FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

fukaroni
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la fukaroni » 22 nov 2018, 18:53

staragarda je napisao/la:
fukaroni je napisao/la:
Beton je napisao/la:Puna podrška gospodinu Hazmiru u gašenju Slobodanke. :salut: :salut:

Kad vidim kako pljuju čovjeka zbog kojeg im klub još uvijek postoji najbolje bi bilo da ga taj isti čovjek i ugasi da barem imaju razlog za pljuvačinu.
pozdrav i tebi i onom kocijasu staroj gardi mozete mi sva trojica posisat al necete taj film gledat drzite se sajmon hana sad cmo vam i rampu postavit u malti :guz: :guz: :guz:
Ti kelja i jesi da radis na rampi nekoj
neš kočijaš na da me haha :guz: :guz: :guz:
fukare

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 22 nov 2018, 23:18

slika

24.11.2018.13:00 FK TUZLA CITY - HŠK ZRINJSKI

Glavni Sudija:Gigović Miloš - Gradiška
1.Prvi međašni: Udovičić Sreten - Prijedor
2.Drugi međašni:Čaušević Muamer - Sarajevo
4.Sudija:Mulahasanović Adis - Sarajevo
Delegat:Milošević Mirko - Zvornik
Kontrolor suđenja:Ćavar Danko - Široki Brijeg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...............................................................ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ-ZALIMIN
............................................................slika
....................................................................................Miloš ( Ilija) Gigović
.....................................................Moj Allahu Ti dohvati miloša gigovića za njegov vrat.
................................................Moj Allahu Ti daj da mu se vrati onom mjerom kako je zaslužio
...........................................Moj Allahu Ti mu stavi jular na glavu da ne može više nikom zulum činiti
.....................................................................................................amin...................................................................
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Starčević: Zrinjski je kvalitetna ekipa, ali mi imamo svoju računicu

..........................Tuzla City oslabljenja dočekuje sutra ekipu Zrinjskog
U okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju sastaju se Tuzla City i Zrinjski iz Mostara. Domaćini osokoljeni pobjedom protiv Željezničara na Grbavici žele novu pobjedu, dok ekipa Zrinjskog želi da eventualnom pobjedom ostane u trci za Sarajevom. Tim povodom danas je organizovana pres-konferencija u Simin Hanu a prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Tuzle Slobodan Starčević i golman Adis Nurković.

E. Dindić
23.11.18. 11:45

Svjesni su u Tuzli da igraju protiv najkvalitetnijeg protivnika u Bosni i Hercegovini, ali optimizma u redovima nebesko plavih ne manjka pred sutrašnji susret

- "Utakmica protiv Zrinjskog dolazi poslije dobrog niza utakmica, dobrih utakmica našeg tima. Dolazi nam jedna od najkvalitetnijih ekipa u BiH, uvažavamo sav kvalitet ekipe iz Mostara, ali želimo dobar rezultat u ovoj utakmici. U ovoj utakmici ostali smo bez Adnana Šećerovića, Nevresa Fejzića, Nikole Mitrovića i Denisa Čomora, ali ne idemo sa bijelom zastavom. Svaka utakmica u našoj Premijer ligi ima svoju draž dosta je ujednačenja, i na svakoj utakmici moraš dati sve od sebe. Sutra sigurno neće manjkati motiva, te siguran sam da ćemo sutra ponoviti dobre igre koje smo prikazali u prethodnom periodu", rekao je Starčević.
Golman Adis Nurković nada se sutra nastavku dobrih rezultata njegovog tima.
"Protiv Zrinjskog igramo u jednom dobrom trenutku, jer smo uvezali dobre rezultate u prethodnom periodu. Nadam se sutra nastavku tog niza, te da ćemo pružiti dobru partiju sutra i nastaviti naš niz", kratak je bio Nurković.
Utakmica između Tuzla Cityja i Zrinjskog na rasporedu je sutra u 13:00 sati.

.....................

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Baka: Poslije pauze nismo igrali dobro, ali u Tuzli idemo na pobjedu!!!!! ?????

...........................Baka je optimista unatoč velikom broju ozlijeđenih nogometaša
Pred gostovanje Zrinjskog u Tuzli gdje će se suprotstaviti ekipi Tuzla Cityja u okviru 18.kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine u prostorijama HŠK Zrinjski upriličena je press konferencija na kojoj se novinarima obratio trener domaće momčadi Blaž Slišković koji je gostovanje u Tuzli najavio slijedećim riječima.

V. Bernadić
23.11.18. 11:30

slika
Foto: V. Bernadić

Baka je optimističan pred utakmicu s Tuzla Cityjem iako smatra da njegova ekipa poslije pauza po običaju nije igrala najbolje.

- "Idemo u Tuzlu s namjerom da odigramo borbeno i kvalitetno, pokazati volju da se vratimo s pozitivnim rezultatom. Za mene je pozitivan rezultat pobjeda ali očekujemo protivnika koji isto kao mi želi ta 3 boda. Vidjet ćemo, spremali smo se ovaj tjedan dobro, promijenili i destinaciju. Bili smo 4 dana u Čapljini, promijenili ambijent i to je pozitivno djelovalo na igrače. Ali pak rezultat će diktirati to je li bilo dobro ili ne. Ne idu nam u prilog pauze jer poslije njih nismo pravili dobre rezultate. Nadam se pobjedi, tako ćemo se postaviti na Tušnju".

- Pet bodova zaostatka za Srajevom jeste mnogo a i nije. Prvenstvo je još daleko od kraja, a Sarajevo igra kući obje utakmice i očekujem da će oni to dobiti. Zato i mi imamo imperativ osvojiti maksimalan broj bodova. Ali mi ne trebamo gledati protivnike, nego sebe. Igrati kvalitetno i osvajati bodove. Tek na proljeće ćemo razmišljati šta i koliko možemo. Naše ambicije su biti pri samom vrhu. Ne bi bilo dobro da odmaknu više od 5 bodova, to bi bilo dosta teže psihološki stizati. "Veoma značajna utakmica i za nas i za protivnika. Ako dobro uđemo mislim da to možemo držati cijelu utakmicu".

O kritičnoj situaciji s ozlijeđenim nogometašima Baka je rekao:

- "Ne možemo se žaliti, nemamo vremena. Voljeli bi da su onih kojih nema tu, ali imamo još sposobnih 17, 18 igrača, vjerujem da možemo sastaviti kvalitetnu momčad za suprotstaviti Tuzla Cityju. Ovo je ekipa napravljena s računicom da će nam se događati ovakve stvari pa stoga i imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača s kojim možemo prebroditi ove poteškoće vezane za zdravstveni bilten. Vjerujem da ćemo od proljeća svi biti zdravi i sposobni te u nastavak prvenstva ući s velikim entuzijazmom. Zadnjih 10 dana uigravali smo sastav koji će mislim moći kvalitetno iznijeti utakmicu. Marković će konkurirati za poziciju prema naprijed ali mislim da će Perišić i Rustemović dobiti šansu od početka, kao i Čirjak".

Zrinjski se s Tuzla Citiyjem već dva puta sastajao ove sezone.

- "Ovdje smo imali teži posao nego u Kupu kad smo prošli na penale. U Tuzli smo odigrali dobro, bili bolji a nismo uspjeli dobiti u regularnom tijeku. U Mostaru smo imali velike probleme s njima i jedva dobili što nam je opomena jer se radi o ekipi koja je veoma iskusna. Ima tu igrača koji znaju svoj posao. Iskustvo iz tih susreta pomoći će nam da ih maksimalno ozbiljno shvatimo".

Trener Blaž Slišković za sutrašnji ogled protiv FK Tuzla City računa na sljedećih 18 igrača!
slika

Naša momčad odradila je posljednji trening pred današnji odlazak na novo gostovanje, a s popisa putnika za utakmicu 18. kola u kojem nas na stadionu Tušanj čeka FK Tuzla City zbog ozljeda su morali biti prekriženi Neven Laštro, Semir Pezer, Damir Šovšić, Marko Bencun, Miloš Aćimović, Nemanja Bilbija i Miloš Filipović.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18. KOLO,24.i 25.11.2018. 13:00

NK Čelik - FK Mladost 0:3
FK Krupa - FK Željezničar 2:1
FK Radnik - FK Sloboda 0:1
NK Široki - NK GOŠK 1:1
FK Sarajevo - FK Zvijezda 3:1
FK Tuzla City - HŠK Zrinjski 1:2

TABELA
1.FK Sarajevo................... 18.. 12... 4... 2....40:14. 40
2.HŠK Zrinjski................... 18.. 11... 2... 5....29:16. 35
3.FK Željezničar................ 18... 8.... 4... 6....26:19. 28
4.NK Široki ...................... 18... 6.... 9... 3...19:11..27
5.FK Mladost .................... 18... 7.... 5... 6...21:24. 26
6.FK Sloboda..................... 18... 7.... 4... 7...11:12. 25
7.FK Radnik ..................... 18....5.... 6... 7...14:15. 21
8.NK Čelik........................ 18... 5.... 6... 7...14:24..21
9.FK Zvijezda - 09............... 18... 5... 5... 8....16:27..20
10.FK Tuzla City................. 18.... 5... 4... 9...17:23. 19
11.NK GOŠK...................... 18.... 4... 5... 9....14:27.17
12.FK Krupa...................... 18....3.... 6... 9...20:27. 15

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01.12.18.13:00 19. KOLO

FK Željezničar - NK Široki
NK GOŠK-FK - Radnik Bijeljina
HŠK Zrinjski - FK Krupa
FK Zvijezda - 09 - FK Tuzla City
FK Sloboda - FK Mladost
FK Sarajevo - NK Čelik

................KRAJ JESENJEG DIJELA RVENSTVA SEZOMA 2018/2019

..........................PROLJETNI DIO PRVENSTVA

20. KOLO 23.02.19. 14:30

NK Široki -HŠK Zrinjski
NK Čelik-FK Sloboda
FK Mladost -NK GOŠK
FK Tuzla City-FK Sarajevo
FK Radnik -FK Željezničar
FK Krupa-FK Zvijezda - 09

21. KOLO 02.03.19.14:30

FK Željezničar-FK Mladost
HŠK Zrinjski-FK Radnik Bijeljina
FK Zvijezda - 09 -NK Široki
FK Tuzla City-NK Čelik
FK Sarajevo-FK Krupa
NK GOŠK-FK Sloboda

22. KOLO 09.03.19.15:00

FK Sloboda-FK Željezničar
NK Široki -FK Sarajevo
FK Mladost -HŠK Zrinjski
FK Radnik -FK Zvijezda - 09
NK Čelik-NK GOŠK
FK Krupa-FK Tuzla City

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.............................................................BUDI I TI TUZLA CITY
................................................................slika

......................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 dec 2018, 17:49, ukupno mijenjano 41 put.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 24 nov 2018, 12:10

Danas Tuzla ne bi trebala srljati nego probati spustiti loptu i cekati svoju sansu... oslabljen je zrinja i nije nemoguće uzeti bar bod
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 24 nov 2018, 13:22

Valjda neko snima ovu lakrdiju na Tusnju

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 nov 2018, 14:53

Kuda plovi ova mala barka? hehe

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 nov 2018, 15:01

staragarda je napisao/la:Valjda neko snima ovu lakrdiju na Tusnju
Pa daj napisi sta se desava tamo na temi za PL.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 24 nov 2018, 15:21

.........................Plemići čudnim golom u nadoknadi slavili na Tušnju!

.................................................Tri boda za Zrinjski
Zrinjski je u susretu 18. kola Premijer lige BiH savladao Tuzla City na Tušnju rezultatom 1:2.

M. Šljivak
24.11.18. 14:50

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
https://sportsport.ba/fudbal/plemici-cu ... id=1&pid=1
Foto: E. Dindić
Akutelni prvak Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme igra toplo-hladno
Osim u uvodnim minutama kada je Tuzla City kontrolisao igru, Zrinjski je u ostatku prvog dijela imao kontrolu nad utakmicom i samo je golman Adis Nurković zaslužan što Plemići nisu poveli nakon dobrih pokušaja Barišića iz Čirjaka.
Međutim, u 21. minuti ni Nurković ništa nije mogao napraviti. Edin Rustemović je odlično šutirao iz slobodnog udarca i pogodio je mrežu domaćeg tima za prednost Zrinjskog od 0:1.
Bez većih problema su gosti potom održavali prednost. Tuzla nije napravila apsolutno ništa pred golom gostiju i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.
Zrinjski je zaprijetio i na otvaranju drugog dijela. Bekić je izašao sam pred Nurkovića, ali umjesto mreže pogodio je Nurkovića i propala je odlična šansa.
Potom je u 61. minuti okvir gola spasio Tuzlake. Dobro je šutirao Perišić sa vrha kaznenog prostora, ali nije imao sreće.
Plemići su zatim umirili igru. Nisu dopustili domaćim gotovo ništa, ali u 76. minuti Tuzla City ipak dolazi do gola. Samo što je ušao u igru Vukmirović je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.
U nadoknadi meča Zrinjski je stigao do pobjede. Hairilahović je šutirao, lopta pogađa u glavu Širanovića i završava u mreži za pobjedu Plemića.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Tuzla City - Zrinjski 1:2 (0:1)
Tuzla. Stadion Tušanj.
Gledalaca 2000.(kad je palo malo kiše ostalo je 1200 !!???

Žuti kartoni:Efendić,Hasanović, Širanović, FK TuzlaCity.
..............:Rustemović.NK Zrinjski.

Crveni karton:Crnkić,FK TuzlaCity.

Strelci: 0:1 Rustemović 21,1:1 Vukmirović 76,1:2 Hairlahović( aug.Širanović)90+4 .

Tuzla City: Nurković,- Efendić, Kostić(Stjepanović),Kojić,Šarčević,- Širanović, Hasanović(Vukmirović)- Nukić,Stojčev, Crnkić,- Ubiparip.Trener Starčević.

Zrinjski: Brkić,- Galić,Jakovljević, Barišić,Rugašević,-Perišić, Rustemović,-Čirjak(Hajrilahović), Kadušić(Marković),Todorović-Veselinović(Bekić).Trener Slišković

- Kod 2 gola Zrinskog u trenutku kad Hajrilahović šutira igrač Zrinjskog je u ofsajdu ispred golmana Nurkovića i zaklanja vidno polje golmanuTuzlaCitya.Na žalost danas je sudijska trojka došla po nalogu "UDBE",da "povali" TuzlaCity.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Starčević: Imamo i mi pravo da živimo, danas svi u svlačionici plačemo

...................................Trener Tuzla Cityja nakon poraza od Zrinjskog
Fudbaleri Tuzla Cityja su bili jako blizu pozitivnog rezultata na Tušnju protiv Zrinjskog nakon što su u prošlom kolu uspjeli savladati Željezničar.

R. Pašić
24.11.18. 15:29

- Izabranicima Slobodana Starčevića je malo nedostajalo da izvuku remi protiv Zrinjskog. Ipak, na kraju su poraženi
Čuvali su domaći 1:1 sve do četvrte minute sudijske nadoknade vremena kada Zrinjski uspijeva doći do pobjede autogolom Širanovića. Treba dodati da je nekoliko minuta ranije Tuzla City ostao sa igračem manje jer je Nermin Crnkić dobio crveni karton.

Nakon meča trener Starčević je bio razočaran, a novinare je zanimalo šta je mislio o suđenju na današnjoj utakmici.

- "Suđenje? Ja to ne bih komentarisao, ali ja bih svoje igrače pohvalio za još jednu veoma dobru utakmicu... Ja mislim da smo mi i protiv favorizovanog Željezničara pokazali da i male ekipe imaju pravo da žive, da dobru treniraju i da dobro igraju... Mislim da nam je malo nedostajalo da i danas pokažemo da možemo doći do dobroj rezultata, ali na vaše pitanje ću ostati bez komentara, neka neko drugi komentariše i analizira ono što se današ dešavalo na Tušnju", istakao je Starčević.

Kako podići ekipu nakon ovakvog poraza i ispuštenog remija u posljednjim trenucima meča?

- "Ja ću vam sada odgovoriti kao da sam trener pionira. U mojoj svlačionici, zajedno sa mnom, svi plaču. Kako se iz te rupe podići i biti ravnopravan takmac ostalim klubovima PL? Mi plačemo, mi ćemo vjerovatno plakati naredna tri dana, ali nadam se da ćemo nakon tog plača skupiti energiju i sljedeću utakmicu odigrati isto ovako i pokušati doći do tri boda", poručio je trener Tuzla Cityja.
https://sportsport.ba/fudbal/starcevic- ... emo/297791
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

............................Baka realan: Sreća nas je pogledala, taj jedan gol je razlika

........................................Trener Zrinjskog nakon meča
.................Zrinjski je danas na Tušnju savladao Tuzla City sa 1:2 golom u sudijskoj nadoknadi meča.
M. Šljivak
24.11.18. 15:18

- Imao je aktuelni prvak BiH danas na Tušnju sreće i došao je do velika tri boda golom u sudijskoj nadoknadi meča
Trener Plemića Blaž Slšković zadovoljan je zbog tri boda i vjeruje da je njegov tim zasluženo došao do pobjede
"Gledano cijelih 90 minuta mi smo bili kvalitetniji. Tuzla City je pokazala agresivnost, posebno na otvaranju meča, ali kako je utakmica išla dalje mi smo preuzimali inicijativu i stvarali šanse. Mogli smo riješiti meč preko Bekića ,ali je golman bio sjajan", rekao je Slišković, te je dodao:
"Do samog gola nam nisu ništa napravili. Srećom, dobili smo utakmicu odbijancem, ali mislim da nije nezasluženo. Također, i da je ostalo 1:1 ne bi bilo nezasluženo. Imali smo te sportske sreće i mislim da je jedan gol upravo ta razlika. Čini se mnogo, ali na terenu to nije tako izgledalo", istakao je Slišković.
U narednom kolu Zrinjski dočekuje ekipu Krupe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GLAVU GORE MOMCI, DANAS SMO UNAPRIJED OTPISANI OD ŠKUTORSKO - SARAJEVSKE KOALICIJE

SLIŠKOVIĆU OKANI SE FUDBALA ,SRAMOTIŠ SE I PADAŠ NISKO. ZAR SU TI SUDIJE POTREBNE DA BI OSTAO NA KLUPI ?

......................

......................

......................

.....................

.....................

.....................

.....................

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.............................................................BUDI I TI TUZLA CITY
...............................................................slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 dec 2018, 17:50, ukupno mijenjano 20 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 24 nov 2018, 15:23

UPRAVA NAPOLJE!
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 nov 2018, 15:31

Wandelanoite je napisao/la:UPRAVA NAPOLJE!
Slazem se. Elementarno neznanje u sklapanju ekipe Azmira, njegovog rodjaka i onog treceg majoriziranog zlatnog ljiljana. Spucano 2 miliona u nista. UPRAVA NAPOLJE!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 24 nov 2018, 15:31

Ti imas strasne srece sto za Barcu navijas :D

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 24 nov 2018, 16:57

Vratite nam stari Simin han.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 nov 2018, 09:14

...SRETAN NEKA NAM JE DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE .........................(25.XI 1943. - 25.XI 2018.)

...........slika

...................

...................slika

.................slika

.......................
Ja volim FK Tuzla City

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 25 nov 2018, 19:05

Vrapcici su selendra pored Mostara, dom su Velezu stabilnom drugoligasu :clap: Simin han je takodjer selendra pored Tuzle gdje egzistira lazni klub ogranicenog trajanja. ono sto je zajednicko ovim smijesnim klubovima su lazni navijaci upitnog intelekta i bale sijena pored stadiona. pozdrav za rakara i taksistu ljubitelje drevne igre i borbe za opstanak :bih:
Sloboda Tuzla

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 nov 2018, 20:28

Stjepanović: Odavno mi nije bilo ovako teško nakon jedne utakmice

.....................................Veznjak Tuzla Cityja nako poraza od Zrinjskog

Uz malo sreće, Tuzla City je mogao jučer makar do boda u okršaju sa aktuelnim prvakom Zrinjskim, a na kraju je poražen na Tušnju.
E. Škorić
25.11.18. 10:54

slika

- Stjepanović smatra da je nedostajalo sportske sreće, ali i da su neki drugi faktori možda utjecali na rezultat, no o tome nije želio da govori
U Tuzli žale za izgubljenim bodovima, smatraju da su zaslužili makar jedan, a takvog mišljenja je i Nemanja Stjepanović, igrač sredine terena.

"Moram da budem iskren, odavno mi nije bilo ovako teško poslije neke utakmice. Mislim da smo jučer igrali dobro, odgovorno i požrtvovano, pa bi neriješeno možda bilo najrealniji ishod meča. Sigurno da je Zrinjski jedna veoma kvalitetna ekipa koja je uvijek u samom vrhu bh. nogometa, ali pokazali smo da se možemo ravnopravno nositi sa svima i da, po mom mišljenju, ne zaslužujemo ovo mjesto na tabeli", kazao je Stjepanović za SportSport.ba, pa je dodao:

"Mislim da nam je mjesto među prvih šest u ligi, a ovaj poraz nam je teško pao jer nismo imali ni sportske sreće, a i neki drugi faktori su možda doprinijeli tome, o ne bih da sada govorim o tome":

"Nadam se da ćemo uspjeti da se oporavimo od ovog poraza, da se podignemo i još jači budemo, te u zadnjem kolu da pokažemo da imamo kvalitet i znanje. U zadnjem kolu prvog dijela protiv jednog od direktnih konkurenata želimo slaviti i pokazati da vrijedimo, a samim tim i mirniji otići na pauzu. Zrinjskom čestitam na pobjedi, a nama preostaje da se psihički vratimo i da što jači izađemo iz ovog nesretnog poraza", istakao je Stjepanović.

Tuzla City je sada na 10. mjestu sa 19 bodova, a iza sebe još ima GOŠK sa 16 i Krupu sa 15 bodova. U posljednjem kolu Tuzla City će gostovati ekipi Zvijezde 09, koja je naredala pet pobjeda, a danas gostuje Sarajevu na Koševu.

https://sportsport.ba/fudbal/stjepanovi ... ice/297883
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 25 nov 2018, 20:36, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 nov 2018, 20:33

Tuzla City protiv Zvijezde bez Crnkića, male su šanse da zaigra Kostić

.........................................................Problemi za Tuzlake
..................Prvi dio sezone Tuzla City će okončati gostovanjem u Ugljeviku kod Zvijezde 09.
E. Škorić
25.11.18. 12:00

slika

Nakon jučerašnjeg poraza od Zrinjskog, Tuzla je saa desetoplasirana sa 19 bodova i ima samo tri više od ekipa iz opasne zone, dok je Zvijezda na 20 bodova, s tim da danas ima odigrati meč ovog kola protiv Sarajeva na Koševu.

Kako god, Tuzlaci narednog vikenda idu u Ugljevik da pokažu da im je mjesto negdje u gornjem dijelu tabele, a u slučaju novog poraza, sigurno da na pauzu odlaze pod određenim pritiskom i u ne baš dobrom raspoloženju.

Treneru Slobodanu Starčeviću problem predstavlja činjenica da neće igrati Nermin Crnkić, koji je jučer protiv Zrinjskog u 88. minuti zaradio direktan crveni karton.

Osim njega, upitan je i kapiten, te jedan od ključnih igrača tima Ivan Kostić. Prema trenutnoj situaciji, Kostić otpada za duel sa Zvijezdom, no u klubu se nadaju da bi se do kraja sedmice stvari mogle poboljšati.

On je dobio jedan nezgodan udarac na početku utakmice, zbog čega je igru napustio u 54. minuti, ali jako su male šanse da će se naći u protokolu za duel sa Zvijezdom 09.

https://sportsport.ba/fudbal/tuzla-city ... tic/297887
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 25 nov 2018, 21:14

.............................................................VELIKI JUBILEJ

U mjesecu novembru 1919 u Tuzli osnovano je RSK "Gorki"-preteča FK Sloboda.
Od tada je prošlo punih 99 godina.FK Sloboda postala je jedan od simbola Tuzle.

slika
Zgrada u kojo j je osnovan RSK "Gorki"
slika
Foglarova ulica -Tuzla

.............slika
osnivačka škupština Gorkog.
.......................................................SRETNO U 100. LJETO !
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 nov 2018, 16:09, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 26 nov 2018, 11:48

fukaratz je napisao/la:Vrapcici su selendra pored Mostara, dom su Velezu stabilnom drugoligasu :clap: Simin han je takodjer selendra pored Tuzle gdje egzistira lazni klub ogranicenog trajanja. ono sto je zajednicko ovim smijesnim klubovima su lazni navijaci upitnog intelekta i bale sijena pored stadiona. pozdrav za rakara i taksistu ljubitelje drevne igre i borbe za opstanak :bih:
Gradjanine kluba bez navijaca,sa dvi tri desetine simpatizera i sa nikad ne prebacenih 1000 clanarina u istoriji kluba :lol: pozdrav od jos polusezonu stabilnog drugoligasa cija je vojska u drugoj ligi u osam kola presla kilometara ko do Vladivostoka. Evo ti pa nek te peru jadi kad usporedis za koga ti navijas a za koga ja :lol: :lol:

Čapljina-Velež 35 X 2 - 70 kilometara
slika

Jedinstvo-Velež 303 X 2 - 606 kilometara
slika

TOŠK-Velež 260 X 2 - 520 kilometara
slika

Slaven-Velež 220 X 2 - 440 kilometara
slika

Rudar-Velež 160 X 2 - 320 kilometara
slika

Orašje-Velež 300 X 2 - 600 kilometara
slika

Vitez-Velež 190 X 2 - 380 kilometara
slika

Igman-Velež 70 X 2 -140 kilometara
slika
A usa mali kundo jos malo pa cete se ugasit u kojem vam je stanju klub :lol: :lol:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 26 nov 2018, 14:32

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:Vrapcici su selendra pored Mostara, dom su Velezu stabilnom drugoligasu :clap: Simin han je takodjer selendra pored Tuzle gdje egzistira lazni klub ogranicenog trajanja. ono sto je zajednicko ovim smijesnim klubovima su lazni navijaci upitnog intelekta i bale sijena pored stadiona. pozdrav za rakara i taksistu ljubitelje drevne igre i borbe za opstanak :bih:
Gradjanine kluba bez navijaca,sa dvi tri desetine simpatizera i sa nikad ne prebacenih 1000 clanarina u istoriji kluba :lol: pozdrav od jos polusezonu stabilnog drugoligasa cija je vojska u drugoj ligi u osam kola presla kilometara ko do Vladivostoka. Evo ti pa nek te peru jadi kad usporedis za koga ti navijas a za koga ja :lol: :lol:

Čapljina-Velež 35 X 2 - 70 kilometara
slika

Jedinstvo-Velež 303 X 2 - 606 kilometara
slika

TOŠK-Velež 260 X 2 - 520 kilometara
slika

Slaven-Velež 220 X 2 - 440 kilometara
slika

Rudar-Velež 160 X 2 - 320 kilometara
slika

Orašje-Velež 300 X 2 - 600 kilometara
slika

Vitez-Velež 190 X 2 - 380 kilometara
slika

Igman-Velež 70 X 2 -140 kilometara
slika
A usa mali kundo jos malo pa cete se ugasit u kojem vam je stanju klub :lol: :lol:

Ne ulazeći u raspru koju vodiš kontra gore potpisanog...
Reći ću ti evo sada ,da ne bude 2-3 kola pred kraj.Sumnjam da će vam sarajevsko - škutorska "osovina" dozvoliti ulazak u ligu.Ima više razloga i ti ih znaš bolje od mene.A meni je opet lakše vas posmatrat jer mi je svejedno.Politički razlozi su na prvom mjestu.Zatim ono što sarajlicama treba ,Olimpic za bankomat-bodove.Pa onda ova najavljena UEFA lova za stadione i sve ostalo što proizilazi.Vole sarajlice i škutori Goška u Ligi nego Vas.A i Vi i GOŠK uz Zrinjski i Širiki,4 P.Ligaša na tako malom prostoru ,puno brate.Kako stvari stoje Gošk je najbliži ispadanju a to je onda već pitanje za Dom Naroda.Prerano udarate u talambase.
Ja volim FK Tuzla City

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 26 nov 2018, 14:44

Reflektore ne pitaju se ni skutori ni sarajevski lobi jer deremo sve redom tako da se nemoj nadati nekom nasem krahu. Velez je pored Sarajeva Sirokog i komsija najbolje organizovan klub u drzavi. Sada kad bi ti napisao koji igraci dolaze nebi vjerovao. Igraci koji se dovode za PL mada i sa ovim kadrom bi u PL bili medju prvih 6. Dobit cemo sve utakmice do kraja prvenstva a i da ne dobijemo imamo 8 kuci i 7 na strani gdje imamo vec sada luft za 3 kiksa. Znaci kuci pobjede i 4 na strani s tim da Olimpik uzme 45 bodova na proljece :crazy: idemo Bosni Bratstvu Novom Travniku Methalegeu ali nebitno jer cemo Olimpiku "na domacem" terenu gdje ce nas bit minimalno 2000 tri komada zabit ko iz picke i tu se u devetnestom kolu zavrsava prica. Ne brini reflektore ja znam da si ti navikao na kupovine utakmica i mislis da se samo tako moze u PL ali mi kupujemo samo pirotehniku za proslavu :wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 nov 2018, 16:41

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Reflektore ne pitaju se ni skutori ni sarajevski lobi jer deremo sve redom tako da se nemoj nadati nekom nasem krahu. Velez je pored Sarajeva Sirokog i komsija najbolje organizovan klub u drzavi. Sada kad bi ti napisao koji igraci dolaze nebi vjerovao. Igraci koji se dovode za PL mada i sa ovim kadrom bi u PL bili medju prvih 6. Dobit cemo sve utakmice do kraja prvenstva a i da ne dobijemo imamo 8 kuci i 7 na strani gdje imamo vec sada luft za 3 kiksa. Znaci kuci pobjede i 4 na strani s tim da Olimpik uzme 45 bodova na proljece :crazy: idemo Bosni Bratstvu Novom Travniku Methalegeu ali nebitno jer cemo Olimpiku "na domacem" terenu gdje ce nas bit minimalno 2000 tri komada zabit ko iz picke i tu se u devetnestom kolu zavrsava prica. Ne brini reflektore ja znam da si ti navikao na kupovine utakmica i mislis da se samo tako moze u PL ali mi kupujemo samo pirotehniku za proslavu :wave:
- Nije sporno da ste vi dobra ekipa ,istina najbolji je trener Ibro Rahimić.Gledao sam vas u Simin Hanu kad ste pobijedili Slogu proljetos, lijepo za oko nema govora a i učinkovito.Tu nije problem ,problem je što živimo u "tamnom vilajetu".Velika pogan upravlja fudbalom u nas u BiH ,velika......
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 4 gosta.