Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Monolog » 25 dec 2018, 12:48

avenija je napisao/la:Zatucanje bosnje ste ti i ovakvi ko Dzeko koji nepostuju svoju vjeru.
Ne poštuješ ni ti svoj jezik.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 dec 2018, 12:49

samoposteno je napisao/la:
ASD je napisao/la:Jel se Dzeko obukao u djeda mraza?
Nije on je vilenjak po glavi mu se vidi :D
Steta onda, Rio ce biti tuzan ako mu Djed Mraz ne donese poklon.

PovratakPaprike
Kontakt:

Post Postao/la PovratakPaprike » 25 dec 2018, 12:53

tuzlak1987 je napisao/la:
Ma to konta svako osim nekih. Niko ga ne kiti (kod Bosnjaka/Bosanaca) jer to slavi vec iz razloga sto voli novogodisnju atmosferu i toplinu u domu, zima ovo ono, lijepi momenti. :thumbup:
Pa upravo se o otme radi. Ja sam npr Bošnjak iz Hr (i sa majčine i sa očeve strane) i uvijek smo kitili bor. Poklone ispod bora sam dobijao 01.01. Tad je bila furka na djeda mraza (koji btw nije ista osoba kao djed božičnjak nego "dolazi" iz staroslavenske mitologije). Ali naravno da nikad nikome nije bilo u primisli da se prekrsti i ne daj bože ode u crkvu. I danas smo svi deklarirani Bošnjaci, a po vjeri muslimani (iako sam ja, priznajem, po vlastitim uvjerenjima bliži ateistima i agnosticima). Ali eto, postoje likovi kojima ću ja zbog ovog biti balija...

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 25 dec 2018, 12:56

Komso ide prijateljima muslimanima na Bajram. Ne vidim ni Dzeku da je otišao u crkvu.

Kakva ba vjera, gdje to piše da mene vjera uopste treba zanimati. To može biti samo u mozgovima zatucanih budala koji nemaju prečeg posla već bavit se time šta Dzeko radi 24. Decembra.

Licna stvar, to sto je tebe neko tjero da se ti moraš molit Bogu ili vjerovat u istog pa sad ti po automatizmu očekuješ da se to prenese u svakoj porodici je obični nonsens.

Komunjare nisu valjale i slažem se da nisu valjale jer svako ima pravo da radi šta mu je volja i povezuje s s s Bogom, kravom, ovcom, Budom, Zarratustrom kad i kako mu je volja.

Samo trebate skontat da ko sto oni nisu valjali jer ne dopuštaju ili šta već tako ni vi ne valjate jer etikirate ljude tako kao sto etikirate ako ih vjera i Bog ne zanimaju i smatraju da je to jedno obično sranje.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 25 dec 2018, 12:59

Vjera svakog covjeka je njegova licna stvar.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 25 dec 2018, 12:59

Edine, uzivaj sa svojom porodicom u toplini svog doma kako god zelis i kako god ti odgovara. Ne zna covjek sta bi rekao na pacenike koji zbog ovakve stvari ispisu 3 stranice, nebitno da li su to ovi bolesni umovi koji uistinu zamjere covjeku ili je to bad sarcasm ekipica.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 25 dec 2018, 13:00

Cuj Amre,mi ucimo djecu da sire ljubav,ne vidjeh da siris ljubav za Bajram,ali neka vam bude....Uzmi Edo sine pokrsti se,Amra svakako siri ljubav,pa ce i djeca isto,odma ti to rjesi..
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 25 dec 2018, 13:02

Brcanskamalta je napisao/la:Cuj Amre,mi ucimo djecu da sire ljubav,ne vidjeh da siris ljubav za Bajram,ali neka vam bude....Uzmi Edo sine pokrsti se,Amra svakako siri ljubav,pa ce i djeca isto,odma ti to rjesi..
:urnebes:

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 25 dec 2018, 13:02

Brcanskamalta je napisao/la:Cuj Amre,mi ucimo djecu da sire ljubav,ne vidjeh da siris ljubav za Bajram,ali neka vam bude....Uzmi Edo sine pokrsti se,Amra svakako siri ljubav,pa ce i djeca isto,odma ti to rjesi..
ja cuo nisu klali kurban
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 25 dec 2018, 13:03

Ona je navikla da siri ljubav nema kojoj vjeri nije dala :D

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 25 dec 2018, 13:03

Dzeko budi mangup i **** igrat za BiH nek igraju novokompovani vjernici a ti ako si pametan prekini svaku komunikaciju sa savezom.Nek igra Bajic ili Hodzic oni nemaju jelku u kuci tj mozda i imaju ali se nevidi upravo da im nebi svaki papak komentariso i govorio sta treba radit u zivotu.Zaostalost je bolest nisu oni krivi.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 25 dec 2018, 13:04

PovratakPaprike je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
Ma to konta svako osim nekih. Niko ga ne kiti (kod Bosnjaka/Bosanaca) jer to slavi vec iz razloga sto voli novogodisnju atmosferu i toplinu u domu, zima ovo ono, lijepi momenti. :thumbup:
Pa upravo se o otme radi. Ja sam npr Bošnjak iz Hr (i sa majčine i sa očeve strane) i uvijek smo kitili bor. Poklone ispod bora sam dobijao 01.01. Tad je bila furka na djeda mraza (koji btw nije ista osoba kao djed božičnjak nego "dolazi" iz staroslavenske mitologije). Ali naravno da nikad nikome nije bilo u primisli da se prekrsti i ne daj bože ode u crkvu. I danas smo svi deklarirani Bošnjaci, a po vjeri muslimani (iako sam ja, priznajem, po vlastitim uvjerenjima bliži ateistima i agnosticima). Ali eto, postoje likovi kojima ću ja zbog ovog biti balija...
Nije problem otici drugu, prijatelju i kome vec proslaviti sa njim njegov praznik. Ne radi se o tome uopste. Ovdje se zeli spinovati, a pogotovo onih nemuslimana koji komentarisu ovdje.

Neko ko prouci El Fatihu pred ulazak na teren je neko ko se smatra Muslimanom. Kao takav ne smije u vlastitoj kuci, znaci vlastitoj kuci slaviti tuđi praznik.

Cisto sumnjam da Mandzukic, Matic, Kolarov...
kada zele Bosnjacima cestitati Bajram klanjaju Bajram Namaz i u vlastitoj kuci slave Bajram.

Znaci Dzeko slavi Bozic i ovom prilikom porodici Dzeko cestitam isti.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

PovratakPaprike
Kontakt:

Post Postao/la PovratakPaprike » 25 dec 2018, 13:04

avenija je napisao/la:
Klanja li tvoj komsija Stjepan Bajram - namaz ?
Ja bih po njegovom imenu rekao da ne klanja. Kao što Džeko sigurno nije išao na polnoćku.
Zatucanje bosnje ste ti i ovakvi ko Dzeko koji nepostuju svoju vjeru.
Jesu li i naši preci (bilo da se radi o kršćanima ili muslimanima) bili zatucani kad nisu poštovali svoju vjeru (valjda si čuo za staroslavenske bogove u koje se vjerovalo najmanje 3000 godina, dakle duže i od kršćanstva i od islama)? Pa su se odrekli tih bogova i prešli na kršćanstvo ili malo kasnije islam, svejedno. Što bi tek rekao za njih? Po tvojoj analogiji ne samo da nisu poštivali svoju vjeru nego su je se u potpunosti odrekli. Jesi li svjestan da bi, da si rođen u to vrijeme prelaska na druge bogove, ti bio prvi koji bi pljuvao novu religiju, istu onu u koju se sada tako energično kuneš?

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 dec 2018, 13:04

PONOS DRŽAVE :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 25 dec 2018, 13:06

Prvo Halloween, evo sada i Bozic :think:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 25 dec 2018, 13:06

Sjeća li se neko možda posljednje Fatihe Edina?

Protiv Juventusa ulazi, ništa, pa čak i kjafiri barem dodirnu travu...

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 25 dec 2018, 13:06

Meni bome izgledaju pravo sretno nešto.

Gori sam ja ovo sto postavljam, al eto.

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 25 dec 2018, 13:08

samoposteno je napisao/la:
Ona je navikla da siri ljubav nema kojoj vjeri nije dala :D
:urnebes:
Zarathustra

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 25 dec 2018, 13:08

BelminM23 je napisao/la:Sjeća li se neko možda posljednje Fatihe Edina?

Protiv Juventusa ulazi, ništa, pa čak i kjafiri barem dodirnu travu...
Teska Fatiha za naucit lakse su bozicne pjesmice :D

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 25 dec 2018, 13:08

Halo prozovite prvo ovih 90% sto cugaju a za bajram odu da se divi u djamiji i da uzme somun.Novokompovani muslimancici sta vas boli **** ko sta ima u kuci.Ja imam umjetni **** u kuci jesam li nevjernik.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, guillermo i 41 gost.