Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la ASD » 13 jan 2019, 20:25

Brcanskamalta je napisao/la:U petak idem sa posla gledam na semaforu stao,djevojka nema vise od 30,ne vjerujem gura kolica ona dupla, reko masallah bliznad kada priblizi se kako prelazi cestu ono dvije pudlice u kolicima. ...
To je po danasnjim normama izgleda normalnije nego udati se sa 15-16 osnovati porodicu radjati djecu kao nase nene i djedovi.
Pa logicno da je normalnije.
Ostati nepismen u 21.vijeku je katastrofa.
alemsa je napisao/la:
miki_92 je napisao/la: kako ti znas da bolje zive

pola njih se pomirilo da im je zivot sj3ban od dana kad su se rodili i da njim neko drugi upravlja,

to sto ne kukaju na sve strane i ne razvode se ne znaci da su sretne

eto nek tebi babo il mama nadju neku random zenu pa da te vidim
Ma kako ti je nena i pra nena zivjela , moja nena se udala u 15oj godini, jednom ga vidjela doso na kapiju, presretna bila s njim. Pusti supljak 80% Bosne se tako udavalo i zenilo prije 60 godina, i vecina rega zivjeli. Gdje ces ti znati sa 25-30 godina bolje od babe koji ima iskustvo itd. ti mlad covjek tebe vuku emocije, sta ti znas sta je zivot

To nije valjalo, gdje su familije cvrste bile , ali valjaju vam abortusi i nemoral. Zato pogibija
O kakvoj ti pogibiji brujis?
U BiH je pogibija, korupcija hara na sve strane, ljudi bjeze za normalnim zivotom u te nemoralne drzave.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 13 jan 2019, 20:26, ukupno mijenjano 1 put.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 13 jan 2019, 20:26

Stjepan Tomašević

Dana 1. aprila 1459. oženio je Jelenu Branković, dvanaestogodišnju kćerku srpskog despota Lazara.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2019, 20:26

ASD je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa radi se i danas, nije valjda da se neko stidi toga što radi na njivi, ja sam radio otkad znam za sebe, i radim i dan danas, iako imam posao u svojoj struci u kancelariji.

I nenina i dedina porodica su bile takve, nije nena bježala od toga, djeca su kasnije imali poslove u firmama, al su svaki radili to kad bi dođi kući, ili iz škole. A i dan danas rade, u penziji, i ja im pomažem isto tako kad god mogu. :)
Zasto onda svi bjeze od njiva? tada su na njivama radili po citav dan jer nisu znali za bolje, nepismenost bila.
Razvojem industrije i usluznih djelatnosti to je sve palo, opstaju samo velike farme s mehanizacijom. Tada je pao i natalitet.
Coj'k kad je imao stoku i kucu napravio, tad je trebalo stati vrijeme. Je.bi to ovo, cijeli zivot trcis, ganjas, stvaras, nikad rahat nisi

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jan 2019, 20:27

alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa radi se i danas, nije valjda da se neko stidi toga što radi na njivi, ja sam radio otkad znam za sebe, i radim i dan danas, iako imam posao u svojoj struci u kancelariji.

I nenina i dedina porodica su bile takve, nije nena bježala od toga, djeca su kasnije imali poslove u firmama, al su svaki radili to kad bi dođi kući, ili iz škole. A i dan danas rade, u penziji, i ja im pomažem isto tako kad god mogu. :)
Zasto onda svi bjeze od njiva? tada su na njivama radili po citav dan jer nisu znali za bolje, nepismenost bila.
Razvojem industrije i usluznih djelatnosti to je sve palo, opstaju samo velike farme s mehanizacijom. Tada je pao i natalitet.
Coj'k kad je imao stoku i kucu napravio, tad je trebalo stati vrijeme. Je.bi to ovo, cijeli zivot trcis, ganjas, stvaras, nikad rahat nisi
Mozes i dan danas tako, ali neces.
Iskreno, necu ni ja. Nisam Dummkopf.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 13 jan 2019, 20:28

ASD je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:U petak idem sa posla gledam na semaforu stao,djevojka nema vise od 30,ne vjerujem gura kolica ona dupla, reko masallah bliznad kada priblizi se kako prelazi cestu ono dvije pudlice u kolicima. ...
To je po danasnjim normama izgleda normalnije nego udati se sa 15-16 osnovati porodicu radjati djecu kao nase nene i djedovi.
Komsija Rahman se nije znao potpisati, a garantujem bolji covjek od tebe bio...Tu svoju "pismenost"zabij sebi .
Zadnja izmjena: Brcanskamalta, dana/u 13 jan 2019, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2019, 20:29

ASD je napisao/la:

Mozes i dan danas tako, ali neces.
Ne moze, imas previse opcija. Tad nisi znao ni za sta, zivi od stoke i cao

Sad bez para ne mos ni seljak biti
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 13 jan 2019, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 13 jan 2019, 20:29

alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Napiješ se vode s pogrešne česme, oooops tifus umreš.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jan 2019, 20:30

Brcanskamalta je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Komsija Rahman se nije znao potpisati, a garantujem bolji covjek od tebe bio...Tu svoju "pismenost"zabij sebi .
Pokupi dijete iz Beca, jeftino kupi zemlje oko Pozarnice tamo i odgoji dijete ko komsiju Rahmana.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jan 2019, 20:30

ASD je napisao/la:

Pa kažem ti da rade i danas, odnosno radili su iako su imali poslove u firmama, a sad u penziji. I svi pomažemo jedni drugima, iako svi imaju svoje porodice.

To tvoje ne sporim, sve stoji, ističem samo bitnost porodice, i da nije sramota raditi na njivi i dan danas :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2019, 20:32

Penaltiky je napisao/la:

Napiješ se vode s pogrešne česme, oooops tifus umreš.
Pij iz bunara

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 13 jan 2019, 20:33

rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa kažem ti da rade i danas, odnosno radili su iako su imali poslove u firmama, a sad u penziji. I svi pomažemo jedni drugima, iako svi imaju svoje porodice.

To tvoje ne sporim, sve stoji, ističem samo bitnost porodice, i da nije sramota raditi na njivi :)
Pa rade za svoj ćejf ne žive isključivo od njive. I kod mene mati čačka po dvorištu, al nemoš dva ručka od tih plodova napravit :rol:
alemsa je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la: Napiješ se vode s pogrešne česme, oooops tifus umreš.
Pij iz bunara
Inače u ta divna vremena koja spominješ voda je u česme dolazila iz Fabrike na Modracu a ne iz bunara. Fakat ti i Nezalaganje zaslužujete jedan drugog.
Zadnja izmjena: Penaltiky, dana/u 13 jan 2019, 20:34, ukupno mijenjano 1 put.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 13 jan 2019, 20:34

Normalno da ne razumijes kada si glup ko mazga.
Vrhunac zivota ti je pokusaj spustanja nekome na forumu.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 jan 2019, 20:36

Penaltiky je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa kažem ti da rade i danas, odnosno radili su iako su imali poslove u firmama, a sad u penziji. I svi pomažemo jedni drugima, iako svi imaju svoje porodice.

To tvoje ne sporim, sve stoji, ističem samo bitnost porodice, i da nije sramota raditi na njivi :)
Pa rade za svoj ćejf ne žive isključivo od njive. I kod mene mati čačka po dvorištu, al nemoš dva ručka od tih plodova napravit :rol:
Ma kod mene imaju i penzije i opet zarađuju od toga, čak više nego od penzija, a što se tiče tih plodova posadimo na dva mjesta, i to baš puno, ima za dvije-tri porodice koliko razdijelimo i bude svima dosta, imamo čak i plastenik :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 13 jan 2019, 20:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:

Ma kod mene imaju i penzije i opet zarađuju od toga, čak više nego od penzija, a što se tiče tih plodova posadimo na dva mjesta, i to baš puno, ima za dvije-tri porodice koliko razdijelimo i bude svima dosta :)

Sadite li maline? :mrgreen: Imate li mehanizacije?

Ma kod moje stare bašta 300-400 kvadrata, kad dođe s posla nju to opušta.
Zadnja izmjena: Penaltiky, dana/u 13 jan 2019, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 jan 2019, 20:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:
ASD je napisao/la:

Pa kažem ti da rade i danas, odnosno radili su iako su imali poslove u firmama, a sad u penziji. I svi pomažemo jedni drugima, iako svi imaju svoje porodice.

To ti je druga stvar.

Evo konkretno, kod mene je grad izgradjen poslije onog rata, tacnije 1946.godine krenulo se s gradnjom.
Ljudi su odlucili raditi 8 sati u fabrici, 8 sati udarnicki gradili zgrade, skole, puteve. Fakticki su samo radili i spavali, to je bilo vrijeme kada su se obarali rekordi u iskopavanju uglja.
I ljudi su znali zasto rade, da njihovi potomci nebi zivjeli teskim zivotom kakvi su oni zivjeli.

Dijetu sa 8-10 godina nije mjesto na njivi, njemu je mjesto u skoli.
Penaltiky je napisao/la:

Sadite li maline? :mrgreen:
Hendo preuzeo trziste.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 jan 2019, 20:38

Maline su out, aronije su in
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 13 jan 2019, 20:38

Osim13 je napisao/la:Kontam cuku kupit za kuće
samo cane corso 1200-1500km
Zarathustra

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 13 jan 2019, 20:39

Penaltiky je napisao/la:

alemsa je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la: Napiješ se vode s pogrešne česme, oooops tifus umreš.
Pij iz bunara
Inače u ta divna vremena koja spominješ voda je u česme dolazila iz Fabrike na Modracu a ne iz bunara. Fakat ti i Nezalaganje zaslužujete jedan drugog.
Narod zivio bez vode

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 13 jan 2019, 20:39

Moggi je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Kontam cuku kupit za kuće
samo cane corso 1200-1500km
jel to kolko je prešao?
alemsa je napisao/la: Narod zivio bez vode
Divna vremena.

Nikad u historiji nije bilo bolje nego danas, vise slobode, manje bolesti i manje gladnih i zednih. Nostalgišu samo vjernici i komunjare jer su im ideologije pale kurcu za uši.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 13 jan 2019, 20:41

alemsa je napisao/la:
artemis77 je napisao/la:
Pa eto, nek ti babo nađe ženu. Ako dobiješ kćerku, udaj je u 15. :salut:
Pa nece sad su druga vremena, ali ni ta opcija nije toliko losa koliko zvuci suluda.
Upravo to ti i govorim.

Možeš ti idalje živjeti kao da je 19. vijek ako te fura to. Preseliš se npr. u Saudijsku Arabiju.
Walk on, with hope in your hearts.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], haklamas, Jegres i 27 gostiju.