Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

cadillac
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la cadillac » 14 dec 2018, 15:43

Inače njegovi isilovci i bradonje šire ljubav i toleranciju

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 dec 2018, 16:00

Srpska crkva, katolicka crkva i IZ u ovoj drzavi na 3 dijela funkcionisu perfektno sa vlastima. Nece im nikada uvesti porez jer su zasticeni kao polarni medvjedi, a i oni stite nacionalisticku politiku. Isto je i u drugim drzavama okruzenja kako znam..

Udara se samo po ovim malim obrtnicima koji svakako i nemaju na kraju mjeseca milju dvije.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 14 dec 2018, 16:20

Penaltiky je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:
Mrzis buraz, a ideologija ti satro poziva na toleranciju to je poenta.

Blago majci svi se za budzet sikiramo. :)
Mrzim samo zato što pozivam najprofitabilnije firme u državi da plaćaju porez?

Naravno da se sikiram, ja plaćam porez, PIO, ZZO mada doktoru ne idem, plaćam porez na platu, PDV. Firma mi plaća porez na promet, akcize i porez na dobit, i još par nekih nameta za šume, puteve, ekologiju. Naravno da se sikiram đe završe pare koje ja zaradim.

Evo ti 50-50 rješenje, nek IZ, SPC, KC i ostale kompanijr iz sektora iluzionizam počnu plaćat porez i dadžbine a sve pare u odbranu, jel može?

Daj da moji ne plaćaju porez al daj da onaj uplaćeni trošimo opet na moje.
Ako u te kompanije za iluzionizam ubrajas i ljevicarsko-komunisticko-partizanska poluudruzenja, slazem se.

Svejedno mi buraz za islamsku zajednicu, nego ako vec udaramo na njih nek bude svima isto.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 14 dec 2018, 16:22

Izglasana rezolucija u Saboru. Pa eto fino, slatko takoreć.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 14 dec 2018, 16:44

Mogu izglasati sta hoce ako nastave ovim tempo za 50 godina nece ih biti ni 50.000 u BiH.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 dec 2018, 16:46

Vjerske institucije i finansije su predmeti rasprava i kontroverzi ne samo kod nas i u komsiluku nego sirom Svijeta.
Nije to samo kod nas, u Njemackoj i Austriji drzave imaju crkve pod svojom kontrolom i one opet u svom vlasnistvu imaju banke i kasina, ali i kontroverzne svestenike sa vrijednom imovinom u svom vlasnistvu.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 dec 2018, 17:21

ASD je napisao/la:Vjerske institucije i finansije su predmeti rasprava i kontroverzi ne samo kod nas i u komsiluku nego sirom Svijeta.
Nije to samo kod nas, u Njemackoj i Austriji drzave imaju crkve pod svojom kontrolom i one opet u svom vlasnistvu imaju banke i kasina, ali i kontroverzne svestenike sa vrijednom imovinom u svom vlasnistvu.
U Tuzli znam par lokala kojima prostor iznajmljuje IZ (to što se tu prodaje alkohol to nije ni bitno, vjerovatno negdje i kladarama iznajmljuju prostor ne bi me čudilo) i jedan kojem iznajmljuje SPC i oni recimo na taj prihod ne plaćaju porez libo ih tuki.

Dok se u Sarajevu digla frka radi AirBnB i plaćanja poreza na iznajmljivanje stanova koje ljudi iznajmljuju na noć turistima.
VolimTz je napisao/la: Ako u te kompanije za iluzionizam ubrajas i ljevicarsko-komunisticko-partizanska poluudruzenja, slazem se.

Svejedno mi buraz za islamsku zajednicu, nego ako vec udaramo na njih nek bude svima isto.

Sva UG uključujući i savez boraca NOB koji sad vjerovatno broji 5 ljudi plaća poreze i naknade skoro kao i svi poslovni subjekti. Dok IZ, SPC, Crkva itd ne plaćaju, a svi smo svjesni da na kirijama, ukopima i donacijama vrte vrtoglave sume novca.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 14 dec 2018, 17:38

Mi smo biseri iz blata
mi smo deca rata
nekad bili smo bliski
kad pare su u igri
pucao bi brat na brata
Osim13 je napisao/la:Lisa hodnik se vratila na scenu
Jel to potrošila sve pare pa skida alat sa klina
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 14 dec 2018, 18:02

tuzlak1987 je napisao/la:

Nakon lažne izjave Fadila Novalića o zaustavljanju odlaska građana iz BiH, aktuelna je i lažna izjava Bakira Izetbegovića na istu temu.
Da je odlazak iz BiH u potrazi za boljim životom aktuelna tema u našoj zemlji vidi se po količini objavljenih lažnih vijesti na tu temu.

“Raskrinkavanje” je prije nekoliko dana pisalo o lažnoj izjavi Fadila Novalića koja glasi “Blokirat ćemo svaki pokušaj odlaska bh. građana u Njemačku, i nama trebaju radnici”. Uvod u članak koji sadrži navedenu izjavu je lažna vijest o tome da će Balkanci 2019. godine moći raditi u Njemačkoj bez vize.

Predsjednik vlade federacije BiH, Fadil Novalić izjavio je jučer da nije zadovoljan sa sve većim odlivom ljudi iz naše države. Također, ono što plaši sve u BiH je najava Njemačke da će od 2019. godine Balkanci bez vize moći raditi u Njemačkoj za što će im biti potrebno samo da pronađu poslodavca, što u posljednje vrijeme nije teško.

Više puta smo pisali o tome kako gornji navod nije tačan. Dakle, upravo je ova lažna vijest o radu u Njemačkoj bila povod za navodnu izjavu Fadila Novalića. A onda je isti portal koji je objavio lažnu Novalićevu izjavu, na nju nadovezao i lažnu izjavu Bakira Izetbegovića.

Tako je 9.12.2018. godine na portalu “Vijesti-Dana” objavljena vijest o navodnoj izjavi Bakira Izetbegovića i načinu zaustavljanja odlaska stanovništva iz BiH.

IZETBEGOVIĆ: RADIMO NA NOVOM ZAKONU KOJI ĆE ZABRANITI ODLAZAK IZ DRŽAVE JER GUBIMO STANOVNIŠTVO..

U članku koji je objavljen na portalu “Vijesti-Dana” stoji da je Izetbegović potvrdio navode još uvijek aktuelnog premijera FBiH Fadila Novalića.

Na nedavnoj konferenciji za medije, predsjednik Stranke demokratske akcije, Bakir Izetbegović, potvrdio je navode aktuelnog premijera FBiH, Fadila Novalića, koji je rekao da će učiniti sve da zaustavi masovno iseljavanje stanovništva.
“Radimo na nacrtu zakonu po kojem svi oni koji nisu bili prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje minimalno 2 godine, neće moći aplicirati za vizu u nekoj stranoj državi. Radimo sve što je u našoj moći da stabilizujemo stanje, a napredak je već itekako vidljiv.” kazao je Izetbegović.

U potrazi za “nedavnom konferencijom za medije” nismo uspjeli naći ni jednu konferenciju za štampu na kojoj je Bakir Izetbegović govorio o bilo kakvom nacrtu zakona koji bi zaustavio odlazak iz BiH na način koji je naveden u članku.

S obzirom na to da je ova vijest nije objavljena ni na jednom kredibilnom mediju, da nije postojala ni izjava Fadila Novalića koju Izetbegović navodno pominje, te da nema nikakvih dokaza da je održana ikakva konferencija za medije na kojoj je Bakir Izetbegović dao izjavu koja se navodi, članak na portalu “Vijesti dana” ocjenjujemo kao lažna vijest. Svi portali koji su članak prenijeli za to su dobili ocjenu prenošenje lažne vijesti.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 dec 2018, 18:25

Helćo na radnom mjestu popije više nego što uplati poreza, zavali firmu u minus i onda još kuka.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 dec 2018, 18:28

rio_Ferdy88 je napisao/la:Helćo na radnom mjestu popije više nego što uplati poreza, zavali firmu u minus i onda još kuka.
Treba brigada ovakvih ko ja da mi firmu u minus baci. :kafa:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 14 dec 2018, 18:30

Penaltiky je napisao/la: U Tuzli znam par lokala kojima prostor iznajmljuje IZ (to što se tu prodaje alkohol to nije ni bitno, vjerovatno negdje i kladarama iznajmljuju prostor ne bi me čudilo) i jedan kojem iznajmljuje SPC i oni recimo na taj prihod ne plaćaju porez libo ih tuki.

Dok se u Sarajevu digla frka radi AirBnB i plaćanja poreza na iznajmljivanje stanova koje ljudi iznajmljuju na noć turistima.
Iako imam tonu primjedbi na rad IZ-a, ovo boldirano je klasicna laz. Daj dokaz i navedi tih par lokala koji su iznajmili objekte od IZ-a, a toce alkohol i ostale harame!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 dec 2018, 18:34

Penaltiky je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Helćo na radnom mjestu popije više nego što uplati poreza, zavali firmu u minus i onda još kuka.
Ti si one man brigada kad je cuga u pitanju :mrgreen:

Idi bolan za Češku i Slovačku, tamo se zaposli u kakav pilsner, šta gubiš vrijeme u Tuzli, ne kontam fakat šta čekaš, ili Švabiju, nit studiraš, nit si oženjen, nit imaš kakvih obaveza, ha ja, za tebe se to ubilo.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 14 dec 2018, 18:35

Maji Cengic godine nista ne mogu. :ljepota: :ljepota: :beba:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 dec 2018, 18:40

Doors u Klosterskoj, provjeriću za još dva.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 dec 2018, 18:45

Kaunas je napisao/la:Maji Cengic godine nista ne mogu. :ljepota: :ljepota: :beba:
Ti pored Sabahudina i Dejana gledaš Maju :stop:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 dec 2018, 18:47

:kafa:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 14 dec 2018, 18:52

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:
Ti si one man brigada kad je cuga u pitanju :mrgreen:

Idi bolan za Češku i Slovačku, tamo se zaposli u kakav pilsner, šta gubiš vrijeme u Tuzli, ne kontam fakat šta čekaš, ili Švabiju, nit studiraš, nit si oženjen, nit imaš kakvih obaveza, ha ja, za tebe se to ubilo.
Sad bi klizno u Češku da mogu. Možda i mogu doduše moram se raspitati, imam deficitarnu školu, i iskustva, a i vještine.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 14 dec 2018, 18:54

Penaltiky je napisao/la:Doors u Klosterskoj, provjeriću za još dva.
To uopste nije IZ-ov objekat.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 14 dec 2018, 18:57

Penaltiky je napisao/la:
Sad bi klizno u Češku da mogu. Možda i mogu doduše moram se raspitati, imam deficitarnu školu, i iskustva, a i vještine.

Praški student film :kafa:

Scena na prozoru :zviz:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, kraljttbvb, napoleon72 i 10 gostiju.