LlullSergio je napisao/la:Bas me zanima sta ce se desiti sa njim na kraju. Kakav ce igrac da ispadne jer ovo nikako ne izgleda kao zdrava odluka. Ja sam fakat mislio da oko njega oblijece neki Salzburg ili takav klub koji ima strasnu omladinsku skolu i poznat je po promovisanju mladih igraca,a on ode u tu Tursku ligu koja je apsolutna suprotnost tome.
Znam za problem ekonomski Turaka,ali nece to sad forsiranje omladinaca ici tek tako. Godinama im se klupski fudbal temeljio na tome da dovede te neke zvijezde iz Europe, nikakvo forsiranje igraca iz svoje omladinske skole,a i generalno u svim tim mladjim kategorijama su i klubovi i reprezentacija trube. Ono nigdje ne mozes cuti, procitat xy klub iz Turske poznat po tom nekom radu sa mladima, izbacuje neke talentovane generacije i slicno. Tako da ovo je bas sumnjiv potez. Ne znam kako Besiktas ovakav moze biti bolji izbor od Dinama
Pogotovo sto neko kaze sto je lako moguce da poslije Fenera Besiktas bude prvi taj koji ce sletit izvan tih mjesta koji vode u Europu zbog svih tih problema financijskih.A onda nema ni te Europe ni nicega sto je glavni faktor koji bi eventualno izdvajao Besiktas.
Naravno sve ovo pada u vodu ako su glavni motiv za potpisivanje ugovora bile pare.
Ne vidim sta bi drugo mogao biti motiv, za odlazak nekog juniora u Tursku?
Ima mali postotak sanse da se radi o sportrskom motivu, jer cinjenica je da se turska liga mijenja.
U tom kontekstu, mozda se moze napraviti neki dogovor da ga u skorom periodu prebace u prvi tim.
Mada, on je klinac od 17 godina, a Besiktas turski "gigant".
Treba razumjeti i sirotinju, neko ti nudi dobre pare i dugorocnu sigurnost, na drugoj strani imas siću i rizik da budes jedan od hiljadu koji nisu uspjeli.