FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Handzic ce otprilike u MNK Centar. Ne treba gomilati igrace, niti dovoditi potencijalno skupe, tj. sa velikim primanjima jer se moze narusiti evidentno dobra atmosfera u ekipi. Zamjenu za Rahmana ili neko krilo. Mozda d.beka i tjt. Ako Sofranac isto ode, imamo Mujakica i Dupovca, Numana i Adukora, mozda dovesti nekog domaceg stopera da se Adukor ne gusi a Numan ne forsira u bitnim utakmicama.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Blagoje ide u Zrinjski garant, i to je već problematično, imaju onogdebila 44, pa Blagoje pa ispred Bekrić/Šovšić/Bilbo,Lasta i Filipović, Veselinović ako dovedu još npr. Lendrića i Boju, bit će vrlo, vrlo zajebana ekipaMortemHz je napisao/la:Stranac, dobar igrač ali onda bi ga morao u prvu gurati. Ja bi neko zvučnije ime da nam pomogne do duple u pravom smislu te riječi jer nam se sad fantastična šansa pružila, dobro guramo.Inijesta je napisao/la:Ja bi radije Blagojevica zaganjo ako raskinu ugovor s njim
a StanićMortemHz je napisao/la:nego sam njega prvog primijetio jer je prvi raskinuo ugovor sa nekim a naše je dijete.

Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 06 dec 2018, 22:05, ukupno mijenjano 2 puta.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Nisam znao da je stranac , al mislim da je kvalitetan igrac i da bi mogao biti tu da se rotira kad je neko od standardnih povrijedjen ili zuti imaMortemHz je napisao/la:Stranac, dobar igrač ali onda bi ga morao u prvu gurati. Ja bi neko zvučnije ime da nam pomogne do duple u pravom smislu te riječi jer nam se sad fantastična šansa pružila, dobro guramo.Inijesta je napisao/la:Ja bi radije Blagojevica zaganjo ako raskinu ugovor s njim
Ja licno bi najsretniji bio da Rahmanovic produzi i da ostanu ovako, ali i tad bi nam falio igrac na sredini da nam se ne desava da moraju igrati Kurdic Mustafic a bitna tekma
Na proljece nema sanse da ces moci otici u Krupu bez 5 standardnih i zabiti im 4 gola, svi ce gristi maximalno i puno ce teze biti
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
-
- Kontakt:
[quote="emir79"]Mene malo strah sa ovom pricom oko akademaca. Kontam ja da ce to biti pozitiva za klub sto se finansija tice. Ali se nadam da necemo morati svake godine iznova pocinjati i stvarati novi tim, ako se budu prodavali nakon dobre sezone. Bar da ih zadrzavamo 2-3 sezone.
Tema ili pitanje od milion $ . Svake godine ti izleti 15-20 juniora koji su tu u Akademiji od 1 do 5 god. Za bh prilike imali vrhunske uslove(tereni, turniri,obrazovanje). Sad da se pojavi klub sa istim namjerama trebalo bi mu 5 god.da ima Kovu,Pidru...i 5-10 mill.E .Samo sam u dilemi da li imamo vrhunske trenere za ovakve uslove.Strucne za rad sa OP. Ne kazem nista protiv sadasnje ekipe trenera,na kraju vidimo rezultate,ali STALNI NAPREDAK je ono sto nam treba.Tu se ne bi trebalo stediti. Naravno i dometi prvog tima trebaju biti grupe EL ili finalna runda.Jako je bitna jos jedna stvar:
U prvom timu nam trebaju igraci oko kojih ce se nadograditi grupa Akademaca.Ovako od prilike:
Stoper,zadnji vezni,kreator(10),spic. Ovog kvaliteta:Trivunovic,Adukor,Rahmanovic,Ahmetovic(ali 24 god.).E sa ovom osovinom bi mogli promovisati Akademce i fin. profitirati.Taj profit da nam puni ovu osovinu. Masta moze svasta , znam necete ni procitati , ali ja vas gotivim.
Tema ili pitanje od milion $ . Svake godine ti izleti 15-20 juniora koji su tu u Akademiji od 1 do 5 god. Za bh prilike imali vrhunske uslove(tereni, turniri,obrazovanje). Sad da se pojavi klub sa istim namjerama trebalo bi mu 5 god.da ima Kovu,Pidru...i 5-10 mill.E .Samo sam u dilemi da li imamo vrhunske trenere za ovakve uslove.Strucne za rad sa OP. Ne kazem nista protiv sadasnje ekipe trenera,na kraju vidimo rezultate,ali STALNI NAPREDAK je ono sto nam treba.Tu se ne bi trebalo stediti. Naravno i dometi prvog tima trebaju biti grupe EL ili finalna runda.Jako je bitna jos jedna stvar:
U prvom timu nam trebaju igraci oko kojih ce se nadograditi grupa Akademaca.Ovako od prilike:
Stoper,zadnji vezni,kreator(10),spic. Ovog kvaliteta:Trivunovic,Adukor,Rahmanovic,Ahmetovic(ali 24 god.).E sa ovom osovinom bi mogli promovisati Akademce i fin. profitirati.Taj profit da nam puni ovu osovinu. Masta moze svasta , znam necete ni procitati , ali ja vas gotivim.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
- Kontakt:
Ja bi pokusao napraviti jos jedan dil sa Rahmanovicem. Nesto tipa da produzi ugovor a na ljeto moze ici za 100-150 k €. Ukoliko ne pristane na to, ne voditi ga na pripreme, ne stavljati ga da igra nikako, naci mu zamjenu i tjt. Nista licno, dobar si momak, ali KLUB iznad svega.
Isto razmisljam, posteno bi bilo i sa nase i sa njegove strane da se tako sta dog, ako ne zeli ...belosevic28 je napisao/la:Ja bi pokusao napraviti jos jedan dil sa Rahmanovicem. Nesto tipa da produzi ugovor a na ljeto moze ici za 100-150 k €. Ukoliko ne pristane na to, ne voditi ga na pripreme, ne stavljati ga da igra nikako, naci mu zamjenu i tjt. Nista licno, dobar si momak, ali KLUB iznad svega.
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
-
- Kontakt:
@beli ok ,ali . Saljemo li poruku nekom buducem pojacanju da ugovor na 2 god. ne znaci 24 mjeseca , nego 18 + 6 na trbini ili 24+nesto mjeseci da bi se klub mogao naplatiti. Pojave se neki novi Zakaric ili Ordagic i odu kod Laznih Mostaraca ili Slobode. Samo postavljam kao dilemu. I ja sam onaj koji zagovara "klub iznad svih pojedinaca". Da li je s druge strane ok. novi Duljevic,Saric, pa Rahmanovic .. Mozda bi lakse potpisivali nove Zakarice, Ordagice , Rahmanovice ako ugovor na 24 mjeseca znaci 24 mjeseca.belosevic28 je napisao/la:Ja bi pokusao napraviti jos jedan dil sa Rahmanovicem. Nesto tipa da produzi ugovor a na ljeto moze ici za 100-150 k €. Ukoliko ne pristane na to, ne voditi ga na pripreme, ne stavljati ga da igra nikako, naci mu zamjenu i tjt. Nista licno, dobar si momak, ali KLUB iznad svega.
Ako odbije natjerati Adukora da ga oplodi.belosevic28 je napisao/la:Ja bi pokusao napraviti jos jedan dil sa Rahmanovicem. Nesto tipa da produzi ugovor a na ljeto moze ici za 100-150 k €. Ukoliko ne pristane na to, ne voditi ga na pripreme, ne stavljati ga da igra nikako, naci mu zamjenu i tjt. Nista licno, dobar si momak, ali KLUB iznad svega.
Jest prijatelju, al onda bismo trebali da, ako im dajemo plate 24 mjeseca, da 24 mjeseca i oni zasluže svaki fening. Dulja prvi bio užasan veći dio ugovora, na kraju eksplodirao. Sarić isto, eksplodirao na kraju, sad Rahmanović. I mi smo velike pare nadavali tim igračima za kartone, frizurice, promašene penale, bezvoljnost na terenu itd.Samozdravlje je napisao/la:@beli ok ,ali . Saljemo li poruku nekom buducem pojacanju da ugovor na 2 god. ne znaci 24 mjeseca , nego 18 + 6 na trbini ili 24+nesto mjeseci da bi se klub mogao naplatiti. Pojave se neki novi Zakaric ili Ordagic i odu kod Laznih Mostaraca ili Slobode. Samo postavljam kao dilemu. I ja sam onaj koji zagovara "klub iznad svih pojedinaca". Da li je s druge strane ok. novi Duljevic,Saric, pa Rahmanovic .. Mozda bi lakse potpisivali nove Zakarice, Ordagice , Rahmanovice ako ugovor na 24 mjeseca znaci 24 mjeseca.belosevic28 je napisao/la:Ja bi pokusao napraviti jos jedan dil sa Rahmanovicem. Nesto tipa da produzi ugovor a na ljeto moze ici za 100-150 k €. Ukoliko ne pristane na to, ne voditi ga na pripreme, ne stavljati ga da igra nikako, naci mu zamjenu i tjt. Nista licno, dobar si momak, ali KLUB iznad svega.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Bezobrazan je i Amar dosta. Karijera mu bila mrtva dok nije došao u Sarajevu, generalno gledajući on nije igrao za neke klubove - ti klubovi nisu ranga Sarajeva. U njegovoj poziciji i ja bih definitivno želio transfer negdje vani (kao i svi mladi ljudi - odnosno fudbaleri), ali oduži se barem klubu - produži ugovor barem na još 1g. Neće ti iz usta hljeb uzeti ako ne budeš produžio. O Bože...
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
-
- Kontakt:
@samozdravlje, ok ugovor od 24 mjeseca, ali svaki poslodavac zeli zadrzati svoje dobre radnike, i ako mu neki radnik zeli otici ovaj se na vrijeme osigura sa zamjenom. U ovom slucaju se trend free odlazaka mora jednom zaustaviti. Poklopilo se da se desi na sluaju Rahmana (kojeg izuzetno gotivim), Boze moj.
-
- Kontakt:
Ma ja svakog dozivljavam kao gajstajbajtera i slabo sam se za nekog nesto aman-zaman vezao. Cimirot , Mihojevic i evo Mujakic su meni pravi , za sve ostale me boli qrac(izvinjavam se ,ne govorim ovako cesto,ali za sve bas). Samo sam pokusao postaviti kao dilemu u funkciji sta je najbolje za klub i iskljucivo ono staje za FKS pravi put.Nadam se da me razumijes.skoroalen je napisao/la:Jest prijatelju, al onda bismo trebali da, ako im dajemo plate 24 mjeseca, da 24 mjeseca i oni zasluže svaki fening. Dulja prvi bio užasan veći dio ugovora, na kraju eksplodirao. Sarić isto, eksplodirao na kraju, sad Rahmanović. I mi smo velike pare nadavali tim igračima za kartone, frizurice, promašene penale, bezvoljnost na terenu itd.Samozdravlje je napisao/la:
@beli ok ,ali . Saljemo li poruku nekom buducem pojacanju da ugovor na 2 god. ne znaci 24 mjeseca , nego 18 + 6 na trbini ili 24+nesto mjeseci da bi se klub mogao naplatiti. Pojave se neki novi Zakaric ili Ordagic i odu kod Laznih Mostaraca ili Slobode. Samo postavljam kao dilemu. I ja sam onaj koji zagovara "klub iznad svih pojedinaca". Da li je s druge strane ok. novi Duljevic,Saric, pa Rahmanovic .. Mozda bi lakse potpisivali nove Zakarice, Ordagice , Rahmanovice ako ugovor na 24 mjeseca znaci 24 mjeseca.
Beton je napisao/la:Ako odbije natjerati Adukora da ga oplodi.belosevic28 je napisao/la:Ja bi pokusao napraviti jos jedan dil sa Rahmanovicem. Nesto tipa da produzi ugovor a na ljeto moze ici za 100-150 k €. Ukoliko ne pristane na to, ne voditi ga na pripreme, ne stavljati ga da igra nikako, naci mu zamjenu i tjt. Nista licno, dobar si momak, ali KLUB iznad svega.

BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
- Kontakt:
Ma @beli brate nikog ja ne gotivim.gotivim ljude kao Cimirot,Mihojevic i onu gestu Huseinovica(kasnije druga prica).Tatomiroic,Belosevic,Benko,Delac i masa njih su dosli u FKS jer im je to bila najbolja opcija u tom trenutku,da ne pominjem Stepanova,Brazilce iz Mianmara i mase parazita. Navijaci su jedini iskren igrac svakog kluba,a pogotovo FKS(Pitari i Hz). Ako vas vecina misli tako , ja nemam dilemu .FKS prije svakog pojedinca.belosevic28 je napisao/la:@samozdravlje, ok ugovor od 24 mjeseca, ali svaki poslodavac zeli zadrzati svoje dobre radnike, i ako mu neki radnik zeli otici ovaj se na vrijeme osigura sa zamjenom. U ovom slucaju se trend free odlazaka mora jednom zaustaviti. Poklopilo se da se desi na sluaju Rahmana (kojeg izuzetno gotivim), Boze moj.

-
- Kontakt:
E moj brate ,svi bi oni putem Pavlovica ,da su mu dali raskid i nagradu u vidu otpremnine.Nagledali bi se mi srednjih prstova.Zato kontam da Uprava zna , bar su ovih 6 mj. pokazali nesto novo. Nema tu ljubavi , pola bi ih odleprsalo na drugu obalu Miljacke .KrajisnikBosnjak je napisao/la:Bezobrazan je i Amar dosta. Karijera mu bila mrtva dok nije došao u Sarajevu, generalno gledajući on nije igrao za neke klubove - ti klubovi nisu ranga Sarajeva. U njegovoj poziciji i ja bih definitivno želio transfer negdje vani (kao i svi mladi ljudi - odnosno fudbaleri), ali oduži se barem klubu - produži ugovor barem na još 1g. Neće ti iz usta hljeb uzeti ako ne budeš produžio. O Bože...

- AlfredNobel
- Kontakt:
Da ne bi onog srednjaka, i dalje bi mi gledali onog bogalja na golu. Hvala ti Bojane, samo si nam učinio uslugu, veliki si!
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Previše važnosti dajete novcu, barem po mom mišljenju. Još uvijek na fudbal gledam kao na romantiku i strast, ne kao biznis. Sad odmah bih potpisao da Rahman ode džaba, ako ćemo prije toga uzeti titulu. Šta imamo od toga ako prodajemo igrače, a trofeja ni na vidiku. Eto prodat je i Cimirot za rekordnu cifru, pa nakon toga ništa nismo napravili.
S druge strane nama je svaki kvalitetan igrač zlata vrijedan, jer je teško naći kvalitet u ovoj ligi. Hipotetski prodaš Rahmanovića, uzmeš lovu i ko ti garantira da ćeš pogoditi s zamjenom, da opet nećeš dovesti skupo pojačanje, koje neće vratiti ni 10% uloženog. Hajd što si potrošio pare bezveze, nego i rezultati trpe. Ne dirati ovu ekipi, samo je dodatno pojačati
Nije FKS klub koji živi od prodaje igrače, namaknu se pare uvijek. Nismo se ugasili u onim teškim vremenima s dugom od par miliona KM, nećemo se ni sad ako Rahman ode za dž.
S druge strane nama je svaki kvalitetan igrač zlata vrijedan, jer je teško naći kvalitet u ovoj ligi. Hipotetski prodaš Rahmanovića, uzmeš lovu i ko ti garantira da ćeš pogoditi s zamjenom, da opet nećeš dovesti skupo pojačanje, koje neće vratiti ni 10% uloženog. Hajd što si potrošio pare bezveze, nego i rezultati trpe. Ne dirati ovu ekipi, samo je dodatno pojačati

Nije FKS klub koji živi od prodaje igrače, namaknu se pare uvijek. Nismo se ugasili u onim teškim vremenima s dugom od par miliona KM, nećemo se ni sad ako Rahman ode za dž.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
-
- Kontakt:
MoRel Marko Radulović na desnog beka, nek Halid ima uz koga učiti 

-
- Kontakt:
[quote="Mokes"]Previše važnosti dajete novcu, barem po mom mišljenju. Još uvijek na fudbal gledam kao na romantiku i strast, ne kao biznis. Sad odmah bih potpisao da Rahman ode džaba, ako ćemo prije toga uzeti titulu. Šta imamo od toga ako prodajemo igrače, a trofeja ni na vidiku. Eto prodat je i Cimirot za rekordnu cifru, pa nakon toga ništa nismo napravili.
Nije FKS klub koji živi od prodaje igrače, namaknu se pare uvijek. Nismo se ugasili u onim teškim vremenima s dugom od par miliona KM, nećemo se ni sad ako Rahman ode za dž.[/quote
Nazalost novac je sad kljucna stvar u fudbalu . ovdje u potpunosti podrzavam upravu ,klub je iznad svakog pojedinca . a klub se stiti tako sto igraci imaju ugovor i njihovim odlazkom nesto klub dobije , nedopustivo je za klub da najbolji igraci odlaze onako dzaba ( sariv,duljevic )

Nije FKS klub koji živi od prodaje igrače, namaknu se pare uvijek. Nismo se ugasili u onim teškim vremenima s dugom od par miliona KM, nećemo se ni sad ako Rahman ode za dž.[/quote
Nazalost novac je sad kljucna stvar u fudbalu . ovdje u potpunosti podrzavam upravu ,klub je iznad svakog pojedinca . a klub se stiti tako sto igraci imaju ugovor i njihovim odlazkom nesto klub dobije , nedopustivo je za klub da najbolji igraci odlaze onako dzaba ( sariv,duljevic )
- slusajmater
- Kontakt:
Pregovori sa Rahmanovicem jos nisu zavrseni. Ako ne produzi ugovor husref ce odluciti treba li mu on u ekipi ili ne treba. Sto se mene tice, nema tu nikakve dileme. On je trenutno nas najbolji igrac i mozda jedini mudonja koji se ne boji protivnika, i ne vidim razlog zbog kojeg bi bio izbacen iz ekipe. Covjek posteno odradjuje svoj ugovor i sve dok je tako on treba igrati. Ne treba slati ruznu poruku buducim pojacanjima.
Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, Google Adsense [Bot], hase73, KarloIvandic, Tatamata1946 i 51 gost.