Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

japa
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la japa » 19 jan 2019, 21:31

Zapamticu, jedva cekam da cujem izgovore...

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 19 jan 2019, 22:23

japa je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
japa je napisao/la: Bijednice jedan, vucibatino jedna nije povrijedjen citavu sezonu. Sad ce ispasti povreda ga poremetila pa zato ga nema na mapi a realno isti ku?ac i kad je povrijedjen i kad nije, u oba slucaja ne igra.
Samo najveci debili su mogli ocekivati da se on s onakvom konstitucijom nametne u svojoj prvoj nba sezoni. Ti po svemu pokazujes da si jedan od njih. :kafa:
Pa vucibatino jedna ja to nisam ni ocekivao, ja sam ocekivao upravo ovo, nikakvu minutazu i sjedenje na klupi i prevario sam se posto je otisao korak nize tj. u razvojnu ligu. Jos jedna takva sezona i vraca se nazad. Pa ljudi od pika prve runde ocekuju ipak vise od 15 minuta ukupno odigranih za pola sezone. Naravno ti i dajle vjeruj da je to sve dio plana u kojem Musa sada trenira i priprema se da naredne sezone eksplodira, sta znas moguce je sve...
pa i jeste moguce sve...siakam je kuburio po G ligi da bi ove godine eksplodirao i bice MIP....G liga nije sramota

ali kome to govoriti.....ti ni ne pratis NBA,tu si jer si namirisao propast sunarodnika i da mu drzis opelo....kao oni sto su se izivljavali na Nurkicu...pa utihnuse

dabogdaa da ti izguras godinu dana sa toliko negativnosti u sebi koja zraci iz svakog tvog posta....od arsenala i murinja pa nadalje...doslovno svaki post ti je depresija i kontra radi kontre

da je Musa u lagodnoj situaciji...pa i nije....nije nemoguce ni da se vrati u Evropu....memfis, new orleans i detroit bi mu puno ranije dali sansu, posto nemaju skoro nikoga na klupi ko moze spustiti loptu o parket....ovako u Netsima moze izvisit za sigurnih 15 minuta i dogodine....a bez minutaze nece nikada pokazat da li pripada Nba

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 20 jan 2019, 00:54

treba da bude strpljiv dobice minutazu

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 20 jan 2019, 03:56

japa je napisao/la:
edin139 je napisao/la:
japa je napisao/la:Hajde ba saberi se ko je Nurkica slao u Evropu? Ako neko jeste to je lupao i hejtao bezveze, za Musu to nije hejt to je realnost pa imamo svi oci pa vidimo sta se desava. Naravno nisam ekspert a ni prorok ne mogu znati tacno sta ce se desiti ali mnogo mi je blize realnosti da ce on uskoro nazad nego da ce tamo napraviti neku karijeru.
Tacno tako.
Mnogo je lakše probiti se u NBA visokim igračima iz europe nego vanjskim + juka je fizički zvijer, a Musa skoro pa dijete u tim okvirima i pitanje je da li će ikada dostići fiziku osrednjeg NBA igrača.
Veća je vjerovatnoca da je za dvije godine u Europi nego u NBA.
E sad si hejter ne moze tako, nema govora o povratku bosanskog Kobea u Evropu evo lumeni decidno negira takve navode!
:).
Daj Bože da ja u ovom slučaju budem u krivu ali krenula mu je ova NBA avantura u krivom smjeru.
Prvo je napravio grešku zbog insistiranja da odmah dodje ovdje gdje je izgubio bar 10 pozicija na draftu.
Greb ga ispade da svi ti silni stručnjaci u ekipama nemaju pojma kad su sugerirali da još uvijek nema tijelo za nba, ta će oni kad Musa a i mnogi ovdje na forumu znaju bolje.
Najiindikativniji pokazatelj koliko i bruklin vjeruje u njega su ugovori koje su potpisali Musa i kurucs u startu (dužina) čime su i pokazali koliko šansi mu imaju namjeru dati.
Ljudi su na pola-pola bili u startu da će Musa uspjeti, a sada vjerovatno misle kako su spusili pik prve runde.
Musa da bi dobio šansu mora se nadati ili trejdovima ili povredi 2-3 igrača i što je najgore i da dobije šansu nisam siguran da bi je iskoristio ili ti da je igrač za ovaj nivo košarke.
I opet na kraju i kao takav Musa nam je drugi-treci igrač reprezentacije tako da ne znam kako možemo biti hejteri.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 20 jan 2019, 12:24

Eto ti znas kako ljudi u Brooklynu razmisljaju. :lol:

Gotovo svaki kosarkas koji je izabran iza 20. pika (da ne kazem 15.) prolazi kroz istu sudbinu. S obzirom da ti od nba lige pratis samo Portland, prati malo koliko njihov izbor na draftu (Simons) dobija priliku za igru, a izabran je prije Muse. :)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 20 jan 2019, 12:29

Najiindikativniji pokazatelj koliko i bruklin vjeruje u njega su ugovori koje su potpisali Musa i kurucs u startu (dužina) čime su i pokazali koliko šansi mu imaju namjeru dati.
opet ovaj pokazuje zavidno neznanje pracenje NBA ...svi rukiji, pa i luka doncic, u trecoj godini imaju opciju da im se ne aktivira ostatak ruki ugovora (peta godina je qualifying offer,koju doncic nece ni docekat jer ce ga godinu ranije potpisat na max)...a sam iznos zavisi od pozicije na draftu i procenta salary capa
https://hoopshype.com/salaries/dallas_mavericks/

godinama si sasipao kantu govana po Juki...a sad se svercas kao fan... i opet pises gluposti kako ne treba igrat odbranu :damn:
:urnebes:

prestani se bolan brukat

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 jan 2019, 15:23

AirRamiz je napisao/la:
opet ovaj pokazuje zavidno neznanje pracenje NBA ...svi rukiji, pa i luka doncic, u trecoj godini imaju opciju da im se ne aktivira ostatak ruki ugovora (peta godina je qualifying offer,koju doncic nece ni docekat jer ce ga godinu ranije potpisat na max)...a sam iznos zavisi od pozicije na draftu i procenta salary capa

godinama si sasipao kantu govana po Juki...a sad se svercas kao fan... i opet pises gluposti kako ne treba igrat odbranu :damn:

prestani se bolan brukat
šta lik izjavi i osta živ dan te yebo. Pa on je Juki predviđao 8Mio po sezoni, a prava istina je skroz drugačija. Plus bi dobio više od nekog drugog tima da je htjeo mjenjati sredinu. A sad ovo za dužinu ugovora rukiju :rol:

Musa će pokazati kad tadda mu je mjesto u NBA, ne može pokazati ništa kad ne dobija priliku, kad je dobije onda ga vraćajte u evropu a do tada vam je bolje da se ne brukate javno.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 20 jan 2019, 17:59

Tracy3McGrady je napisao/la:
AirRamiz je napisao/la:

prestani se bolan brukat
šta lik izjavi i osta živ dan te yebo. Pa on je Juki predviđao 8Mio po sezoni, a prava istina je skroz drugačija. Plus bi dobio više od nekog drugog tima da je htjeo mjenjati sredinu. A sad ovo za dužinu ugovora rukiju :rol:

Musa će pokazati kad tadda mu je mjesto u NBA, ne može pokazati ništa kad ne dobija priliku, kad je dobije onda ga vraćajte u evropu a do tada vam je bolje da se ne brukate javno.
Predvidjao Sam 8-9 miliona i to na početku sezone kada je igrao mnogo lošije, al kad vodiš statistiku pronađi koliko ste vi govorili da će dobiti pa da vidimo ko je više ofulao :).
Kada je poslije nove rapidno popravio svoje igre isto tako sam rekao da je ugovor koji je dobio pljačka.

Nikad nisam posipao to ni po kome pa ni po njemu ali sam uvijek kad odigrao lose to i rekao kad odigrao dobro i pohvalio njegovo dobro izdanje. Sad shvatam da ne možete shvatiti šta znači biti objektivan.
Nego da sad tražimo postove gdje su "neki" :) pisali kako će se Musa u NBA snaći bolje nego Dončić?

I iskreno nešto me ne zanima Simons al mi je prilično interesantno kako je kurucs trenutno prekucao Musu u istoj ekipi a mnogo kasnije biran.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 jan 2019, 18:06

Kurucs je godinu i po stariji.Nek se i to uzme u obzir
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 20 jan 2019, 18:13

Pa ako je predvidjao Juki 8 miliona i nije puno fulao, neki su pricali o 17 pa cak i 20...ipak ja cu se sloziti da je taj ugovor dobra pljacka Juke jer je zasluzio vise.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 jan 2019, 18:16

japa je napisao/la:Pa ako je predvidjao Juki 8 miliona i nije puno fulao, neki su pricali o 17 pa cak i 20...ipak ja cu se sloziti da je taj ugovor dobra pljacka Juke jer je zasluzio vise.
Da je uzeo qualifying offer ove sezone 17 milki lagano
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 20 jan 2019, 18:22

Lako je sada govoriti da su babi muda...

Mene zivo zanimaju koje to kvalitete kosarkaske posjeduje Musa zbog cega neko misli da ce biti uspjesan u NBA? Ja ih nisam vidio, doduse nisam neki ekspert ali opet kvaliteta je vidljiva i onom ko manje prati od mene..

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 20 jan 2019, 18:29

japa je napisao/la:Lako je sada govoriti da su babi muda...

Mene zivo zanimaju koje to kvalitete kosarkaske posjeduje Musa zbog cega neko misli da ce biti uspjesan u NBA? Ja ih nisam vidio, doduse nisam neki ekspert ali opet kvaliteta je vidljiva i onom ko manje prati od mene..
Kao što kažeš nisam neki ekspert al ne vidim isto.
Musa je vjerovatno za dvije godine nazad preko bare.
Dao Bog da on bude višestruki all-star al ....

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 20 jan 2019, 19:16

edin139 je napisao/la:

tacnije dao Bog da se vrati preko bare...pusti se licemjerja... kao kad si srao svaki dan po Juki da mu je buducnost backup centar a danas to zamotavas u toboznju objektivnost.mozda tvoja zelja i jest da bude rezervni centar pa mu zato sugerises da ne zapinje u odbrani :lol:
jukina cijena je rezultat dry trzista

sad kad si naucio malo o ruki ugovorima i nije te stid sto si se provalio...molim te da naucis kako se zove trener Portlanda.... malo mi je blam citati da trenera jedine ekipe koju pratis zoves pogresno...cikica se ne preziva Scott....tacan odgovor je Stotts.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 20 jan 2019, 19:26

Dzanko boljibod Lukeca, hejteri u rupice

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 20 jan 2019, 19:38

kad bih poredio Dzanana sa nekim igracem...ne znam s kim bih ga uporedio.... vjerovatno je najpriblizniji odgovor da je on visocija verzija Bogdana Bogdanovica...Bogdan ce vjerovatno uvijek biti bolji suter ali je Musa bolji na ulazu i vise je verziran u napadu (kod Bogdana nisam primjetio floater).obojici je odlika visoka kosarkaka inteligencija, kod Muse cesto i zanemarena jer nije imao veliku ulogu u Cedeviti...malo je 18-godisnjaka koji su na 50% suta...a to je rezultat racionalne igre i neforsiranja

plafon je Bogdan
a donja granica je exit dogodine

ne vjerujem da ce on biti fizicki spreman ni u narednoj sezoni.bildanje tijela nije svedski stol...de mi malo misicne mase na ramena, de mi malo u noge...zato nisam toliki optimista da ce on dozivjeti krucijalni preobrazaj ni ovo ljeto...
nije imao srece sa draftovanjem i rano je otisao....ali ko te pita...jedno samo znam,necu tipkati zlurade komentare i gustat u sebi jer je Musa propao...to je za duhovnu fukaru koja se hrani negativnoscu...kao i susjede i komsije

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 20 jan 2019, 20:09

AirRamiz je napisao/la:
edin139 je napisao/la:

tacnije dao Bog da se vrati preko bare...pusti se licemjerja... kao kad si srao svaki dan po Juki da mu je buducnost backup centar a danas to zamotavas u toboznju objektivnost.mozda tvoja zelja i jest da bude rezervni centar pa mu zato sugerises da ne zapinje u odbrani :lol:
jukina cijena je rezultat dry trzista

sad kad si naucio malo o ruki ugovorima i nije te stid sto si se provalio...molim te da naucis kako se zove trener Portlanda.... malo mi je blam citati da trenera jedine ekipe koju pratis zoves pogresno...cikica se ne preziva Scott....tacan odgovor je Stotts.
Za mene je Scott (skot to ti je nešto kao sarkazam možda nekad i shvatiš) dok ne smisli tri akcije za juku.
Za sve dalje nisi vrijedan komentara, morao bi ti objašnjavati sta je sporedna stvar, sta gledanje nečeg iz cejfa itd... A to mi vidiš ne predstavlja cejf pa ću to zaobići.

Dalje ne vidim da je Musa propao ako u goroj varijanti se vrati i bude klasa u Europi (taman imamo takvih igrača na bacanje), to što ste umislili da ce Musa biti aman neki faktor u NBA i da je sve van toga neuspjeh je vaš problem.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 20 jan 2019, 20:19

dzaba se vadis...naravno da si mislio da se preziva Scott. kao sto si provalio za ruki ugovor Muse...

kad pogledas preko 100 utakmica Muse u dresu Cedevite, i ti i ovaj ti kompanjon po zluradosti onda mozes iznositi ocjene o njemu kao igracu....gdje su mu granice i slicno.prije toga se ipak malo edukuj o svijetu NBA da ti se raja ne smije.
neka te ...i nemoj zaboravit srat po Juki kad sljedecu tekmu imao sut 3/12

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 20 jan 2019, 20:32

AirRamiz je napisao/la:dzaba se vadis...naravno da si mislio da se preziva Scott. kao sto si provalio za ruki ugovor Muse...

kad pogledas preko 100 utakmica Muse u dresu Cedevite, i ti i ovaj ti kompanjon po zluradosti onda mozes iznositi ocjene o njemu kao igracu....gdje su mu granice i slicno.prije toga se ipak malo edukuj o svijetu NBA da ti se raja ne smije.
neka te ...i nemoj zaboravit srat po Juki kad sljedecu tekmu imao sut 3/12
Pogledao si 100 musinih tekmi :o nemoj zezat pa tebe treba za nobelovu predložiti, tako mlad a takvo dostignuće u zivotu. Ne zna Bosna kakvog Ramiza ima.

E vidiš ja imam pametnijih stvari u životu od gledanja 100 musinih utakmica u tamo nekoj cedeviti. Nije mi cejf.
Nit je Musa napravio sta spektakularno u seniorskoj košarci nit je cedevita meni klub vrijedan gledanja.

Musa ni sa povrijedjenim igračima ne može do minuta dok kurucs sve češće dvocifren i to je .,

Ako ikada odigra nešto respektabilno čestitat ću mu.
Na sreću nije mi cejf sad tražit postove i poredjenja kako će biti bolji od doncica kako ovo kako ono, razumijem raju što su neobjektivni bili pa sad da im to spočitavaju mi je smiješno.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 20 jan 2019, 20:46

e tako nam je sve u drzavi...ne zanima te gledanje (kako bi tek gledao hrvatski kup kad nisi ni Abu)ali vec imas formirano misljenje i ekspert si...jedan igra,drugi ne igra...sta se tu ima mozgat kad je sve jasno

nije tebi Musa duzan da uveseljava zivot...ako propadne,propao je sebi a ne tebi...nemas ti njemu sta cestitat
zavrsio sam na ovu temu

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.