Pitaristok je napisao/la:ovo sto pricate za zvijezdu dinamo
nikad mi necemo bit kaooni, osim ako tan ne upumpa veliku svotu para, iz jednostavnih razloga:
-nemamo pomoc drzave, drzava ima para ali oni sebi uzimaju nama nedaju
-nemamo ni 100k navijača
-nemamo sponzora firmi velikih( osim turkisa al i to je mozerno)
- nemamo strucnog kadra u akademiji
-nemamo ligu i sve oko nje
-nemas pomoc saveza
-nemamo kupovnu moc navijača
itd itd
Upravo to. Neki ne razumiju ili neće da Beograd ima sa okolicom 2 Mil stanovnika, obrt samo u Beogradu je 50% obrta komplet Srbije. Ko da je teško upumpat nekih 10-20 Mil. Eur. Drugo Zvezda je državni klub, za koji navija 60 % Srbije i nije teško napuniti i sa tim evro-navijačima 50.000 na Marakani. Uz to Zvezda ima dobro pozicionirane ljude kako u savezu tako i u politici. Sa te finansijske strane je to već regulisano. Kad imaš pare možeš i jake stručnjake dovseti koji znaju napraviti organizaciju i sistem. To vrijedi i za Partizan. Imaju komplet infrastrukturu koja im je ostala od ex-ju,samo je moraju doraditi. A sve to država gura.
Dinamo je jedini klub u Zagrebu. Za Dinamo navija čitav Zagreb. Nemaju konkurenciju u gradu, automatski se može sav novac usmjeriti na taj jedan klub. Plus su i oni HDZ klub, politički nastrojeni, a Hrvatska u EU. Isto i za njih vrijedi kao za Zvezdu, imaju ljude koji su dobro pozicionirani u Savezu i politici. Inače ne bi dominirali.
FK Sarajevo je važilo kao politički klub, a od te "politike" nemamo ni stadion, ni svoje klupske prostorije, ni metra kvadratnog. Ni dan danas. Kamp se vodi kao imovina FK Sarajevo, a FK Sarajevo je vlasništvo Tana. Znači njegovo.
Ako ćemo gledati onda je Vaso bio više favoriziran od politike od nas. Imaju stadion, pomoćni, koja im opština održava i pravi. Savez ih miluje, a nas ko yebe. Mi kad bi imali podršku veću, od Kantona, Saveza i opštine, mi bi ovu ligu prepišali i igrali grupne faze ako ništa, eto barem EL.