2022 je 100 godina Veleza, i do tada će sigurno i stadion biti spreman i za evropskih utakmica. Ide se korak po korak, nije moguce naci sva sredstva odjednom da se sve uradi. Ali zato će svaki potez biti pametno urađen, da se ne mora uvijek nešto prepravljati.PovratakPaprike je napisao/la:Uz dužno poštovanje, mislim da je to velika greška. Znam da (financijske) mogućnosti nisu prevelike, ali nekakav nacrt je trebao postojati. Pogotovo tim više ako je ovo dugoročno riješenje za klub. Ja lično ne volim odvojene tribine na stadionima, ali stvar se može uvijek izvući npr. sagradnjom malih tornjeva na tim prazninama između tribina u kojima bi bile klupske prostorije i poslovni prostori. Em bi bili korisni em bi spojili ove tribine i tako dali cjelinu stadiona, zaokružili ga.Asimetric je napisao/la:Mislim da tu sliku o konačnom izgledu trenutno nema niko odnosno da ona nikakako i ne postoji jer se sve radi iz dijelova, što se tiče spajanja tribina mislim da spajanja neće biti jer nijedna tribina nije pravljenja da bi imala mogućnost da se spoji sa ostalim.PovratakPaprike je napisao/la:Samo jedno pitanje - ima li neko sliku kako bi trebao izgledati stadion kad bude gotov? Hoće li se ove tribine na neki način spojiti?
Pazi li se barem na uefine standarde? Što ako Velež za koju godinu izbori plasman u nekom euro takmičenju? Bila bi prava tuga da ne može igrati na stadionu koji je praktički nov, a ne zadovoljava standarde.
Imas na youtubeu video sa nacrtom kako bi stadio trebao da izgleda. Evo ti link, pa pogledaj: