reprezentacije definitivnomma_hz je napisao/la:Ama ljiljan odmah staviti treba,smijesno je o tome i pricati.
Sta je naroda poginulo za taj ljiljan da stoji,i sad neki uhljupi usljivi pricaju treba,ne treba.O tome nema polemike nikakve.
LJILJAN POD MORANJE NA DRES I NA GRB-
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Dzaba se natezati, nije nikad bilo pa ne treba ni biti.mma_hz je napisao/la:Ama ljiljan odmah staviti treba,smijesno je o tome i pricati.
Sta je naroda poginulo za taj ljiljan da stoji,i sad neki uhljupi usljivi pricaju treba,ne treba.O tome nema polemike nikakve.
LJILJAN POD MORANJE NA DRES I NA GRB-
Sta u Sarajevu sve nije bilo pa danas ima i isti ovi koji govore za ljiljan da ne treba za te stvari ne kazu isto jer su im qrcu cejf.
@Denchi, pa sama FIFA/UEFA su kriminalno/politicke organizacije. Normalno da ce u javnost izlaziti sa stavom protivljenja tome.
Dayton nas koci jednostavno u svemu, odnosno ra mogucnost "konstitutivnosti" gdje se mi, kao vecina bosnjackog stnovnistva najmanje pitamo u vezi bilo cega. Pa sjeti se samo dvostrukih arsina na transparent ARBiH na Kosevu, kada je utakmica prekinuta dok se ista zastava ne skloni. U BL zastava tzv VRS je okej.
Dayton nas koci jednostavno u svemu, odnosno ra mogucnost "konstitutivnosti" gdje se mi, kao vecina bosnjackog stnovnistva najmanje pitamo u vezi bilo cega. Pa sjeti se samo dvostrukih arsina na transparent ARBiH na Kosevu, kada je utakmica prekinuta dok se ista zastava ne skloni. U BL zastava tzv VRS je okej.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Fina rasprava kad si prvi na tabeli i nemas o cemu pametnijem 
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Bice ljiljan aBd ,sad ce se to forsirati.Beton je napisao/la:Dzaba se natezati, nije nikad bilo pa ne treba ni biti.mma_hz je napisao/la:Ama ljiljan odmah staviti treba,smijesno je o tome i pricati.
LJILJAN POD MORANJE NA DRES I NA GRB-![]()
Sta u Sarajevu sve nije bilo pa danas ima i isti ovi koji govore za ljiljan da ne treba za te stvari ne kazu isto jer su im qrcu cejf.
I to ljiljancina ima da bude aBd-
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Petokraka je sinbol antifasizma,petokraka je povezana i sa ZAVNOBiH-om,petokraka je 50 god.bila na grbu FKS(petokraka je na grbu moje clanske iz 1974g.).Olako smo se odrekli istorije,historije ili povjesti kluba.Naivni su koji misle da je petokraka pocinila genocid u cijeloj BiH.To su pocinili ljudi koji mrze petokraku vise nego i jedan od nas(i lijevo i desno od granica BiH).
Na svakom,al bas na svakom dresu FKS treba da stoji LJILJAN ,on je sinbol drzave koju volimo i stariji je sinbol od petokrake.Prelijep je onaj dres sa LJILJANOM.Pošto nemam afinitet za modne detalje,LJILJAN bi morao biti najmanje iznad broja na ledjima,a najljepse bi bilo negdje na prsima.
Nisam jugonostalgicar,nisam clan nikakve partije.Hvala Bogu.Naivan zato mi je penzija(345),ali nisam kvarna hinja.
CESTIT BOZIC SVIM LJUDIMA KOJI POSTUJU ZEMLJU TISUCLJETNU BiH.
Na svakom,al bas na svakom dresu FKS treba da stoji LJILJAN ,on je sinbol drzave koju volimo i stariji je sinbol od petokrake.Prelijep je onaj dres sa LJILJANOM.Pošto nemam afinitet za modne detalje,LJILJAN bi morao biti najmanje iznad broja na ledjima,a najljepse bi bilo negdje na prsima.
Nisam jugonostalgicar,nisam clan nikakve partije.Hvala Bogu.Naivan zato mi je penzija(345),ali nisam kvarna hinja.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Normalno brate,kad imamo vremena te ogromne nase greske ispravljati.FrancescoTotti je napisao/la:Fina rasprava kad si prvi na tabeli i nemas o cemu pametnijem
FK SARAJEVO.
Problem sa ljiljanom je i taj što je on devedesetih godina predstavljen kao simbol samo jednog naroda umjesto simbol cijele države.
A FK Sarajevo nikada nije niti će ikada bit klub samo jednog naroda, jedne nacionalnosti ili jedne vjeroispovjesti.
Mislim da u tome leži problem sa vraćanjem ljiljana na grb...
Inače, čestit Božić bordo porodici, sve najbolje vam želim
A FK Sarajevo nikada nije niti će ikada bit klub samo jednog naroda, jedne nacionalnosti ili jedne vjeroispovjesti.
Mislim da u tome leži problem sa vraćanjem ljiljana na grb...
Inače, čestit Božić bordo porodici, sve najbolje vam želim
Ratko Mladic je nosao petokraku, sin komuniste, ali nejse. Uglavnom petokraka potice iz Rusije i Oktobarske revolucije, nije simbol antifasizma nego su je antifasiti preuzeli od Boljsevika, a Boljsevici nisu neko od koga mozes nesto korisno uzeti.Samozdravlje je napisao/la:Petokraka je sinbol antifasizma,petokraka je povezana i sa ZAVNOBiH-om,petokraka je 50 god.bila na grbu FKS(petokraka je na grbu moje clanske iz 1974g.).Olako smo se odrekli istorije,historije ili povjesti kluba.Naivni su koji misle da je petokraka pocinila genocid u cijeloj BiH.To su pocinili ljudi koji mrze petokraku vise nego i jedan od nas(i lijevo i desno od granica BiH).
-
belosevic28
- Kontakt:
Upravo toFrancescoTotti je napisao/la:Fina rasprava kad si prvi na tabeli i nemas o cemu pametnijem
Ja nit sam neki ljiljanoljubac nit ga mrzim. Ako ga vrate nemam nista protiv a da i ne vrate svejedno mi.
Sve neki bosnjani aman-zaman a dzamije prazne
Cestit Bozic svima koji slave !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
jel to idemo konstitutivnost branit sa grbom Sarajeva? ne bulaznite brateDerdiyok je napisao/la:@Denchi, pa sama FIFA/UEFA su kriminalno/politicke organizacije. Normalno da ce u javnost izlaziti sa stavom protivljenja tome.
ova pichkasta vlast je kleknula na svakom koraku i sad eto iako nemamo teksta himne, repka nema ljiljane, e sad daj na FKS grb da se tu liječe politički porazi? da dočekam da dođe nakav sudija iz RS da skida igrače i prazni tribine zbog klubskih obilježja? jeste hajmo olakšat svima da nas zguze nisu odavno
zašto trošit resurse na ubjeđivanje s Uefom koja je pjesma ok, koji transparent, koje obilježje?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Kako neko reče, problem koji ja imam sa ljiljanom je estetske prirode. Ko se bavi ikakvim dizajnom, zna da logo treba da bude što jednostavniji, da bi dijete od tri godine moglo opazit logo i nacrtat ga. Pogledajte stare grbove Arsenala, Cityja, Uniteda, Juventusa... svi idu ka što jednostavnijim linijama. Ljiljan bi zakomplicirao stvar realno.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zanimljiva rasprava, mogao bi o ovome do sutra. 
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ti sad pomijesa pojmove, kakve veze ima biti patriota sa biti vjernik?belosevic28 je napisao/la:Upravo toFrancescoTotti je napisao/la:Fina rasprava kad si prvi na tabeli i nemas o cemu pametnijem![]()
Ja nit sam neki ljiljanoljubac nit ga mrzim. Ako ga vrate nemam nista protiv a da i ne vrate svejedno mi.
HVALA BRATE!skoroalen je napisao/la:Kako neko reče, problem koji ja imam sa ljiljanom je estetske prirode. Ko se bavi ikakvim dizajnom, zna da logo treba da bude što jednostavniji, da bi dijete od tri godine moglo opazit logo i nacrtat ga. Pogledajte stare grbove Arsenala, Cityja, Uniteda, Juventusa... svi idu ka što jednostavnijim linijama. Ljiljan bi zakomplicirao stvar realno.
Naravno da sam i ja za ljiljan ALI ne kao ovaj stari!

"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
ma bolan svi odlično iznosite teze kojim potvrđujete da je to politički simbolSamozdravlje je napisao/la:Petokraka je sinbol antifasizma,petokraka je povezana i sa ZAVNOBiH-om,petokraka je 50 god.bila na grbu FKS(petokraka je na grbu moje clanske iz 1974g.).Olako smo se odrekli istorije,historije ili povjesti kluba.Naivni su koji misle da je petokraka pocinila genocid u cijeloj BiH.To su pocinili ljudi koji mrze petokraku vise nego i jedan od nas(i lijevo i desno od granica BiH).
i petokraka simbol diktatora Tita a ljiljan ne koristi ni današnja država nigdje, pogledaj dokumente, zastave itd.
zbog toga i govorim da smo FK Tvrtko imalo bi smisla, ovako ne vidim izuzev političkog....
-
belosevic28
- Kontakt:
Ma vise je bilo sarkasticno ali je cinjenica da i bosnjastvo i vjeru 'branimo' pogresno i na pogresnim mjestima.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Meni je grb sa ljiljanom bio najljepši koji smo ikada imali plus je imao i veći značaj jer je na grbu bio i skoro hiljadugodišnji simbol Bosne. Ne samo radi ljiljana, font mi je bio mnogo ljepši nego na ovom sada grbu bez ljiljana.MCMXLVI je napisao/la:HVALA BRATE!skoroalen je napisao/la:Kako neko reče, problem koji ja imam sa ljiljanom je estetske prirode. Ko se bavi ikakvim dizajnom, zna da logo treba da bude što jednostavniji, da bi dijete od tri godine moglo opazit logo i nacrtat ga. Pogledajte stare grbove Arsenala, Cityja, Uniteda, Juventusa... svi idu ka što jednostavnijim linijama. Ljiljan bi zakomplicirao stvar realno.
Naravno da sam i ja za ljiljan ALI ne kao ovaj stari!
Upravo ovaj koji si postavio je najbolji, ne znam da li može ljepše od ovoga, znam da nije jednostavan ali nije to ni poenta, ovo sa lijeve strane mi je prelijepo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Jel nam raja ginula pod tim ljiljanom nesreco jedna,sta pricas bolan.belosevic28 je napisao/la:Upravo toFrancescoTotti je napisao/la:Fina rasprava kad si prvi na tabeli i nemas o cemu pametnijem![]()
Ovaj mlati o Tvrtku i ide prema toj tezi,to je grb nase drzave,nase armije,grb ljudi zbog kojih smo zivi i zbog kojim imas ovo sto imas.
Kakvo god da je,nase je i pocelo je pod tim grbom.
**** sve ajmo i Srebrenicu zaboraviti,i Markale ajmo se popisati po svemu.Ha ya nista nije bitno to,treba gledati naprijed pa do sljedeceg klanja od komsija/susjeda.
Itekako je nacionalni simbol,treba se znati ko smo i sta smo **** one zvijezde EU.
FK SARAJEVO.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Pomjesa ti kruske i jabuke dale moj.. al totalno! Posebno s tim 'bosnjani' jer bosnjani je bas tacan naziv kako se nazivao narod koji je zivio u Bosni, HILJADU i kusur godina! Taj narod je prije turaka bio krscanske vjere, pa onda paganske (crkva bosanska), pa onda islamske.. I tek kad je dosao islam poceli smo imati "bosanske srbe" i "bosanske hrvate" tj. to su ti bosnjani koji nisu primili islam i 'utociste' i podrsku su nasli u komsijskim zemljama...belosevic28 je napisao/la:Upravo toFrancescoTotti je napisao/la:Fina rasprava kad si prvi na tabeli i nemas o cemu pametnijem![]()
Tako da bosnjani i njihov ljiljan ama bas nikakve veze nemaju sa islamom
Helem odoh ja u off topic totalni, al poenta ovog sto hocu rec je da ljiljan nema veze sa islamom kako ga pojedini predstavljaju, NITI SU SVE BOSNJE MUSLIMANI. Treba bit osvjesten po pitanju toga.
A sto se tice ljiljana na grbu ja sam za al u nekom drugacijem dizajnu, evo nek nam mcmxlvi baci koji, makar za avatara da imamo
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.