Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ASD
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la ASD » 30 nov 2018, 19:02

Maestro je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Maestro je napisao/la:Klubovi su te igrace stvorili a ne savez. Tog rakitica je basel stvorio a ne 3-4 utakmice za mladu repku. Tako i pjanica i ostale.
Stvorio bi ga sigurno istog da nije bilo nikakvih takmicenja u okviru saveza i njenih podsaveza. I stvorio bi ga istog sigurno da je infrastruktura u drugim klubovima kao kod nas, tj. da nisu uveli pravila, ono sto kod nas fali pa se Premijer liga seniora igra na oranicama.
Rakitic mozda i nije najbolji primjer jer je proveo u jednom klubu 10 godina, pa i vise.
Vecina igraca promijeni nekoliko klubova u mladjim uzrastima.
Da je sve do saveza onda bi sve jedan klub iz jedne lige stvarao igrace. A da sve jedan klub u svicarskoj stvara velike igrace nije istina. Uzeo sam svicarsku za primjer posto smo piceli sa baselom.
Nista ti nikome ne krades jer to savez ne stvara. To stvara klub. Klub ulaze svoje pare i placa platu tim igracima.
Klub je clan saveza. a Reprezentacija predstavlja savez, kao i klubove.
Vidio bi ja tog Basela u nekom disfunkcionalnom sistemu koliko bi stvorio igraca.
U velikom dijeli BiH nemas takmicenja za djecu mladju od 12 godina, a u normalnom Svijetu takmicenja krecu od 7- ili 8-e godine, to je u startu nekoliko godina izgubljenih, da si ne znam koliko organizovan.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 30 nov 2018, 19:32

ASD je napisao/la:
Maestro je napisao/la:
ASD je napisao/la: Da je sve do saveza onda bi sve jedan klub iz jedne lige stvarao igrace. A da sve jedan klub u svicarskoj stvara velike igrace nije istina. Uzeo sam svicarsku za primjer posto smo piceli sa baselom.
Nista ti nikome ne krades jer to savez ne stvara. To stvara klub. Klub ulaze svoje pare i placa platu tim igracima.
Klub je clan saveza. a Reprezentacija predstavlja savez, kao i klubove.
Vidio bi ja tog Basela u nekom disfunkcionalnom sistemu koliko bi stvorio igraca.
U velikom dijeli BiH nemas takmicenja za djecu mladju od 12 godina, a u normalnom Svijetu takmicenja krecu od 7- ili 8-e godine, to je u startu nekoliko godina izgubljenih, da si ne znam koliko organizovan.
pusti ga, ne razumije on to...

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 nov 2018, 21:40

U zadnjih pet prvenstvenih kola Rijeka je osvojila 13 od mogućih 15 bodova i u tom je razdoblju najbolja momčad lige, a sa ukupno 27 bodova na kontu Bijeli su za dva boda uspješniji nego u istom razdoblju prošle sezone. Dakle, Bišćanova je Rijeka u odličnoj formi! Sad mora na noge Osijeku, na sudar s izravnim konkurentom za vrh tablice... Derbi Prve HNL.

Stjepan Lončar zajedno s Domagojem Pavičićem dirigira Rijekinom igrom, 22-godišnji Hercegovac sigurno je i sutra (od 15 sati) u startnih 11.

"Osijek je bod ispred nas, od početka su u vrhu, na Rujevici ih ove sezone nismo uspjeli pobijediti (*Kek na klupi, 1:1, nap.a.)... Ja mislim da će nam sutra protiv Osijeka biti teže nego protiv Dinama", govori mladi veznjak.

"Jedva čekam gol da i tu blokadu u HNL-u razbijem. Znam da nisam napadač i da mi to nije primarna zadaća, ali stvarno želim što prije zabiti za Rijeku. Šansi imam... Idem sutra zabiti Osijeku!"

Možda bi pretjerano bilo reći da je Igor Bišćan preporodio Rijeku, ali... Od dolaska mladog zagrebačkog trenera bijeli ne znaju za poraz, gotovo su posve anulirali bodovnu prednost Lokomotive i sutrašnjeg suparnika Osijeka i polako se vraćaju tamo gdje je od početka sezone i zamišljeno da bi Rijeka mogla biti: u najmanju ruku odmah iza Dinama.

"Jedno je na prvu jasno: ako želimo do pravog rezultata sutra u Osijeku moramo biti u najmanju ruku dobri kao prošle subote kad smo dobili Dinamo", govori Bišćan i onda nastavlja:

"Osijek je odlično natjecateljski posložen, tvrda, čvrsta i agresivna momčad. Henty i Hajradinović su individualna kvaliteta, Marić napadač koji jako puno radi kao naš Čolak, Bočkaj i Boban strahovito opasni iz prekida, obrana stabilna sa Škorićem kao vođom... Nisu slučajno tu gdje jesu, Osijek sigurno zaslužuju biti u vrhu. Ali... I mi smo dobri! Znamo da oni mogu svakome u ligi napraviti problem, to su učinili i Dinamu, no Rijeka je sigurno sposobna napraviti dobar rezultat. Ne znam kako su radili prije, ali moji dečki rade sve bolje, pozitivni rezultati dižu samopouzdanje i ne razmišljaju o plasmanu nego su fokusirani na prvi sljedeći ispit. Bodove ćemo zbrajati na kraju."

Znači, nema odmaranja igrača za sljedeći tjedan za Kup s Lokomotivom?

"Nema. Idemo u najjačem sastavu na Osijek."

Ali bez kartoniranog Zute i ozlijeđenog Velkovskog.

"Da, Zutino mjesto na lijevom boku konkuriraju Mamić i Pavelić, Mamić je bliži početnom sastavu", otkrio je Bišćan.

Dinamo uvjerljivo na vrhu, a onda četiri momčadi u tri boda. Tablica svjedoči da nas sutra u Slavoniji čeka - klasični derbi Prve HNL!

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 30 nov 2018, 21:47

ev i Hajradinovic kaze da je u kontaktu sa nfsbih, da ga prate, valjda tu misli na roberta nadam se

ako puste HNLovce protiv svedske bice garant hajrovic, gojak, loncar, hajradinovic, jovicic :ljepota:
Zarathustra

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 01 dec 2018, 00:14

Moggi je napisao/la:ev i Hajradinovic kaze da je u kontaktu sa nfsbih, da ga prate, valjda tu misli na roberta nadam se

ako puste HNLovce protiv svedske bice garant hajrovic, gojak, loncar, hajradinovic, jovicic :ljepota:
Prelijepa vijest je da će aBd na spisku možda biti Hajradinović. Jako dobar tehničar, dobar šut, dobar pas - sve ima što Duljević nema. Ukratko jako dobar igrač. Dulja i on bi ekstra bili na krilnim pozicijama. :)
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 dec 2018, 01:32

Stefan Simić debitovao za Milan u Europa Ligi. Ovo je govorio za češke medije tako da ne treba to uzimati previše ozbiljno, i Asmir je za kanadske medije govorio da je odbio BiH i zanima ga samo Kanada :njanjanja: I mi smo ga tad zvali da igra za U21, kad bi ga zvala legenda Prosinečki to bi bila sasvim druga stvar.
"Odbio sam Bosnu i Hercegovinu posljednji put kada me zvao član njihovog saveza s kojim sam bio u kontaktu. Nije bilo teško donijeti odluku da igram za Češku Republiku. Odluka je definitivna. Odlučio sam jer je Češka meni najbliža. TU sam rođen, odrastao sam tu, moj otac još uvijek tu živi i svi moji prijatelji su tu", rekao je Simić.

Naša reprezentacija bila je drugi izbor, iako su Simićevog oca kontaktirali i predstavnici saveza Srbije i Hrvatske.

"Srbija i Hrvatska su kontaktirale mog oca, ali to nisu bile realne opcije. Češka Republika i Bosna i Hercegovina su uvijek bile ispred. U Bosni imam porodicu, moj otac je tu odrastao, borio se u ratu i Bosna mnogo znači za mene. Srbija je bila na trećem mjestu. Posjetio sam tu zemlju, lijepa je, ali nemam neku posebnu vezu sa njom", rekao je Simić.

Priznao je Simić da ga je kontaktirao i Edin Džeko kapiten našeg nacionalnog tima.

"Pitao me da li sam zainteresovan. Bila je to moja prva utakmica u Seriji A u kojoj sam igrao od prve minute. Razmislio sam, bio je to veliki kompliment za mene, ali to na kraju nije promijenilo moje mišljenje", rekao je Simić.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 dec 2018, 10:49

borio se u ratu i Bosna mnogo znači za mene
Na kojoj strani? :D

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 01 dec 2018, 11:06

Nekada smo ulagali velike nade i ocekivanja u njega...mislili smo da ce biti nasljednik begovica jer je sa 19-20g branio u seniorskom fudbalu...a sada je vec 5 mjesec bez kluba. Rijec je o osmanu hadzikicu. Ne znam kako je sa jedva 22g vec tako nisko pao da ne moze nikakav klub naci.
Cudi me da ne pokusaju ovi nasi barem "najveci" klubovi dovesti ga da mu ozive karijeru.
Ako bi branio jednu sezonu ovdje pa da proba opet da ode negdje vani eventualno...
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 01 dec 2018, 11:07

ASD je napisao/la:
borio se u ratu i Bosna mnogo znači za mene
Na kojoj strani? :D
pa da je na onoj anamo, koju tvoj advokatski tim zastupa ovih dana, sigurno bi napisao da je srbija opcija br. 2 a ne BiH.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 01 dec 2018, 11:10

i moj je pradjed pogino za vaterland te mi je njemacka br. 1
Zarathustra

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 dec 2018, 11:20

Moggi je napisao/la:i moj je pradjed pogino za vaterland te mi je njemacka br. 1
Imas dobar motiv da odradis jednu tetovku.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 01 dec 2018, 11:31

ASD je napisao/la:
Moggi je napisao/la:i moj je pradjed pogino za vaterland te mi je njemacka br. 1
Imas dobar motiv da odradis jednu tetovku.
geni geni kameni
Zarathustra

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 01 dec 2018, 13:30

da nije bio slucajno u elektrodistribuciji?

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 01 dec 2018, 13:42

I moj pradjed se borio ko Partizan tako da je meni Srbija br 1
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 dec 2018, 14:20

Cavar, Hajradinovic, Kvrzic i Loncar od pocetka u utakmici Osijek - Rijeka

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 dec 2018, 14:23

slika

slika
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 01 dec 2018, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 01 dec 2018, 14:29

cavar :clap:

dje mrtvi radeljic
Zarathustra

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 01 dec 2018, 14:32

KVRŽIĆ umjesto Višće!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 01 dec 2018, 14:32

@Drape zar nisi dao garanciju da ce Cavar biti klupiran vec prije 3 sedmice

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 dec 2018, 15:44

Asistencija Lončara :clap:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Confiance, nebeskasila, Zglavkar i 37 gostiju.