, Buza
Halilovic, Delalic, Milicevic
Sulejmanovic, Sejfic
Dva igraca ce otpasti, a pretpostavljam da su ovi boldirani sigurni putnici za Bugarsku. Sve u svemu, ovo je ekipa koja bi se realno borila za opstanak u ABA ligi.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ja ni Lazića nisam vidio. Olimpija je objavila koja dvojica njenih igrača će se priključiti svojim reprezentacijama

Sejfić nam došao spreman i u formiDva Zmaja bosta v prihajajočem kvalifikacijskem ciklu za svetovno prvenstvo 2019 aktivna v svojih reprezentancah – Blaž Mesiček (Slovenija) in Issuf Sanon (Ukrajina).

- TonyMontana
- Kontakt:
Ova ekipa bi se borila za opstanak u ABA ligi.