NK Zvijezda Gradačac
Re: NK Zvijezda Gradačac
Nabit na kur ac klub iz kojeg igraci mole da idu. Dosli smo dotle da nece niko u Zvijezdu.
-
Dominantan
- Kontakt:
zvijezda1 je napisao/la:Zelja ima da idu al nedaju im i mole da dobiju papire i nece ih dobit. Ja nez ko si ti ni ko su tvoji igraci ko zeli moze u pp pa cu mu ja pokazat poruke od tih igraca da mole da idu i da im je receno da nemogu ic i pomirili su se sa tim.
To je tumacenje tvoje/vase jer pored dugovanja svaki ugovor je trosak arbitraznoj komisiji u iznosu od 500,00KM i samo zato mozda izgleda da mole a ustvari ne zele taj trosak..
Nema/ne postoji nacin nekoga zadrzati sa amaterskim ugovorom...
I stvarno ako nema volje kakav ucinak ocekuje netko od nekog igraca...
Mi se sada prepucavamo i vecina smatra da se netko inati ili prebacuje nekakve potjernice ili neznam sta..ali za pismene ljude postoji forum radi izmjene informacija/misljenja/sugestija..a netko koristi nekakav stav a ne smije pred kucu bez svjetla...
Svako se moze informisati i udje na stranicu Saveza i procita..mislim kao sto klub koristi svakakve manipulacije za ostanak , druga strana koristi sve nacine za rastanak...
I igraca je malo more i tako i klubova malo more..
Klub je uradio sa ovim kadrom realno VELIKI rezultat koliko god netko prizeljkivao vise.
-
crvenobijeli
- Kontakt:
Amaterski ugovori su potpisani u trajanju od 1 god.na manje nije moguce potpisat.tako da su svi igraci vezani mislim do 21.06... Nema tu savez sta da uradi,ugovori su regularno potpisani i regularno se ispunjavaju obaveze, nema razlog da savez odluci u korist igraca, a ako ode do saveza vjeruj da jacimovoc i ostal 2 tvoja pulena nece lopte sutnit na banji.
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!
-
Dominantan
- Kontakt:
Ma vidi..primitivizam je stepenica koju svako kad tad prevazidje..
Znamo amaterski ugovor kako se raskida ako NE znas/znate posle niz godina u takmicenju.,sta ja mogu..
Redovno ili ne redovno placanje uopste nije predmet raskidanja...
Predmet je radni odnos u Bingu ili radni odnos kroz profesionalni ugovor...i puleni tvoji a moji igraci to imaju i 21.1. je predmet razmatranja i koji dan poslije predmet obavijesti.
I sakrivanje iza raznih nickova i iznosenja nekakvog srditog garda ti nabijem negdje!!!
Ja i moji igraci nismo samarali po kancelariji upravu i prijetili potpisujte ugovora nego je postojala volja i interes..,i kad toga nema neznam o cemu da pricamo???
Odnos sa upravom imam korektan i dalje jedino sto ga netko zeli narusiti mozda ali se mislim ni oni a posebno ni ja ne opterecujem sa tim...
Znamo amaterski ugovor kako se raskida ako NE znas/znate posle niz godina u takmicenju.,sta ja mogu..
Redovno ili ne redovno placanje uopste nije predmet raskidanja...
Predmet je radni odnos u Bingu ili radni odnos kroz profesionalni ugovor...i puleni tvoji a moji igraci to imaju i 21.1. je predmet razmatranja i koji dan poslije predmet obavijesti.
I sakrivanje iza raznih nickova i iznosenja nekakvog srditog garda ti nabijem negdje!!!
Ja i moji igraci nismo samarali po kancelariji upravu i prijetili potpisujte ugovora nego je postojala volja i interes..,i kad toga nema neznam o cemu da pricamo???
Odnos sa upravom imam korektan i dalje jedino sto ga netko zeli narusiti mozda ali se mislim ni oni a posebno ni ja ne opterecujem sa tim...
Nemozes jaro preko Zvijezde gradit imidz igracima i na polusezoni spakovat kofere i ko hebe Zvijezdu... nesvidja mi se odo... fino mislis se pokakit po Zvijezdi i u bolji klub ih prebacit...
Nemoze tako budi fer i nek igraci ispune svoj godisnji ugovor pa onda fino nek idu...
Nemoze tako budi fer i nek igraci ispune svoj godisnji ugovor pa onda fino nek idu...
-
Dominantan
- Kontakt:
O cemu pricas? A Zvijezda moze usred sezone zahvaliti se igracu i pozdrav???
A igrac jos registrovan..na ciju stetu ce to biti kroz 6 mjeseci? Moju,igraca,tvoju mozda...ajd ,nisi upucen i to je to.A ako ode u slabiji klub zadovoljniji ce biti ili ti?
Jedan argument ni ti ni bilo ko nije iznijo zasto NE otici...
Mislim pogresno tumacis ili tumacite kakogod taj fer odnos...Nemogu i ne zelim iznositi neke stvari “forumasima”...samo si izmjenjujemo misljenje i stavove i za koji dan bit ce jasniji status svakog pojedinca u klubu.
Objektivno gledano nista ne donosi ostanak pojedinaca ako ne zele biti tu...jer doprinos na terenu bi bio ravan 0 i sta onda?
Umjesto “dovidjenja” do iduceg susreta prave se scene “zbogom” i nikad vise......:/
A igrac jos registrovan..na ciju stetu ce to biti kroz 6 mjeseci? Moju,igraca,tvoju mozda...ajd ,nisi upucen i to je to.A ako ode u slabiji klub zadovoljniji ce biti ili ti?
Mislim pogresno tumacis ili tumacite kakogod taj fer odnos...Nemogu i ne zelim iznositi neke stvari “forumasima”...samo si izmjenjujemo misljenje i stavove i za koji dan bit ce jasniji status svakog pojedinca u klubu.
Objektivno gledano nista ne donosi ostanak pojedinaca ako ne zele biti tu...jer doprinos na terenu bi bio ravan 0 i sta onda?
Umjesto “dovidjenja” do iduceg susreta prave se scene “zbogom” i nikad vise......:/
-
crvenobijeli
- Kontakt:
Naravno da moze, ako nepostujes klub koji te hrani, sta drugo ocekivat, nego ako hoces papire za svoje pulene ponesi pare jer ocigledno da ih buduci klub-ovi nece platit...lijep pozdrav
A i ti si menadzer u pm doso preko foruma nesto pametnovat, da si pametan kolko se predstavljas rijesio bi to, a ne preko foruma nesto pokusavo. Pozdrav "menadzeru"Dominantan je napisao/la:O cemu pricas? A Zvijezda moze usred sezone zahvaliti se igracu i pozdrav???
-
Dominantan
- Kontakt:
To je rijeseno samo nije doslo do vas...forum je za svakoga pa i za mene.Nekome trebaju informacije dali unutrasnje/vanjske a nekima odgovara zabluda poput tebe i vjerovanje da je to tako.
Kao sto nemozete dovoditi i odvoditi igrace ili upravu ili nekog vanjskog saradnika,tako nemozes dirigirati postupke “barem meni” da dolazim ili ne dolazim pregovarati.
Nekad nije sve kako citas ili cujes...i ostane da blejis i lajes a bez efekta.
Pogresno shvatas forum!!!
A to sto se zna i dao do znanja pod kojim nickom je zastupnik nekih igraca je moj stav i nemam problem sa tim...ili bi jednostavnije bilo da stvorim novi profil pa j..ebem koga god stignem i kako god zelim.
Netko koristi forum sa iskrenim namjerama a netko da se ispuse kad zeni ispegla ves i opere sudje.
Samo realno a bajke su na spratu.
Kao sto nemozete dovoditi i odvoditi igrace ili upravu ili nekog vanjskog saradnika,tako nemozes dirigirati postupke “barem meni” da dolazim ili ne dolazim pregovarati.
Nekad nije sve kako citas ili cujes...i ostane da blejis i lajes a bez efekta.
Pogresno shvatas forum!!!
A to sto se zna i dao do znanja pod kojim nickom je zastupnik nekih igraca je moj stav i nemam problem sa tim...ili bi jednostavnije bilo da stvorim novi profil pa j..ebem koga god stignem i kako god zelim.
Netko koristi forum sa iskrenim namjerama a netko da se ispuse kad zeni ispegla ves i opere sudje.
Samo realno a bajke su na spratu.
Iskoristavas Zvijezdu za svoje interese dominantni a to nemoze tako... Zvijezda je klub a ti menedzer i ima da bude kako klub kaze... Gdje je bio taj Pecelj ili Jacimovic prije nego li je doso u Zvijezdu??? Nigdje ga nije bilo niko cuo za njega nije ni za jednog.... Fino si promoviso igrace preko Zvijezde i ko je hebe sad... ponesi pare i eto ti igraci... nije Zvijezda sprda ina....
Da se ja pitam sjedili bi na klupi cijelu polusezonu a djeca bi igrala... nek vide da se nemoze klub samo koristiti
Pecelj extra igrac bio je povrijedjen i Zvijezda ga mazila sad bi tek tako otiso??? Pa gdje to ima ba... nebi ga ja pustio nema sanse... pare Celik nek da ili ko ga hoce i nek ide tako je to u fudbalu
Da se ja pitam sjedili bi na klupi cijelu polusezonu a djeca bi igrala... nek vide da se nemoze klub samo koristiti
Pecelj extra igrac bio je povrijedjen i Zvijezda ga mazila sad bi tek tako otiso??? Pa gdje to ima ba... nebi ga ja pustio nema sanse... pare Celik nek da ili ko ga hoce i nek ide tako je to u fudbalu
-
Dominantan
- Kontakt:
Trenutno klub nije u pozicije da bude kako kaze jer su amaterski ugovori..idi edukuj se!!
Jacimovic je bio u klubu Rudar Prijedor informisi se da li je klub od jucer ili 90 godina postojanja..gdje je zakucao 28 golova i u Zvijezdu je dosao zbog ucinka.
Da li je neko cuo za njega ili ne to nema veze jer ti poznajes igrace samo iz svog kluba a onaj ko se bavi fudbalom bilo kako zna ko su i jedan i drugi i treci...
Za to da bi sjedili na klupi trebas imati poslozene stvari i ugovore takve i zato TI nisi u klubu odnosno nisi upucen vec pokusavas jecajuci nesto uciniti.
Trenutno je situacija kakva jeste i vidim da izmjena informacija nema vec samo jednostrani stav iz kojeg je ocitno jos vise samo jedno...
Javim ti se posle prelaznog roka..i tad ces proci sve moje prepiske i vidjeti dali sam u pravu ili ne.
Kad nema zelje nema smisao ostanak i tu nastupam ja ili neki drugi menedzer i pronalazi drugi angazman,a ako klub moze to sto misli pa sta se opterecujes...sjednes i dignes noge i brojis pare koje trebaju doci...ccc
Svaka info ti je sama dostupna na stranici Saveza ...ali evo uzivas da ti ja prenesem a vjeruj isti taj uzitak i ja prozivljavam
Jacimovic je bio u klubu Rudar Prijedor informisi se da li je klub od jucer ili 90 godina postojanja..gdje je zakucao 28 golova i u Zvijezdu je dosao zbog ucinka.
Da li je neko cuo za njega ili ne to nema veze jer ti poznajes igrace samo iz svog kluba a onaj ko se bavi fudbalom bilo kako zna ko su i jedan i drugi i treci...
Za to da bi sjedili na klupi trebas imati poslozene stvari i ugovore takve i zato TI nisi u klubu odnosno nisi upucen vec pokusavas jecajuci nesto uciniti.
Trenutno je situacija kakva jeste i vidim da izmjena informacija nema vec samo jednostrani stav iz kojeg je ocitno jos vise samo jedno...
Javim ti se posle prelaznog roka..i tad ces proci sve moje prepiske i vidjeti dali sam u pravu ili ne.
Kad nema zelje nema smisao ostanak i tu nastupam ja ili neki drugi menedzer i pronalazi drugi angazman,a ako klub moze to sto misli pa sta se opterecujes...sjednes i dignes noge i brojis pare koje trebaju doci...ccc
Svaka info ti je sama dostupna na stranici Saveza ...ali evo uzivas da ti ja prenesem a vjeruj isti taj uzitak i ja prozivljavam
-
nekoIzMostara
- Kontakt:
Dominantan je napisao/la:Trenutno klub nije u pozicije da bude kako kaze jer su amaterski ugovori..idi edukuj se!!
Ne navijam za Zvijezdu, ali msm da su navijači i uprava u pravu. Treba ih do kraja ugovora zakovati ne za klupu, nego za tribine, cak mu i ne dozvoliti da trenira sa prvim timom.
Dominantan, trebao bi da znas da je sve moguce u nasoj državi, samo je pitanje ko ima jacu "stelu", sto znaci ako neko dobro mocan zeli da ti "tvoji" igraci propadnu i ostanu u Zvijezdi ostace. A ti se neces ni najmanje pitati.
Uostalom od nasih menadzera nema nista, gurate igrace svaku polusezonu iz jednog u drugi tim da bi na njima zaradili 100-200 KM, bez obzira o kojem igracu da se radi. Dzabe igracima iz nase drzave menadzeri ako nisu kvalitet.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Sve veliki kvazi menadzeri, a u stvari ste obicne pijavice sto za klubove, sto za igrace koje predstavljate. Sve veliki menadzeri kojima je najvece dostignuce progurat igraca iz Tekstilca u Olimpik, ili ne daj boze cak i u visi rang, u Krupu, Zvijezdu 09 i sl.
Koliko si igraca svojim konekcijama prebacio preko grane, haj ziv bio?
Koliko si igraca svojim konekcijama prebacio preko grane, haj ziv bio?
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Zadnja izmjena: Nah1d, dana/u 12 jan 2019, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Ukoliko su ugovori amaterski Dominantan je upravu i to se moze raskinuti za 500km u savezu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
-
crvenobijeli
- Kontakt:
Objasni kako se moze raskinuti ugovor ako nk zvijezda ima vazeci ugovor sa igracem?
-
nekoIzMostara
- Kontakt:
Mijenjanjem timova konstantno igrac ne moze da se adaptira na okolinu, niti da pruzi partije kakve se od njega ocekuju. Samim tim logicno je da ce nakon 2-3 godine, zahvaljujuci "svojim" menadzerima propasti i zavrsiti u nekoj od mahalskih ekipa, ili cak sta vise sa tacnom u ruci u nekom od gradskih kafica.Wandelanoite je napisao/la:Ukoliko su ugovori amaterski Dominantan je upravu i to se moze raskinuti za 500km u savezu.
Dominantan, posto se ti predstavljas kao menadzer (jesi li ili nisi nezz) pustis igraca da se 2-3 sezone odigra u istom timu, pokaze pravu vrijednost i gurnes ga preko granice, osim ako nije neki vanserijski kalibar (ili ako ti nisi kalibar Mamica, a sto smijem se kladiti da nisi), pa da ga nakon pola sezone prodas u TOP lige 5 i obezbjedis i njega i sebe za zivota.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Godinama sam radio kao skaut za neke strane agencije da bi prije godinu i po sve to skoro pa batalio. Većih govana od bh. igraca, menadzera, klupskih čelnika nema nigdje u Evropi.nekoIzMostara je napisao/la:Mijenjanjem timova konstantno igrac ne moze da se adaptira na okolinu, niti da pruzi partije kakve se od njega ocekuju. Samim tim logicno je da ce nakon 2-3 godine, zahvaljujuci "svojim" menadzerima propasti i zavrsiti u nekoj od mahalskih ekipa, ili cak sta vise sa tacnom u ruci u nekom od gradskih kafica.Wandelanoite je napisao/la:Ukoliko su ugovori amaterski Dominantan je upravu i to se moze raskinuti za 500km u savezu.
Dominantan, posto se ti predstavljas kao menadzer (jesi li ili nisi nezz) pustis igraca da se 2-3 sezone odigra u istom timu, pokaze pravu vrijednost i gurnes ga preko granice, osim ako nije neki vanserijski kalibar (ili ako ti nisi kalibar Mamica, a sto smijem se kladiti da nisi), pa da ga nakon pola sezone prodas u TOP lige 5 i obezbjedis i njega i sebe za zivota.
Sto se tiče toga da mjenjaju klubove, jbg ovdje svi traze instant pare. Igrac ce za 300km otići u drugi klub i to mi nikada nece biti jasno. Jedne godine odvedem u Kaposvar dva naša igraca na probu i tamo sam malo razgovarao sa Nemanjom Nikolicem koji je tada bio prvi strijelac Mađarske lige i covjek mi kaze da igra za 800 eura uz stan i hranu. Naravno momak tu pametno napredovao, igrao za sicu i kasnije uzeo milione.
Poslije rata u Drini iz Zvornika koja je tada igrala u Zivinicama je igrao Samir Muratovic za 400km, dok ostali nisu htjeli razgovarati bez bar 2 milje na ruke, ali covjek kaze ja želim da napredujem i da idem vani i tako je i bilo Muratovic isto tako uze milione, a ostalima plafon bi Sarajevo i naša liga.
Problem je jbg sto su menadzeri uglavnom klošari koji bi matwr prodali za 500km. Pecelju bi bolje bilo da tu ostane do kraja sezone i trazi sebi klub u inostranstvu jer sigurno moze proci u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj i nekim drugim ligama.
MES QUE UN CLUB!
- ASD
- Kontakt:
Jacimovic nabija finu statistiku, a kao napadac zivi od golova, bila bi kobna greska na pola sezone da ode.
-
nekoIzMostara
- Kontakt:
Upravu si, zato sam i ja stava da mladi igrac ostane u jednom klubu 2-3 godine da se razvije i da pokaže koliki je njegov potencijal. Nakon toga će sigurno naći angažman u nekoj ligi u inostranstvu, a 95% tih liga je jače u svakom segmentu od naše(finansijski, infrastrukturno), te samim tim će imati onda i još više šansi da brže napreduje i ode dalje u karijeri. Zato kažem da se ne treba uzdati u menadžere ove naše niti da ih igrači slušaju, jer samo gledaju kako da ih iskoriste radi 100-200 KM, i unište im karijeru. Ako išta vrijediš u nasoj drzavi ne treba menadžer da te pogura vani, jer realno nemaju tu moć da te prodaju(jedino ako nije Mamic u pitanju).Wandelanoite je napisao/la:Godinama sam radio kao skaut za neke strane agencije da bi prije godinu i po sve to skoro pa batalio. Većih govana od bh. igraca, menadzera, klupskih čelnika nema nigdje u Evropi.nekoIzMostara je napisao/la:Mijenjanjem timova konstantno igrac ne moze da se adaptira na okolinu, niti da pruzi partije kakve se od njega ocekuju. Samim tim logicno je da ce nakon 2-3 godine, zahvaljujuci "svojim" menadzerima propasti i zavrsiti u nekoj od mahalskih ekipa, ili cak sta vise sa tacnom u ruci u nekom od gradskih kafica.Wandelanoite je napisao/la:Ukoliko su ugovori amaterski Dominantan je upravu i to se moze raskinuti za 500km u savezu.
Sto se tiče toga da mjenjaju klubove, jbg ovdje svi traze instant pare. Igrac ce za 300km otići u drugi klub i to mi nikada nece biti jasno. Jedne godine odvedem u Kaposvar dva naša igraca na probu i tamo sam malo razgovarao sa Nemanjom Nikolicem koji je tada bio prvi strijelac Mađarske lige i covjek mi kaze da igra za 800 eura uz stan i hranu. Naravno momak tu pametno napredovao, igrao za sicu i kasnije uzeo milione.
Poslije rata u Drini iz Zvornika koja je tada igrala u Zivinicama je igrao Samir Muratovic za 400km, dok ostali nisu htjeli razgovarati bez bar 2 milje na ruke, ali covjek kaze ja želim da napredujem i da idem vani i tako je i bilo Muratovic isto tako uze milione, a ostalima plafon bi Sarajevo i naša liga.
Problem je jbg sto su menadzeri uglavnom klošari koji bi matwr prodali za 500km. Pecelju bi bolje bilo da tu ostane do kraja sezone i trazi sebi klub u inostranstvu jer sigurno moze proci u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj i nekim drugim ligama.
Ja koliko znam, Asmir Begović je otvorio menaadžersku agenciju sa ciljem da pomogne mladim igračima da razviju karijeru i da ostvare moguće inostrane angažmane, i da može pomoći više nego ovaj Dominantan ili neki drugi manadžer. Kako se može doći do toga da te zastupa ta agencija nezz, ali msm da mladi igraci koji ista vrijede pokusati preko te agencije potraziti angazman vani, a ne preko ovih kvazi menadzera.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.