Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 588

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la Papastathopoulos » 11 dec 2018, 18:39

Ima li neko slucajno xbox 360, zanima me postoji li tu update-ovi ili patchevi kao recimo za komp ? ono, imas recimo fifa 2019 i izadje fifa 2020 ali nece izaci za tu konzolu pa da nekako ubacis update ili patch sa najnovijim transferima i to ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 dec 2018, 18:41

Papastathopoulos je napisao/la:Ima li neko slucajno xbox 360, zanima me postoji li tu update-ovi ili patchevi kao recimo za komp ? ono, imas recimo fifa 2019 i izadje fifa 2020 ali nece izaci za tu konzolu pa da nekako ubacis update ili patch sa najnovijim transferima i to ?
ako mislis da ono kao na kompu ti nake fajlove kopiras itd. to neda, mora sve biti original provjeri ako je spojena na net...
tj. može ako ne ideš online nikad
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 12 dec 2018, 13:46

Nakon 20 dana dobio laptop s servisa, vrijeme za čitavu noć League of Legendsa :opaopa: :opaopa:

I malo BR u Counteru :bow:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 13 dec 2018, 00:29

Kako mocna igra za mob Brawl Stars :tokralju: :tokralju:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 13 dec 2018, 18:17

Denchi je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Ima li neko slucajno xbox 360, zanima me postoji li tu update-ovi ili patchevi kao recimo za komp ? ono, imas recimo fifa 2019 i izadje fifa 2020 ali nece izaci za tu konzolu pa da nekako ubacis update ili patch sa najnovijim transferima i to ?
ako mislis da ono kao na kompu ti nake fajlove kopiras itd. to neda, mora sve biti original provjeri ako je spojena na net...
Nemam ja konzolu da ista provjeravam, ali pitam posto vidim da su cipovane konzole sad dosta jeftine....i ne bi ja svakako online to nikad igrao, nije mi ni net neki za toga, to bi vise za svoj cejf...znaci mislis da bi to moglo ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 dec 2018, 18:23

Papastathopoulos je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
Nemam ja konzolu da ista provjeravam, ali pitam posto vidim da su cipovane konzole sad dosta jeftine....i ne bi ja svakako online to nikad igrao, nije mi ni net neki za toga, to bi vise za svoj cejf...znaci mislis da bi to moglo ?
može garant ako nisi online,
hakovali su nintendo switch, ja to kontam uzet, baš mi se đasvi :hmmmmm:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 14 dec 2018, 19:11

bodi123 je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:Jako plitko razmisljanje, igre su uvijek bile entertainment, a Fortnite je definicija toga. Ne znam otkad se pocelo mjerenje qurceva u gejming zajednicama i pljuvanje igre u kojoj uživa tolika masa ljudi.

-nije topnik
Igrao sam svakakvih zajebancija, od CS:GO-a do PUBG-a, ama bas nista se ne moze porediti s Fortniteom, ljudi su svemirski brod za svaku drugu igricu po svim parametrima, Epic radi vrhunski posao, uostalom nisu djaba daleko najpoznatija i najprofitabilnija igra/organizacija na svijetu

@Melo

kad cemo igrat? nema mi Jopana nesto.

Igram Fortnite aktivno i ne bih se složio da Epic radi stvari kako treba.

Najbitniji segment im je popustio - performansa igre.

Imao sam 140 FPSa na stretchedu u sezoni 5, nakon te sezone, 6 i 7 su tako loše za FPS da ne mogu ni da streamujem kad želim, jer mi FPS u većim mjestima pada ispod 20, a i kada ne strimujem također dolazi do velikog pada FPSa što se na početku kad sam tek počeo nikada nije dešavalo. Igram od S3.

Sljedeća greška je konstantno ubacivanje bespotrebnog sadržaja u igru, umjesto da se ustabili već postojeće i napravi balans, oni rade da igra bude što više "casual", a što manje "competitive", iako obrnuto pričaju. Ubacivanje aviona možda i nije tako loše da postoje određene kazne kad se zabiješ sa istim, recimo automatski suicide, a ne samo -25, i ovaj novi mač je smeće da većeg ne može biti, jednostavno kvari glavni mainstream i automatski mijenja skill gap da te svaki lošiji igrač može omesti i ubiti u igri.

Ukratko, ne žele da igrači " uče ", nego da se zayebavaju i da te mogu ubiti čime god žele, sjećam se na početku svi bi te qarali u pakaš ako nisi znao da bildaš i koristiš dabl pamp, a sad ne moraš ni da bildaš da bi ubio nekoga, uzmi avion, turret ili mač i yebi sve redom, sjebaćeš jedno 50% igrača koji su više nego solidni, a izgubićeš od onih mrtvih profesionalaca koji imaju 9+KD i tako dalje.

Volim ja dosta Fortnite, ali me nerviraju što svaki novi adition to the game je ustvari bio loš po mom mišljenju, počevši od grapplera pa nadalje, baloni, quad rpg, avioni, mač, zatim novi pump čiji body shot daje 105 i automatski te ubija ako nemaš shield - a shieldova ili imaš ili nemaš na početku, prije ovo drugo.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 14 dec 2018, 19:15

Fortnite radi sve sto i ostale online igre.Daj vise igraca i samim tim olaksavaju igru.Ja recimo sam pokusavao igrati Fortnite al ne mogu smotan sam.Ne znam skakat i pucat i ne znam gradit.Otisao sam u CSGO battle royale i drugi mec odma pobjedio.Pobjedio sam i PUBG meceve.Moze svak pricat sta hoce al meni je fortnite najtezi od njih svih.
@bodi brate pa javi se na discord,viber,forum i igracemo :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 dec 2018, 20:03

AA23 je napisao/la: Igram Fortnite aktivno i ne bih se složio da Epic radi stvari kako treba.

Najbitniji segment im je popustio - performansa igre.

Imao sam 140 FPSa na stretchedu u sezoni 5, nakon te sezone, 6 i 7 su tako loše za FPS da ne mogu ni da streamujem kad želim, jer mi FPS u većim mjestima pada ispod 20, a i kada ne strimujem također dolazi do velikog pada FPSa što se na početku kad sam tek počeo nikada nije dešavalo. Igram od S3.

Sljedeća greška je konstantno ubacivanje bespotrebnog sadržaja u igru, umjesto da se ustabili već postojeće i napravi balans, oni rade da igra bude što više "casual", a što manje "competitive", iako obrnuto pričaju. Ubacivanje aviona možda i nije tako loše da postoje određene kazne kad se zabiješ sa istim, recimo automatski suicide, a ne samo -25, i ovaj novi mač je smeće da većeg ne može biti, jednostavno kvari glavni mainstream i automatski mijenja skill gap da te svaki lošiji igrač može omesti i ubiti u igri.

Ukratko, ne žele da igrači " uče ", nego da se zayebavaju i da te mogu ubiti čime god žele, sjećam se na početku svi bi te qarali u pakaš ako nisi znao da bildaš i koristiš dabl pamp, a sad ne moraš ni da bildaš da bi ubio nekoga, uzmi avion, turret ili mač i yebi sve redom, sjebaćeš jedno 50% igrača koji su više nego solidni, a izgubićeš od onih mrtvih profesionalaca koji imaju 9+KD i tako dalje.

Volim ja dosta Fortnite, ali me nerviraju što svaki novi adition to the game je ustvari bio loš po mom mišljenju, počevši od grapplera pa nadalje, baloni, quad rpg, avioni, mač, zatim novi pump čiji body shot daje 105 i automatski te ubija ako nemaš shield - a shieldova ili imaš ili nemaš na početku, prije ovo drugo.
Ma mislio sam generalno na igru kao proizvod, rade odlican marketing, popularnost igre je nestvarna.

Kod mene je fps na oko 150/160, u sezoni 4 sam imao mozda malo vise, 180 max, ali nisam dozivio nikakav drastican pad, osjeti se da je igra nakon svakog patcha teza nego sto je ranije bila, ali i dalje je to podnosljivo. Vremenom ce oni popraviti i optimizirati sve ovo sto su nabacili u kratkom roku u igru, s tim da i nVIDIA radi uzasan posao, skoro su izbacili idioti driver koji je totalno sjebao fps na laptopima, morao sam rollbackovati na stari da mi se vrati normalan fps.

Za streamanje ti je potreban ili drugi PC za streaming ili neki bas zvijer racunar sa 1070 ili 1080 karticama ako neces da imas veliki drop fpsa.

Sad, sto se tice sadrzaja i itema koji ubacuju, moze se diskutovati, uglavnom su misljenja podijeljena, sve zavisi na koji nacin posmatras neke stvari... ima i retardiranih stvari, ali ima i korisnih, i sto je bitnije, zanimljivih da igrica ne moze dosaditi.

Avioni su mi podnosljivi do neke granice, i mislim da dugotrajno mogu biti korisna stvar ukoliko ih dovedu na neki razuman nivo jacine. Slazem se da ih treba nerfati da ne mogu lomiti gradju kad prolaze kroz nju, ili kuce/zgrade.

Ziplines isto dobra stvar i korisna, a nije ni OP.

Mac je svakako najgluplja stvar koju su ubacili od sezone 1, ali njegov nerf je vec spreman - nece se moci buildati vise s njim uopste tj. koristiti materijal, u narednom updateu ce to ok biti. Za sada je OP i mnogo retardirana stvar, bas maloprije sam uzeo 15 kilova s njim u solou, smijesno kako ljudi nista ne mogu. :lol:

Grappler mi je jedna od najboljih stvari u igri, i apsolutno sam odusevljen njime. Koristim ga vazda na cetvtom slotu umjesto snajpera ili RPG-a jer je fakat mnogo mnogo koristan, pogotovo kad rasas nekoga, ili kad trebas rotirati na kraju gamea preko nekog brda ili planine brzo.

Popravili su i obicne pumpe nedavno i to mi se jako svidja jer su pumpe vec dugo vremena bile samo takvo sranje(ono kad hitas covjeka sa 2 metra za 17 18 damagea...), sad je kod plave obicne pumpe body shot 100 cini mi se, tako da ce te one-shotat i s njom, ne vidim problem u ovoj novoj, meni je odlicna. Ako te neko pogodi izbliza i to clean hit, logicno je da trebas poginuti ako nemas shielda.

Baloni su isto sada korisna stvar, pogotovo eto kao counterplay za mac. Uzmes balone odes u zrak i pucas debila koji te pokusava s macem zaklati.

Turret je na pocetku bio strasno OP, slicno nesto kao mac trenutno, ali su ga nerfali i sada ga skoro niko vise i ne koristi, ako mogu primjetiti.

Uglavnom daleko najveca glupost i kancer igre je bio glider redeploy u paketu sa onim zombijima. Nisam usao u igru 10ak dana otkad su bili to ubacili, ljudi su samo gradili rampe po mapi i letjeli, ne mozes se nahilat nakon fighta eto ti neki third party vec dolazi... cirkus.

Da ne smaramo vise narod ovdje, de mi ostavi u pp nick da te dodam pa cemo tamo nastaviti. :D
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 14 dec 2018, 23:21

Ima li ko kakav prijedlog za neku dobru single player pucacinu? :?: Ali nesto realisticno, da se ne borim sa vanzemaljcima i slicno.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 15 dec 2018, 00:12

bodi123 je napisao/la:Fortnite je stepenicu iznad bilo koje druge igre. Ovaj novi battlepass iz sezone 7 je savrsen.

Ima li ko da igra i da zna igrat, da odigramo ponekad koji gejm.
Kako to misliš Fortnajt je stepenicu iznad bilo koje druge igre?
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 dec 2018, 11:19

pa ako furas neki casual/zaj3banciju jest, ozbiljna igra, ni blizu
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

SemirP
Kontakt:

Post Postao/la SemirP » 15 dec 2018, 11:50

Trackmania Nations Forever :tokralju:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 15 dec 2018, 11:55

AshburtonG je napisao/la:Ima li ko kakav prijedlog za neku dobru single player pucacinu? :?: Ali nesto realisticno, da se ne borim sa vanzemaljcima i slicno.
Skoro svaki Call of duty..krenes od dvojke na cetvorku pa dalje, mozda si ih i presao sve ali ako nisi ne mozes fulati sa njima.Ja sam dosta njih presao, nisam onaj u svemiru i jos jedan ili 2 mozda, i meni su odlicni, ne znam zasto neki toliko kritikuju odredjene dijelove, ja uzivao u svakom :mrgreen: Naravno pod uslovom da ne igras na najlaksoj razini, onda ti ne moze biti zanimljivo nikako i dosadi nakon par misija.Ja sam vecinom na hard igrao, neke i na veteran cini mi se i uzivao sam, bude mi krivo kad zavrsim.

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 15 dec 2018, 12:11

enobarca je napisao/la:
AshburtonG je napisao/la:Ima li ko kakav prijedlog za neku dobru single player pucacinu? :?: Ali nesto realisticno, da se ne borim sa vanzemaljcima i slicno.
Skoro svaki Call of duty..krenes od dvojke na cetvorku pa dalje, mozda si ih i presao sve ali ako nisi ne mozes fulati sa njima.Ja sam dosta njih presao, nisam onaj u svemiru i jos jedan ili 2 mozda, i meni su odlicni, ne znam zasto neki toliko kritikuju odredjene dijelove, ja uzivao u svakom :mrgreen: Naravno pod uslovom da ne igras na najlaksoj razini, onda ti ne moze biti zanimljivo nikako i dosadi nakon par misija.Ja sam vecinom na hard igrao, neke i na veteran cini mi se i uzivao sam, bude mi krivo kad zavrsim.
Single rijetko kad igram ali 2 i 4 su najbolje od CODa za multiplayer :tokralju:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 15 dec 2018, 12:18

Ja multiplayer igrao na dvojci samo, ostalo sve single, mislim da sam jedan od rijetkih koji vise uziva u SP modu.Nije da sam los u MP, u dvojci sam bio poprilicno dobar i uvijek u vrhu ali nije mi to to :mrgreen: Dvojku i cetvorku SP sam presao po 3,4 puta bar mislim ako ne i vise.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 15 dec 2018, 12:29

Ako mozes nabavit Ghost Recon Wildlands..neces se sekunde pokajat
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 15 dec 2018, 12:31

enobarca je napisao/la:Ja multiplayer igrao na dvojci samo, ostalo sve single, mislim da sam jedan od rijetkih koji vise uziva u SP modu.Nije da sam los u MP, u dvojci sam bio poprilicno dobar i uvijek u vrhu ali nije mi to to :mrgreen: Dvojku i cetvorku SP sam presao po 3,4 puta bar mislim ako ne i vise.
Ja samo multiplayer derem, vjerojatno bi uzivao i u single ali eto, ne pocinjem :D
Poslije cetvorke CODa sve dalje je bilo nekako lose, sad sam na CS-u :mrgreen:

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 15 dec 2018, 15:11

No Russian i deri.

Što se mene tiče, ništa ne može nadmašiti Modern Warfare trilogiju. Mada, iskreno, nemam više živaca za te igre na prelaženje.

Jedino GTA, to bih mogao vazda igrati.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 15 dec 2018, 19:54

šta igrat u ova tmurna doba? Imam fm,nba,pes i eu instalirano al qrac smori i to
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.