FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 03 dec 2018, 05:48

@KrajisnikBosnjak @Sabinho hvala momci. :salut: :thumbup:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Vratnik10
Kontakt:

Post Postao/la Vratnik10 » 03 dec 2018, 08:48

skoroalen je napisao/la:
Vratnik10 je napisao/la:Ja bih reko da ne smiju ovi iz Željkana puno sad bezobrazni prema nama bit, puno toga bi im moglo ovisit o nama.
Nema njima šta ovisit o nama, mi sebi nećemo smjet dopustit neke kikseve u ligi da bismo njih sahranili. U kupu posebno, ić do kraja bez obzira na njih. Meni je draži moj trofej nego njihova dva kola u Evropi.
Ma naravno, malo sam satiričan bio.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 dec 2018, 08:50

Pantelija je napisao/la:I usput za osvrt 2010-14 ... prvo, tada je radio onaj inat o kojem sam pricao, 2010 nasnje dolazilo po 12-15cmilja ...sjever je u kup tekmama u 1 popodne radni dan imao kop od 1000 ljudi.
Desilo se to da se napravio hajp oko kluba i tana, imali smo REALNA ocekivanja da se popisamo po ligi, desilo se da ne odemo u evropu i da zrinjski uzme tri titule... jednostavno ljudima se ssve zgadilo..sada ce proci dvije god dok se ne vrati to nazad.... jbg ali je to tako ....
Apsulutno se slasem sa ovim.
A dodao bi jos i da mi moramo pokrenuti neki projekat za vlastiti stadion, moja zelja bi bila da uzmemo otoku i radimo na njoj.
Uslovi na kosevu su katastrofa, od nepostojanja krova a na 40% utakmica je kisa, wc-ova koji su skoro uvijek zakljucani, udaljenosti od terena, samog terena, glomaznosti stadiona pa cak i kad nas se skupi 10 milja stadion izgleda prazan i jos mnogo drugih razloga...
Uzeti Otoku, srediti teren, natkrit onu tribinu i to je sasvim dovoljno nama za sljedecih 5 godina.
Kasnije ima potencijala za izgradnjom novih tribina, uljepsavanjem ovog postojeceg stanja... a sto je najvaznije nas bi bio. Sav prihod ide klubu. Nema rentanja, nema marije serifovic da ti napravi oranicu od terena...
mislim da bi pokretanje ovakvog projekta dalo dodatni hype kao sto su se nalozile i komsije sa onom akcijom doniranja za tribinu.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 dec 2018, 08:54

@Totti bravo, isto mislimo. I ja bih iskreno radije uzeo Otoku al da je naša nego ovako se patit na Koševu. A siguran sam i ja da bi se raja digla da skupi lovu za sve, plus sponzori, investitori, Tan bi mogao uletit s nekom lovom, ne bi tu puno trebalo.
Ovo su naše puste želje al ne bi bilo loše Bgm, ako ikakva mogućnost postoji.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 03 dec 2018, 09:01

Mislim da bi,pored svega do sada pobrojanog,porastu posjete znatno doprinjelo kada bi natkrili i dotjerali bar jednu tribinu (npr. istok). Sto kaze @pantelija vrlo je nezgodno,pogotovo u ovim hladnim i kisovitim danima doci porodicno na utakmicu,ja protiv Zvijezde i Celika bas iz tog razloga nisam djecu dovodio.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 dec 2018, 09:15

skoroalen je napisao/la:@Totti bravo, isto mislimo. I ja bih iskreno radije uzeo Otoku al da je naša nego ovako se patit na Koševu. A siguran sam i ja da bi se raja digla da skupi lovu za sve, plus sponzori, investitori, Tan bi mogao uletit s nekom lovom, ne bi tu puno trebalo.
Eh sad se vratiš u vrijeme "novog statuta", kad je ponuđeno raji da skupi lovu i uzme klub u svoje ruke.. I šipak.. Onda skontaš koliko je realno da skupljamo za Otoku.. Da raja skupi pare moraš ići na emociju, a za Otoku nas ne veže ama baš ništa.. Da nam daju Koševo na 200 godina ili na potpuno upravljanje pa da mi ulažemo, možda bi se napravila priča slična komšijskoj..

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 dec 2018, 09:28

damir_82 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:@Totti bravo, isto mislimo. I ja bih iskreno radije uzeo Otoku al da je naša nego ovako se patit na Koševu. A siguran sam i ja da bi se raja digla da skupi lovu za sve, plus sponzori, investitori, Tan bi mogao uletit s nekom lovom, ne bi tu puno trebalo.
Eh sad se vratiš u vrijeme "novog statuta", kad je ponuđeno raji da skupi lovu i uzme klub u svoje ruke.. I šipak.. Onda skontaš koliko je realno da skupljamo za Otoku.. Da raja skupi pare moraš ići na emociju, a za Otoku nas ne veže ama baš ništa.. Da nam daju Koševo na 200 godina ili na potpuno upravljanje pa da mi ulažemo, možda bi se napravila priča slična komšijskoj..
Nisam rekao da navijaci skupljaju pare vec da uprava pokrene taj projekat i da bi navijaci stali iza toga, tj podrzali bi.
Na to da nam daju kosevo zaboravi, opcina se nece odrec toga sve dok mogu krast pare preko ovih silnih 'rekonstrukcija i obnova' gdje nista skoro ne rekonstruisu i obnavljaju.
A na taj sentimentalizam treba da se odviknes. Juve je bio vezan za delle alpe, Bayern za olympiastadion, pa vidi sta napravise nakon sto su presli na vlastite stadione.
Mi treba da pravimo novu historiju a ne da se okrecemo ostatak zivota nazad.

Kao sto @skoro rece, to treba uprava da pokrene, uz Tana, sponzore mislim da se da lako odradit. Nije potrebna velika investicija. Potrebna je samo zelja i znanje.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 03 dec 2018, 09:30

Ja cu vam samo navesti razloge, slozili se neki ili ne. Razlog za ovu sezonu slabe posjete je ponovit cu je Atalanta. Ne zanima me sad sta ce neko reci. Prvi i najveci razlog, jer sam imo priliku da pricam s dosta raje koja su isla na tekme ne toliko redovno, al su znali dolaziti na ove jace tipa Zrinjski, Listica, Sloboda, ne racunajuci derbi. Prestali su nakon Atalante. Razlog ? Razocarali se visokim sa rezultatom i losim pristupom. Znam masu raje koja su tako reagovala. I trebat ce dosta, dosta vremena da se to poslozi. Vjerujte nece ni dupla kruna to izvuci, jer je to Pitarski mentalitet, specifican. Neki dobar rezultat u evropi ce to da opere samo. Nista ovo domace. Na glavu se mozemo nasaditi, nece to raju vratiti.
Druga stvar onaj problem sa bojkotom uprave. I to je uyebalo dodatno stvar. Stvorila se losa atmosfera iz tog perioda koja jos uvijek traje, samo je izvlacvi sad trenutno to prvo mjesto. Ima raje koja nece ni zbog tog da dolazi.
Treci razlog, otislo je vani neke raje koje znam a isli su na tekme.
Cetvrti razlog je losa finansijska i matertijalna situacija i problemi u drzavi. Raja gleda da spoji kraj s krajem, tekma mu je zadnja na listi.
Peti razlog su i cijene ulaznica za nase prilike i za onaj preglomazni stadion, koji nema jednu barem natrkivenu tribinu, na kojem vazda puse cak i ljeti.
Sad imas sad nekih 1500-2500 redovnih, plus se znalo ranije navuci tih neredovnih, jos dodatnih 1500-2000. Njih nema vise.
Sesti razlog, prevelika ocekivanja. Raja hoce nazor nerealno da nasi klubovi budu konkurentni evrospkim klubovima. Mislim ono, jesi normalan ba. Ekonomska moc samo jedne Slovenije naspram nas je razlika nebo i zemlja, a kamoli neke razvijene zemlje.
Nama treba stadion, Kosevo nece moci vazda sluziti, jer se ne ulaze u njega, nema uslove, preglomazan je, skup i daleko je od terena. Treba se pustiti ta sentimentala. Nek pocnu traziti alternativu, jer i ovo malo sto imaju ce rastjerati. Na proljece je moguce da ce dolaziti raje vise, jer je ljepse vrijeme. A to je veca posjeta za nekih 2000 ljudi. ABd kad ostenmo na toj prvoj poziciji, onda zadnje tekme ce povecati prosjek, al vjerujem da nece biti na proslavi vise od 10.000 ovaj put. DaBogda ja pogrijesio u procjeni.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 03 dec 2018, 09:39

Vaha1946 je napisao/la:Sto se tice kise mislim da nisi upravu koliko se sjecam samo je protiv Zvijezde bas padala i eto uzmimo posljednju protiv Celika kada je bilo jako hladno. (Govorimo samo o ovoj sezoni)

Nakon 2:2 u Reggio Emiliji dodje oko 2 hiljade ljudi protiv Mladost DK, dakle govorimo o utakmici prije onog debakla.
Ulaznice opet kad se pogleda generalno nisu toliko skupe,
ali eto uzmimo da jesu, pa da mnogi radi toga ne mogu dolaziti redovno na utakmice,ali eto koliko smo ove sezone imali utakmica za koje se moze reci da je posjeta bila kako treba? Po mom misljenju jako, jako malo. Ispod svakog nivoa.

Opet taj marketing, mislim da slabo pije vode, prosto ljudi biraju utakmice, onaj koji bira taman mu na kucu nalijepo sto plakata kako je utakmica, napravio pet super nekih videa nece doci. ima jos nekih mozda izmedju 1,5 i 2 hiljade ljudi koji dolaze uvijek, ovo ostalo bira. Samo sto je problem sto zadnjih godina slabo biraju, pa ih vise ni derbi, pa ni finale kupa ne moze privuci...

Vidjet cemo ih aBd u aprilu, maju... Ako nista eventualna titula nece biti istog okusa za one koji su uvijek tu i za one koji biraju utakmice, razlika je velika.
Ulaznice jesu skupe za ovaj čemer od lige. Posebno kad su 10 KM za čobanske protivnike. 10 KM jedino može biti za komšije s Krmetnjaka. 8 KM Svinjski i Uski. Svi ostali 5 KM. Do viđenja i prijatno.

I kat 10-8-5
II kat 8-7-3
III kat 6-5-2

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 dec 2018, 09:44

A juventus nije bio vezN za njihov stari stadion.... dele alpi je bio kultni stadion ali kada je dosao novi stadion em se povecao broj gledalaca, em su dosli novi sponzori, em je klub poceo da zaradjuje cifre. Na kraju je stiglo 7 titula zaredom.

Otoka je idealna i zbog mjesta i zbog onoga sto se dole moze uraditi.... nadam se da cemo biti pametni i otici sa stadiona na kojem 10 000 ljudi izgleda kao 2000
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 dec 2018, 09:54

Ma otoka idealna sto zbog lokacije sto zbog potencijala. Za pocetak bi trebalo ulozit samo u teren. Onda poslije natkrivanje vac postojece tribine. To bi nam bilo dovoljno za pocetak. Savez nek napravi rasvjetu kad su se vec 'dobrociniteljski' ponudili svima u ligi.
Sve to ne bi kostalo vise od 3-4 miliona. Sta je to za Tana? Sica u zadnjem dzepu.
Uprava ako ima sposobnost i znanje da odradi dokumentaciju, zavrsi projekat pridobijanja stadiona pa taman na stogodisnju koncesiju ako vec nema para da se kupi, predstavi sve to Tanu zasto ne bi pristao.
A potencijal razvoja kluba poslije toga je ogroman.

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 03 dec 2018, 09:58

Ova uprava se tjerala i bojkotovala. Nista bitno se nije promijenilo, 90% ovog dobrog danas je zbog Husrefa. Ne tako davno smo finale kupa igrali pred 6000 ljudi, dobro neko rece moglo bi se desiti da se titula slavi pred 10k sto bi za nas bilo porazavajuce. Ako za promjenu zadrze najbolje igrace i pojacaju nas za promjenu tamo gdje stvarno i treba, mozda se nesto raje i vrati. Nama ne fale oni protiv Atalante, **** ih svakako su rijetko tu, fale nam standardna raja koje sad pola nema. Zna svako od vas koliko vas je u raji islo na utakmice prije 3-4 godine, a koliko sad.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 dec 2018, 10:03

FrancescoTotti je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Nisam rekao da navijaci skupljaju pare vec da uprava pokrene taj projekat i da bi navijaci stali iza toga, tj podrzali bi.
Na to da nam daju kosevo zaboravi, opcina se nece odrec toga sve dok mogu krast pare preko ovih silnih 'rekonstrukcija i obnova' gdje nista skoro ne rekonstruisu i obnavljaju.
A na taj sentimentalizam treba da se odviknes. Juve je bio vezan za delle alpe, Bayern za olympiastadion, pa vidi sta napravise nakon sto su presli na vlastite stadione.
Mi treba da pravimo novu historiju a ne da se okrecemo ostatak zivota nazad.

Kao sto @skoro rece, to treba uprava da pokrene, uz Tana, sponzore mislim da se da lako odradit. Nije potrebna velika investicija. Potrebna je samo zelja i znanje.
Čovjek reče da bi i raja skupljala pare, pa me vrati u period kad nam je ponuđeno da to isto uradimo.. A i tada je uprava predložila projekat, a raja je stala iza njih i podržala.. I ništa više od toga.. Zato sam skeptik da bi podržali nešto tipa stadiona, kad već nismo finansijski podržali preuzimanje kluba..

Koševo sam spomenuo u kontekstu "šta bi bilo kad bi bilo", ne što vjerujem da bi nam općina ustupila stadion..

Bayern, Juve i svi ostali su imali projekat, zatvorenu finansijsku konstrukciju.. U priču su krenuli kao etablirani klubovi na domaćem i evropskom nivou..
Oni su u projekat ušli sa vlastitim sredstvima, a i sa kapitalom "pune tribine" koje su preduslov sponzoru da istrese lovu i onda je vraća kroz prodate pive, sokove, hamburgere, korištenje imena, prava itd..

Ne kažem da je nemoguće, već mislim da bi to išlo kao prirodan tok nakon ispunjenja drugih stvari (rezultatski iskorak, više ljudi na utakmicama itd..) A za to ti opet treba finansijski stabilan klub, plan za progresivno povećanje budžeta (plan od najmanje 5 godina unaprijed) itd...

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 dec 2018, 10:07

@damir e upravo na taj plan koji spominjes mislim kad kazem projekat-koji uprava treba da uradi.
Stoji da je to jos uvijek ona uprava koju sam i sam pljuvao do prije par mjeseci al ja bi prvi podrzao kad bi se ovo pokrenulo.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 dec 2018, 10:35

FrancescoTotti je napisao/la:@damir e upravo na taj plan koji spominjes mislim kad kazem projekat-koji uprava treba da uradi.
Stoji da je to jos uvijek ona uprava koju sam i sam pljuvao do prije par mjeseci al ja bi prvi podrzao kad bi se ovo pokrenulo.
Pa tom logikom smo dosta daleko od stadiona..
I ako gledamo optimisticno, onda je ovo možda i početak priče koja treba da se završi stadionom..
I ovi akademci u prvom timu, i skauting koji iskopa negdje i Tatara i Crepulju, i dobra igra + prvo mjesto na tabeli..

Ja da se pitam ipak bih prije svega još više uložio u Akademiju, i to prvo u stručni kadar, pa infrastrukturu.. Kad se to isplati, onda ide lanac i rezultata, i posjećenosti i na kraju rješenje pitanja stadiona po modelu evropskih klubova..

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 03 dec 2018, 10:55

Pantelija je napisao/la:A juventus nije bio vezN za njihov stari stadion.... dele alpi je bio kultni stadion ali kada je dosao novi stadion em se povecao broj gledalaca, em su dosli novi sponzori, em je klub poceo da zaradjuje cifre. Na kraju je stiglo 7 titula zaredom.

Otoka je idealna i zbog mjesta i zbog onoga sto se dole moze uraditi.... nadam se da cemo biti pametni i otici sa stadiona na kojem 10 000 ljudi izgleda kao 2000
Mislim da bi na Otoci glavni problem bio parkingi prateci sadrzaji,zbog nedostatka prostora. Stadion od nekih desetak milja kapaciteta bi se nekako i ugurao,ali ostalo kao npr. parking malo teze.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 dec 2018, 11:00

zagorski je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:A juventus nije bio vezN za njihov stari stadion.... dele alpi je bio kultni stadion ali kada je dosao novi stadion em se povecao broj gledalaca, em su dosli novi sponzori, em je klub poceo da zaradjuje cifre. Na kraju je stiglo 7 titula zaredom.

Mislim da bi na Otoci glavni problem bio parkingi prateci sadrzaji,zbog nedostatka prostora. Stadion od nekih desetak milja kapaciteta bi se nekako i ugurao,ali ostalo kao npr. parking malo teze.
Onaj parking ispred dzamije je otprilike reciprocan kapacitetu stadiona koji spominjes. A i na kosevu se raja najmanje parkira na parkingu, svi auta ostavljaju tamo gdje ce brze izac pa taman da to znaci 5-10 minuta setnje do stadiona. To je nikakav problem, najveci je volja i zelja :)

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 dec 2018, 11:04

Jest, parking pored džamije je dovoljno velik, plus ima parking Olimpijskog bazena, gdje je sat pola marke. Plus ispred Vistafona. A uzmite u obzir da je na Otoci, tramvaj staje ispred stadiona, pola ljudi iz Sarajeva bi došlo tramvajem da se ne yebe sa parkingom, sigurno. To ne bi bio toliki problem.
Al mi raspravljamo k'o da smo već prešli na Otoku. Ja sam nešto siguran da smo bliže tome da zaigramo na Maksimiru nego na Otoci. :lol:

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 03 dec 2018, 11:07

Stroj1946 je napisao/la:Ja cu vam samo navesti razloge, slozili se neki ili ne. Razlog za ovu sezonu slabe posjete je ponovit cu je Atalanta. Ne zanima me sad sta ce neko reci. Prvi i najveci razlog, jer sam imo priliku da pricam s dosta raje koja su isla na tekme ne toliko redovno, al su znali dolaziti na ove jace tipa Zrinjski, Listica, Sloboda, ne racunajuci derbi. Prestali su nakon Atalante. Razlog ? Razocarali se visokim sa rezultatom i losim pristupom. Znam masu raje koja su tako reagovala. I trebat ce dosta, dosta vremena da se to poslozi. Vjerujte nece ni dupla kruna to izvuci, jer je to Pitarski mentalitet, specifican. Neki dobar rezultat u evropi ce to da opere samo. Nista ovo domace. Na glavu se mozemo nasaditi, nece to raju vratiti.
Druga stvar onaj problem sa bojkotom uprave. I to je uyebalo dodatno stvar. Stvorila se losa atmosfera iz tog perioda koja jos uvijek traje, samo je izvlacvi sad trenutno to prvo mjesto. Ima raje koja nece ni zbog tog da dolazi.
Treci razlog, otislo je vani neke raje koje znam a isli su na tekme.
Cetvrti razlog je losa finansijska i matertijalna situacija i problemi u drzavi. Raja gleda da spoji kraj s krajem, tekma mu je zadnja na listi.
Peti razlog su i cijene ulaznica za nase prilike i za onaj preglomazni stadion, koji nema jednu barem natrkivenu tribinu, na kojem vazda puse cak i ljeti.
Sad imas sad nekih 1500-2500 redovnih, plus se znalo ranije navuci tih neredovnih, jos dodatnih 1500-2000. Njih nema vise.
Sesti razlog, prevelika ocekivanja. Raja hoce nazor nerealno da nasi klubovi budu konkurentni evrospkim klubovima. Mislim ono, jesi normalan ba. Ekonomska moc samo jedne Slovenije naspram nas je razlika nebo i zemlja, a kamoli neke razvijene zemlje.
Nama treba stadion, Kosevo nece moci vazda sluziti, jer se ne ulaze u njega, nema uslove, preglomazan je, skup i daleko je od terena. Treba se pustiti ta sentimentala. Nek pocnu traziti alternativu, jer i ovo malo sto imaju ce rastjerati. Na proljece je moguce da ce dolaziti raje vise, jer je ljepse vrijeme. A to je veca posjeta za nekih 2000 ljudi. ABd kad ostenmo na toj prvoj poziciji, onda zadnje tekme ce povecati prosjek, al vjerujem da nece biti na proslavi vise od 10.000 ovaj put. DaBogda ja pogrijesio u procjeni.
Sve si rekao i u poptunosti se slazem, a izdvojio bih, cijena karata + parking + neka kafica i klopa, racunaj 20 KM min. I ono glavno, ne natkrivena tribina, razmisljas hoces li pokisnuti ili neces a kako si rekao puse non stop!
U novi boj ...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 dec 2018, 11:13

Nemamo kulturu da dolazimo na stadion . prodali su pricu mediji da huligani i primitivci gledaju nasu ligu ,stalno se bombarduje po portalima o losim stranama premijer lige pa i mi sami to pisemo nista nam ne valja i onda ocekujemo da neko dodje na stadion.
Objektivno i ima mnogo losi stvari u nasoj ligi infrastruktue do lose organizacije utakmica ,savez i klubovi ne rade da se to unaprijedi . gledao sam bas prilog pred derby prolaznike su pitali gledaju li derby i premijer ligu . odgovor ljudi je bio korupcija ,huligani,nacionalizam,ne trebami to u zivotu ,volim kod kuce uz kafu gledat LP itd . ovi i ne dolaze na stadione al iz medija imaju tu sliku da ne treba ici gledati sarajevo,zeljeznicar,slobodu itd

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, nedimmmm1337, OldTownDistrict, sekac i 48 gostiju.