Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Edin Džeko
DZEKO JUCER SI BIO SIROTINJA BOLAN JUCER SI BIO SIROTINJA KO I MI DZEKO
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
Neko mu iz pozadine cestito bajram pa se naljutioOsim13 je napisao/la:Dobio sam poruku od Edena
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
valjda naso ikone na tavanuOsim13 je napisao/la:Izdrži Edene, Naša Stranka je uz tebe
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Jedva cekam Bajram, kada nam budu Modric, Mandzukic, Matic... iz toplih domova sa porodicama uz baklavu, hurmasice, tulumbe, ilahije cestitali isti. Nadam se da ce ga lijepo tada proslaviti, kako i dolikuje Muslimanima. Isto onako kako je i Dzeko juce proslavio sa svojom porodicom Bozic.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Ja nebi vise zaigro za BiH nakon ovog.Na njemu je da odluci ali toliko uradit za istu,toliko pomoc ugrozenim ljudima i dodje ti neko srat sto si okitio jelku u svojoj kuci,i sta ces ti stavit na svoj instagram ili face nebitno.Moj Dzeko uzivaj u Italiji i bjezi od mahalasa vidis da neznaju samo sta ce od sebe.Okitili bi oni i guzove kad mi imali 10% onog sto ti imas a ti imas,Slavu,porodicu ljubav i novac.
Mozes ukljucit filter za sve o Dzeki, sta god napisu nece bit prikazano. Samo obrisi system32 na kompu i bit ce urednoemir79 je napisao/la:Jedva cekam Bajram, kada nam budu Modric, Mandzukic, Matic... iz toplih domova sa porodicama uz baklavu, hurmasice, tulumbe, ilahije cestitali isti. Nadam se da ce ga lijepo tada proslaviti, kako i dolikuje Muslimanima. Isto onako kako je i Dzeko juce proslavio sa svojom porodicom Bozic.
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Nije druze presao na pravoslavlje, kakva slava u pm..Alipasino je napisao/la:Ja nebi vise zaigro za BiH nakon ovog.Na njemu je da odluci ali toliko uradit za istu,toliko pomoc ugrozenim ljudima i dodje ti neko srat sto si okitio jelku u svojoj kuci,i sta ces ti stavit na svoj instagram ili face nebitno.Moj Dzeko uzivaj u Italiji i bjezi od mahalasa vidis da neznaju samo sta ce od sebe.Okitili bi oni i guzove kad mi imali 10% onog sto ti imas a ti imas,Slavu,porodicu ljubav i novac.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
sacekaj januaravenija je napisao/la:Nije druze presao na pravoslavlje, kakva slava u pm..Alipasino je napisao/la:Ja nebi vise zaigro za BiH nakon ovog.Na njemu je da odluci ali toliko uradit za istu,toliko pomoc ugrozenim ljudima i dodje ti neko srat sto si okitio jelku u svojoj kuci,i sta ces ti stavit na svoj instagram ili face nebitno.Moj Dzeko uzivaj u Italiji i bjezi od mahalasa vidis da neznaju samo sta ce od sebe.Okitili bi oni i guzove kad mi imali 10% onog sto ti imas a ti imas,Slavu,porodicu ljubav i novac.
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Zadnja izmjena: armin dju, dana/u 26 dec 2018, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.
Pa đe vi živite zar ne znate da članovi repke Hrvatske kolju kurban za hadži Bajram
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Kao sto sam i pretpostavio, tvoja argumentacija ce se koncetrisati na povlacenej paralele izmedju Bosanaca i Albanaca.Jer uzmimo npr Albance - oni su također masovno prelazili na islam.
Vec sam ranije napisao da kontekst nije isti. Albanci imaju poseban etnicki, jezicki, kulturoloski identitet, plus geografsku poziciju koja im je omogucila da proces stvranja nacije i nacionalne svijesti provedu brze i uspjesnije. Tome treba dodati i snaznu vanjsku podrsku, koju mi nismo imali.
Sto se tih tradicionalnih albanskih imena tice, ona pojavljuju tek u podmakloj fazi razvoja nacionalne svijesti (ukljucujuci i te fudbalere). Do polovine 20. vijeka, vecina muslimanskih Albanaca, nosila je arapskopersijska imena. Pocevsi od Skender Bega, preko Mehmeda Spendija, Hasana Moglice, Ismaila Dzemailija, do Envera Hodze, Ramiza Sadikua, Ibrahima Rugove, Azema Vlasija ili Fadilja Vokrija
Mi smo tamo gdje su Albanci bili prije 100 godina, po pitanju nacionalne svijesti.
Zasto? Pa zato sto jednostavno nisu htjeli da zadrze slavenski element. Jezik, etnicko porijeklo, istorija, prezimena su bili slavenski, pa su koristili i njegovali imena i religiju, da se razlikuju od neželjene slavenske braće. Biti slaven , u ta vremena, nije bilo ni pozeljno, ni prakticno, ni cool, kao sto je bilo od kraja 19. vijeka.Jasno je meni kako je to išlo, ali još uvijek mi ne daješ dovoljno dobro objašnjenje zašto se kod Bošnjaka nije zadržao slavenski element kada pričamo o imenima.
Istorijska cinjenica je da su otomanski bosanski muslimani, bili apsolutno lojalni sultanu i Stanbolu. Da su u potpunosti prihvatili turski identitet.Bosanskim muslimanima nije bilo lijepo pod Turcima nego samo malo manje loše nego ostalim potlačenim narodima. Ono što Bošnjaci, naročito oni koji gaje prevelike simpatije prema Turcima, moraju znati jest činjenica da su Turci bili okupatori.
Nama se to, iz danasnje nacionalne perspektive, ne mora svidjeti ali tako je bilo. Antagonizama je bilo, kao sto ima antagonizma izmedju regija u jednoj drzavi, ali o nelojalnosti i neprijateljstvu nije bilo govora. Za te ljude Turska nije bila okupator, nego matica i zastitnik.
To sto ti ja danas znamo da su grijesili, je drugi par rukava. Ko zna kako ce se danasnja politika tumaciti za 200 godina.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 26 dec 2018, 13:22, ukupno mijenjano 3 puta.
Na maksimiru oraganizovano, masovna koljaza, po propisima trecina navijacima, trecina upravi trecina sebi.
zlatane MUSLIMovicu vrati se oprosteno ti je sve
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Za nekritički nastrojen mozak, kakav dominira kod našeg čovjeka, religija je otrov.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
jel danas samrom u kuci 2 il ste se ispucali jucer 
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
@Modzi rijesi ovu napetu situaciju. Jedini si ti koji ovo zna mirne glave rijesiti.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- samoposteno
- Kontakt:
Dobar je Dzeko samo mu fali jabuka u ustima
-
PovratakPaprike
- Kontakt:
@DrFilgud, poslao sam poruku moderatorima da, ako je moguće, prebace ove naše postove u zasebnu temu da ovdje ne dosađujemo ljudima. Pa ako iziđu u susret, tamo nastavljamo.
Trenutno korisnika/ca: 231983, Confiance, Futbol, Google Adsense [Bot], Kenozoik, Mocvara1991, Principatus, random11, Zgemboo89 i 95 gostiju.