AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 02 dec 2018, 20:02

Samo da Roma ne dobije, ostalo sve moze i mi smo ovo kolo na konju :)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 dec 2018, 20:04

prosuti bodovi, negdje mi ni nije toliko žao kao protiv lazia ili intera gdje si zasluženo izgubio bodove, ali me najviše proganjaju ovi kiksevi protiv atalante i empolija, pa i cagliarija iako su bili malo tvrđi protivnik nego ovo dvoje.

atalanta 2 boda
cagliari 2 boda
inter 1 bod
empoli 2 boda
napoli... hajmo reći 1 bod iako je moglo i više
lazio 2 boda

deset bodova, yebem ti mogli su se boriti sa juventusom za skudeto :rol:

al' opet se glupo oslanjati na ove šbbkbb priče jer su i drugi konkurenti imali pun qurac kikseva, čak i više nego milan :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 02 dec 2018, 20:05

:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Deset bodova :urnebes: :rol:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 dec 2018, 20:28

Da Roma ne dobije včrs i puna šaka brade.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 02 dec 2018, 21:02

Milan ponovo otvorio prodaju sezonskih ulaznica, jer se u januaru očekuje par zanimljivih dolazaka. Zasad je prosjek u ligi 50k po utakmici. Dana je recimo bilo blizu 55k.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 dec 2018, 21:07

Dobro tu smo drugi poslije intera, ali polako se navijaci vracaju, jbg sama cinjenica da smo 4-ti vraca navijace na tribini i plus sve pozitivno oko kluba sto se desava.

Ja sam jos uvijek za smjenu trenera, ali svi ali bas svi u klubu od igraca do uprave daju podrsku Genaru plus recimo Capello i Sachi su rekli da Rini radi odlican posao i da su odusevljeni sa njim.

Jbg deff kakav covjek ima roster i opet skuplja bodove, jedino sto mi se kod njega svidja je da ne izlazi u medije i zali se kako mu fali igraca i tako to, kod njega je sve na pozitivu.

Nego ako dobijemo Torino iduce kolo mogli bi se bas fino ucvrstiti na 4-to mjesto, a vrlo moguce i doci blizu Intera i Napolija, a onda mozemo ocekivati povratak barem Romanoglija

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 dec 2018, 22:21

Moramo maksimalno iskoristiti raspored do januara, imamo pet utakmica u ligi do kraja ovog mjeseca:

Torino kući
Bologna u gostima
Fiorentina kući
Frosinone u gostima
Spal kući

Koncepciju yebe ovo gostovanje Olimpijakosu poslije Torina, kad smo se već ovoliko yebavali u ovoj EL onda je šteta da ne prođemo dalje, mislim da nam čak odgovara minimalan poraz u Grčkoj. Nije da bi ispadanje bila tragedija al' bi sigurno poremetilo atmosferu u timu i to je jedini razlog zašto ne bih volio da ispadnemo iz ovog takmičenja.

Što se tiče lige, stvar je jasna, ako želimo da se zadržimo do Nove godine u TOP 4 onda u ovih pet utakmica moramo osvojiti minimalno 13 bodova, a objektivno bi morali svih 15. Od tri gostovanja, dva su kod timova koji se nalaze u zoni ispadanja, te Spal koji je bliži ispadanju nego sredini tabele. Ovakve utakmice bi se morale dobijati.

Kući imamo nezgodne tekme protiv Torina i Fiorentine, sigurno neće biti lako uzeti šest bodova u ove dvije utakmice.

Uglanvom, bez obzira na sve, ja očekujem 15 bodova, sad koliko je to realno uz ovako osakaćen roster, kilavu igru, to ćemo tek vidjeti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 02 dec 2018, 22:27

Super kolo za nas jer smknuspjeli dobiti parmu plus lazio x, roma i inter x :)

Imamo dobar raspored i da je izdržati do pauze na ovoj poziciji bilo bi idealno

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 dec 2018, 22:30

@ranoffa mi ako uzmemo svih 15 bodova onda cemo sig imati barem 5-6 bodova prednosti u odnosu na 5-to mjesto i vrlo moguce da cemo tad biti 3 ili cak i 2 sa tih 15 boba

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 dec 2018, 22:33

-ovaj torino je nagazna mina jer su tu par bodova ispod milana, mada na san siru uvijek očekujem pobjedu protiv njih, čak i sa ovakvom osakaćenom ekipom.
-onda ide bologna koja je užasna, nadam se da neće smjeniti inzagija u međuvremenu :mrgreen:
-fiorentina, ok je i bod mada opet kažem, na san siru je pobjeda uvijek imperativ bez obzira protiv koga igrali.
-ova zadnja dva kola bi u teoriji trebala biti sigurnih 6 bodova mada ne treba trčati pred rudu.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 dec 2018, 22:48

ronaldo99 je napisao/la:@ranoffa mi ako uzmemo svih 15 bodova onda cemo sig imati barem 5-6 bodova prednosti u odnosu na 5-to mjesto i vrlo moguce da cemo tad biti 3 ili cak i 2 sa tih 15 boba
Pa dobro sad, to je već relativno teško za prognozirati koji ćemo biti, mada logika je da ako vežeš pet pobjeda u ligi da ćeš povećati bodovnu razliku u odnosu na pratitelje i vjerovatno napredovati neku poziciju, osim ako ne ganjaš Juventus :mrgreen:

Ovih 15 bodova bi bio idealno, a kako već napisah, da li je realno to ćemo tek vidjeti. Ja bih bio zadovoljan i sa 13 bodova i negdje mislim da će nam to biti maksimum iz ovih pet utakmica, zbog svih okolnosti, smatram da ćemo negdje kiksati.

Najviše me u suštini strah naredne dvije tekme, tu ako uzmemo šest bodova (plus prolazak dalje u EL) samopouzdanje će se podići do maksimuma, isto kao onda kada smo vezali tri pobjede protiv Genove, Sampe i Udinesea, onda nas je ohladio Juve (po nesreći baš Juve nakon ulaska u pozitivnu seriju jbg), Lazio smo prošli neporaženi, sad je opet vakat da napravimo neku seriju dobrih rezultata :)

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 03 dec 2018, 15:42

Romagnoli13 je napisao/la:Boga mi mora se priznati da s obzirom na situaciju i silne povrede Gattuso dobro gura zasad. Ima on svojih grešaka i nekih čudnih poteza. Ali u ovoj godini dana otkako je na klupi Milana, doživio je samo 12 poraza. I to 3 od Juventusa, 2 od Napolija, 2 od Arsenala, 2 od Intera, te po jedan od Atalante, Betisa i Rijeke kad je tek preuzeo tim. Dakle za jednog početnika to je dobar posao u više od 50 utakmica.
Jako zanimljivo, dodajmo na to da smo vodili 0-2 na pauzi protiv Napolija u gostima, te sudija nas pokrao penalom Welbecku u Londonu, te poraz u 94.min protiv Intera.

Jaka pobjeda protiv Parme, i to sa nakaradnom postavom, Mauri i mrnjaši u veznom, Abate stoper - a klupa nikad slabija, bravo Rhino & bravo momci ☆☆☆☆☆

Edit: da je uzet 12 boba narednih 5 kola i biće to odlično. Stižu pojačanja, vraća se Conti, štoperski tandem, stiže Paqueta i vjerujem još jedan napadač (Zlatan?). To već drastično bolje izgleda :thumbup: Možda Mauri proigra u stilu Bakayoka narednih par kola, a u februaru se vraćaju Biglia i Caldara, dodatna širina...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 dec 2018, 17:46

Malo si prenaglio sa Biglinim povratkom :D

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 03 dec 2018, 21:34

Izgleda da ce nam Fabregas bas doci, ja se nadam da ce se to desiti, sa njim Paquetom i Zlatanom jednostavno moramo izboriti jednu od te prve 4 pozicije

Nego jel imamo opciju za otkup ugovora Bakayoka? Evo dvije tekme za redom proglasen za igraca tekme, igra brat sve bolje i bolje

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 dec 2018, 22:48

ronaldo99 je napisao/la:Izgleda da ce nam Fabregas bas doci, ja se nadam da ce se to desiti, sa njim Paquetom i Zlatanom jednostavno moramo izboriti jednu od te prve 4 pozicije

Nego jel imamo opciju za otkup ugovora Bakayoka? Evo dvije tekme za redom proglasen za igraca tekme, igra brat sve bolje i bolje
Mislim da imamo, pet miliona posudba + 35 miliona na kraju sezone ako ga želimo otkupiti.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 03 dec 2018, 22:56

Raonffa je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:Izgleda da ce nam Fabregas bas doci, ja se nadam da ce se to desiti, sa njim Paquetom i Zlatanom jednostavno moramo izboriti jednu od te prve 4 pozicije

Mislim da imamo, pet miliona posudba + 35 miliona na kraju sezone ako ga želimo otkupiti.
Da ga je kako za 20 :), imam osjecaj da je bolja verzija od Kessiea

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 dec 2018, 22:59

ronaldo99 je napisao/la: Da ga je kako za 20 :), imam osjecaj da je bolja verzija od Kessiea
Teško ćemo to uspjeti al' hajde, nije loš ja bih ga svakako otkupio za tu cijenu od 35 miliona.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 03 dec 2018, 23:19

Fabregas, Ibra, Paqueta, Peredes i eventualno stoper. To je tim za top 4 bez ikakve sumnje.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 dec 2018, 23:21

tih 35 miliona je pametnije usmjeriti na krilo jer se sa ovim sranjem oko uefe nećeš baš moći rasipati.

nije bakayoko loš, ali ga ne vidim u prvoj postavi iduće sezone niti nam treba taj tip veznjaka u prvih XI tako da bi bilo bezveze davati 35 miliona na rezervu.

ako bi mogli smanjiti cijenu i ako ne budu imali problema sa uefom, onda ok.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 dec 2018, 09:26

Nastavili on ovako igrati, boljenon nego Kessie, ali otom potom

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []