Yebi semiky_hz je napisao/la:Pocela su produzenja ugovora![]()
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
- AlfredNobel
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Presjeće me, ebo te on. kuknjavamiky_hz je napisao/la:Pocela su produzenja ugovora![]()
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
belosevic28
- Kontakt:
Ma miky je menadzer i provokator koji nece uspjeti u svojim namjerama. Nek mu je na dusu.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- AlfredNobel
- Kontakt:
Bojan je pokazao veličinu i hvala mu na tome. Da ga nije pokazao, još bi mi njega gledali na golu, dok bi momčina Vladan truhnuo na klupi i dok bi mu Pavlović vrijeđao golmansku inteligenciju. Ovako je sve ispalo fenomenalno.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
belosevic28
- Kontakt:
Kad sve saberes i oduzmes, srednjak je njegov najbolji potez u dresu voljenog nam kluba. Dobili smo diva medju vratnicama, samo zato sto je onaj bindas nedobar u glavu.AlfredNobel je napisao/la:Bojan je pokazao veličinu i hvala mu na tome. Da ga nije pokazao, još bi mi njega gledali na golu, dok bi momčina Vladan truhnuo na klupi i dok bi mu Pavlović vrijeđao golmansku inteligenciju. Ovako je sve ispalo fenomenalno.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ok, u ovom trenutku nepotreban.Zukanovic je napisao/la:Kakav je Renato Gojkovic?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
U ovom i u svakom trenutku qarina od igraca.MortemHz je napisao/la:Ok, u ovom trenutku nepotreban.Zukanovic je napisao/la:Kakav je Renato Gojkovic?
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Jutros Billy na fb podjeli clanak sa ss.ba gdje pise kako će PSG Rabiota klupirati obzirom da nece produzit ugovor. Sigurno nesto hoce reci tim 
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Ovai madjari su Sarajevo B , eno sad Barbaricem be vi colio da im dodje , meni je on dobar bio
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Sarajevu ne treba niko uigrana ekipa plus mlada plus ima dovoljno zamjena , Golman bolji al bas kvalitet jedino mada Kovacevic ce bit kvalitet. Mene samo zivcira sto ne razmisljaju unaprjed , ako dovodis 23 godisnjeg igraca potpisa ga na 4 god ako prodje ko sad Rahman mislion je u pitanju a aji ne raskid ako je bas tolko los i mala steta , Adukor isto , nakon 4 tekme se vidjelo da je za nasu ligu kvalitet al uvjek se ceka po godine do isteka i odose pare i sav rad. Kolko im treva da nauce lekcije Duljevic Saric , kolko ce ih otic djaba. Doma,p me,a ohrava ispod 5 god, neki bidi fila neki izvuku svoje pare al melo izmz ke da vladaju ligom
Pantelija je napisao/la:Prvo,valjda zna da se kod nas svako dva ili tri mjeseca isplacuju plate i da je prije par dana bila i ne znam cemu ta prica ovdje sad na forumu ....
@Pantelija, uzevsi u obzir ovo sto @Denchi kaze, kod nas bilo koji igrac moze otici vrlo cesto ????Denchi je napisao/la:Slobodan je igrac svaki koji 2 mjeseca ne dobije platu, ne treba raskid po novim pravilima samo zatrazi papire, pa tako se vrati tome ko ti je reko I hrakni ga u facu lazljivu
Iskreno ne mogu ovo da vjerujem.
Vas dvojica imate puno detaljnih informacija o funkcionisanju unutar kluba ali ovo je tesko za povjerovati (cak i za nasu upravu).
kengur je napisao/la:Iskreno ne mogu ovo da vjerujem.Denchi je napisao/la:Slobodan je igrac svaki koji 2 mjeseca ne dobije platu, ne treba raskid po novim pravilima samo zatrazi papire, pa tako se vrati tome ko ti je reko I hrakni ga u facu lazljivu
Vas dvojica imate puno detaljnih informacija o funkcionisanju unutar kluba ali ovo je tesko za povjerovati (cak i za nasu upravu).
pred početak ove sezone donešeno pravilo i mi smo među par klubova koji to nikad ne krše u našoj ligi, kao ni prije postojanja pravilaUkoliko klub ne plati igrača 60 dana, on ima pravo da jednostrano raskine ugovor i pronađe novu "firmu". Klub je dužan da mu isplati zaradu, plus da mu nadokandi štetu ako se proceni na sudu da je postojala. Novim propisima, praktično će se naterati klubovi, uz kontrolu Saveza koji će imati tu obavezu, da plaćaju redovno igrače.
nema veze s upravom uopšte, samo ima veze sa redovnim plaćanjem igrača, što normalnim klubovima nije problem...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
oficijaleIz gradskog budžeta bit će izdvojena sredstva za FK Sarajevo i FK Željezničar
Na prijedlog vijećnika Vedada Deljkovića i Tonija Vukadina, iz budžeta Grada Sarajeva bit će izdvojena finansijska sredstva za dva najpoznatija fudbalska kluba iz bh. prijestonice, FK Sarajevo i FK Željezničar.
Bordo i plavi tim dobiti će po 40.000 KM iz gradskog budžeta za 2019. godinu, a također je ostavljena mogućnost i za izdvajanje dodatnih 20.000 maraka za omladinske pogone ovih klubova.
“Smatramo da Grad Sarajevo mora prepoznati ove klubove te na ovaj način podržati njihove uspjehe. Posebno treba uzeti u obzir da i drugi gradovi u BiH i u većim iznosima podržavaju svoje klubove. Također molimo da se odobri po 20.000 KM za omladinske pogone po zaključku gradonačelnika”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju odluke.
Zvanično potvrđeno: Mladi golman napustio FK Sarajevo
Golman Nedin Tucaković više nije član Fudbalskog kluba Sarajevo, saopštili su iz koševskog premijerligaša.
Sporazumnim raskidom ugovora ozvaničen je prestanak saradnje između mladog golmana i Fudbalskog kluba Sarajevo. Posjećamo, ugovor potpisan 6. marta ove godine bio je važeći do kraja tekuće sezone.
Kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo se zahvaljuje Nedinu uz želju za postizanjem sportskih uspjeha u budućnosti, poručili su iz Bordo kluba.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Vjerujem ja da pravilo postoji, cuo sam za to i nije problem. Ono sto si preskocio je ovo sto Pantelija kaze :Denchi je napisao/la:kengur je napisao/la:Iskreno ne mogu ovo da vjerujem.Denchi je napisao/la:Slobodan je igrac svaki koji 2 mjeseca ne dobije platu, ne treba raskid po novim pravilima samo zatrazi papire, pa tako se vrati tome ko ti je reko I hrakni ga u facu lazljivu
Vas dvojica imate puno detaljnih informacija o funkcionisanju unutar kluba ali ovo je tesko za povjerovati (cak i za nasu upravu).pred početak ove sezone donešeno pravilo i mi smo među par klubova koji to nikad ne krše u našoj ligi, kao ni prije postojanja pravilaUkoliko klub ne plati igrača 60 dana, on ima pravo da jednostrano raskine ugovor i pronađe novu "firmu". Klub je dužan da mu isplati zaradu, plus da mu nadokandi štetu ako se proceni na sudu da je postojala. Novim propisima, praktično će se naterati klubovi, uz kontrolu Saveza koji će imati tu obavezu, da plaćaju redovno igrače.
nema veze s upravom uopšte, samo ima veze sa redovnim plaćanjem igrača, što normalnim klubovima nije problem...
"kod nas svako dva ili tri mjeseca isplacuju plate"
Ako je svakih bar 2 a nekad i 3 mjeseca to mi je alarmantno upravo zbog zakona koji si spomenuo. Po njemu mi cesto 'krsimo" to pravilo.
Uprava ima obavezu da ne izlaze klub riziku gubitka igraca tek tako. Znajuci za taj zakon mi nikad nebi smjeli prici 2 mjeseca bez plate za igrace. Nikad. Priznaces 3 mjeseca bi bio problem. Kako mozes tvrditi da ne krsimo to pravilo kad po Panteliji mi to radimo uobicajeno jer je 3 > 2.
Denchi, bavis li se ti mozda pravom ?
ne kršimo mi to pravilo, 100% , a ni prije nismo imali kašnjenja izuzev bonusa to se nekad prenese, redovno isplaćujemo sve obaveze...kengur je napisao/la:
Vjerujem ja da pravilo postoji, cuo sam za to i nije problem. Ono sto si preskocio je ovo sto Pantelija kaze :
Ako je svakih bar 2 a nekad i 3 mjeseca to mi je alarmantno upravo zbog zakona koji si spomenuo. Po njemu mi cesto 'krsimo" to pravilo.
Uprava ima obavezu da ne izlaze klub riziku gubitka igraca tek tako. Znajuci za taj zakon mi nikad nebi smjeli prici 2 mjeseca bez plate za igrace. Nikad. Priznaces 3 mjeseca bi bio problem.
uostalom da je tako našao bi se nečiji menadžer dosad da raskine ugovor i ode, logika nalaže zar ne?
mi taman i da hoćemo da ne isplatimo imamo malezijce koji kontrolišu finansijske tokove koji imaju zadatak da ne smije se desiti dugovanje ili zaduženje nikakvo...
ne bavim ali imam 2 advokata na dohvat ruke svaki dan
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 18 dec 2018, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.
Nisam siguran 100% da li svaka dva ili svaka tri .... mislio sam da je svako 3 ali rekose da je svako dva... jednostavno takva politika kluba
ali ne krsimo bilo sta jer sve se redovno placa da ne moze redovnije
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mani da ova ekipa i stvarno mislim sa povoljnim zdrjebom ako zadrzimo sve igrace i sa mozda 1 ili dva pojacanja mozda u odbrani i neki brz napadav da se plasiramo konacno u ligu eBROPE , rvaka je za nas jos pusti san , al mislim da mozemo u le , Srajevo stvarno dobro igra , malo previse primaju golova iz prekida al to se da ispravit. samo zamislite , prbi u rvropskom takmicenju odkad je ovaj moderni model tj model za 5 drzava, kaka titula kaki bakraci za to bi svima krv pili desetljecima.Posebno me zanima da zadrzimo RAHMANA , ADUKORA , CREPUČKU I STANOJKOVICA( ne sjecam se tehnicki potkovanije sredine koji mogu trcat iimaju grintu. VELKOVSKI AHMETOVIC ce bit tu samo da zadrze ovu formu , pidro ke otkrice al drugi bek skripi , recimo zdrjebove kakve je imala , lIGA PRVAKA JOS NISAM SKONTO AKO ISPADNES U PRVOM KRUGU IDES LI U le IL KAKO?
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 18 dec 2018, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.
Super, onda je Panteliju nesto prenijelo sa onim 2 - 3 mjeseca. Logika ti ima smisla ali buduci da su nasi ugovori tako "darezljivi" izgleda da se vecini to ni ne isplati (nazalost)Denchi je napisao/la:ne kršimo mi to pravilo, 100% , a ni prije nismo imali kašnjenja izuzev bonusa to se nekad prenese, redovno isplaćujemo sve obaveze...kengur je napisao/la:
Vjerujem ja da pravilo postoji, cuo sam za to i nije problem. Ono sto si preskocio je ovo sto Pantelija kaze :
Uprava ima obavezu da ne izlaze klub riziku gubitka igraca tek tako. Znajuci za taj zakon mi nikad nebi smjeli prici 2 mjeseca bez plate za igrace. Nikad. Priznaces 3 mjeseca bi bio problem.
uostalom da je tako našao bi se nečiji menadžer dosad da raskine ugovor i ode, logika nalaže zar ne?
ne bavim ali imam 2 advokata na dohvat ruke svaki dan![]()
![]()
Nije grijeh biti advokat ali primjecujem da cesto mjenjas i okreces teze i koristis deflekciju u razgovorima. Ipak iz tvojih odgovora stvari budu jasnije pa cak ako nekad i izbjegavas dati odgovor, sto cijenim. A za neke stvari vrijeme ce pokazati definitivne odgovore svakako.
Nije frka, sve dok je ispod 2 mjeseca za igrace. Sada kada je to rascisceno - one tvrdnje o neisplacenim platama su maliciozne i treba kaznjavati.Pantelija je napisao/la:Nisam siguran 100% da li svaka dva ili svaka tri .... mislio sam da je svako 3 ali rekose da je svako dva... jednostavno takva politika kluba![]()
naprotiv, veoma im se isplati(takav raskid)kengur je napisao/la:
Super, onda je Panteliju nesto prenijelo sa onim 2 - 3 mjeseca. Logika ti ima smisla ali buduci da su nasi ugovori tako "darezljivi" izgleda da se vecini to ni ne isplati (nazalost)Zato sam i ja rekao da mi nema inicijalno smisla.
Nije grijeh biti advokat ali primjecujem da cesto mjenjas i okreces teze i koristis deflekciju u razgovorima. Ipak iz tvojih odgovora stvari budu jasnije pa cak ako nekad i izbjegavas dati odgovor, sto cijenim. A za neke stvari vrijeme ce pokazati definitivne odgovore svakako.
dobili bi sve što ih sljeduje po ugovoru i papire odmah + dali bi nas na sud ukoliko ima razloga da traže odštetu(ako "nepravedno"ne igraju npr.)...
znači maksimalno su zaštićeni igrači sada, zato sam i rekao ovde da će sad biti jasno ko ima love a ko nema
ne može se uvijek na sve odgovoriti jer forum čita i ko treba i ne treba i može se čitati i bez registrovanja...
Trenutno korisnika/ca: adicrnac, fks74, GradKamena1, haris004, jurisicduska, Morgen19, n0dix, Napapijri, OzmoodPinglewood i 79 gostiju.