kerimatomic1921 je napisao/la:braco je napisao/la:kerimatomic1921 je napisao/la:
Sta si mi htio reci brate

Ma yebo ovo sve.

Pokusavam da ne mislim na to da kasnimo 15 bodova i da smo u totalnom kurcu. Nemam vise snage ni da pljujem na Misimovica. Sve na stranu, mene samo brine kako mozemo popraviti atmosferu i klimu u i oko kluba, da postanemo ponovo omiljena destinacija najboljih igraca.
Ovo cekanje ce me ubiti - postat’ cu ravnodusan i pocet **** i Osima i Osimovog Osima i Misimovica i kompaniju. Mi smo zrtva prepucavanja egoista, a to sto Zeljo ide u provaliju, to nema veze. Najvaznije je da se radi iskljucivo i samo u interesu kluba. Pa bio to i Misimovic i peti i deseti.
Ima li kakvih pojacanja na vidiku? Neslano je sada dovoditi igrace prije nego sto dodje novi sef strucnig staba, pa da opet ima vadionu eto nisam ja slago ekipu bla bla...
Sve se vise suska oko Fedje Dudica, kao ne libi se gurati juniore i gaji moderan stil fudbala. A mislim i da bi uspio povuci jednog ili dvojicu prosperitetnih fudbalera iz GOSKA. Prvenstveno mislim na bekove, a cak bih i probao sa nasim djetetom Hasanhodzicem. Jak je i ne **** zivu silu iako mu nedostaje fudbalske inteligencije. Zapao mi je za oko ove godine u utakmicama protiv Sarajeva, izlupao je onog seljaka Rahmanovica do te mjere da se nije vidio na terenu.
Samo nagadjam iz najbolje namjere, da me neko ne shvati pogresno...
Ma i meni vala sve ovo ide na qrac. Ali hajde sačekajmo skupštinu, pa ćemo imati neki temelj za ozbiljniju diskusiju, ovako svi samo nagađaju.
Što se tiče Dudića, svi znamo kako je dobar posao odradio u GOŠK-u. A posebno me dojmilo njegovo razmišljanje u ovom intervjuu:
https://sportsport.ba/fudbal/preporucio ... aca/278270
Ali jedno su riječi, drugo su djela. Pitanje je kako bi se snašao u ovom opštem ludilu kojeg imamo sad u klubu ali je trener koji je pokazao određeni potencijal. Mada mi i realno nemamo love za nekog ozbiljnijeg stručnjaka, bolje i neko mlad ko Dudić nego matore ptice selice iz regiona poput Krčmara koji mjenja klubove ko čarape. Naravno svi bi mi voljeli da se Amar vrati za trenera ali treba razmišljati i o alternativama u slučaju da se to ne desi. Meni ne padaju na pamet neke opcije koje su realne i dostupne. Puno upitnika nad glavom, stvarno što kažeš insan tačno da izludi od ovog čekanja.
Što se tiče igrača, kad bi me pitao koju bih poziciju prvo pojačao ne bih znao šta da ti odgovorim. Po ovom šta ću napisat ispast će da opet trebamo kamarat igrače, ali fakat nam treba igrača. Prvi problem su rezervni bekovi. Na Aldina Šehića na desnom beku se očigledno ozbiljnije ne računa čim prije njega tu šansu dobiju Zilić ili Kemo. Pavić isto nema alternative. Smiješno je što smo se doveli u situaciju da zbog nedostatka bekova smo protiv Krupe igrali sa 4 štopera u odbrani. Vjerovatno će se i štoper ganjati jer Bogiju je i pored suspenzije svakako kraj ugovora u januaru, a i Bakračeva budućnost je neizvjesna. Jedini sigurni za ostanak su Rodin i Kemo.
U vezi isto belaji, Vranješu vjerovatno noga, Jovan suspendovan ali kao što reče @irfo možda i ostane odlukom novog trenera ali otom potom. Znači od centralnih veznih faktički ostajemo samo na Šabanu, Hajdareviću i Osmanoviću. Dakle u slučaju da Stojan i Jovan ne budu više naši igrači, treba nam i tu bar jedan igrač. Ofanzivni vezni je pozicija koja je dobro pokrivena obzirom da imamo Sinana, Ivana i Dacića. Od krila imamo Zeca, Zajima, Jazvića i Veselinovića. Realno nijedan neka prevaga ali svakako po meni je Mladen najbolji od njih. Yebeno je sad oko krila pričat jer ako bi dovodili neko novo krilo bar jedan od ovih bi morao ići. A bar za sada se ne spominje odlazak nijednog od nabrojanih ali duga je zima. Mada je činjenica da nam treba neki igrač na krilu koji je određena prevaga. Mada bi sigurno eventualnim dolaskom Dudića Zajim bio u prvoj s obzirom koliko ga je ovaj nahvalio.
A i pitanje je da li je preriskantno ostaviti da jedina zamjena za Krpića bude Zuban.