Champions League 2018/2019
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2018/2019
A plus sada se moze reci da je u Premijer ligi BiH igrao osvajac zlatne lopte

Jos jedan dokaz da je demokratija promasen sistem koji vidimo evo u primjerima izbora najboljeg igraca svijeta vrijedi isto glas iz centralnoafricke republike, sudana, somalije, djevicanskih otoka isto kao glas iz italije, spanije, engleske itd...tj. demokratski 25 diletanata ce preglasati trojicu pametnih...let3 je napisao/la:Upravo to.japa je napisao/la:Glavni krivac za osporavanje Lukine nagrade je fifa kao i france football koji su dopustili da se lobiranjem za Messija i Ronalda proteklih deset godina ova nagrada pretvori u neki rat izmedju njih dvojice i REala i Barcelone. Jednostavno unistili su smisao ove nagrade Sneijder, Ribery ili Robben, Iniesta su igraci koji su trebali imati zlatne lopte i ova Modriceva bi bila sada sasvim normalna i niko je ne bi osporavao. 5-5 u zlatnim loptama za Messija i Ronalda je nerealno i previse u najbolju ruku trebalo je biti 4-3 za Messija i tri lopte za ove gore nabrojane kojii su svojim sezonama tada zasluzili.
Ne bi niko ni prigovarao sad Luki, da su je ranije dobijali Xavi, Iniesta, Snajder, Ribery , Nojer, Varane itd.
Ovako france football uvijek ispada kontradiktoran, sa nekim duplim standardima.
Nagrada za najboljeg igrača bi trebala ići najboljem igraču. Ispada ako si rođen lupam u Armeniji i igraš za Romu, možeš biti deset puta bolji igrač od bilo koga i ne možeš dobiti priznanje da si najbolji na svijetu.
Ovako Varane u najužem izboru, nije najbolji ni na svojoj poziciji, Greizman isto.
Ovako Varane u najužem izboru, nije najbolji ni na svojoj poziciji, Greizman isto.
Don't hate what you don't understand.
Uskoro mogu da brišem potpis. Na vrijeme sam krenuo i kampanja je uspješna. 
Kapa dolje, zasluženo.
Kapa dolje, zasluženo.
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Ne kontam ove izbore nikako zar je problem naci 15-20 najboljih sportskih novinara, kapitene i selektore top 30 zemalja na fifa rang listi, top 15-20 najboljih klupskih trenera da glasaju i tako odrede najboljeg igraca svijeta?
Jedina smijesna stvar u ovoj nagradi je sto se Lionel Messi nije iz izbora iskljucio jer je njegov level igranja koplje iznad bilo cijeg drugog.
Ovo je individualna nagrada koja bi po pravilu trebala znaciti da je najbolji onaj koji je u stanju na terenu napraviti najvise tokom 12 mjeseci.Mislim da se i hejteri Messija slazu da je to covjek koji je po ko zna koji put konstantno obarao sa nogu svojim suludim potezima i igrom koja je nivo za sebe.
Ako iskljucimo Messija , zasto Luka Modric ne bi trebao dobiti ovu nagradu ?
Bio je individualno najbolji igrac Real Madrida, najvaznija karika , krucijalna tacka i decission maker.Isto to je bio i za Hrvatsku.
Zar Vas Modric na trenutak nije odusevio i dojmio kao igrac koji ne moze pogrijesiti ? Kao igrac kojeg kada trojica opkole , nadje neko bravurozno rjesenje. Zar Vas nije dojmilo sto mu u 4 utakmice za redom niko ne moze loptu uzeti a uz sve to oduzme desetine istih rivalu?
Zar nije pokazao da je nevjerovatno kompletan fudbaler i all rounder koji ima extremnu inteligenciju? Zar nije pokazao da ima veliko srce i muda do poda svojim odlukama i reakcijama u najvecim utakmicama , protiv najvecih rivala?
Mene JESTE.
Nije me dojmio Griezmann koji je vrhunski fudbaler ali ni u jednom aspektu nivo Luke , nije me dojmio Mbappe za kojeg licno mislim da je totalno zalutao na ovu smotru.
Dojmio me Salah koji je radio brutalne stvari sa Liverpoolom , bio je konstantan i preopasan svaku minutu na terenu.Pokazao lakocu u stvaranju viska i rjesavanju teskih situacija.
Ovo je individualna nagrada koja bi po pravilu trebala znaciti da je najbolji onaj koji je u stanju na terenu napraviti najvise tokom 12 mjeseci.Mislim da se i hejteri Messija slazu da je to covjek koji je po ko zna koji put konstantno obarao sa nogu svojim suludim potezima i igrom koja je nivo za sebe.
Ako iskljucimo Messija , zasto Luka Modric ne bi trebao dobiti ovu nagradu ?
Bio je individualno najbolji igrac Real Madrida, najvaznija karika , krucijalna tacka i decission maker.Isto to je bio i za Hrvatsku.
Zar Vas Modric na trenutak nije odusevio i dojmio kao igrac koji ne moze pogrijesiti ? Kao igrac kojeg kada trojica opkole , nadje neko bravurozno rjesenje. Zar Vas nije dojmilo sto mu u 4 utakmice za redom niko ne moze loptu uzeti a uz sve to oduzme desetine istih rivalu?
Zar nije pokazao da je nevjerovatno kompletan fudbaler i all rounder koji ima extremnu inteligenciju? Zar nije pokazao da ima veliko srce i muda do poda svojim odlukama i reakcijama u najvecim utakmicama , protiv najvecih rivala?
Mene JESTE.
Nije me dojmio Griezmann koji je vrhunski fudbaler ali ni u jednom aspektu nivo Luke , nije me dojmio Mbappe za kojeg licno mislim da je totalno zalutao na ovu smotru.
Dojmio me Salah koji je radio brutalne stvari sa Liverpoolom , bio je konstantan i preopasan svaku minutu na terenu.Pokazao lakocu u stvaranju viska i rjesavanju teskih situacija.
Iako su tih godina Messi i Ronaldo stvarno bili brutalni, samo je jedna istina.
Ako ovu nagradu nisu uzeli Xavi i Iniesta nakon 2 Eura i SP, kao i sa svin trofejima koje su uzeli tih godina u klubu onda je definitivno ne zasluzuje ni Luka Modric koji nista nije uzeo osim LP, a nju su najvise uzeli zahvaljujuci Ronaldu opet.
Al ga Pero suknu Ronaldu, strasan je taj covjek, uvjeren sam da mu je napakovo i ona silovanja da izadju u javnost.
Ako ovu nagradu nisu uzeli Xavi i Iniesta nakon 2 Eura i SP, kao i sa svin trofejima koje su uzeli tih godina u klubu onda je definitivno ne zasluzuje ni Luka Modric koji nista nije uzeo osim LP, a nju su najvise uzeli zahvaljujuci Ronaldu opet.
Al ga Pero suknu Ronaldu, strasan je taj covjek, uvjeren sam da mu je napakovo i ona silovanja da izadju u javnost.
27.10.2020
Effenberg, jesi to ti?leorey je napisao/la:uvjeren sam da mu je napakovo i ona silovanja da izadju u javnost.
Napokon VAR. Fala Bogu.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Lud je ko misli da bi Modric dobio ovu nagradu da je Kiki ostao u Rejalu. Lud.harden je napisao/la:Effenberg, jesi to ti?leorey je napisao/la:uvjeren sam da mu je napakovo i ona silovanja da izadju u javnost.![]()
Napokon VAR. Fala Bogu.
Sljedecu uzima Varane, a mozda i Nachu isposluju jelte
27.10.2020
Lukica zasluzeno, cestitke! 
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Evolve
- Kontakt:
Koji masovni QQ haha. Hebo vas grizman i mbappe. Eto zapadne gospode nijedan se nije udostojio ni čestitat Luki nakon osvajanja. Francuzi se pojedoše živi sinoć. Da jedan mali balkanac osvoji ispred "moćnih" francuza, portugalaca, argentinaca. Gore ovaj piše daj naj boljih 15 novinara, 15 trenera 15 igrača blablabla. Luka je dobio nagradu ispred svih i od novinara i od kapitena tako da 
NK Široki Brijeg
Kao hajdukovcu Luka Modrić mi nije nešto drag ali kao jednog od najboljih veznjaka modernog nogometa ga poštujem.
Modrić nema dobar udarac, nema dobar skok ali ovo ostalo što ima radi najbolje na svijetu za svoju poziciju.
Najbolji je veznjak zadnjih godina daleko u tranziciji igre što je krucijalna uloga u modernom nogometu. Tu je daleko najbolji na svitu. Njegovo iznošenje baluna u teškim situacijama se poručava na nogometnim akademijama.
Postoje i statisički pokazatelji tip tranzicija baluna za kontru i biranje najboljeg riješenja u izlasku iz kontre i on to radi brzo, precizno i uvijek bira predaju igraču u najboljoj poziciji.
Tih par stvari što radi radi najbolje na svitu.
Ritam igre je u njegovim rukama.
Modrić nema dobar udarac, nema dobar skok ali ovo ostalo što ima radi najbolje na svijetu za svoju poziciju.
Najbolji je veznjak zadnjih godina daleko u tranziciji igre što je krucijalna uloga u modernom nogometu. Tu je daleko najbolji na svitu. Njegovo iznošenje baluna u teškim situacijama se poručava na nogometnim akademijama.
Postoje i statisički pokazatelji tip tranzicija baluna za kontru i biranje najboljeg riješenja u izlasku iz kontre i on to radi brzo, precizno i uvijek bira predaju igraču u najboljoj poziciji.
Tih par stvari što radi radi najbolje na svitu.
Ritam igre je u njegovim rukama.
da bi osvojio Balun moras biti kriminalac, a Lukica savrseno odgovara profilu 
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Pa ekspertu to sam rekao ne zato sto mislim da bi oni donijeli drugaciju odluku evc zato sto bi imali realnije rasporedjene zlatne lopte zadnjih godina pa ne bi se desavalo da se ljudi bune sto je Modric uzeo zlatnu loptu jer nisu istu uzeli Iniesta, Sneijder, Ribery, Xavi itd koji su trebali da je osvoje... a da Messi i Ronaldo imaju po pet lopti u zadnjih deset godina sto ej nerealno a najvise zahvajujuci tome sto glas nekakvih mentola iz indonezije, cada i slicnih vukojebina clanica Fife ima istu vrijednost kao i velikih fudbalskih nacija...Evolve je napisao/la:Koji masovni QQ haha. Hebo vas grizman i mbappe. Eto zapadne gospode nijedan se nije udostojio ni čestitat Luki nakon osvajanja. Francuzi se pojedoše živi sinoć. Da jedan mali balkanac osvoji ispred "moćnih" francuza, portugalaca, argentinaca. Gore ovaj piše daj naj boljih 15 novinara, 15 trenera 15 igrača blablabla. Luka je dobio nagradu ispred svih i od novinara i od kapitena tako da
Indonežanin prosuđuje isto kao ti i ja samo što je problem koliko je isti upućen i koliko prati. Sumnjam da ustaje u 2 u noći da gleda Modrića. Sva ocjena se svede na hajp i na stav medija.
Zlatna lopta je individualno postignuće, što implicira da je Messi ostao zakinut za punih 5 balona s ovim sinoć i da je već trebao imati 10 u svojoj vitrini.
Svako ko misli drugačije je nedojebani lobotomac i klasični nemač pojma :kava
Svako ko misli drugačije je nedojebani lobotomac i klasični nemač pojma :kava
A moze li Messi ovoRajaz je napisao/la:poyy
Ali ovaj dio me je posebno pogodioJoeBleck je napisao/la: Bio je individualno najbolji igrac Real Madrida, najvaznija karika , krucijalna tacka i decission maker.Isto to je bio i za Hrvatsku.
Mene JESTE.
"krucijalna tacka i decission maker.Isto to je bio i za Hrvatsku"
I pitam se jel moguce da ima likova s ovakvim mentalnim stanjem i ozbiljno se pitam da li uopste gledam isti sport s ovakvim cirkuzantima
Ali sad me jos zanima reakcija Ronalda
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
LJudi tamo sto prate fudbal znaju manje i kuze manje o istom od evropljana koji onako pomalo prate...Smijesno je da tolika kolicina amatera u vidu kapitena, trenera, novinara zemalja koje nista ne predstavljaju u fudbalu i cije ej znanje o istom vrlo upitno jer tamo fudbal nije ni nivo amaterskog odlucuje i glasa ko je najbolji igrac svijeta. To treba prepustiti ljudima koji su kompetentni da o tome odluce i to je vrlo lako postici. uzmes top30 reprezentacija sa Fifine liste neka glasaju selektori i kapiteni, uzmes top30 klubova sa Uefine liste, neka glasaju kapiteni i treneri, plus sta ja znam 10-20 najuglednijih sportskih novinara i dobices realno ko je bio najbolji. A ne ovako zbrajati glasove svih zemalja kao da je eurosong u pitanju je smijurija.sljivo je napisao/la:Indonežanin prosuđuje isto kao ti i ja samo što je problem koliko je isti upućen i koliko prati. Sumnjam da ustaje u 2 u noći da gleda Modrića. Sva ocjena se svede na hajp i na stav medija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.