branimir85 je napisao/la:samo piši @Galion,ima nas koji će čitati
vidim da si jako u tome ,pa daj predikciju
kako bi završio meč prime Kasparova i carlsena
i
kakav je taj kinez Wey Yi
boldano je lakše odgovoriti. Ko dijete je igrao baš kompjuterski, preagresivno i to je palilo do neke razine. Ali otkad je ušao među 40 najboljih na svijetu, nije baš puno napredovao jer te igrače je skoro nemoguće pobijediti na čisto napadački šah. Treba ih ili nadmudriti u otvaranju, ili činiti ono što je Carlsen do prije 3 godine, pozicijski ubijat poput udava, za što je potrebno ogromno razumijevanje pozicije.
Ovo podvučeno je teško odgovoriti. Neku minimalnu prednost bih dao Carlsenu, onom od prije 4 godine, jer to kako je on tada igrao je izgledalo savršenstvo. Mislim da bi Gari kad tad pokušao nešto riskantnije što ne bi prošlo i protuudar. Tadašnji Carlsen mi izgleda kao neka kombinacija Karpova i Capablance, teško da čovjek može bolje igrati. Inače kad spominješ Kasparova i sa njim sam igrao (simultanku doduše

)
I slažem se sa @Jestom u potpunosti, nisam bio živ u to doba, ali sam sve čitao o tome i gledao dokumentarce i razne intervjue. Šah je tada baš bio fora. Osim računala, propasti šaha doprinio je i Kasparov sa svojim odvajanjem od FIDE. Od tih 13 godina tame se šah nikad nije oporavio