Švedska - BiH / 12.01.2019.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

forgempp
Kontakt:

Re: Švedska - BiH / 12.01.2019.

Post Postao/la forgempp » 04 dec 2018, 13:02

I treba da budu igrači it BHTPL, šta fali jednom Krpiću da zaigra, Rahmanovicu koji je ubjedljivo najbolji igrač lige, Mujakic i jos dosta njih, ne znam koji djavo ganjamo neke igrače i Slovenije, neko napisa Tomic...
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 04 dec 2018, 13:08

forgempp je napisao/la:I treba da budu igrači it BHTPL, šta fali jednom Krpiću da zaigra, Rahmanovicu koji je ubjedljivo najbolji igrač lige, Mujakic i jos dosta njih, ne znam koji djavo ganjamo neke igrače i Slovenije, neko napisa Tomic...
Slazem se ali isto mislim na igrace ko Koljic i Catakovic koji ipak imaju perspektivu a igraju za timove kojima bi moglo biti u interesu da promovisu igrace kroz ovu reprezentaciju. Tu su naravno isto Loncar, Hajradinovic, Menalo.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 04 dec 2018, 16:31

Ovdje priliku treba da dobiju Loncar, Hajradinovic, Catakovic, Prevljak, Jovicic, Cavar, mozda Gojak i Hajrovic , naravno, i perspektivni igraci iz BHPL.
Reprezentacija ne bi trebala biti humanitarna agencija, za ostarjele "zvijezde" BHPL, tipa Ahmetovic, Bilbija i slicni koji nemaju sta ponuditi reprezentaciji u buducnosti.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 04 dec 2018, 17:17

Nisam ni ja rekao da bi svi sa ovog mog spiska trebali dobiti poziv ali većina da, u zavisnosti od zdravlja i forme. Uz dodatak HNLa i jos par igraca iz drugih liga, bila bi to respektabilna ekipa.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 dec 2018, 17:21

Prije svega termin je preglup!
Igraci ce svega par dana biti na pripremama, i to fizickim.
Ne znam kojim debilitosima je naumpalo da se tada igra...
Sarajevo recimo uglavnom krece s pripremama oko 7,8.
Neki timovi i 7 dana kasnije.
Wtf...

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 04 dec 2018, 18:24

hurem je napisao/la:Prije svega termin je preglup!
Igraci ce svega par dana biti na pripremama, i to fizickim.
Ne znam kojim debilitosima je naumpalo da se tada igra...
Sarajevo recimo uglavnom krece s pripremama oko 7,8.
Neki timovi i 7 dana kasnije.
Wtf...
Odlican termin ne znam sta je problem? Ista stvar kao sa Americkom turnejom, a dobili smo igrača prve postave tu.
Zovu se igrači u reprezentaciju da se pokazu i na malo širem nivou od ove lige, da se dokazu selektoru i da ovaj probere ako se ima sta probrati.
Igracima je to uspjeh i san, i svojevrsna nagrada. Ko hoce pustiti igrace nek pušta, ko nece- ne mora.

Svaka utakmica znaci, pogotovo jer sad i nema mjesta za prijateljske zbog Lige nacije i popunjenosti termina kvalifikacijama
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 dec 2018, 18:28

Hajrovica pozvat.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 dec 2018, 18:30

Imal u Belgiji pauze zimi?!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 dec 2018, 18:35

Cartman je napisao/la:Hajrovica pozvat.
Seada Hajrovica? :hmmmmm:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 dec 2018, 18:36

Osim13 je napisao/la:Imal u Belgiji pauze zimi?!
https://www.european-football-statistic ... league.htm

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 04 dec 2018, 18:38

Nadam se da cemo izvuci maksimum iz ove utakmice, dakle da iz svih dostupnih liga posaljemo pozive igracima od kojih bi moglo nesto biti, narocito na nekim nama zanimljivim pozicijama. Ali mislim da Prosinecki toliko detaljno ne prati ni nasu ligu a ne druge lige iz kojih bi mogli dobiti igrace u ovom terminu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 dec 2018, 18:49

Goalgetter je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Hajrovica pozvat.
Seada Hajrovica? :hmmmmm:
Tu je i Bahrudin Atajic. :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 04 dec 2018, 18:54

braco je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Imal u Belgiji pauze zimi?!
https://www.european-football-statistic ... league.htm
Mislim da ne bi trebalo više išta pisati :kafa:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 dec 2018, 19:00

mislim da ćemo ići prema ovome u grupi eventualno možda još koji veznjak upadne kao rotacija Bešiću ili da nam padne neki desni bek s neba :D

slika
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 04 dec 2018, 19:09

X

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 dec 2018, 19:17

ASD je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma tu će biti samo igrači iz PLBIH, nemojte se nadati da će bilo ko drugi, pa čak ni susjedne zemlje pustiti igrače iz svojih klubova da igraju neku nebitnu prijateljsku utakmicu koja, usput, nije u zvaničnom terminu? A ako nije u zvaničnom terminu, onda nisu ni dužni da ih puste.

Ovako će Savez pritisnuti naše klubove da puste svoje igrače da igraju ovaj meč i to je to. A neće to biti ni veliki pritisak, svakako će svi pristati da pošalju igrače ne bi li koga prodali.
I klubovima iz susjednih zemalja je u interesu da im igraci skupljaju meceve za reprezentaciju, koja god to bila.
Ma i nije toliko, poliko u nebitnim mečevima koji nisu u zvaničnom terminu. Prije će Osijek ili Rijeka prodati naše reprezentativce preko "svojih" utakmica nego preko nekih nebitnih prijateljskih mečeva, a o Dinamu da i ne govorim.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 04 dec 2018, 19:17

Denchi je napisao/la:mislim da ćemo ići prema ovome u grupi eventualno možda još koji veznjak upadne kao rotacija Bešiću ili da nam padne neki desni bek s neba :D

slika
Ovo protiv Gibraltara..extra.Protiv bilo koje ozbiljnije repke..pušimo.Prvo uloga Višće i Kolašinca..neki wing bek..protiv brzih krila nemaju šanse.Svaki izlazak naprijed otvara nam čitavu bočnu stranu,to bi trebali Zuka i Šunjić pokriti koji su extremno spori i to je za njh nemoguća misija,izlaze na bok ostavljaju u sredini samog Memiševića koji je takođe extra brz,svaki kvalitetniji napadač bi ga tu uzeo plus još protivnička krila ili neki njihov ofanzivni veznjak.Dalje Dulja šta on tu radi iza Džeke,to je jedino mogao i znao igrati Miske i niko više.U sredini dodaj Pjanu koji je igrač poteza koji nije orač terena oi dobiješ katastrofu.Ovako imamo tri extra spora stopera koji ne mogu pokrivati ni svoje ni bekovske poziocije,imaš dva ne znam šta krila -beka ,imaš Dulju koji ne bi mogao koristiti brzinu jer je iza Džeke(znači morao bi ići na neki pas) a on nije taj igrač..u konačnici nigdje veze..ne se ljutiš ali ovako na papiru po meni to nije baš OK.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 dec 2018, 19:41

aqarius je napisao/la:
Denchi je napisao/la:mislim da ćemo ići prema ovome u grupi eventualno možda još koji veznjak upadne kao rotacija Bešiću ili da nam padne neki desni bek s neba :D

slika
Ovo protiv Gibraltara..extra.Protiv bilo koje ozbiljnije repke..pušimo.Prvo uloga Višće i Kolašinca..neki wing bek..protiv brzih krila nemaju šanse.Svaki izlazak naprijed otvara nam čitavu bočnu stranu,to bi trebali Zuka i Šunjić pokriti koji su extremno spori i to je za njh nemoguća misija,izlaze na bok ostavljaju u sredini samog Memiševića koji je takođe extra brz,svaki kvalitetniji napadač bi ga tu uzeo plus još protivnička krila ili neki njihov ofanzivni veznjak.Dalje Dulja šta on tu radi iza Džeke,to je jedino mogao i znao igrati Miske i niko više.U sredini dodaj Pjanu koji je igrač poteza koji nije orač terena oi dobiješ katastrofu.Ovako imamo tri extra spora stopera koji ne mogu pokrivati ni svoje ni bekovske poziocije,imaš dva ne znam šta krila -beka ,imaš Dulju koji ne bi mogao koristiti brzinu jer je iza Džeke(znači morao bi ići na neki pas) a on nije taj igrač..u konačnici nigdje veze..ne se ljutiš ali ovako na papiru po meni to nije baš OK.
kojih brzih krila konkretno :D Italije? Chiesa? jer niko ih drugi nema u grupi?
da li si gledao Arsenal nedavno i kakav efekat ima Seo po boku??? u sličnoj formaciji?
Zuka i Toni su bili odlični (pa i protiv španaca, a nećemo igrati protiv takvih klasa)a Memišević je fenomenalan na zadnjem veznom bio u svom klubu...čak toliko da se Bešić treba zabrinuti za mjesto po meni...
Dulja je svoj najbolji fudbal igrao iza špica i postigao par eurogolova van 16m...snalazi se dobro i bliže golu i to je pokazao...čak možemo i Bešića skloniti za nekog drugog veznjaka ili drugo krilo uz Dulju(korekcija u formaciji) ako bude potrebe, gdje na sredini ostaju onda Memišević-Sarić-Pjanić...a Kolašinac i Višća se spuštaju na regularne bekove...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 04 dec 2018, 19:47

Mislio sam da se zezas, ti ozbiljan.
Prvo odakle ubaci Memisevica zivota ti
Odigrao 45 min za repku u zadnjih godinu dana, i da ti pocne kvalifikacije? Nece on repke zadugo vidjeti

Druga stvar, ne mozes citavu formaciju i tim prilagodjavati jednom igracu (Kolasincu). Njega prvo treba vratiti na beka, vidjeti kako ce funkcionisati, ako nista onda bih ja isao vise na lijevu stranu Civic-Kolasinac kao krilo, a da Duljevica zrtvujemo za klupu

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 04 dec 2018, 19:54

JavierBosnia je napisao/la:Mislio sam da se zezas, ti ozbiljan.
Prvo odakle ubaci Memisevica zivota ti
Odigrao 45 min za repku u zadnjih godinu dana, i da ti pocne kvalifikacije? Nece on repke zadugo vidjeti

Druga stvar, ne mozes citavu formaciju i tim prilagodjavati jednom igracu (Kolasincu). Njega prvo treba vratiti na beka, vidjeti kako ce funkcionisati, ako nista onda bih ja isao vise na lijevu stranu Civic-Kolasinac kao krilo, a da Duljevica zrtvujemo za klupu
pa
mislim da ćemo ići prema ovome u grupi
isto mislim da će tražiti borbenije igrače jer nam je grupa same fajterske ekipe...ne kažem možda i skloni Dulju skroz ili ga bude koristio s klupe kao džokera i to mu nije strano...kao klasični bek Seo nije nešto specijalno ali kao ovo što igra u AFC tj. wing-back nosi s terena puno jače igrače od ovih što ćemo sresti u grupi...Memišević igra odlično na zadnjem veznom...sigurno će tu i dobit šansu...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: boatenkk i 6 gostiju.