Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

ASD
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 16:19

Gotham je napisao/la:@Kajzer

Isto takvo misljenje kao ti o njima, imat ce za nase ljude Hans iz Dortmunda, dok ce Philipp iz Gelsenkirchena reci sve najbolje o njima zavisi s kakvom je ko vrstom ljudi imao iskustva. Tako da ne postoji losa ili dobra nacionalna pripadnost, postoje samo losi ili dobri ljudi.
Nazalost, postoje vidne razlike u kulturi ljudi, i zbog tih kulturnih razlika je Njemacka napredna, mi smo neko dno Evrope, a Pakistan dno Svijeta.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 dec 2018, 16:30

Ima kod nas ljudi koji su se sturili sto su ovi dosli realno. Koji se vise poistovjecuju sa nekom osobom koja je iz muslimanske zemlje nego sa Slavenima.
To se i desilo nama jer mi kao moramo prihvatiti izbjeglice jer su "muslimani". Isto kao sto bi se ovi iz RS digli da stizu neke pravoslavne izbjeglice. Stetno po drzavu, vidi se da u drzavi vlada nacionalizam cim ti imas i jednog sto pod parolom "jadni ljudi" ide tamo pomaze im. A ne zapita se kako su ovi usli u drzavu, znaci imamo ljude kojima je vjera ispred drzave.

U Tuzli ima onaj jedan momak ode nesto pomaze im. Odmah vidis da im ide pomoci ne jer je dobar covjek vec jer su muslimani.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 16:38

tuzlak1987 je napisao/la:Ima kod nas ljudi koji su se sturili sto su ovi dosli realno. Koji se vise poistovjecuju sa nekom osobom koja je iz muslimanske zemlje nego sa Slavenima.
To se i desilo nama jer mi kao moramo prihvatiti izbjeglice jer su "muslimani". Isto kao sto bi se ovi iz RS digli da stizu neke pravoslavne izbjeglice. Stetno po drzavu, vidi se da u drzavi vlada nacionalizam cim ti imas i jednog sto pod parolom "jadni ljudi" ide tamo pomaze im. A ne zapita se kako su ovi usli u drzavu, znaci imamo ljude kojima je vjera ispred drzave.

U Tuzli ima onaj jedan momak ode nesto pomaze im. Odmah vidis da im ide pomoci ne jer je dobar covjek vec jer su muslimani.
Nama se desilo jer smo na granici sa EU, svakako nam dolaze preko pravoslavnih zemalja.

Za drzavu bi najbolje bilo kad bi pokrenuli kakve programe pa da ih zaposlimo u neka deficitarna zanimanja koja vec postoje kod nas ili koja ce postojati u buducnosti. Da pokusamo malo nadomjestiti to sto nam ljudi odose u druge drzave.
5 godina nek rade kod nas, dobiju nase papire i nek idu za Njemacku.
Dobro i nama i njima, a dobro i Njemackoj.
Ali sama pomisao da mi pokrenemo neke programe.

Da, onaj lik sto je medresu zavrsio, citajuci ga covjek bi rekao da su to sve buduci Bil Gejtsovi, a ne judi koji su samim dolaskom u nasu zemlju pocinili krivicno djelo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 dec 2018, 16:46

Ne primati ih nikako jer nemaju papire. Za 2-3 godine cemo mi kao drzava imati probleme jer ce Hrvatska i Srbija te onakvi kao Madjarska da nas optuzuju za terorizam samo jer iz upustaju oni iz RS-a pa onda ih kao moraju Bosnjaci primati jer je ista vjera.
Bosnjacki vrh se nije ogradio od ovoga znaci fucka se njima za gradjanskom drzavom oni se vode dzamijom.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 16:51

tuzlak1987 je napisao/la:Ne primati ih nikako jer nemaju papire. Za 2-3 godine cemo mi kao drzava imati probleme jer ce Hrvatska i Srbija te onakvi kao Madjarska da nas optuzuju za terorizam samo jer iz upustaju oni iz RS-a pa onda ih kao moraju Bosnjaci primati jer je ista vjera.
Ne mislim na njih, primati one koji imaju papire, isto kao sto Nijemci nase ljude primaju.
Mi kao drustvo smo vec usli u fazu kad trebamo poceti djelovati po pitanju ovih odlazaka, sad to mozda ne vidis, ali kad ti cijene pocnu skakati zbog nedostatka radne snage u pojedinim zanimanjima onda ces sigurno vidjeti.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 11 dec 2018, 16:52

tuzlak1987 je napisao/la:Ima kod nas ljudi koji su se sturili sto su ovi dosli realno. Koji se vise poistovjecuju sa nekom osobom koja je iz muslimanske zemlje nego sa Slavenima.

Manjina se poistevjecuje sa njima zbog toga. Kod nas se misljenje uopste ne razlikuje toliko od bilo koje druge zemlje koja je zahvacena krizom.
Ima svjesnih i nesvjesnih.
Ne vidim ni zasto bi se neko poistevjecivao sa Slavenima. Zaboli me za Slavene.

ASD, ne mozes zaposliti nikog kad nece da rade ovdje tj ne zele da budu ovdje. Cilj je preko Hrvatske doci do Italije ili Slovenije i onda im je nebitno gdje ce zavrsiti. Samo da nije Balkan i istocna Europa.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 16:57

Kajzer10 je napisao/la:
ASD, ne mozes zaposliti nikog kad nece da rade ovdje tj ne zele da budu ovdje. Cilj je preko Hrvatske doci do Italije ili Slovenije i onda im je nebitno gdje ce zavrsiti. Samo da nije Balkan i istocna Europa.
Znam, ali svakako papire nece dobiti od Njemacke, niti bilo koje druge EU drzave.
To bi im bio jedini nacin da se dokopaju Njemacke, da rade kod nas odredjeno vrijeme, izganjaju nase papire pa cekaju u redu kao i mi.
Ne mislim na ovu stoku sto bez mozga ide preko granica nego na ljude koji makar malo mozga imaju i shvataju da je to jedini nacin. U svakom slucaju im je bolje ovdje nego tamo odakle su.

To isto Slovenija i Hrvatska rade s nasim ljudima.
Idu kod njih raditi neko vrijeme (doduse krace) pa onda idu za Njemacku.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 11 dec 2018, 17:01

tuzlak1987 je napisao/la:znaci imamo ljude kojima je vjera ispred drzave.
Svakom pravom vjerniku je vjera ispred drzave i bilo cega na kugli zemaljskoj,bar koliko ja znam.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 11 dec 2018, 17:01

ASD je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
Znam, ali svakako papire nece dobiti od Njemacke, niti bilo koje druge EU drzave.
To bi im bio jedini nacin da se dokopaju Njemacke, da rade kod nas odredjeno vrijeme, izganjaju nase papire pa cekaju u redu kao i mi.
Ne mislim na ovu stoku sto bez mozga ide preko granica nego na ljude koji makar malo mozga imaju i shvataju da je to jedini nacin. U svakom slucaju im je bolje ovdje nego tamo odakle su.

Dokopace se oni svi Njemacke i drugih zapadnih drzava, prije ili kasnije. Samo je pitanje koliku cemo mi stetu pretrpiti dok ih desetine hiljada prodje kroz BiH.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 dec 2018, 17:06

L-Train je napisao/la:
Svakom pravom vjerniku je vjera ispred drzave i bilo cega na kugli zemaljskoj,bar koliko ja znam.
Zato nam i jest dobra drzava jer njih vise doticu patnje Rohinja muslimana od 50% nezaposlenosti :urnebes:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 11 dec 2018, 17:10

tuzlak1987 je napisao/la:
L-Train je napisao/la:
Zato nam i jest dobra drzava jer njih vise doticu patnje Rohinja muslimana od 50% nezaposlenosti :urnebes:
Pa ne bi bas reko da je tako,ne vidim ja uopste neku solidarnost sa ovim ljudima.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 11 dec 2018, 17:13

Treba nas nabit na qrtz...oh,wait.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 17:19

Kajzer10 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:

Dokopace se oni svi Njemacke i drugih zapadnih drzava, prije ili kasnije. Samo je pitanje koliku cemo mi stetu pretrpiti dok ih desetine hiljada prodje kroz BiH.
Pa tesko, uhvate ih kao ilegalce, slijedi deportacija.
Ova im je opcija svakako bolja, a i kad bi u nekom deficitnom zanimanju radili par godina poprilicno sam siguran da ce ih i Njemacka lijepo docekati, uz sve njihove mane.

Ove migracije pogadjaju svaku zemlju, i svaka se na svoj nacin bori protiv toga, i mi moramo naci neko rjesenje, ali eto, to smo mi pa ni ne pomisljamo.

Evo konkretno, bile su vijesti kako Svicarci zele da skrate raspust, tom odlukom automatski sve zemlje Balkana poprilicno gube.
Doci ce vrijeme kad ce isto i druge zemlje raditi.

Hrvati i Slovenci zaposljavaju nase ljude i Srbe.
Bila je vijest kako ce Hrvati naplacivati prolazak kroz Hrvatsku.
Ovo je pitanje mnogo bitnije nego sto se misli.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 11 dec 2018, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.

slusajmater
Kontakt:

Post Postao/la slusajmater » 11 dec 2018, 17:25

Sve to treba protjerati ili pobiti

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 11 dec 2018, 17:28

slusajmater je napisao/la:Sve to treba protjerati ili pobiti
Nisi džaba bio forumaš godine :kafa:
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 dec 2018, 17:28

slusajmater je napisao/la:Sve to treba protjerati ili pobiti
Trecinu protjerat, trecinu pobit, trecinu pokrstit.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 dec 2018, 17:39

Marsal je napisao/la:
Mokes je napisao/la: Ja opet ubjeđen da je ono ona :mrgreen:
Može u pp link :mrgreen:
Može, samo nemoj odg nista, pp mi prepun :D[/quote]
Moze i meni, da strucno odredim jel ona :D
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

slusajmater
Kontakt:

Post Postao/la slusajmater » 11 dec 2018, 17:47

Derdiyok je napisao/la:Pada li kod vas snijeg ? :roll:
Ne znamo. Ne vidi se od smoga i magle

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 11 dec 2018, 17:52

Tvoji crveni su im prvi pomagali, i organizovali prve akcije. Bacaš šuplju, iskorištavaš situaciju da prozoveš Bošnjake ponovo. Zbog vas nacionalno neosvještenih i jesmo u ovakvom ku*cu. Šta su uradili Srbi i Hrvati tvoji jugosloveni ? Jedni ih preveli preko Drine, a drugi ih silom tjeraju u Bosnu. Gdje su braća slaveni ? Smjestili ti ga, lagano.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 11 dec 2018, 18:04

ASD je napisao/la:
Pa tesko, uhvate ih kao ilegalce, slijedi deportacija.
Ova im je opcija svakako bolja, a i kad bi u nekom deficitnom zanimanju radili par godina poprilicno sam siguran da ce ih i Njemacka lijepo docekati, uz sve njihove mane.

Ove migracije pogadjaju svaku zemlju, i svaka se na svoj nacin bori protiv toga, i mi moramo naci neko rjesenje, ali eto, to smo mi pa ni ne pomisljamo.

Evo konkretno, bile su vijesti kako Svicarci zele da skrate raspust, tom odlukom automatski sve zemlje Balkana poprilicno gube.
Doci ce vrijeme kad ce isto i druge zemlje raditi.

Hrvati i Slovenci zaposljavaju nase ljude i Srbe.
Bila je vijest kako ce Hrvati naplacivati prolazak kroz Hrvatsku.
Ovo je pitanje mnogo bitnije nego sto se misli.
Ma svi su oni ilegalci, milion ih i po tamo pa na kraju velikoj vecini odobre azil. A sto se tice ovih kojima nisu odobrili azil, negdje sam citao da tesko deportacija ide. Uglavnom jer pregovaras sa nekim propalim drzavama a i ovi se skrivaju po Njemackoj i tako izbjegavaju deportaciju.
Jesu oni sad malo zaostrili tu migracijsku politiku zbog pritiska javnosti i jacanja desnicara ali svejedno, velika vecina ovih sto prodju kroz BiH ce se trajno nastaniti negdje u zapadnoj Europi.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []