Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH
wtf.Izgleda kao da je izgubio pola svoje tezine 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ne razumijem se u medicinu, al' nekako laički mislim da mu je ona gojaznost i dohakala.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ne mozes imati onoliko kilograma, piti i pušiti i biti zdrav..Raonffa je napisao/la:Ne razumijem se u medicinu, al' nekako laički mislim da mu je ona gojaznost i dohakala.
Nadam se da ce se do proljeca dozvati pameti
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Pa tako nekako i ja kontam.JavierBosnia je napisao/la:Ne mozes imati onoliko kilograma, piti i pušiti i biti zdrav..Raonffa je napisao/la:Ne razumijem se u medicinu, al' nekako laički mislim da mu je ona gojaznost i dohakala.
Nadam se da ce se do proljeca dozvati pameti
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Na infuziji biti toliko dana, bilo je za očekivati. Abd, izačiće na dobro.miky_hz je napisao/la:wtf.Izgleda kao da je izgubio pola svoje tezine
SA ROBIJEM NA EVROPSKO

Robi isti Ivica Osim
3-4-3 Bi bilo previse riskantno igrati. Nismo mi tolika velesila da igramo takvu ofanzivnu formaciju. Jedva se i ovako drzimo protiv jacih od nas. Ali definitivno bi trebali nesto u buducnosti mijenjati. Trenutno nam najbolje lezi ova 4-3-3 formacija, ali to je vjerovatno i najvise zbog dzeke, a dzeko nece jos dugo. Odlaskom dzeke necemo imati svjetskog napadaca i to bi mozda trebalo pokusati nadomjestiti sa dva spica umjesto njega i malo izmijeniti igru, svakako nemamo ni krila i tu smo najtanji. Tako da bi mogli pokusati odigrati 3-5-2 protiv istih i losijih reprezentacija ako nista pa vidjeti kako bi funkcionisalo. U spicu vjerovatno robijev miljenik kodro i bajic iako bih ja najradije tu da vidim prevljaka i koljica mozda.hurem je napisao/la:Volio bih kada bi Robi isprobao ubrzo formaciju s trojicom nazad (352, 343), da je malo podredi Kolasincu, jer ja licno ne volim gledati Seada na LB, nije mi najpouzdaniji sa svojim nepromisljenim izletanjima na igraca i sl.
Druge alternative stvarno nemamo. Problem u formaciji 4-4-2 bi bilo i to sto smo pretanki u vezi ako dva veznjaka budu po stranama, necemo imati ni sekunde posjeda, jedino nesto pokusati kroz sredinu, sa 4 u sredini...
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sta fali zadrzati isti sistem, samo zamjeniti Kolasinca sa Civicem? Pa nije Seo toliko losiji od Eldara pa da sada moramo strahovati ili mjenjati sistem sa 3 stopera koji nam svakako ne bi lezao. Nista znacajno ne bi izgubili kada stavimo Seu umjesto Civica. Svakako Duljevic mnogo obavlja u posla u defanzivi, sto je dosta znacajno.
Po meni konacno smo pronasli sistem i formaciju koja nam lezi, ne vidim razlog zasto odstupati od 4-5-1.
Po meni konacno smo pronasli sistem i formaciju koja nam lezi, ne vidim razlog zasto odstupati od 4-5-1.
iz ovog aspekta docekati da seo odigra neku bitnu utakmicu za repku tj da ne bude povrijedjen u to vrijeme je prakticno nemoguce, tako da ja njega ne racunam
Zarathustra
Ja licno ne bih mijenjao sistem radi kolasinca. Ja sam vise govorio za period koji nam uskoro dolazi, mozda za nekih godinu i po ili dvije, kada dzeko ode. Nemamo kvalitetnih krila (osim visce koji je jedan) a nemamo ni svjetskog napadaca kao nasljednika dzeke...to je razlog zbog kojeg sam to govorio.Goalgetter je napisao/la:Sta fali zadrzati isti sistem, samo zamjeniti Kolasinca sa Civicem? Pa nije Seo toliko losiji od Eldara pa da sada moramo strahovati ili mjenjati sistem sa 3 stopera koji nam svakako ne bi lezao. Nista znacajno ne bi izgubili kada stavimo Seu umjesto Civica.
Uz prosjecna krila i jednog prosjecnog spica...zaista ne znam kako da ugrozimo gol najboljih repki svijeta, iz tog razloga sam mislio da bi mogli pokusati promijeniti sistem.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- legenda reala
- Kontakt:
Ti onda nisi nikad mako nigdje po toj svojoj državi jer nemaš pojma kako narod pričaKrajisnikBosnjak je napisao/la:Boli nas briga za Vukom Kara(ho)džićem, feslijom. Mi pričamo bosanski jezik i u našem jeziku je Edina Džeke i to se ne mijenja. Prvi riječnik BOSANSKOG jezika je stariji od kopije VUČINE, tako da ne znam o čemu pričaš. Mi se ne vodimo pravilima Kara(ho)džića, već upravo onako kako bošnjački narod u bošnjačkoj državi govori, a to je Edina Džeke, Mehe Kodre i tako dalje. Da završimo raspravu.PeppermintSA je napisao/la:Tako je od Vuka Karadžića. Govorimo o pravilima. Postoji i kod nas izuzetaka u govornom jeziku, prvenstveno kad je riječ o srpskim imenima koja se završavaju na slovo o:
Marko - Zvao sam Marka, a ne zvao sam Marku
Darko - Zvao sam Darka, a ne zvao sam Darku
To je recimo jedna zanimljivost, no poenta je da je ispravno reći Edina Džeka, s tim da to svima nama zvuči nakaradno, uključujući i mene.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Goalgetter
- Kontakt:
U tom slucaju da - mislim ne zelim ni zamisliti jos scenario bez Dzeke, ali u tom slucaju dalo bi se razmisliti o prelasku na taj sistem da iskoristis njegove jacine. I ja sam prije zagovarao 3-4-3 ili 3-5-2, ali hvala bogu pa se pokazalo da mozemo i u 4-5-1.DeeWa je napisao/la:Ja licno ne bih mijenjao sistem radi kolasinca. Ja sam vise govorio za period koji nam uskoro dolazi, mozda za nekih godinu i po ili dvije, kada dzeko ode. Nemamo kvalitetnih krila (osim visce koji je jedan) a nemamo ni svjetskog napadaca kao nasljednika dzeke...to je razlog zbog kojeg sam to govorio.Goalgetter je napisao/la:Sta fali zadrzati isti sistem, samo zamjeniti Kolasinca sa Civicem? Pa nije Seo toliko losiji od Eldara pa da sada moramo strahovati ili mjenjati sistem sa 3 stopera koji nam svakako ne bi lezao. Nista znacajno ne bi izgubili kada stavimo Seu umjesto Civica.
Uz prosjecna krila i jednog prosjecnog spica...zaista ne znam kako da ugrozimo gol najboljih repki svijeta, iz tog razloga sam mislio da bi mogli pokusati promijeniti sistem.
Ali kao sto @moggi kaze, svakako ni ja ne racunam ozbiljno na Sea i sljedece godine, jer je svaku drugu utakmicu povrijedjen.
GOLMANI: Piric, Begovic, Sehic.
ODBRANA: Sunjic, Bicakcic, Zukanovic, Vukotic, Todorovic, Kolasinac, Civic.
VEZNI RED: Pjanic, Saric, Krunic, Besic, Cimirot, Gojak.
KRILA: Visca, Duljevic, Zakaric, Hajrovic.
NAPAD: Dzeko, Prevljak, Koljic.
Bez bilo kakvog eksperimentisanja, ovo su nasa 23 najbolja igraca koja trebaju biti na spisku za naredna okupljanja.
Svakako da ima prostora za eventualno jos Memisevica i mozda Bajica ali 25 je vec puno ali neka ih tu na sirem spisku. Ima tu i ostalih kandidata koju mogu uletiti po potrebi da popune spisak: Prcic, Vrancic, Milošević ali u tom slučaju bolje je davati šansu mlađim koji imaju potencijal nešto napraviti ako ćeš ih već zvati da popuniš spisak.
Svakako pratiti i povremeno mozda i pozvati i ostale koji imaju potencijal da u buducnosti nesto naprave u karijeri: Lončar, Demirovic, Jukic, Menalo, Hajradinović....s tim da bi Lončara trebalo kaparisati čim prije.
Suhog kvaliteta nemamo kao prije, ali cinjenica je da imamo sirinu koju nismo nikada imali ranije i 90% igraca koji su standardni u svojim klubovima.
ODBRANA: Sunjic, Bicakcic, Zukanovic, Vukotic, Todorovic, Kolasinac, Civic.
VEZNI RED: Pjanic, Saric, Krunic, Besic, Cimirot, Gojak.
KRILA: Visca, Duljevic, Zakaric, Hajrovic.
NAPAD: Dzeko, Prevljak, Koljic.
Bez bilo kakvog eksperimentisanja, ovo su nasa 23 najbolja igraca koja trebaju biti na spisku za naredna okupljanja.
Svakako da ima prostora za eventualno jos Memisevica i mozda Bajica ali 25 je vec puno ali neka ih tu na sirem spisku. Ima tu i ostalih kandidata koju mogu uletiti po potrebi da popune spisak: Prcic, Vrancic, Milošević ali u tom slučaju bolje je davati šansu mlađim koji imaju potencijal nešto napraviti ako ćeš ih već zvati da popuniš spisak.
Svakako pratiti i povremeno mozda i pozvati i ostale koji imaju potencijal da u buducnosti nesto naprave u karijeri: Lončar, Demirovic, Jukic, Menalo, Hajradinović....s tim da bi Lončara trebalo kaparisati čim prije.
Suhog kvaliteta nemamo kao prije, ali cinjenica je da imamo sirinu koju nismo nikada imali ranije i 90% igraca koji su standardni u svojim klubovima.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovo se i Misimovic povojvodio? Tj. vratio korenima. Ocito da onu budalu Vranjesa ima da gledamo jos dugi niz godina.
sletio Robi vopra, a gleaj Ivice još nikom nije halalio

Robert Prosinečki, nakon što je izašao iz bolnice, danas je napustio Sarajevo. Za svoje prijatelje, starije kolege i nogometne učitelje Prosinečki je priredio večeru. Bio je to oproštajni susret u godini na izmaku i selektor je htio počastiti odabrane, Ivicu Osima, Fuada Muzurovića i svog “spasioca” dr. Jusufa Šabanovića, koji ga je dva puta operirao u sarajevskoj bolnici. O kakvom se stručnjaku radi, najbolje je potvrdila selektorova odluka da se zahvali na brojne pozive iz Hrvatske, odakle su ga zvali i nudili liječenje.
U dvosatnom druženju Prosinečkog s bivšim selektorima BiH i Japana i dr. Šabanovićem evocirale su se uspomene, a zajedničko im je što su svi, pored brojnih utakmica, dobili i najvažniju bitku. Osim je. Svojevremeno imao težak moźdani udar, a i Muzurović je imao dva operativna zahvata. Tri vrsna trenerska imena za istim stolom rijetka su i lijepa slika. I Osim i Muzurović, slažu se da je angažman Prosinečkog najbolji potez Saveza. Smatraju da je “Žuti, dugoročno najbolje rješenje za NSBiH. Druženjem sa Osimom i Muzurovićem, te nešto ranije s predsjednikom Elvedinom Begićem i uposlenicima Saveza, Prosinečki se oprostio i zahvalio svima na uspješnoj saradnji tokom prve godine selektorskog mandata. Oproštaj se odnosi na sve učinjeno u ovoj godini. I oni su Prosinečkom poželjeli sretne blagdanske dane u obiteljskom ozračju u Zagrebu i na Krku.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Po čemu to?tuzlak1987 je napisao/la:Ovo se i Misimovic povojvodio? Tj. vratio korenima. Ocito da onu budalu Vranjesa ima da gledamo jos dugi niz godina.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Sinu mi hljeb uzimaš, a ja mu obećao...Denchi je napisao/la:sletio Robi vopra, a gleaj Ivice još nikom nije halalio![]()
![]()
Robert Prosinečki, nakon što je izašao iz bolnice, danas je napustio Sarajevo. Za svoje prijatelje, starije kolege i nogometne učitelje Prosinečki je priredio večeru. Bio je to oproštajni susret u godini na izmaku i selektor je htio počastiti odabrane, Ivicu Osima, Fuada Muzurovića i svog “spasioca” dr. Jusufa Šabanovića, koji ga je dva puta operirao u sarajevskoj bolnici. O kakvom se stručnjaku radi, najbolje je potvrdila selektorova odluka da se zahvali na brojne pozive iz Hrvatske, odakle su ga zvali i nudili liječenje.
U dvosatnom druženju Prosinečkog s bivšim selektorima BiH i Japana i dr. Šabanovićem evocirale su se uspomene, a zajedničko im je što su svi, pored brojnih utakmica, dobili i najvažniju bitku. Osim je. Svojevremeno imao težak moźdani udar, a i Muzurović je imao dva operativna zahvata. Tri vrsna trenerska imena za istim stolom rijetka su i lijepa slika. I Osim i Muzurović, slažu se da je angažman Prosinečkog najbolji potez Saveza. Smatraju da je “Žuti, dugoročno najbolje rješenje za NSBiH. Druženjem sa Osimom i Muzurovićem, te nešto ranije s predsjednikom Elvedinom Begićem i uposlenicima Saveza, Prosinečki se oprostio i zahvalio svima na uspješnoj saradnji tokom prve godine selektorskog mandata. Oproštaj se odnosi na sve učinjeno u ovoj godini. I oni su Prosinečkom poželjeli sretne blagdanske dane u obiteljskom ozračju u Zagrebu i na Krku.

Tesko da mogu u istu recenicu, Robi uzeo sve, a osim povlo. Dobar pokusaj, tako je iAmaru najveci uspjeh u karijeri, bio u konkurenciji sa Robijem. Ludilo, hvala sto si spomenuo. Tesko ce BiH na Euro, realno. Sa Osimom.bi to bilo izvjesnije.coelho41 je napisao/la:Robi isti Ivica Osim
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!
Prijatelju mislio sam na fizicki izgled Robija nakon operacije
coelho41 je napisao/la:Prijatelju mislio sam na fizicki izgled Robija nakon operacije

BHF
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.