Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Bassha
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Bassha » 26 nov 2018, 11:34

Miličević ( Zrinkski ) //

Penava (Baskonia ) //

Biberovć (Fener) //

Sejfić (Sencur) ///

Tomić (Rogaska) ///

Gegić (Partizan) ///

Zahiragić (SPARS) 21min- 4p,4sk,8ast

Vrabac (Spars) 22min- 8p,1sk,1ast

Kamenjaš (Travnik) - 35min- 20p,14sk,4as

Durmo (Spars) 20min- 13p,8sk,4ast

Sikiraš (Tormes) 12min- 5sk

Mutić (Murcia 2) 20min- 7p,9sk,1ast

Knežević (Sutjeska 19min- 23p,2sk,2ast

Buza (Ostende) 11min- 2p,ast

Halilović (Orleans) 27min- 7p,7sk,2ast

Lončar (Široki ) 23min- 14p,7sk,2ast

Alibegović ( Virtus Roma ) 9min- 2p,2st

Lazić (Olipmija) 27min- 5p,4sk,6ast

Sulejmanović (Breogan) 13min- 5sk,1ast

Hasandić (Sloboda ) 36min- 13p,2sk,3ast

Čampara (Andorra 2) 35min- 11p,7sk,8ast

Atić (Mega) 9min- 3sk

Delalić (Leuven) 31min- 20p,3sk,2ast

Talić (Igokea )
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 nov 2018, 20:26

Miličevića se uopšte ne sjećam sa utakmice Spars - Zrinjski u ABA 2 ligi, igrao je 21.51 i ubacio 1 poen :lol: Protiv MZT je ubacio 25 a u ostalim utakmicama u tom takmičenju ove sezone nikad nije prebacio 8 poena. Trica mu je 10/27, što znači da barem može pogoditi vanjski šut, a "može pogoditi" je opet bolje od 80% reprezentativaca BiH. Kada se već pozivaju igrači koji su prosječni i za našu ligu neću se čuditi što je poziv dobio još jedan prosjek igrač iz ABA 2. On je ko neko krilo.

slika

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 nov 2018, 03:39

Oviedo - Araberri 72 : 74

Nedim 33 minute, 12 poena, 5 skokova. Nakon što su otvorili sezonu sa 0 - 5, u zadnje četiri utakmice su 3 - 1.

23 poena iz prošlog kola

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 27 nov 2018, 06:14

filip13 je napisao/la:odakle je garza?
Amer

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 nov 2018, 10:27

Ziggs je napisao/la:
filip13 je napisao/la:odakle je garza?
Amer
:thumbup:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 27 nov 2018, 12:07

Meni nije jasno zasto ih na pressici niko od novinara nije upitao za Garzu. Tu se konstantno vrte jedna te ista pitanja, a niko da pita nesto konkretno. Luka je najveci potencijal od svih ovih koji se dovode u kontekst reprezentacije i to se sto prije mora pokrenuti (pogotovo sto smo sad na petici tanji nego ikad).

Btw, gledam ove poene Djedovica i iskreno nista dobro nisam vidio. Momka mozda treba isprobati i pruziti mu priliku, ali sam 99% siguran da od njega nema nista. Nije on bez razloga u drugoj spanskoj ligi cijelu karijeru, dok su gotovo svi mladici (Hakanson, Peno...) koji su igrali s njim u drugom timu Barcelone napustili tu ligu i otisli u jace timove.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 nov 2018, 20:00

Večeras Iowa igra protiv Pittsburgha(6 - 0), dobar test za Garzu. Iowa je na 5 - 0, a prošlu sezonu su završili na 14 - 19.
Iowa's No. 14 national ranking marks the highest that Iowa is nationally ranked in the AP Poll this early in the season since being ranked No. 7 on Nov. 26, 2001.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 nov 2018, 22:20

Večeras igraju Iowa(6 - 0) i Wisconsin(6 - 1). Garza je dao samo 5 poena u prošloj utakmici, hajd sad da vidimo.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 01 dec 2018, 11:52

Garza 24min- 11p,3sk,2ast
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 dec 2018, 01:13

Bassha je napisao/la:.
Vidim spominješ kako smo tanki na centarskoj poziciji, naumpade mi (a ti to garant znaš), šta bi sa onim Memićem? Čini mi se Enis Memić, centar, mislim da je bio ona Atićeva generacija što su osvojili četvrto mjesto na u18 prvenstvu.

Pa poslije je bio i Nikola Marić, on je mislim nastupao na onom Svjetskom kada su igrali Musa i Gegić.

Marić se vrtio negdje po Španiji, a Memić je čini mi se bio na nekakvom univerzitetu, al' ni za jednog ni traga ni glasa baš od tih spomenutih prvenstava.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 02 dec 2018, 01:18

Oba su u Americi.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 dec 2018, 01:19

Raonffa je napisao/la:
Vidim spominješ kako smo tanki na centarskoj poziciji, naumpade mi (a ti to garant znaš), šta bi sa onim Memićem? Čini mi se Enis Memić, centar, mislim da je bio ona Atićeva generacija što su osvojili četvrto mjesto na u18 prvenstvu.

Pa poslije je bio i Nikola Marić, on je mislim nastupao na onom Svjetskom kada su igrali Musa i Gegić.

Marić se vrtio negdje po Španiji, a Memić je čini mi se bio na nekakvom univerzitetu, al' ni za jednog ni traga ni glasa baš od tih spomenutih prvenstava.
Nemoj da lazes. :mrgreen:
Upravo Bassha nerijetko pise ovdje njihove statistike s meceva. Obojica su u NCAA - Maric u prvoj, a Memic u drugoj diviziji. I jedan i drugi su po stilu igre centri, ali su visinom klasicne cetvorke.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 dec 2018, 01:27

kobe24 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Nemoj da lazes. :mrgreen:
Upravo Bassha nerijetko pise ovdje njihove statistike s meceva. Obojica su u NCAA - Maric u prvoj, a Memic u drugoj diviziji. I jedan i drugi su po stilu igre centri, ali su visinom klasicne cetvorke.
A jest Bgm, prelistah malo sad, my mistake :mrgreen:

Ma meni su ti univerziteti i koledži u Americi zapravo jedno veliko špansko selo, ne znači mi ništa statistika, niti znam koliko je to dobro od njih kao pojedinaca, niti znam kvalitet tih tamo takmičenja :D

Pa Memić je i onda bio onako "bucmast" da kažem, al' je imao konstituciju za centra, ne baš toliko visinom, al' nije se to primjetilo u taj vakat. Bio je onako solidan tada, jbg mislim od te generacije jedino su mi on, Atić i Aleksić ostali u sjećanju.

A što se Marića tiče, onda je imao visinu za centra, sad ne znam koliko je narastao i koliko u današnji vakat može igrati centra. Nije ni on bio loš tada, svidio mi se, poprilično energičan igrač.

Ma nemaju oni ništa u igri za četvorku, pogotovo Marić nema, mislim bar tada nisu imali, ne znam kakva je situacija sada :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 dec 2018, 01:38

Halilovićev Orleans je trenutno prvi u 2. francuskoj a njegovih je 14.2 ppg. Bilo bi odlično da uđu u 1. ligu i da on to igra ali i u prošlosti je imao čudnih izbora u karijeri tako da se ne bi iznenadio da recimo klub izbori 1. ligu a on potpiše za neki drugi klub iz 2. lige. Nakon što su se oprostili Kikan i Stipe on iz drugog upada u prvi plan pod košem reprezentacije i sad nam je jako važan, u najboljim je košarkaškim godinama(27). Mislim da definitivno može bolje od hrvatske lige i 2. francuske gdje je proveo najveći dio karijere, uglavnom vlastitim izborom.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 dec 2018, 01:54

Raonffa je napisao/la: A jest Bgm, prelistah malo sad, my mistake :mrgreen:

Ma meni su ti univerziteti i koledži u Americi zapravo jedno veliko špansko selo, ne znači mi ništa statistika, niti znam koliko je to dobro od njih kao pojedinaca, niti znam kvalitet tih tamo takmičenja :D

Pa Memić je i onda bio onako "bucmast" da kažem, al' je imao konstituciju za centra, ne baš toliko visinom, al' nije se to primjetilo u taj vakat. Bio je onako solidan tada, jbg mislim od te generacije jedino su mi on, Atić i Aleksić ostali u sjećanju.

A što se Marića tiče, onda je imao visinu za centra, sad ne znam koliko je narastao i koliko u današnji vakat može igrati centra. Nije ni on bio loš tada, svidio mi se, poprilično energičan igrač.

Ma nemaju oni ništa u igri za četvorku, pogotovo Marić nema, mislim bar tada nisu imali, ne znam kakva je situacija sada :D
Obojica su nam bili bas korisni na obje strane parketa u toj juniorskoj reprezentaciji i obojica su tad bili visoki oko 206 cm. Sad sam bas malo proguglao, za Memica i dalje stoji da je 206, a za Marica pise da je oko 208. Posebno je zanimljivo da se i jedan i drugi vode kao forwardi. Ispade da ko fol nisu petice, a njihov stil igre je bio cisto centarski. Ta visina im i nije lose za centra u evropskim okvirima, jer je i Suljo recimo visok kao Memic. Problem je sto ce oni vjerovatno tesko doci na taj nivo da nam budu od koristi u reprezentaciji. Ja sam Enisa vec otpisao, a Nikolu jos nisam. On je godinu mladji, tek je otisao u Ameriku i zasad ima solidnu sezonu. Igra za ovaj klub i ovdje mozes pratiti njegovu statistiku u svim mecevima:

http://www.espn.com/mens-college-basket ... /_/id/2031

Btw, i sin rahmetli Sabita Hadzica je s njim u ekipi (takodjer clan te Aticeve i Memiceve ekipe), ali mislim da nema gotovo nikakvu minutazu. Doduse, mozda je momak i povrijedjen, ali kad god sam gledao statistiku, on nije igrao. Sad ovo ljeto im je dosao i onaj Hrvat Koljanin, s kojim je Penava igrao proteklih godina i cini mi se da su se njih dvojica bas druzili.

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 02 dec 2018, 12:47

Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 02 dec 2018, 12:56

Pazi odgovora, Allaha ti... Nismo zeljeli da ga pozovemo, pa onda jos i na neki kamp da se momak zove, a znamo kako se igraci koji igraju u Americi na to odazivaju. Plus, kao da je u pitanju neko totalno nepoznat i nedokazan, pa je kamp potreban.

Umjesto da ga na sve nacine pokusavaju privoliti, pricati mu bajke o planovima s njim, kod nas to sve ide da Bog sacuva. Nek ide u pm i kosarka i sve...

Btw, hvala Cash na agilnosti.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 dec 2018, 12:58

e stvarno svasta,cuj nisu u mogucnosti pozvati igraca,sta nemaju telefon,internet?

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 02 dec 2018, 13:00

Jendostavno idioti ne zele.Nije menadjerski igrac vjerovatno.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 dec 2018, 13:13

da

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.