Je li ti procitas nesto prije nego repliciras na to? Pa bolan ne bio to je upravo ono sto ja kazem u onome sto si citirao.giannini je napisao/la:kakve to veze ima, zaboravljas na pojam nacionalne manjine, to niko ne moze ukinuti, tako da ce bosnjaci u Sandzaku uvijek aBd biti bosnjaciSaban je napisao/la: U Srbiji Srbi u zadnje vrijeme pokusavaju izjednaciti nacionalno i drzavno, tj dva razlicita pojma Srbin i Srbijanac nastoje pretvoriti u jedno. Ako se to i dogodi pa se kaze da recimo na teritoriji Srbije zive samo Srbi, treba razluciti taj pojam Srbi kao drzavljani Srbije i Srbi kao nacija. Onda za Bosnjaka iz Sandzaka mozes reci da je Srbin drzavljanstvom, a i dalje ostaje Bosnjak nacionalnoscu. Kamo srece da je ovo Bosnjak zamjenjeno sa Bosanac kad je bilo vrijeme, mnogi nesporazumi bi se izbjegli. Religija, o kojoj lupas gore, nema veze sa ovom diskusijom i to je vec nesto trece.
Da zakljucimo, Adem Ljajic je sudeci po imenu Bosnjak koji zivi u Srbiji i moze igrati za BiH, ako dokaze da ispunjava jedan od uslova za promjenu sportskog drzavljanstva. Automatski ne moze igrati, isto kao sto ne moze niti Srbin ili Hrvat iz BiH za Srbiju odnosno Hrvatsku.
Reprezentativci (fudbal)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Reprezentativci (fudbal)
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!
Hajde ti smiri malo balavacke hormone, koje si ti mudo da govoris nekome da ga hebe sandzak....ako bi se sluzio tvojim metodama onda bi reko da ti hebe sandzak sve po spisku, ali ja necu to - nije pristojno.Samo F.K.S !! je napisao/la:Stvarno niste normalni hebo vas sandzak vise i adem ljajic dosta vise halo momak je rekao da ce igrat za srbiju i cao i tema je reprezentativci a ne sandzak
Adem Ljajic se pojavio kao potencionalni reprezentativac BiH i nista nije izvan tema da se obrade i cinjenice, da li i pod kojim uslovima on to meze postati. Diskusija se razvijala malo u sirinu, medjutim u okviru zadate teme o BiH reprezentativcima, jednom se moralo obraditi i to podrucje tj. ko, kada, zasto i kako ima pravo igrati za BiH. Ti kad pocnes srati po jednm Dzeki zbog bolesnih klupskih interesa, to je onda po tebi u redu i to je u okviru diskuskije. Sve u svemu, zaobidji me sledeci put!!!
Vala bas!Saban je napisao/la:Hajde ti smiri malo balavacke hormone, koje si ti mudo da govoris nekome da ga hebe sandzak....ako bi se sluzio tvojim metodama onda bi reko da ti hebe sandzak sve po spisku, ali ja necu to - nije pristojno.Samo F.K.S !! je napisao/la:Stvarno niste normalni hebo vas sandzak vise i adem ljajic dosta vise halo momak je rekao da ce igrat za srbiju i cao i tema je reprezentativci a ne sandzak
Adem Ljajic se pojavio kao potencionalni reprezentativac BiH i nista nije izvan tema da se obrade i cinjenice, da li i pod kojim uslovima on to meze postati. Diskusija se razvijala malo u sirinu, medjutim u okviru zadate teme o BiH reprezentativcima, jednom se moralo obraditi i to podrucje tj. ko, kada, zasto i kako ima pravo igrati za BiH. Ti kad pocnes srati po jednm Dzeki zbog bolesnih klupskih interesa, to je onda po tebi u redu i to je u okviru diskuskije. Sve u svemu, zaobidji me sledeci put!!!
Bilbija dao gol za Vojvodinu
-
- Kontakt:
Cekaj samo mi odgovori ovo jel Adem rekao da ce igrati za Srbiju prije par dana ?Saban je napisao/la:Hajde ti smiri malo balavacke hormone, koje si ti mudo da govoris nekome da ga hebe sandzak....ako bi se sluzio tvojim metodama onda bi reko da ti hebe sandzak sve po spisku, ali ja necu to - nije pristojno.Samo F.K.S !! je napisao/la:Stvarno niste normalni hebo vas sandzak vise i adem ljajic dosta vise halo momak je rekao da ce igrat za srbiju i cao i tema je reprezentativci a ne sandzak
-
- Kontakt:
Sušić o Avdukiću: "Svi koji posjeduju kvalitet mogu da obuku dres reprezentacije BiH"
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić na raspolaganju ima veoma dobre čuvare mreže, a sada je, odličnim partijama, na sebe pažnju skrenuo i golman Borca Asmir Avdukić.
Sjajni čuvar mreže "crveno-plave" ekipe nije primio pogodak čak 454 minuta. Posljednji put Avdukić je kapitulirao u 5. kolu na Gradskom stadionu protiv Slavije (4:1). Pogodak je tada postigao Dejan Rašević u 86. minutu meča. Od tada je Borac zabilježio četiri pobjede (Sarajevo, Zrinjski, Budućnost i Sloboda) i remi s Rudarom.
"Pratim Premijer ligu koliko stignem. Nisam bio upoznat sa tim podatkom i mogu da kažem da je to vrijedno pohvale. Jedno je sigurno da svi koji posjeduju kvalitet mogu da obuku dres BiH. Moj cilj je da na okupu imam sve najbolje igrače koji su mi na raspolaganju", rekao je Sušić za Nezavisne i dodao:
"Svjedoci ste da je u mojoj eri došlo nekoliko novih igrača koji do sada nisu bili u opticaju. Na raspolaganju imam dosta dobre golmane na koje mogu da računam. Kenen Hasagić možda ode na operaciju i ukoliko ga bude čekala duža pauza trebaće mi drugi golaman. Ponavljam, svi koji zasluže poziv u reprezentaciju dobiće ga, pa ne znam zašto se među njima ne bi našao i Avdukić. Moji saradnici mi dostavljaju spiskove sa podacima svih igrača koji su u opticaju i od toga dosta zavisi".
Selektor BiH je istakao da će čim uhvati vremena doći u Banjaluku i uživo pratiti lidera Premijer lige.
"Imao sam priliku prošle sezone da gledam Borac dva puta u finalu Kupa BiH protiv Željezničara. Vjerovatno ću svoje mjesto na stadionu naći i u srijedu, kada se bude igrao revanš meč osmine finala na 'Grbavici' između istih protivnika. Čim budem mogao doći ću u Banjaluku da se lično uvjerim u kvalitete Avdukića, ali i ostalih igrača Borca", izjavio je Sušić.
(24sata.info)
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić na raspolaganju ima veoma dobre čuvare mreže, a sada je, odličnim partijama, na sebe pažnju skrenuo i golman Borca Asmir Avdukić.
Sjajni čuvar mreže "crveno-plave" ekipe nije primio pogodak čak 454 minuta. Posljednji put Avdukić je kapitulirao u 5. kolu na Gradskom stadionu protiv Slavije (4:1). Pogodak je tada postigao Dejan Rašević u 86. minutu meča. Od tada je Borac zabilježio četiri pobjede (Sarajevo, Zrinjski, Budućnost i Sloboda) i remi s Rudarom.
"Pratim Premijer ligu koliko stignem. Nisam bio upoznat sa tim podatkom i mogu da kažem da je to vrijedno pohvale. Jedno je sigurno da svi koji posjeduju kvalitet mogu da obuku dres BiH. Moj cilj je da na okupu imam sve najbolje igrače koji su mi na raspolaganju", rekao je Sušić za Nezavisne i dodao:
"Svjedoci ste da je u mojoj eri došlo nekoliko novih igrača koji do sada nisu bili u opticaju. Na raspolaganju imam dosta dobre golmane na koje mogu da računam. Kenen Hasagić možda ode na operaciju i ukoliko ga bude čekala duža pauza trebaće mi drugi golaman. Ponavljam, svi koji zasluže poziv u reprezentaciju dobiće ga, pa ne znam zašto se među njima ne bi našao i Avdukić. Moji saradnici mi dostavljaju spiskove sa podacima svih igrača koji su u opticaju i od toga dosta zavisi".
Selektor BiH je istakao da će čim uhvati vremena doći u Banjaluku i uživo pratiti lidera Premijer lige.
"Imao sam priliku prošle sezone da gledam Borac dva puta u finalu Kupa BiH protiv Željezničara. Vjerovatno ću svoje mjesto na stadionu naći i u srijedu, kada se bude igrao revanš meč osmine finala na 'Grbavici' između istih protivnika. Čim budem mogao doći ću u Banjaluku da se lično uvjerim u kvalitete Avdukića, ali i ostalih igrača Borca", izjavio je Sušić.
(24sata.info)
Prvo Jahić dobio novog trenera, pa evo sad Zec i Muslimović.
Miske skroz ispao iz forme, Pjanić preselio na klupu, Hasagić i Jahić ozljeđeni...Jedine svijetle tačke su Spahić i Salihović. Sreća pa je sljedeća kvalifikaciona utakmica tek za 5 mjeseci.
Miske skroz ispao iz forme, Pjanić preselio na klupu, Hasagić i Jahić ozljeđeni...Jedine svijetle tačke su Spahić i Salihović. Sreća pa je sljedeća kvalifikaciona utakmica tek za 5 mjeseci.
100% sportski i krajnje opušten potpis
[youtube][/youtube]
Ovako se igra fudbal.
Gol kao da je bio zakljucan. Pitam se samo koliko je Casillas Kur'ana stavio iza gola ove noci
Ovako se igra fudbal.
Gol kao da je bio zakljucan. Pitam se samo koliko je Casillas Kur'ana stavio iza gola ove noci

[youtube][/youtube]

<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3
Ja bi prije rekao da su ovi nasi bili naograisali.Primiti pet nebili skontao da i ti mozes dati gol.B0SANAC je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ovako se igra fudbal.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
nijedan,casillas je vjerovao ti ili ne katolike.tako da ako je nesto stavljao iza gola,onda je to biblijaB0SANAC je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ovako se igra fudbal.

"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!
Ovako se igra,a ne kao sad pod palicom ovog takticara.B0SANAC je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ovako se igra fudbal.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
-
- Kontakt:
Kako se stavlja video u foruma?
dokaz,link ?Bosnjak je usao u ustave susjednih drzava i bosnjacka manjina je priznata. A pominje se svugdje po svijetu
kako ? u direktnom slucaju .... moze se on osjecati cime hoce...ali on se o opredjeljenju mora i zvanicno izjasniti ...ima i za to protokol i dokumentacija...Onda za Bosnjaka iz Sandzaka mozes reci da je Srbin drzavljanstvom, a i dalje ostaje Bosnjak nacionalnoscu
--------------------
i samo da podvucem da ja nisam nikakv cetnik i necu podnositi slicna etiketiranja...ja sam drzavljanin bosne i hercevine ...kao i vi ostali i svojoj zemlji zelim sve najbolje...

"Makaveli"]
Bosnjak je usao u ustave susjednih drzava i bosnjacka manjina je priznata. A pominje se svugdje po svijetu
dokaz,link ?
http://www.srbija.gov.rs/pages/article.php?id=41
Ovaj ti je link bitan za predmet rasprave, a za 10 sekundi mozes naci slican i sa druge strane - istina u nesto drugacijem obliku, odnosnu u djelu u kojem se govori o saboru
Neznam o cemu pricas, ista je situacija i u BiH, onda...pogledaj pasose. Pri popisu stanovnistva svugdje na svijetu ima pitanje "nacionalnost"...na koja opredjeljenja mislis?Onda za Bosnjaka iz Sandzaka mozes reci da je Srbin drzavljanstvom, a i dalje ostaje Bosnjak nacionalnoscu
kako ? u direktnom slucaju .... moze se on osjecati cime hoce...ali on se o opredjeljenju mora i zvanicno izjasniti ...ima i za to protokol i dokumentacija...
--------------------
i samo da podvucem da ja nisam nikakv cetnik i necu podnositi slicna etiketiranja...ja sam drzavljanin bosne i hercevine ...kao i vi ostali i svojoj zemlji zelim sve najbolje...![]()
Aferim, tako i treba.
Takve igracine imamo da ne mozemo jednu Francusku da dobijemo. Pu Safete smradu. OdlaziRiNo je napisao/la:Prvo Jahić dobio novog trenera, pa evo sad Zec i Muslimović.

treba Vladavica odmah zvati u reprezentaciju, odigrao je sinoc 11 minuta za Zilinu, joj sta im je radio, dva puta loptu dodirnuo 

dostagiannini je napisao/la:treba Vladavica odmah zvati u reprezentaciju, odigrao je sinoc 11 minuta za Zilinu, joj sta im je radio, dva puta loptu dodirnuo

Pored Pjanica jedini nas igrac u LP, a odigrao je puno vise minuta od Pjanica. Jeli ti mozda palo napamet da je povrijedjen?giannini je napisao/la:treba Vladavica odmah zvati u reprezentaciju, odigrao je sinoc 11 minuta za Zilinu, joj sta im je radio, dva puta loptu dodirnuo

-
- Kontakt:
kako smo sad kaznili spance, kako smo sad kaznili spance 
hajmo ljudi malo atmosferu stvoriti ebo ga patak, svi nesto sute i kukaju, hocu da vidim nevidjeno ludilo na bilinom 26.3.11 .. na kojem cu aBd prisustvovati .. jer razmislite malo .. uvijek nam je mart odgovarao .. genk, oslo, zenica .. ne znam dal je no i kopenhagen bio ..
IDEMO NA EP, MI SA PAPETOM I PAPE SA NAMA

hajmo ljudi malo atmosferu stvoriti ebo ga patak, svi nesto sute i kukaju, hocu da vidim nevidjeno ludilo na bilinom 26.3.11 .. na kojem cu aBd prisustvovati .. jer razmislite malo .. uvijek nam je mart odgovarao .. genk, oslo, zenica .. ne znam dal je no i kopenhagen bio ..
IDEMO NA EP, MI SA PAPETOM I PAPE SA NAMA