Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Denchi
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Denchi » 19 jan 2019, 13:45

redbull93 je napisao/la:Pisaj po sirotinji, gospoda u Antaliji uziva u svim blagodatima bratske nam zemlje. :urnebes: :urnebes:
ledžendo skuplja Hercegovina od Turske ;) :D :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 19 jan 2019, 13:49

Denchi je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:Pisaj po sirotinji, gospoda u Antaliji uziva u svim blagodatima bratske nam zemlje. :urnebes: :urnebes:
Al zato prilika za dnevnicu, motike u ruke i okopavat vinograde ;)
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 19 jan 2019, 13:51

redbull93 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
a ja se čudim kako adidas na grožđu otisnuto :hmmmmm: :D :rol: :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 19 jan 2019, 16:23

redbull93 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
Nema kod Ajdina praznog hoda?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jan 2019, 18:09

Gdje Čelik više nalazi ove strance?
3 nova Nigerijca na probi
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 19 jan 2019, 18:12

MortemHz je napisao/la:Gdje Čelik više nalazi ove
strance?
Svaki klub moze dovest 20 takvih na probe jer se nude neprestano.. Netko na to pristane al ugl klubovi izbjegavaju takve probe
It's better when it's live

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 19 jan 2019, 18:18

MortemHz je napisao/la:Gdje Čelik više nalazi ove strance?
Treba li vama koji, da vam ga posudimo?

Neka ih ajde, nek ih probaju ne kosta nas nista. Faustin se dobro pokazao sad, Okoli proslu sezonu. Ajdo nam ima menadjersku agenciju, pa fata ovako igrace, ne bi li koji pokazao se.

Proslu sezonu imali smo problema sa reg.stranaca i par dobrih je bilo stvarno, na kraju zavrsili u Shkupiju. Igrate protiv njih 02.02. ja mislim, a mi bi trebali u ponedjeljak.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 jan 2019, 18:21

redbull93 je napisao/la:

Neka ih ajde, nek ih probaju ne kosta nas nista. Faustin se dobro pokazao sad, Okoli proslu sezonu. Ajdo nam ima menadjersku agenciju, pa fata ovako igrace, ne bi li koji pokazao se.

Proslu sezonu imali smo problema sa reg.stranaca i par dobrih je bilo stvarno, na kraju zavrsili u Shkupiju. Igrate protiv njih 02.02. ja mislim, a mi bi trebali u ponedjeljak.
Shkupi ???
Nasa prva pripremna u turskoj je FC Astana.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jan 2019, 18:24

FrancescoTotti je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

Shkupi ???
Nasa prva pripremna u turskoj je FC Astana.
Astana će nam biti treća pripremna utakmica u Antaliji.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 19 jan 2019, 18:25

MortemHz je napisao/la: Astana će nam biti treća pripremna utakmica u Antaliji.
Do mene je onda. S kim jos igramo?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jan 2019, 18:29

FrancescoTotti je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: Astana će nam biti treća pripremna utakmica u Antaliji.
Do mene je onda. S kim jos igramo?
Trebalo je biti poznato prije par dana ali ništa još zvanično. To se može promijeniti u sekundi, recimo danas je baš Čelik odustao od utakmice sa jednim klubom.

02.02 - Shkupi
05.02 - ?
11.02 - Astana
12.02 - ?

Tako je trenutno pa ćemo vidjeti..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jan 2019, 22:28

FK Zvijezda dobija generalnog direktora iz Francuske

Naime, klub iz Etno sela Stanišići dobio je nova pojačanja, a sve sa ciljem da obezbijedi opstanak te i naredne sezone bude član premijerligaškog karavana.

Zvijezda 09 je prvi dio sezone okončala na osmom mjestu, iako je dugo vremena bila zakovana za dno i čini se da joj nema spasa.

Ipak, sve se za kratak period promijenilo, a tokom zimske pauze ovaj klub će dobiti novog generalnog i sportskog direktora.

"Kao što ste već informisani, dovedena su pojačanja za prvu ekipu koja se takmiči u Premijer ligi BiH kao i u Akademiji Zvijezda 09. Da bi sve savršeno funkcionisalo, Upravni odbor najavio je dolazak generalnog direktora koji dolazi iz Francuske kao i sportskog direktora kluba. Upravni odbor u narednom periodu organizovaće press konferenciju na kojoj će predstaviti sportskog i generalnog direktora Zvijezde 09", saopštili su iz FK Zvijezda 09 na službenoj stranici grada.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 19 jan 2019, 22:58

Za 5 godina u vrhu bh nogometa bit ce ova sela, za spas bh fudbala treba donijeti zakon o privatizaciji klubova. Samo privatno vlasnistvo moze spasiti nas fudbal. Naravno da se lokalna zajednica u to ukljuci, drzava, savez.. i prodaja tipa evo ti klub djaba, ali da se obaveze uloziti u infrastrukturu, bar terene da srede. Ovo ostalo je vodu hladi, vodu vari.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 jan 2019, 23:10

redbull93 je napisao/la:Za 5 godina u vrhu bh nogometa bit ce ova sela, za spas bh fudbala treba donijeti zakon o privatizaciji klubova. Samo privatno vlasnistvo moze spasiti nas fudbal. Naravno da se lokalna zajednica u to ukljuci, drzava, savez.. i prodaja tipa evo ti klub djaba, ali da se obaveze uloziti u infrastrukturu, bar terene da srede. Ovo ostalo je vodu hladi, vodu vari.
Ne vjerujem da će oni to moći održavati. Sela u startu imaju manje šanse ali nije nemoguće uz pravilan sistem.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 19 jan 2019, 23:15

MortemHz je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:Za 5 godina u vrhu bh nogometa bit ce ova sela, za spas bh fudbala treba donijeti zakon o privatizaciji klubova. Samo privatno vlasnistvo moze spasiti nas fudbal. Naravno da se lokalna zajednica u to ukljuci, drzava, savez.. i prodaja tipa evo ti klub djaba, ali da se obaveze uloziti u infrastrukturu, bar terene da srede. Ovo ostalo je vodu hladi, vodu vari.
Ne vjerujem da će oni to moći održavati. Sela u startu imaju manje šanse ali nije nemoguće uz pravilan sistem.
Sto ne bi mogli odrzavati, jedan izlazak u evropu vrati im pare. Da ne govorim o transferima, gledaj krupe, sad ce ti i mladost poceti transfere praviti, dobrih igraca imaju. Zvijezda akademiju ima jbt, sta dalje ti imam govoriti. Samo privatni kapital je spas bh nogometa, naravno kontrolisana privatizacija klubova.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 20 jan 2019, 01:03

redbull93 je napisao/la:

Meni se čini da ovaj lik vas iskorištava ko francusku sobaricu. Čelik mu dođe ko "hotel promaha", gdje dovodi nižerazredne igrače koji su totalni anonimusi, s ciljem da nešto odigraju ne bi li im tako digao cijenu pa da dalje zaradi. Ne dolazi vama i odlazi bez razloga po 10-15 igrača svaki prelazni rok. Tretira vas ko pokusne kuniće.

Bez uvrede, da me ne shvatiš pogrešno, ali stvarno tako djeluje sa strane površno kad se pogleda.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 jan 2019, 01:10

SarajevoJeBordo je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

Meni se čini da ovaj lik vas iskorištava ko francusku sobaricu. Čelik mu dođe ko "hotel promaha", gdje dovodi nižerazredne igrače koji su totalni anonimusi, s ciljem da nešto odigraju ne bi li im tako digao cijenu pa da dalje zaradi. Ne dolazi vama i odlazi bez razloga po 10-15 igrača svaki prelazni rok. Tretira vas ko pokusne kuniće.

Bez uvrede, da me ne shvatiš pogrešno, ali stvarno tako djeluje sa strane površno kad se pogleda.
Nije bas tako, ali politika kluba se promijenila. Mora bit odlazaka i dolazaka kada se u klub navuklo hamelja kojem ugovor ne mozes raskinuti. Do sad je bilo ovih dobrih igraca crnaca, ali posudba sve iz turskih timova.

Sada kako vidim radi se na dovodjenu mladih sve igraca, koji mogu napraviti nesto i realizovati neki transfer. Evo sad nam je dosao golman u21 finske reprezentacije, na 1.5 godinu potpisao.

Sa ovim afrikancima toplo-hladno sve, sad protiv rostocka pripremna utakmica, svi igraci na probi koji su bili igrali. Ornek godinama bio u omladinskom pogonu bursaspora, sve to neke veze ima. Sad za sad u nekoj cudnoj je fazi. Nadam se na dobro da izadje.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 20 jan 2019, 01:20

redbull93 je napisao/la:
Nije bas tako, ali politika kluba se promijenila. Mora bit odlazaka i dolazaka kada se u klub navuklo hamelja kojem ugovor ne mozes raskinuti. Do sad je bilo ovih dobrih igraca crnaca, ali posudba sve iz turskih timova.

Sada kako vidim radi se na dovodjenu mladih sve igraca, koji mogu napraviti nesto i realizovati neki transfer. Evo sad nam je dosao golman u21 finske reprezentacije, na 1.5 godinu potpisao.

Sa ovim afrikancima toplo-hladno sve, sad protiv rostocka pripremna utakmica, svi igraci na probi koji su bili igrali. Ornek godinama bio u omladinskom pogonu bursaspora, sve to neke veze ima. Sad za sad u nekoj cudnoj je fazi. Nadam se na dobro da izadje.
Po meni oko tih Turaka mnogo stvari smrdi i u najmanju ruku je neozbiljno. Npr. ne možeš dozvoliti sebi situaciju kao sa Kouadiom, da ode papire završiti i ne vrati se, a najbolji ti igrač u tom momentu. Od takvog šaltanja ekipe svaki prelazni nema ništa. To je samo dokaz da su ti ljudi u Čeliku radi drugih stvari, a ne radi Čelika. Tačnije, Čelik se koristi u svrhu ispunjenja nekih drugih ciljeva. Sama činjenica da odluke u klubu donosi neko ko ima menadžersku agenciju mi je degutantna. Mislim da nećete više nikad biti onaj Čelik koji je završavao peti ili šesti na tabeli i znao dogurati do finala kupa.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 jan 2019, 01:33

SarajevoJeBordo je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

Po meni oko tih Turaka mnogo stvari smrdi i u najmanju ruku je neozbiljno. Npr. ne možeš dozvoliti sebi situaciju kao sa Kouadiom, da ode papire završiti i ne vrati se, a najbolji ti igrač u tom momentu. Od takvog šaltanja ekipe svaki prelazni nema ništa. To je samo dokaz da su ti ljudi u Čeliku radi drugih stvari, a ne radi Čelika. Tačnije, Čelik se koristi u svrhu ispunjenja nekih drugih ciljeva. Sama činjenica da odluke u klubu donosi neko ko ima menadžersku agenciju mi je degutantna. Mislim da nećete više nikad biti onaj Čelik koji je završavao peti ili šesti na tabeli i znao dogurati do finala kupa.
Pa tek su drugi prelazni rok turci u klubu, ovo je mozda prvi prelazni rok da smo uspjeli prvih 11 zadrzati. Dosta igraca ima Čelik pod ugovorom, koji eto onako broje se samo. Nece raskid, nece na posudbu, uhljebi sto bi se reklo.

Sa kuadiom nije tako zavrsilo, trazio je mnogo para, ovi nisu dali i to je to.

Da u klubu nije sve bajno i nije, da ima napretka ima ali sporo sad za sad ide. Mi nismo imali druge opcije, bilo je gasenje ili da turci udju u klub. Mnogo tuzbi i dugova dolazi na naplatu sada, mozda je i to problem nekog brzeg napretka. Ko ce ga znati vise.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 20 jan 2019, 10:42

redbull93 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Sto ne bi mogli odrzavati, jedan izlazak u evropu vrati im pare. Da ne govorim o transferima, gledaj krupe, sad ce ti i mladost poceti transfere praviti, dobrih igraca imaju. Zvijezda akademiju ima jbt, sta dalje ti imam govoriti. Samo privatni kapital je spas bh nogometa, naravno kontrolisana privatizacija klubova.
Sta ti mislis, koliko to nasi klubovi uzimaju u Evropi, pa jedan izlazak vrate pare ?

Ti manji klubovi dugorocno gledajuci imaju daleko manje sanse, cak je i nemoguce da se odrze u vrhu, jer uvijek su tu Sarajevo, Zeljeznicar, Zrinjski i Siroki, koji u startu imaju veliku prednost nad svima, jer financijski, infrastrukturom, organizacijski su daleko iznad svih...i jedino se tu mogu umijesati Celik, Borac, Velez i Sloboda, naravno pisem o tome da neki duzi period drze se u vrhu, i budu konkurent "velikoj cetvorci"...
Velez je na pravom putu, a kod ostalih treba da dodju velike promjene, ne cini klub samo rezultat na terenu, i Sloboda je imala rezultat one sezone, pa svi oni koji su malo bolje znali kakva je situacija u klubu znali su da je to samo kratkorocno, jer nema tu organizacije, jer Husica je zanimao samo teren...evo samo jedan primjer, ono na prvu nebitno, ali to sve pokazuje koliko je ozbiljan klub, otisao sam sa jednim igracem da potpise ugovor sa Slobodom, i dogovor bio da se nadjemo u prostorijama kluba, i na kraju Husic nije mogao doci jer je morao postrojiti one iz TK saveza jer Sloga nije usla u visi rang, i hajde nema veze, bio je tu sekretar, i udjes u prostorije kluba, kao da si usao i neku napustenu zgradu, nema uticnica, kablove vidis, pokvarene i rastavljene centralne jedinice na stolu, stari monitori, smece na sva strane i jos te ne ceka ugovor, nego sekretar na laptopu pred tobom sastavlja ugovor(naravno prema onome sto mu je Husic poslao, sto je vec dogovoreno), i onda taj ugovor taj igrac potpisuje u kolima na putu prema Kantonalnom savezu, da to i Husic potpise, a jedini svjedok da je on potpisao sam ja...

I to je ono u cemu je "velika cetvorka" ispred ostalih, organizacijski je smijesno porediti ostale klubove sa "velikom cetvorkom", kao sto je smijesno porediti veliku cetvorku sa klubovima iz Norveske, Ceske, Slovacke, a da ne spominjemo jace lige...

I zbog toga manji klubovi nemaju sanse dugorocno biti konkurent, jer ovise o jednom covjeku, a vodjenje kluba psihicki i fizicki istrosi svakoga, dosta je tih klubova koji su imali takvog jednog vlasnika pa su propali, i uvijek na kraju opstinski klubovi su ti koji opstaju, Radnik sve prezivi, a preziviti ce i Zvijezdu, evo Borac se vraca, a Krupa ide nazad gdje pripada, iako su prema papiru uradili sve kako treba...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.