Ispade rutinska utakmica,ali bilo je tesko po teskom terenu i trcati a ne odigrati onakvu predstavu,pogotovo u drugom poluvremenu,svaka cast...Sehic nije imao posla i to je zapravo pokazatelj koji usmjerava pricu o dominaciji..Markovic odlican,ali u drugom poluvremenu,u prvom je imao slabijih varijanti u defanzivi,mnogo je trcao,borben je,bolje nego inace...Radovanovic standardan,on nema konkurenciju na svojoj poziciji,meni je sasvim dovoljno da igra onako kako sada igra...Kerla igrac utakmice,dominira snagom,skokom,cesto je ulazio u protivnicki prostor,jednostavno je beton...Mesic uz Kerlu bio miran,ok odigrao,nije imao potrebe da se puno zadaje iako je on po nekoj logici iskusniji i trebao bi da vodi odbranu,Kerla je to preuzeo od njega...Svraka sasvim solidan,narocito po trci..Beslija je znacajan za nase igrace na terenu i on kad vikne,onda ga slusaju...igrao lose,dosta se trudio,covjek igra iz ljubavi prema klubu i to je jako znacajno...Culum je meni bio jedan od tri najbolja igraca,bez obzira na pogodak,raduje me cinjenica da se vraca igri,dolazi sebi i postepeno iz utakmice u utakmicu dolazi na svoj nivo..imao je pogresnih dodavanja i da je to bilo na nivou bio bi ubjedljivo najbolji na terenu..pretrcao jako mnogo,izgleda sporo i tromo,ali je bio pravi fajter...Zeba je majstor poteza,odlican,kontrolisao susret u vezi,nema onakvih veznjaka u ligi,sarmer,a sto mi je najvaznije,ovaj put nije bjezao od duela,bezobrazno dobar...Visca odigrao standardno,onoliko koliko se igralo po njegovoj strani,to je i odradio koliko je mogao...cesto je Amar vikao na njega u drugom pluvremenu,bio mu je uz aut liniju i cinilo mi se da je dobijao konstantne kritike,Visca je mlad i dobro uci,treba njemu jos puno utakmica,a svaka kritika je urodila plodom jer je jednostavno slusao sve sto mu Amar govori...Popovic odlican bez realizacije,da ima realizaciju bila bi to jedna druga dimenzija...igra srcem,bori se,tribina ga motivise i zaista je vrijedan..komentar koji je Amar dao u jednom razgovoru je konstatacija,da je Lazo igrao u lukavici dobili bi dva razlike,ne zato sto bi ovaj bio strijelac,nego sto je ovaj mogao raditi na varijantu kako je bilo sada protiv Borca...Lazo na ovom nivou je Lazo koji je dobar za nas,u tom slucaju ima ko dati gol,kao sto se desilo na ovoj utakmici...Colic ga zabio i to je bilo fino vidjeti konacno....
Ovaj nivo igre koji se desio u drugom poluvremenu me ohrabruje i takav nivo je potreban za pitare,tada bi i taj derbi izgledao kao rutina u nasu korist..Borac je dobra ekipa bez obzira na vidjeno na Grbavici,imaju glavu i rep i odlicno kretanje...oni cak nisu imali ni svoj slab dan na ovoj utakmici,ali kao i do sada na Grbavici,igrali su prilicno oprezno i neopasno,sto me je malo cudilo,no dobro...bice oni opasni za borbuza titulu i nisu bez veze prvo mjesto...
Slijedi derbi,slijedi spektakl u kojem bi mi trebali pobijediti s obzirom na prikazano do sada...ali derbi je derbi i trenutak inspiracije je dovoljan za bilo koju ekipu da bi pobijedila,ne treba euforicno,ali jednu prepreku smo presli i idemo dalje...cestitam plavim momcima...navijanje odlicno !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !