Danas stigao G6.
Koji prvi dojam

, jesam očekivao dobar dizajn, ali sam očekivao i robusan telefon, a ustvari je odličan dizajn i najkrajnje elegantan, od robusnosti nema ni R. Gledao sam ga po internetu 1000 puta, ali gledati na internetu i osjetiti to uživo je kao da ga nikad na internetu nisi gledao.
U odnosu na G4 koji skok u dizajnu, kvaliteti i svemu što se tiče izrade, razlika je 10 godina. Ne mogu nahvaliti koliko je fantastično odrađen, stvar je u ukusu, ali ovo mi je bolje od bilo kojeg Samsunga 5x puta, bolje i od Iphonea, bolje od bilo kojeg mobitela.
Druga stvar, LCD panel. I kad neko počne kenjat LCD ne valja, to je prošlost. Jeste prošlost bivši LCD, ali ovaj LCD je odličan. Samsungov Amoled na S9 svakako ima izraženije boje, življe, za moj ukus i previše žive. Ali ovaj je prečist, a tek u odnosu na G4 koliki napredak. Odličan panel, od LCDa definitivno ne treba bježati.
Treća stvar, performanse, meni brže ne treba, ne zastajkuje, sve otvara ekspresno, sranja kako je S821 loš u poređenju sa S835, e pa za svakodnevne funkcije nije slabiji ni od S845, a ko će igrati igre nek traži dlaku u jajetu, nek uzme S845 koji će sekundu-dvije brže otovriti zahtjevnu igru. ovo je odličan procesor.
Četvrta stvar kamera, pogotovo sam tu prijatno iznenađen. Šta god da uslikam slika ostaje i izgleda odlično. Zamjerali su ljudi kameri performanse u noćnim uslovima, evo direktne usporedbe sa S9+. Razlika je što je ova Samsungova slika od ljetos, a G6 od danas. Samsung pokazuje više boje vidimo to na kući desno, ali zato pogledajte kablove sa stubova na S9 su se skroz izgubili u mraku. Također Samsung sa rasvjete ima predug flare, ali i manje blještavo svijetlo. Kod S9 je prirodnije nebo, dok kod G6 ima jednu pomalo violet nijansu.
I ova zadnja kuća u redu sa desne strane je vidljivija na S9. (Ustvari vidljivija je samo što sijalica na toj rasvjeti radila, a večeras nije

)
Na ovim kućama lijevo definitivno G6 oštriji.
Treba S9+ biti bolji, ali da je bolji koliko se priča, prosudite sami.
Na slikama ispod su najzahtjevniji uslovi, mrak sa rasvjetom.
Još sam instalirao Gcam koji radi perfektno, i portret je dostupan.
Plus wide angle koja je upotrebljiva u dnevnom svijetlo, za slabije osvijetljenje definitivno nije.
I peto, baterija mog korištenja drži oko 5h SoTa, nije najbolje za zahtjevne korisnike, meni dosta za 2 dana sigurno.
Još jednom da ponovim kolika je razlika u odnosu na G4, ogromna, ova 2 mobitela se ne mogu porediti skoro nikako, G4 je gotovo, ostario za današnji trend. Kod G4 su hvalili kameru posebno, ali ta kamera, nisam bio zadovoljan. Stalni problemi sa ekspozicijom, dinamičkim rasponom i bojom.
G6 kao ima i manji senzor, ali ni blizu toga kad se o terenu radi, još je softverski na vrhunskom nivou.
Još da napomenem:
-za mene je LED lampica prošlost, always on je zakon
-USB C, precizno brzo punjenje
-precizan i brz fingerprint, ne brz nego ultrabrz, meni ne treba, ali kome treba da zna.
-cijena, ova cijena je smiješna za ono što se dobije, u to tek sumnje nema.
I još danas se prijavim na Google drive, a tamo nagrada poklon 100GB prostora na dvije godine.