Zatelembesala se cura ba, sjetila se da radi u po frke, cuj -15 na kosevumidzuka je napisao/la:Jeste li mozda vidjeli zadnji Poturin story na ig?![]()
Ne zna to sad gdje se nalazi, to momak,cukica
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Zatelembesala se cura ba, sjetila se da radi u po frke, cuj -15 na kosevumidzuka je napisao/la:Jeste li mozda vidjeli zadnji Poturin story na ig?![]()
Ma buraz ja im ne bi više uplatio ni marke poreza. Iz jednog razloga. Reko bi im dok ne plate drugi klubovi, od mene nema ni marke. Te se pare mogu u akademiju usmjeriti. Ako baš zagusti, onda jednu ratu fisnuti i do slijedećeg puta. Kad mogu drugi, možemo i mi. Plaćaš porez redovno, izvršavaš obaveze i doprinose na vrijeme, oni dođu i finansiranju za tribinu gurbeta, održavaju im stadion i finansiraju ih dodatno.MortemHz je napisao/la:Ma dobro, mi tehnički imamo više vlada pa to izađe na kraju više ali je opet nedovoljno za FK Sarajevo. Lukavac izdvoji toliko jer ih oni direktno finansiraju, to ti dođe k'o pola njihovog budžeta. Niko od naših ne zavisi od vlasti ali je to više stvar nekog principa. Mi smo gradski, državni klub koji kroz poreze doprinese 840,000 KM godišnje u njihovu kasu a da i ne spominjem plate od uposlenika koje se u finoj mjeri troše u Sarajevu. Onda reklamiraš i grad i državu kad dođu stranci ali očito niko nema sluha za to a i niko ne traži milione. Da vlada pokrije pola iznosa od onoga što im uplaćujemo to bi bio veliki korak naprijed. Svakako imamo vladu u više nivoa i niko ne bi morao izletiti odjednom tu cifru od nekih pola miliona već bi se podijelili s tim da bi kanton trebao preuzeti ubjedljivo najviše jer im je budžet skoro milijardu i puno se razlikuje od ostalih nivoa vlasti.BordoSarajevo je napisao/la:Cuj 20 milja godisnje... smijesno, pa npr. grad Lukavac za klub koji je 2 ligi FBiH izdvoji 5 puta veću cifru od te na godišnjem nivou.
Ma moraš zakonski, poslije bi se samo gomilalo k'o prije.Stroj1946 je napisao/la:Ma buraz ja im ne bi više uplatio ni marke poreza. Iz jednog razloga. Reko bi im dok ne plate drugi klubovi, od mene nema ni marke. Te se pare mogu u akademiju usmjeriti. Ako baš zagusti, onda jednu ratu fisnuti i do slijedećeg puta. Kad mogu drugi, možemo i mi. Plaćaš porez redovno, izvršavaš obaveze i doprinose na vrijeme, oni dođu i finansiranju za tribinu gurbeta, održavaju im stadion i finansiraju ih dodatno.MortemHz je napisao/la:Ma dobro, mi tehnički imamo više vlada pa to izađe na kraju više ali je opet nedovoljno za FK Sarajevo. Lukavac izdvoji toliko jer ih oni direktno finansiraju, to ti dođe k'o pola njihovog budžeta. Niko od naših ne zavisi od vlasti ali je to više stvar nekog principa. Mi smo gradski, državni klub koji kroz poreze doprinese 840,000 KM godišnje u njihovu kasu a da i ne spominjem plate od uposlenika koje se u finoj mjeri troše u Sarajevu. Onda reklamiraš i grad i državu kad dođu stranci ali očito niko nema sluha za to a i niko ne traži milione. Da vlada pokrije pola iznosa od onoga što im uplaćujemo to bi bio veliki korak naprijed. Svakako imamo vladu u više nivoa i niko ne bi morao izletiti odjednom tu cifru od nekih pola miliona već bi se podijelili s tim da bi kanton trebao preuzeti ubjedljivo najviše jer im je budžet skoro milijardu i puno se razlikuje od ostalih nivoa vlasti.BordoSarajevo je napisao/la:Cuj 20 milja godisnje... smijesno, pa npr. grad Lukavac za klub koji je 2 ligi FBiH izdvoji 5 puta veću cifru od te na godišnjem nivou.
Ovo naši vazda glume gospodu i vazda nas naguze. Mi ko neki primjer dajemo drugima, a nikog ba to ne zanima. Mi plaćamo porez, onima se pravi stadion. Halo ba. Dokle će biti debili.
Nosimo ba ime grada, a grad za nas ništa nije uradio. A toliko smo uradili za grad, prije i poslije rata. Trebali smo mi davno promjeniti ime kluba i postat opštinski klub i možda bi imali svoj stadion i terene. Jer izgleda tako treba to da bude imaš nešto.
Moraju i drugi, pa to razvukli ko zvaku. Malo pomalo vracaju. Zato i kazem, nek se drugi ufate u kostac pa cemo i mi. Fino je to sto se vratilo, to stoji hvala Bogu, al trebaju se i nasi malo "pokvariti".MortemHz je napisao/la: Ma moraš zakonski, poslije bi se samo gomilalo k'o prije.
Ne finansiraju ih oni nego druga općina.
Mislim na godinu i pol, neka me neko ispravi ako griješim.BordoSarajevo je napisao/la:Na koliko je potpiso?
Cini mi se produzio do 2021. Ja nesto mislim da ce kapiten produziti bez problema. Strasno voli Sarajevo.BordoSarajevo je napisao/la:Na koliko je potpiso?
Do 2021. godineBordoSarajevo je napisao/la:Na koliko je potpiso?
Trenutno korisnika/ca: bavaracmujo, ErosViverosViv, Jadnimi, kogmagie46, MaroonBjelave i 27 gostiju.