Modzi jel Amrica bozic slavili prije dok je bila s tobom u vezi?Moggi je napisao/la:samo ;kahva; i citat komentare na fb
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
LAZARUS2000 je napisao/la:Pao mi je u očima i srcu. Ali se može popraviti ako 7.1. okrene jagnje ili prase i napiše Mir Božiji
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Yebe mi se ako će i Hanuku slaviti. Njegova privatna stvar. Ovo samo naš zatupljeni narod može ovako zapaliti.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Kazu nije Bosna srpska zemlja vekovna kada je Lazar Dzeko i Ogigi tele Vranjes predvode. Mozes se ti Lazare dodvarat amri koliko hoces ona nije tvoja ni nicija.
Persona Non grata dzeko i vranjes oprostite se vise!
Persona Non grata dzeko i vranjes oprostite se vise!
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!
- samoposteno
- Kontakt:
I cuku je sa ovim izbila iz cipelaCOYS je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:samoposteno je napisao/la:Jedan komentar na fb je vrh kaze sta fali i Vranjesova djeca uce ilahije za bajram
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Cekaj, sta je u pravilu nas identitet ? Vjera od dolaska Osmanlija ili historijski kontinuitet pocev od prvog bana ? Religija je privatna stvar i kao takva mora ostati, gledajuci na tri strane.
Praznici nisu nesto sto treba izazvati polemiku, vec jednostavno period koji ljudi provode sa najmilijima.
U BiH i prije Islama imamo episkopije, Franjevce, manastire... znaci bogatu tradiciju koju ne znamo njegovati, jer se spustamo na razinu nacionalno orijentiranih koncepcija.
Sama srz doktrine pomenutih religija propagira mir a pravi musliman nikad nece osuditi ono sto ga se ne bi trebalo ticati.
Praznici nisu nesto sto treba izazvati polemiku, vec jednostavno period koji ljudi provode sa najmilijima.
U BiH i prije Islama imamo episkopije, Franjevce, manastire... znaci bogatu tradiciju koju ne znamo njegovati, jer se spustamo na razinu nacionalno orijentiranih koncepcija.
Sama srz doktrine pomenutih religija propagira mir a pravi musliman nikad nece osuditi ono sto ga se ne bi trebalo ticati.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 25 dec 2018, 14:58, ukupno mijenjano 2 puta.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Glava kroz zid pa dzaba. Bozic je komercijaliziran praznik koji u danasnjem vaktu znaci puno vise od jednog religijskog praznika. Oko tog praznika se napravila citava prica i atmosfera koja se ne veze za vjeru, sa bljestavilom, ukrasima i Djedom Mrazom sto je djeci sve privlacno. Zato se sada sirom svijeta obiljezava bozic zajedno sa novom, bio katolik, pravoslavac, musliman ili ateista. U Americi je npr sasvim normalno, i to obiliezis praznik bez da se jednom spomene Isus. Bajram jednostavno nije komercijaliziran na takav nacin da bude privlacno cijelom svijetu. Nema ukrasa, nema svjetala, nema filmova, crtica i pjesmica. Meni je to skroz ok, ali ne mozes se cuditi onda sto se bozic obiljezava sirom svijeta a bajram ne. O kojekakvim identitetima bilo nacionalnih ili vjerskih ne razmisljaju ljudi, J**+ ih se, hoce da njima bude dobro a i hoce da pruze tu lijepu atmosferu svojoj djeci.
Samo kiti Dzeko, boli te ****. Kome se ne svidja neka nadje sebi drugog idola koji ce biti pravi musliman i Bosnjak kakvog oni zamisljaju i neka zive preko njega.
Samo kiti Dzeko, boli te ****. Kome se ne svidja neka nadje sebi drugog idola koji ce biti pravi musliman i Bosnjak kakvog oni zamisljaju i neka zive preko njega.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Et sad cetnicki bend. Neki roker iz Bratunca i njegova dva maloljetna sina. Advent puni pogodak, za svakog nesto.kobe24 je napisao/la: S druge strane, nas multikulturalni nacelnik Tuzle dovodi nekakav cetnicki bend iz Bratunca
Kako se ovdje napisalo 7 stranica danas
**** mater
**** mater
Pustite ljude na miru. Nevjerovatno je da je doslo do toga da se zena na drustvenim mrezama mora pravdati oko obicne stvari. 
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Nas se skoro nista i ne tice,zato je kraljica Katarina prekrstena u hrvatsku kraljicu,Bobovac hrvatski,ili srbski kralj Tvrtko,vecna srbska zemlja blabla...Asteriks je napisao/la:Cekaj, sta je u pravilu nas idenditet ? Vjera od dolaska Osmanlija ili historijski kontinuitet pocev od prvog bana ? Religija je privatna stvar i kao takva mora ostati, gledajuci na tri strane.
Sama srz doktrine pomenutih religija propagira mir a pravi musliman nikad nece osuditi ono sto ne treba da ga se tice.
Jeste svako ima pravo privatno da radi sta hoce,ali posto je on javna licnost sledeci put kada htjedne fatihu prouciti neka mu ruke otpadnu.
Jedino se nama ta osvjescenost nacionalna nabija na nos,i prodaje multi kulti,dok bi nas komsije pokrstile,ukoliko nas ne pokolju.
Islam nema sa tim veze,vjera je jedno,ali Bosnjaci se nikada nisu odrekli korijena,niti predislamske Bosne,dok se za komsije to ne bi reklo..to je zamjena teza i spin....
Ispade da svi imaju pravo na nacionalizam,naciju,drzavu,osim nas....i kada oni to pokazuju,to je normalno,a kada Bosnjaci to pokusavaju,idu komentari zatucani Bosnjo,fasisti,prodaje se neka multi kulti spika.....
Svaka cast Sandzaklijama,halal im vjera
Zadnja izmjena: Brcanskamalta, dana/u 25 dec 2018, 15:05, ukupno mijenjano 1 put.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Nikola Tesla - "Nikad ne vjeruj sjaju u očima žene! To je vjerovatno svjetlo što prodire kroz njenu šuplju glavu."COYS je napisao/la:
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Stvarno sta ljudima kvarite praznicno raspolozenje. Edenu i Amri sretan Bozic
-
PovratakPaprike
- Kontakt:
Hajde mi molim te objasni ovo s identitetom. Ako se gubi identitet na način na koji ti to želiš reći, znači li to da su ga Bošnjaci već najmanje jednom izgubili prelaskom na islam? Vidiš, najveća greška u identificiranju nekog naroda je stavljanje vjere ispred nacije. Po tvome Bošnjak može biti samo i jedino muslimanske vjeroispovjesti. Znači, po tebi Bošnjak ne može biti neke druge vjere ili ateist ili agnostik. Potpuno pogrešno i to na mnogo levela. Za opstanak jednog naroda najbitnija je nacionalna osvještenost. Zapamti da su narodi postojali i prije religija kojima su se u nekom trenutku u historiji priklonili.kobe24 je napisao/la:Eh Nanicu da si znao da ces zivot dati za narod koji je ostao bez identiteta...
Meni je islam nesto najvrijednije u zivotu, ali ne mijesam to nikad s reprezentativnim sportom. Radije gledam Sunjica nego Zukanovica, Krunica nego Prcica, itd. Od Dzeke nista drugo nisam ni ocekivao, mada nije uopste problem u njemu. Ovo njegovo je samo jos jedan dokaz da smo mi jos davno izgubili sebe i da nam je jedini zilj u zivotu dodvoriti se komsijama i ispasti veliki u njihovim ocima, bez obzira sto oni svaki dan na sve moguce nacine pokazuju koliko nas mrze. Komentari ovih strucnjaka i akademika humora i sarkazma na forumu su takodjer dodatni dokaz svemu tome. Nikad u zivotu nisam vidio da ijedan reprezentativac Srbije ili Hrvatske slavi Bajram i da tom prazniku muslimana pridaje neku vaznost. S druge strane, nas multikulturalni nacelnik Tuzle dovodi nekakav cetnicki bend iz Bratunca i Gocu Trzan da mu pjevaju, bez obzira sto je ova cetnikusa nedavno pokazala svoje pravo lice. Sto je najgore, bas na njenom koncertu je bilo ponajvise naroda. Kao da nam je malo jedna Kapija...
Saurman je napisao/la:Nikola Tesla - "Nikad ne vjeruj sjaju u očima žene! To je vjerovatno svjetlo što prodire kroz njenu šuplju glavu."COYS je napisao/la:
Pusti se ti vicentijevicke. Tvoje je da svom bratu odziju cestitas njegove praznike.COYS je napisao/la:Stvarno sta ljudima kvarite praznicno raspolozenje. Edenu i Amri sretan Bozic
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Eto vidis, znaci problem onih koji su se odrekli Bosne. Mi nismo i to je u biti nas identitet.ali Bosnjaci se nikada nisu odrekli korijena,niti predislamske Bosne,dok se za komsije to ne bi reklo
Islam je sastavi dio nase tradicije a svaki pripadnik ove vjere mora njegovati Franjevacke samostane, crkve... jer je to nase, Bosnjacko a moliti se u dzamiji, ko god stuje taj pravac.
Kratko jasno.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Edinovo kicenje bora je diglo pripravnost vjerske policije na najveci moguci nivo. Sramota me je kad citam u sta se pretvaramo pocetkom 21. stoljeca.
Uvjek smo bili tolerantni ne da bi se dodvorili sovinistima nego jer smo se od njih razlikovali.
Pljujete po komunistima koji su za ove danasnje soviniste bili med i mlijeko. Dok su oni drzali popove i hodze na lancu, vjere u crkvama i dzamijama a ne u skolama i vrticima do tada se u ovoj .ebenoj dolini suza puno bolje zivjelo.
Sramota je da jedan momak koji je iznikao iz Sarajevskog pakla i radi kojeg je svaki ljubitelj nogometa na svijetu cuo za Bosnu mora citati seciranje i predike o nacinu zivota koji je pozeljan da bi po njihovom standardu bio dobar Bosnjak Musliman. Edine legendo kiti koliko zelis i uzivaj sto im tvoja kita toliko smeta. A Zvezde Granda caruju Bosanskim kafanama ...
Uvjek smo bili tolerantni ne da bi se dodvorili sovinistima nego jer smo se od njih razlikovali.
Pljujete po komunistima koji su za ove danasnje soviniste bili med i mlijeko. Dok su oni drzali popove i hodze na lancu, vjere u crkvama i dzamijama a ne u skolama i vrticima do tada se u ovoj .ebenoj dolini suza puno bolje zivjelo.
Sramota je da jedan momak koji je iznikao iz Sarajevskog pakla i radi kojeg je svaki ljubitelj nogometa na svijetu cuo za Bosnu mora citati seciranje i predike o nacinu zivota koji je pozeljan da bi po njihovom standardu bio dobar Bosnjak Musliman. Edine legendo kiti koliko zelis i uzivaj sto im tvoja kita toliko smeta. A Zvezde Granda caruju Bosanskim kafanama ...