Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

RK Gradacac
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la RK Gradacac » 05 apr 2009, 13:31

Ovo je bruka ziva. Cuj Button dvije pobjede zaredom :roll: :oops:
010 ISN'T JUST A CODE

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2009, 14:12

Dosta je i on sam cekao na svoju priliku dobio je i siguran sam da ce je iskoristiti.

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 05 apr 2009, 14:25

Button je odlican vozac na njegovu zalost do ove sezone nije imao konkurentan bolid a prije toga problemi sa wilaiamsom tako da nije mogao dokazati svoje vrijednosti mislim da ce to ove sezone uradit naravno ako nastavi browngp sa ovakvim performansama ....
Licno navijam za McLaren Merc ali drago mije da se ovo sve malo promjenilo jednostavno trebaju i slabije ekipe da ozive a uzbudjenja preticanja i ostalog imamo na pretek samo sto smo mi navikli gledati 4 bolida u utrci za pobjedu pa nam sad ovo sve malo smeta ....Sve u svemu zao mije sto kisa prekide danas utrku bilo bi svega do kraja ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2009, 14:26

Mene zanima dal ikome nedostaje Minardi :mrgreen:

I vozac popute pedro de la rose, verstappena, sato, kamikaze formule 1.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 05 apr 2009, 14:29

sta je ovo sa ferrarijem jesu losi stvarno pogotovo onaj massa nadam se da ce vise pocet pobjedzivat i jos jedno ne mogu shvatit da ovi iz brown imaju bolje bolide od ferrarija kako su tako jaki
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 apr 2009, 14:31

Joj kad se sjetim Sata. Lik definitivno nije normalan. Ja mislim da nikad nije zavrsio ni jednu utrku u sezoni. Ili mu punke motor ili napravi gresku neku itd.
Sjecea li se neko kad je izbio Schumachera kad nije zakocio u prvoj krivini na utrci u Belgiji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 05 apr 2009, 14:32

ma ovo je stvarno bruka mislim ok je buton ali ferari i meklaren da nisu ni blizu to ni je dobro za f1 jer ove ekipe donose pare f1 al ovako nista brukaaaaaaaaaaaaaaaaa

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2009, 14:34

Sjecam se mnogim scena, zonta dok je vozio lol, bruni haha, sa5o je kamikaza bio haha, kada je srednji prst david pokazao schumiju , ma bilo ej toliko scena.

niccolo
Kontakt:

Post Postao/la niccolo » 05 apr 2009, 15:36

e jbg brawn gp je vec u prosloj sezoni poceo praviti bolid za ovu sezonu dok su se ferari i mclaren borili za titulu, ali svejedno opet ispade da su ih stigli i prestigli tojota red bull i wiliams, izgleda da ima nesto u tim difuzorima,sad slijedi pauza od 2 sedmice ako se ne varam valjda ce ferari mclaren napredovati, a sto se tice jensona buttona, ja sam vjerovao da kad ode schumacher da ce on doci u ferrari da dere, ali eto nikad nije imao priliku, a i vi kontate da su oni vozaci sto voze u ferariju i mclarenu da su to najbolji vozaci, svi su oni tu negdje daj im svima isti bolid ali isti i niko nece dominirati.sena i schumacher su ipak vrh, drugi svijet za sve njih.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 05 apr 2009, 15:49

amerosm je napisao/la:Joj kad se sjetim Sata. Lik definitivno nije normalan. Ja mislim da nikad nije zavrsio ni jednu utrku u sezoni. Ili mu punke motor ili napravi gresku neku itd.
Sjecea li se neko kad je izbio Schumachera kad nije zakocio u prvoj krivini na utrci u Belgiji.
Takuma Sato je kralj, bas sam htio spomenut tu situaciju na stazi Spa, preduhitrio si me. Sta je sad sa njim?
Meni nedostaje H.P. Montoya, zapravo se moze reci da je Sato njegova reinkarnacija, u malo zescem obliku. Sa Montoyom nikada nije bilo dosadno, posebno kada je bio iza Schumachera :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2009, 15:52

Brown je potpuno nova momcad nije to honda, poceli su ko i svi ostali ali nebitno.

Nego ti si bas ono rekao odnosno napisao sto sam ja godinama pricao, i dan danas sam ubjeden da je mika hakkinen bolji vozac od sumija, da su imali iste bolid mika bi ga odero do bola, i onako je mclaren slabiji bio a opet je mika harao, a evo i luis prosle godine, kako to znam ? jhednostavno, lusi prvi 2 massa, pa raikokken pa gdje heikki ubijek 5 ili 6 ili neki tamo, tako je i prije bilo 1 mika, 2 schumi, irvine pa tek david onda uvijek je kasnio, tako je to, volio bih da se moze vrijeme vratiti pa da vidimo da ljudi voze u istom bolid ciji bi nos naprijed bio

niccolo
Kontakt:

Post Postao/la niccolo » 05 apr 2009, 15:56

nije ba poceo je ross praviti bolid ranije nemoj se praviti pametan, a sto tebe schumacher i 7 njegovih titula boli to je drugo. schumacher je bog f1.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2009, 15:59

Nije se znalo da ce imati uopce bolid, ne pravim se pametan vec je tako, nije se ni znalo do pred pocetak sezone da ce honda povuci iz F1, to su ciste cinjenice, mozda ye bolid ali motor nije ni sasiju, mislim cjelovito na dizajn, a mene nista ne boli od schumija, to sto ga je uzima mika kad je htio kada je imao i boloid 20% slabiji od njega, ono je previse bilo od 3 do 7 titule sve nadmocan bolid, imao je srece sto je vozio u ferrariju, s njim se digo ferrari ali on ne pravi motoro, ne konstrujise bolid ni ajrodinamiku on samo voza, i siguran sam da sam i ja vozio da bi bio prvak s onakvim bolidom svaka utrka po krug svakoga to mu je cilj bio.

niccolo
Kontakt:

Post Postao/la niccolo » 05 apr 2009, 16:16

schumacher je osvojio dvije titule sa benetonom brate, hakinen 2 ili 3 sa mclarenom, vec od druge svoje sezone schumacher se nosio sa senom prostom kao da je tu vec godinama dok je hakinen grickao ko vjeverica da nakupi bar 5 bodova u sezoni, drugu titulu u benetonu podero sve ostale razlika skoro 40 bodovado drugoga, 1993 sena imao 70 bodova dok je hakinen sa njim u timu imao samo 7, hakinen kad je osvojio dvije titule sumaher bio drugi a kultar treci, odmah poslije schumaher poceo svoj pohod i uzeo titulu a iza njega gle cuda bio kultar a hakinen 4 ili 5, da ne pisem dalje schumaher je za njega babo a i za sve ostale nema mu ravnoga kroz cijelu historiju f1, znao je biti prljav,ali valja biti hrabar i biti sampion u srcu da se uzme titula kao npr 94.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2009, 16:19

hakkinen ako se ne varam 3, ali rekao sam ja vec od 3 pa do 7.scumi imao nadmocnu formulu, bolid kako god.

dosta84
Kontakt:

Post Postao/la dosta84 » 05 apr 2009, 16:27

Pa eto danas rece onaj na hayatu da je R.Brawn u martu prosle godine govorio da ima rupa u pravilima oko difuzora, sto znaci da je bar godinu unaprijed razmisljao sta treba uraditi...ne stoji ta prica bas da su jedva poceli, znao je on sta kupuje i sigurno da je vjerovao u taj bolid
Na kojim cinjenicama zasnivas tu pricu da je Schumi vozio 20% jaci bolid od Mike :?:
Cinjenica je da je Ferrariju dojadilo godinama biti iza pa je doveo Schumija, Brawna i kompaniju pa su svi zajedno mozgali godinama da Ferrari vrate na stare staze slave. O tome su svi oni govorili cesto...sveko je imao svoj doprinos...tako sumnjam da je u to vrijeme Ferrari dio jaci od McM (mozda '99 i to u drugoj polovini ali tad je Schumi slomio nogu :( )

dosta84
Kontakt:

Post Postao/la dosta84 » 05 apr 2009, 16:31

Scumi '94 i '95...Hill '96... Viln '97.... Mika '98 i '99 i onda Schumi 5 redom...Alonso 2 nakon toga...toliko o titulama

niccolo
Kontakt:

Post Postao/la niccolo » 05 apr 2009, 16:32

ipak 2 titule, a schumaher se dokazao prije svoje 3 titule, ostalo je za njega bila rutina niti je bilo vozaca koji mu moze parirati niti je ferari imao dostojnog protivnika, sve do renoa i alonsa tad je doslo i do zasicenja kod ferarija i schumachera ali eto vama mclarenovim navijacima je draze da ferari ne uzme ni bod u utrci nego da pobijedite, ferari je ferari a mclaren je kao force india sto koristi mercedesov motor, mogao bi se mclaren vratiti na fordov motor mozda bi jaci bili ove sezone :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 apr 2009, 16:33

da 2 godine zaredom je mikka, ali zakleo bih se jos jedne ali niej to to, to je bilo davno sjecam se kada je schumi imao 3 titule i onda nadalje, tu su negdje bili, ali eto, nebitno potpuno, bilo pa proslo, ostalo zapisano .

mclaren rules, vjeruj mi, mercedes je inace najuspjesnija firma uz volsvagen u svijetu, njemci su cudo, a mclaren zijani po obicaju.

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 05 apr 2009, 19:56

A dali se iko sjeca preticanja Mike hakinena u zadnjem krugu mislim da je bila utrka u Austriji ..
Naime Schumaher je prvi Mika ga prati u stopu i u zadnjem krugu sustizu jedan bolid za cijeli krug a Schumaher prolazi sa jedne strane bolida koji stizu a Mika umjetnicki milimetarski tacno sa druge strane i izlazi ispred Schumahera i naravno osvaja tu utrku ... Mislim da je to proglaseno cak i za najspektakularnije preticanje u F1 takmicenju ...

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.