Igraci imaju jos 6 mjeseci ugovora i nece da produze jer zele vecu platu u novom klubu umjesto da dio odstete ide nama. Oni ne mjenjaju smjer dogadjaja (ne talasaju). Ako nista ne urade to je prirodan put, igrace do kraja sezone i cao. Ako ih posaljes na tribine a nemas zamjena - to je drasticna promjena (talasanje).Denchi je napisao/la:pa ko talasa? jel uprava ili igrač koji neće da produži?kengur je napisao/la:
Ne moze ti to niko garantovati prijatelju, ali talasati sada kada smo napokon na vrhu je zaista blago receno neozbiljno. Osim toga bez njih je sansa da ostanemo bez icega jako povecana. Osnovno je pitanje - sta dokazujemo time sto ih tjeramo na tribine ? Ne dobijas nista a potencijalno gubis puno. Ja sam mislio da je afera Benke i pive bila greska kluba.
a dokazuješ da nećeš dozvoliti više da te siluju igrači kojima mi oživljavamo karijere i pravimo ih reprezentativcima(stavljamo ih u izlog) , što postaje trend - ružan trend....
otkud tolike emocije prema prolaznicima kroz klub?
U pravu si da smo im mi ozivili karijere. To za silovanje nije tacno. Igraci samo gledaju svoju zicagu. Da smo potpisali Rahmana prije pocetka sezone, bio bi nam puno jeftiniji a sada je i on skontao da moze uzeti vise i postaje nam preskup u pregovorima. Zakasnili smo i do nas je. Mozemo mi kriviti druge jer je lakse ali ako ne naucimo opet ce se isto ponavljati.
Interes kluba se stiti pregovorima na vrijeme i kontraktima koji nagradjuju uspjeh i kvalitetne igre a placaju minmalno za sjedenje na klupi. To se zove performans kontrakt. I to povecanje vrijednosti koji kod nas dobiju se moze staviti u konrakt. Nebi vjerovao sta sve moze ici u kontrakt. Samo treba znati.
Nisam ja uopste vezan emotivno ni za jednog igraca poslije rata ali se bojim da ce se ovo ponavljati dok ne naucimo lekciju. CInjenica je da sa Rahmanom akcije koje djeluju sterilno odjednom se transformisu u ozbiljnu sansu. Donosi prevagu ali niko nije nezamjenljiv. Ovaj put smo napravili gresku ali valjda se ovo nece vise ponavljati.
Hadziceve bahate izjave o tjeranju na tribinu mi zvuce kao da on misli da nam je dosao iz Borusije (nesto kao revolveras). Bolje biti skroman a uzeti 4 titule zaredom nego "prosipati silu" koja se na kraju vrati ko' bumerang. Pitaj komsije