Bravo to je to,ali dzaba objasnjavati,svi mi cestitamo komsijama praznike,ali drugo je slaviti u vlastitoj kuci.emir79 je napisao/la:Nije problem otici drugu, prijatelju i kome vec proslaviti sa njim njegov praznik. Ne radi se o tome uopste. Ovdje se zeli spinovati, a pogotovo onih nemuslimana koji komentarisu ovdje.PovratakPaprike je napisao/la:Pa upravo se o otme radi. Ja sam npr Bošnjak iz Hr (i sa majčine i sa očeve strane) i uvijek smo kitili bor. Poklone ispod bora sam dobijao 01.01. Tad je bila furka na djeda mraza (koji btw nije ista osoba kao djed božičnjak nego "dolazi" iz staroslavenske mitologije). Ali naravno da nikad nikome nije bilo u primisli da se prekrsti i ne daj bože ode u crkvu. I danas smo svi deklarirani Bošnjaci, a po vjeri muslimani (iako sam ja, priznajem, po vlastitim uvjerenjima bliži ateistima i agnosticima). Ali eto, postoje likovi kojima ću ja zbog ovog biti balija...tuzlak1987 je napisao/la:
Ma to konta svako osim nekih. Niko ga ne kiti (kod Bosnjaka/Bosanaca) jer to slavi vec iz razloga sto voli novogodisnju atmosferu i toplinu u domu, zima ovo ono, lijepi momenti.
Neko ko prouci El Fatihu pred ulazak na teren je neko ko se smatra Muslimanom. Kao takav ne smije u vlastitoj kuci, znaci vlastitoj kuci slaviti tuđi praznik.
Cisto sumnjam da Mandzukic, Matic, Kolarov...
kada zele Bosnjacima cestitati Bajram klanjaju Bajram Namaz i u vlastitoj kuci slave Bajram.
Znaci Dzeko slavi Bozic i ovom prilikom porodici Dzeko cestitam isti.
Alipasino,Dzeko je javna licnost...