a, na sto ce se zaliti? Zeljo, kao UG, uopste nema obavezu objavljivanja javnog poziva/tendera za ponude. moze se, bukvalno, nakon sjedeljke i dogovora pruziti ruka i dogovoriti posao. naravno, NO bi trebao odobriti potpis ugovora.hamzaTM87 je napisao/la:A što se ta firma nije žalila odmah nakon što je konkurs završio ? Eno onaj most u Počitelju se ne pravi godinama već jer uvijek neka firma uloži žalbu i to se mora ispitati. Sada sve mogu mačku o rep okačiti
i firma u kojoj radim, koja je d.o.o., u privatnom vlasnistvu. zatrazi po najmanje tri ponude za, recimo, tonere, iako nije u obavezi. ali, eto, pokusava se doci do najpovoljnije ponude, te se, ujedno, smanjuje mogucnost ugradjivanja office managera prilikom nabavke svega sto nam treba.
znam za prilike kada se vlasniku firme javljala njegova rodbina sa ponudama raznih proizvoda i usluga. on ih samo upucuje na office managera, da uporedi cijene i ako su jeftiniji ide se u posao. ako su skuplji, vlasnik im kaze rodbina je rodbina, druzba je druzba, sluzba je sluzba, a moja lova je moja lova.