FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 03 dec 2018, 16:40

skoroalen je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Otoka se moze maksimalno prosiriti na 10.000 -12.000 sjedecih, jer nema prostora za vise. Da su tribine nabijene i da bude tijesno. Nama treba stadion od 20.000, tamo nema sanse da se napravi toliko. Arhitektosnki nije moguce. Jedino da Bosnjo neki, neku karafeku izvede, ko sto smo navikli, pa da se raja smiju za 20 godina.
Što nam treba 20 hiljada, kad iz godine u godinu sve manje publike imamo. Utakmica za 20+ hiljada smo imali 4-5 u zadnjih 10ak godina. Dvije titule, jedan derbi 2015. Gladbah, Kiev, Atalanta. Ne sjećam se više nijedne.
Zato eto sto Bosnjo napravi stadion za 10.000 gledalaca i onda skonta da igra evropu, i treba doci 20.000 ljudi, atraktivan protivnik. Sta onda radi Bosnjo ? Hajmo na Kosevo opet jer vise prima :crazy: Kad se napravi nesto novo i kad se ima komfor i svi sadrzaji, dolazit ce vise raje, plus moze igrat i repka na njemu nekad. Treba malo sire razmisljat.
Denchi je napisao/la:
više smisla ima odkupit Olimpik - klub, nego bacat pare na stadion na otoci.... :stop:
Gracic je odusto davno, jer nema potencijala tamo. napravili makete, plan i sve. l kad su skontali i vidjeli da ne moze. Odustali. Ostala samo tribina.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 03 dec 2018, 16:42, ukupno mijenjano 1 put.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 03 dec 2018, 16:42

Nadam se da ce doci adekvatna zamjena za Rahmana u prijelaznom roku, eh to bi znacilo da vise nema zayebancije kod nas :)
ZZ

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 dec 2018, 16:44

Može se uvijek dogovoriti nešto. Produži ''estetski'' na još jednu godinu, pomogne nam da osvojimo titulu i onda može biti slobodan da traži klub a regularno bi mu trebali povećati platu, ko ne bi pristao na to?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 03 dec 2018, 16:44

@Stroj ma brate, eto reprezentacija je prešla s Koševa u Zenicu, sa 35 hiljada na 12 hiljada, pa nikom ništa. Svake godine 4-5 atraktivnih utakmica na Bilinom, pun stadion bude. I kod nas ako dovedeš neke Engleze, Špance, nešta... Stavi malo jače cijene. Za ligaške utakmice fiksno, pet maraka i et. Eventualno ako bi jedna tribina bila bolja od druge, pojačaš malo tu cijenu. Sigurno bi bolje išlo nego sad.

A protivnici koji nisu iz liga petice i ne mogu dovest više od 12-13 milja. Eto Lech, liga prvaka, prva tekma, pa opet nekih 15ak hiljada.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 dec 2018, 16:45

Sjever 2.000
Jug 2.000
Istok 5.000
Zapad 7.000

Više od ovoga je suludo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 dec 2018, 16:48

slika

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 03 dec 2018, 16:54

skoroalen je napisao/la:@Stroj ma brate, eto reprezentacija je prešla s Koševa u Zenicu, sa 35 hiljada na 12 hiljada, pa nikom ništa. Svake godine 4-5 atraktivnih utakmica na Bilinom, pun stadion bude. I kod nas ako dovedeš neke Engleze, Špance, nešta... Stavi malo jače cijene. Za ligaške utakmice fiksno, pet maraka i et. Eventualno ako bi jedna tribina bila bolja od druge, pojačaš malo tu cijenu. Sigurno bi bolje išlo nego sad.

A protivnici koji nisu iz liga petice i ne mogu dovest više od 12-13 milja. Eto Lech, liga prvaka, prva tekma, pa opet nekih 15ak hiljada.
Kontam ja tebe buraz sve. Ako budes igro u Evropi, recimo EL ili aBd LP jednog dana. A hocemo sigurno. Trebat ce veci kapacitet. Mozemo mi napraviti stadion sa 14.000 -16.000, al ce za te velike tekme biti malo. Vjeruj mi. Pitarluk je cudo. Nama treba samo uspjeh. Jedini koji mogu hladno navuci nekih 30.000 ko protiv Atalante ili MGB, smo mi u ovom trenutku. I kad bude stadion nov, dolazit ce ti 3.000-4.000 vise ljudi na obicne tekme nego sad. Nece dolaziti samo ljudi iz Sarajeva, nego iz cijele BiH. Novo je novo. Ako jos imas rezulatate. To je to. Drugacije ce to biti kad bude novo. 20.000 ljudi ne znaci da ce nas biti 20.000. Tu su gosti, plus zona odvojenosti medju domacim i gostima. I zbog sigurnosnih razloga 1.000 manje. To je minus 3000. Znaci nas maksimalno moze biti 17.000 :)

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 dec 2018, 17:00

Inijesta je napisao/la:Apsolutna podrska Hadziji za ovaj potez, da Rahman zeli da produzi ugovor mogli su se dog da na ljeto uz neku “ normalnu” odstetu ide u drugi klub, ovako Rahmanovic gleda samo svoj interes i u tom slucaju klub treba svoj gledat, nista mi od njega nemamo do ljeta

Samo nadam se da im je ovo skola pa da ce sad na vrijeme poceti vec da sw dog sa Stanojevicem, Tatarom, Crepuljom i da be nabrajam dalje al se mora to raditi bar godinu prije usteka ugovora
Kao sto rekoh,onaj ko je uveo Akademce u prvi tim ,ima moju podrsku ,bez razlike sto drugacije mislim. A evo zasto drugacije mislim:
-kratkorocno cemo dobiti obestecenje(??)za Rahmanovica sto je ok. Htjeli ili ne jeste neka vrsta ucjene.
-bojim se da ce u buducnosti igraci koji su nam interesantni teze potpisivati imajuci u vidu ovaj slucaj.Na tome smo mogli graditi imidz kluba.
-ispravno ili ne Hadzija ima "moju"(jako bitno) podrsku.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 dec 2018, 17:07

Stroj1946 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Otoka se moze maksimalno prosiriti na 10.000 -12.000 sjedecih, jer nema prostora za vise. Da su tribine nabijene i da bude tijesno. Nama treba stadion od 20.000, tamo nema sanse da se napravi toliko. Arhitektosnki nije moguce. Jedino da Bosnjo neki, neku karafeku izvede, ko sto smo navikli, pa da se raja smiju za 20 godina.
Što nam treba 20 hiljada, kad iz godine u godinu sve manje publike imamo. Utakmica za 20+ hiljada smo imali 4-5 u zadnjih 10ak godina. Dvije titule, jedan derbi 2015. Gladbah, Kiev, Atalanta. Ne sjećam se više nijedne.
Zato eto sto Bosnjo napravi stadion za 10.000 gledalaca i onda skonta da igra evropu, i treba doci 20.000 ljudi, atraktivan protivnik. Sta onda radi Bosnjo ? Hajmo na Kosevo opet jer vise prima :crazy: Kad se napravi nesto novo i kad se ima komfor i svi sadrzaji, dolazit ce vise raje, plus moze igrat i repka na njemu nekad. Treba malo sire razmisljat.
Denchi je napisao/la:
više smisla ima odkupit Olimpik - klub, nego bacat pare na stadion na otoci.... :stop:
Gracic je odusto davno, jer nema potencijala tamo. napravili makete, plan i sve. l kad su skontali i vidjeli da ne moze. Odustali. Ostala samo tribina.
ma kakav Gracić i stadion ba, skupa je to zajebancija, a još skuplja sa SDA načelnikom ;)
a sjest s njim i dogovrit cifru za preuzimanje Olimpika bi nam valjalo, riješili bi posudbe omladincima trajno, preimenovat ih u FKS 2(B nebitno) i slat djecu da igraju, strance za koje nemamo mjesta/nismo sigurni ...itd. dati trenerima da se štele da vode ekipu, penzionisane igrače da im tu budu prva iskustva, itd.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 dec 2018, 17:07

O stadionu cemo moci pricati kad:
-prodamo 5-6 igraca za iznos od 2-5 mill. Evra
- 5-6 igraca za iznos od 2-5 mill. Eura , cemo prodati kad budemo igrali grupe EL ili aBd LP
-grupe EL lige cemo igrati kad budemo mocni potpisati 5-6 stranaca(bez obzira sto su 4 u rosteru)i ostalo popuniti Akademcima
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 dec 2018, 17:11

Amar Sabljica novi član FK Sarajevo: Potpisao ugovor na pet godina
Talentovani akademac FK Sarajevo, Amar Sabljica, potpisao je prvi profesionalni ugovor u karijeri na pet godina.

„Fudbalski klub Sarajevo, kao što je istaknuto više puta, kao bazu igrača za seniorski tim koristi Akademiju. Ponosni smo na činjenicu da naši Akademci raspolažu potrebnim kvalitetom ali i željom da ostanu unutar Bordo porodice. Amaru želimo puno sreće i uspjeha u narednom periodu“, istakao je Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo.

slika

Fudbalski klub Sarajevo nastavlja sa praksom potpisivanja profesionalnih ugovora igrača iz Akademije za seniorski tim. Amar Sabljica je sa FK Sarajevo potpisao ugovor u trajanju od 5 godina.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 dec 2018, 17:13

Mnogo talentovan igrac, da li se zna ko sve od juniora ima profesionalne ugovore i na koliko godina?

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 dec 2018, 17:13

onosni smo na činjenicu da naši Akademci raspolažu potrebnim kvalitetom ali i željom da ostanu unutar Bordo porodice. Amaru želimo puno sreće i uspjeha u narednom periodu“

Prcnu ga malo hadzija
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 dec 2018, 17:15

Stroj1946 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:@Stroj ma brate, eto reprezentacija je prešla s Koševa u Zenicu, sa 35 hiljada na 12 hiljada, pa nikom ništa. Svake godine 4-5 atraktivnih utakmica na Bilinom, pun stadion bude. I kod nas ako dovedeš neke Engleze, Špance, nešta... Stavi malo jače cijene. Za ligaške utakmice fiksno, pet maraka i et. Eventualno ako bi jedna tribina bila bolja od druge, pojačaš malo tu cijenu. Sigurno bi bolje išlo nego sad.

Kontam ja tebe buraz sve. Ako budes igro u Evropi, recimo EL ili aBd LP jednog dana. A hocemo sigurno. Trebat ce veci kapacitet. Mozemo mi napraviti stadion sa 14.000 -16.000, al ce za te velike tekme biti malo. Vjeruj mi. Pitarluk je cudo. Nama treba samo uspjeh. Jedini koji mogu hladno navuci nekih 30.000 ko protiv Atalante ili MGB, smo mi u ovom trenutku. I kad bude stadion nov, dolazit ce ti 3.000-4.000 vise ljudi na obicne tekme nego sad. Nece dolaziti samo ljudi iz Sarajeva, nego iz cijele BiH. Novo je novo. Ako jos imas rezulatate. To je to. Drugacije ce to biti kad bude novo. 20.000 ljudi ne znaci da ce nas biti 20.000. Tu su gosti, plus zona odvojenosti medju domacim i gostima. I zbog sigurnosnih razloga 1.000 manje. To je minus 3000. Znaci nas maksimalno moze biti 17.000 :)
To sto vi spominjete je vec masta.
Ovaj stadion kojeg je mortem postavio kostao je 17 miliona eura, Mi smo stoljecima daleko od toga.
Mi bi mogli preuzet otoku i na vec postojecem stanju postaviti krov na tribinu i uraditi teren kako Bog zapovjeda. To i jeste sve sto nam treba za sad! Kapacitet je sasvim dovoljan za nasu ligu. Sve vece tekme igrati na kosevu i to je to.

U buducnosti izgraditi jos jednu tribinu, izmjeniti urb. plan, istu tribinu smjestiti samo s druge strane i to je to. A razvoj kluba bi bio puno brzi ako bi se ovo uradilo.
Za sve ovo nisu potrebne velike pare!!!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 dec 2018, 17:18

ASD je napisao/la:Mnogo talentovan igrac, da li se zna ko sve od juniora ima profesionalne ugovore i na koliko godina?
ima ih dosta

Dizdarević - 21
Bešić - 21
Islamović - 21
Đokanović - 20
Sabljica - 23
Imamović - 21
Salčin - 21
Dervišagić - 21
Sarić - 21
Jašarević - 23
Hasanović - 21

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 03 dec 2018, 17:26

slika
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 dec 2018, 17:26

Denchi je napisao/la:
ASD je napisao/la:Mnogo talentovan igrac, da li se zna ko sve od juniora ima profesionalne ugovore i na koliko godina?
ima ih dosta

Dizdarević - 21
Bešić - 21
Islamović - 21
Đokanović - 20
Sabljica - 23
Imamović - 21
Salčin - 21
Dervišagić - 21
Sarić - 21
Jašarević - 23
Hasanović - 21
To je do broja njihovih godina?

Znaci:
5 (Jasarevic, Sabljica)
4 (Dizdarevic, Islamovic, Saric)
Ostali 3.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 03 dec 2018, 17:33

Stroj1946 je napisao/la:

Stadion se ne pravi radi 3,4 utakmice u pet godina. Pravi se za vecinu utakmica. Nama bi idelan bio neki od 14,15 hiljada. Realno i to je preveliko.
Da se gleda koliko navijaca moze doci u 3,4 utakmice godisnje, Real i Barcelona bi pravili stadione od po 300 hiljada gledalaca.
Slovenci su najbolju mogucu stvar napravili.
Mi realno nemamo potrebu u drzavi za stadionom vecim od 15 000.
Na prste jedne ruke se moze prebrojati koliko je 25+ hiljada bilo od 1995. do danas.

P.S. Bravo za upravu vezano za Rahmanovica. Ne zelis da potpises, trazimo novog igraca, kraj price!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 dec 2018, 17:34

FrancescoTotti je napisao/la:
slika
ma skučeno je ovo, kakvi šta god hoćeš administrativna patnja = $$$
:thumbdown:

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 03 dec 2018, 17:36

Evo Rahmanović, kako Hadžić reće, neće da produži ugovor, traži se zamjena koja će igrati na proljeće.Vjerovatno će mediji Stojčeva ubrzo početi povezivati sa nama, jučer je pisalo da napušta Tuzlu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: aezakmi, fks74, mnon46, nedimmmm1337, Perotti, senad82 i 29 gostiju.