Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kobe24
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la kobe24 » 15 dec 2018, 01:34

Joj ovih frajera, mrznja ih zaslijepila i pored zdravih ociju. :lol:

Da je kakva pijanica vozila 200 km/h i ubila covjeka na putu, vi bi joj na sve moguce nacine pokusali naci opravdanje. Na videu se jasno vidi da covjek ne vozi vise od 20-30 km/h i u slucaju da pjesak nije prelazio cestu na pjesackom (a po meni 95% nije, ne da mi se sad guglati da to provjeravam), onda nema nikakve osnove da Efendic bude kriv.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 dec 2018, 01:52

kobe24 je napisao/la:Joj ovih frajera, mrznja ih zaslijepila i pored zdravih ociju. :lol:

Da je kakva pijanica vozila 200 km/h i ubila covjeka na putu, vi bi joj na sve moguce nacine pokusali naci opravdanje. Na videu se jasno vidi da covjek ne vozi vise od 20-30 km/h i u slucaju da pjesak nije prelazio cestu na pjesackom (a po meni 95% nije, ne da mi se sad guglati da to provjeravam), onda nema nikakve osnove da Efendic bude kriv.
Da svi ovako vozimo i da smo ovako "spretni" ubili bi dnevno po 10 ljudi. U ovoj situaciji covjek jadni ocito nije ocekivao da ce ovaj biti toliko smotan da ga pokupi i to vjerovatno na mjestu na kojem ljudi stalno tako hodaju, a vozaci znaju da su moguce takve situacije.

Zoky
Kontakt:

Post Postao/la Zoky » 15 dec 2018, 01:55

Cuj nema. Jesi li ti cuo za ubistvo iz nehata jer se i za to odgovara te je u zakonu i za to zaprijecena kazna.

Da se ne lazemo ovdje je Efendic njihovoj familiji susnuo 50 milja da ga ovi ne tuze, mada opet to je trebalo pokrenuti tuzilastvo po sluzbenoj duznosti, ali sta njih boli qrac kad su i oni obicne marionete SDA(vidi slucaj Memic)

Efendic da ima obraza izasao bi skroz iz politike te ne bi vise u zivotu imao veze sa istom. (Cuj da SDA-ovac ima obraza, i ja naivan.)

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 dec 2018, 01:59

Zoky je napisao/la:Cuj nema. Jesi li ti cuo za ubistvo iz nehata jer se i za to odgovara te je u zakonu i za to zaprijecena kazna.

Da se ne lazemo ovdje je Efendic njihovoj familiji susnuo 50 milja da ga ovi ne tuze, mada opet to je trebalo pokrenuti tuzilastvo po sluzbenoj duznosti, ali sta njih boli qrac kad su i oni obicne marionete SDA(vidi slucaj Memic)

Efendic da ima obraza izasao bi skroz iz politike te ne bi vise u zivotu imao veze sa istom. (Cuj da SDA-ovac ima obraza, i ja naivan.)
Ovo je mala maca sta se u Sarajevu desilo od 92 uz ucesce SDA. Gdje su sakrili Herendu? Neka ga dovedu iz Holandije da propjeva o svemu. Sve sto je zvanicna istina je laz od toga ko je dobar, ko je radio za Srbiju, ko se nakrao.
slika

Zoky
Kontakt:

Post Postao/la Zoky » 15 dec 2018, 02:04

tuzlak1987 je napisao/la:
Zoky je napisao/la:Cuj nema. Jesi li ti cuo za ubistvo iz nehata jer se i za to odgovara te je u zakonu i za to zaprijecena kazna.

Ovo je mala maca sta se u Sarajevu desilo od 92 uz ucesce SDA. Gdje su sakrili Herendu? Neka ga dovedu iz Holandije da propjeva o svemu. Sve sto je zvanicna istina je laz od toga ko je dobar, ko je radio za Srbiju, ko se nakrao.
a sta se tek desava sto mi nemamo pojma o tome? Dovoljno je pogledati malo oko sebe, svuda ih ima. Lakse bi vanzemaljaca rijesili kad bi sletili nego ovih kvazipatriota.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 dec 2018, 02:09

kobe24 je napisao/la:Joj ovih frajera, mrznja ih zaslijepila i pored zdravih ociju. :lol:

Da svi ovako vozimo i da smo ovako "spretni" ubili bi dnevno po 10 ljudi. U ovoj situaciji covjek jadni ocito nije ocekivao da ce ovaj biti toliko smotan da ga pokupi i to vjerovatno na mjestu na kojem ljudi stalno tako hodaju, a vozaci znaju da su moguce takve situacije.
Ne radi se o tome je li on bio spretan ili nije, vec je li kriv ili nije. Isto ovo se sutra moze desiti tebi ili nekom tvom i sigurno bi pricao drugu pricu, a molim Allaha da se to nikad ne desi.

Btw, nisam simpatizer SDA stranke, samo kazem da su ovo situacije koje se svima nama mogu desiti i zato je bolje ne pricati gluposti.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 dec 2018, 05:27

Drug na semaforu sa upaljenim zelenim svjetlom (crveni za pješake, naravno) krenuo od Mejdana prema gradu (južnom) i pješak pretrčavao cestu, a zaklonjen od kombija (barem tridesetak metara od pješačkog). I, drug ga zakači i obori i sam ga odvede na hitnu (za svaki slučaj, da ne bi poslije bilo nekih pyzdarija i da ne ispadne kako je pobjegao s lica nesreće). Nije ni vozio brzo (ako je išao brže od 20 km/h, svaka mu čast). Elem, DZ je pozvao policiju, došli su ljudi, drug i nesretni čovjek dali izjave; čovjek sam izjavio kako momak nema nikakve veze s nesrećom i kako je on izletio, te kako je pogriješio, no zakon je zakon i pravila su pravila. Drug je platio prvo 50 KM zato što je policija došla. Uglavnom, da skratim priču - džaba što je mimo pješačkog, što u blizini postoji pješački prijelaz, što je crveno svjetlo bilo na semaforu za pješake, vozač je kriv. I, vozač je uvijek kriv. Čak i kad nije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 15 dec 2018, 06:32

Nije kriv? Jwl tebi jasno da vozac u ovoj situaciji je primjetio pjesaka tek kad mu je zavrsio pod autom.
Drugo, vozac je lagao. Imas izjavu gdje kaze da nije mogao uticati na ishod nesrece, a ovdje je jasno da nije gledao uopste na ceatu jer voziti a ne vidjeti covjeka znaci da nisi gledao u cestu. Dnevno predjem otpr 100 kilometara autom, i nema teorije da ne vidim covjeka osim ako ne gledam u telefon ili dvd tj cd.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 dec 2018, 07:54

Nema veze porodica sa ovim, za ovo se automatski pokreće postupak u tuzilaštvu, istraga i onda i optužnica, vjerovatno iz nehata, i utvrđuje se stepen odgovornosti vozača, vještaj daje svoje mišljenje koje je ključno. A i pored toga postoji mogućnost da sud donese odluku da on dobije neku uslovnu kaznu, odnosno da kazna ne bude zatvorska. Znam za slučaj gdje je jedan momak smrtno stradao, tako što je prelazio cestu kasno navečer sa biciklom pijan, i čovjek ga udari u mjestu gdje je išao ispod ograničenja, i isto porodica nije tražila da se ovaj vozač krivično goni, i jer je ovaj sa biciklom udario sa strane u auto, samo izletio na cestu sa strane. Ovaj ga nije mogao nikako vidjeti i naravno nije ni dobio zatvorsku kaznu.

Naravno on može i priznati to i onda sve ide brže, i to se uzima kao olakšavajuća okolnost, ovdje vjerovatno to nije slučaj, al tužilaštvo će sigurno morati donijeti odluku, nema tu sakrivanja u ladici. Svakako i ovaj snimak je dokaz, koji se šalje vještaku, al vještačenje može tražiti i odbrana kao i tužilaštvo, tako da je na kraju do suda čije će prihvatiti.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 dec 2018, 07:56

Nema veze porodica sa ovim, za ovo se automatski pokreće postupak u tuzilaštvu, istraga i onda i optužnica, vjerovatno iz nehata, i utvrđuje se stepen odgovornosti vozača, vještaj daje svoje mišljenje koje je ključno. A i pored toga postoji mogućnost da sud donese odluku da on dobije neku uslovnu kaznu, odnosno da kazna ne bude zatvorska. Znam za slučaj gdje je jedan momak smrtno stradao, tako što je prelazio cestu kasno navečer sa biciklom pijan, i čovjek ga udari u mjestu gdje je išao ispod ograničenja, i isto porodica nije tražila da se ovaj vozač krivično goni, i jer je ovaj sa biciklom udario sa strane u auto, samo izletio na cestu sa strane. Ovaj ga nije mogao nikako vidjeti i naravno nije ni dobio zatvorsku kaznu.

Naravno on može i priznati to i onda sve ide brže, i to se uzima kao olakšavajuća okolnost, ovdje vjerovatno to nije slučaj, al tužilaštvo će sigurno morati donijeti odluku, nema tu sakrivanja u ladici, zna se koliko se istraga može voditi maksimalno i koji su rokovi. Svakako i ovaj snimak je dokaz, koji se šalje vještaku, al vještačenje može tražiti i odbrana kao i tužilaštvo, tako da je na kraju do suda čije će prihvatiti.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 15 dec 2018, 08:02

kobe24 je napisao/la:

Ne radi se o tome je li on bio spretan ili nije, vec je li kriv ili nije. Isto ovo se sutra moze desiti tebi ili nekom tvom i sigurno bi pricao drugu pricu, a molim Allaha da se to nikad ne desi.

Btw, nisam simpatizer SDA stranke, samo kazem da su ovo situacije koje se svima nama mogu desiti i zato je bolje ne pricati gluposti.
Ko što smo zdušno branili majmuna iz N. Travnika jel?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 15 dec 2018, 08:06

kobe24 je napisao/la: Da je kakva pijanica vozila 200 km/h i ubila covjeka na putu, vi bi joj na sve moguce nacine pokusali naci opravdanje. .
Ko i neku noć što smo branili? Uostalom rekao ti je Monolog, vozač je uvijek kriv i nemoguće je tek tako preć preko ubistva pa taman da je stajao slučajno preko puta.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 dec 2018, 08:13

Da, vozač je kriv, samo je razlika u stepenu odgovornosti.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 dec 2018, 08:35

Pa porodica nastradalog ga ne tuzi. Da nije covjek iz SDA ne bi niko od vas rijeci rekao.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 15 dec 2018, 08:40

Pa ne bi, zato što bi da je neki "obični" građanin bio na klupi vjerovatno, a da meljavce iz *bilo koje političke stranke/partije dočekam na volej, tu si upravu.

Ser.em im se svima u usta.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 15 dec 2018, 08:44

jasmin10 je napisao/la:Pa porodica nastradalog ga ne tuzi. Da nije covjek iz SDA ne bi niko od vas rijeci rekao.
Čuj porodica ne tuži, pa nije ovo plemenska zajednica iako se svim silama trude da je naprave. Da su ti ovomuradio ležao bi i ne bi nilo pptrebe da pričamo. Alo pošto je uradio nekomiz SDA neće ni ležat **** djeda.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 dec 2018, 08:51

Penaltiky je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Pa porodica nastradalog ga ne tuzi. Da nije covjek iz SDA ne bi niko od vas rijeci rekao.
Čuj porodica ne tuži, pa nije ovo plemenska zajednica iako se svim silama trude da je naprave. Da su ti ovomuradio ležao bi i ne bi nilo pptrebe da pričamo. Alo pošto je uradio nekomiz SDA neće ni ležat **** djeda.
A da je uradio to neko iz SDPa ? Da li bi on lezao ?

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 15 dec 2018, 08:57

jasmin10 je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:
A da je uradio to neko iz SDPa ? Da li bi on lezao ?
Vjerovatno ne bi ni on al bi mu trebalo **** mater ko i ovim iz SDA. Ko da je bitno.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 dec 2018, 08:59

Ucinilo mi se da pljujes po Efendicu samo jer je iz SDA. :mrgreen:
Nazalost nije realno očekivati da bi bilo koji političar završio u zatvoru nakon ovoga.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 dec 2018, 09:12

Jasno je ko dan da je ovaj slučaj zataškan od strane krimogene hobotnice SDA.
Efendić umjesto da završi iza rešetaka on se nađe na izbornim listama. :crazy:

Po ovoj priči iz medija ispade pješak se bacio pod auto a na snimku se jasno vidi da Efendić uopšte ne gleda dok skreće jer da je gledao vidio bi čovjeka.

A sigurno su podmirli i porodicu ovog jadnog čovjeka da ne dižu prašinu po medijima.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.