Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

edRed
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la edRed » 21 jan 2019, 15:17

redbull93 je napisao/la:Je.bo im bhtelecom mater i njihova moja tv prenosi... arenama dati sve utakmice da prenose! Imas 6 utakmica ako ne mozes obezbjediti za sve prenos rokni se odmah. Nek arene 4-5 utakmica uzmu, a 1-2 bht, svakako utakmice se igraju sub-ned.
Neće ni klubovi tek tako davati prenose... I ja bih rado gledao utakmice u HD-u ali šta je tu je ....jedini je telecom dao nešto klubovima za prenose, a snosi i većinu troškova bhtelevizije kod prenosa....

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 21 jan 2019, 15:22

Prezvakana tema, nemojt opet molim vas.
Zn da nema takmicenna, al pisite o luni, kiji, jeleni karleusi nemojte o prijenosima, jednon2 milion puta ovdje pisano
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 21 jan 2019, 15:48

hlive je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:Je.bo im bhtelecom mater i njihova moja tv prenosi... arenama dati sve utakmice da prenose! Imas 6 utakmica ako ne mozes obezbjediti za sve prenos rokni se odmah. Nek arene 4-5 utakmica uzmu, a 1-2 bht, svakako utakmice se igraju sub-ned.
Ili ako već ide ovako zašto Savez ne napravi nešto kao KSBiH. Svaki domaćin je dužan sa jednom kamerom i grafikom odraditi prijenos. Znači ako ide na TV sve ok, ako ne dužan si za YT Saveza odraditi stream. I svi zadovoljni. Ili Savez preuzme to na sebe i organizira jednostave streamove za one utakmice koje ne idu na TV. Tu su troškovi manji puno nego na TV kad ide.

Jer kamere od Saveza su svakako na utakmici (minimalno 3) i zar je problem spojit i stream raditi onih utakmica koje ne idu na TV prijenosu
I to sto kazete, svakako kamere saveza su na utakmica. Koje ne idu na prenos, stavi na yt kanal nek ide.

Problem je sto ce prenos biti bolji nego na mojoj tv i bhtu :lol:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 jan 2019, 16:14

redbull93 je napisao/la:
hlive je napisao/la:
Ili ako već ide ovako zašto Savez ne napravi nešto kao KSBiH. Svaki domaćin je dužan sa jednom kamerom i grafikom odraditi prijenos. Znači ako ide na TV sve ok, ako ne dužan si za YT Saveza odraditi stream. I svi zadovoljni. Ili Savez preuzme to na sebe i organizira jednostave streamove za one utakmice koje ne idu na TV. Tu su troškovi manji puno nego na TV kad ide.

Jer kamere od Saveza su svakako na utakmici (minimalno 3) i zar je problem spojit i stream raditi onih utakmica koje ne idu na TV prijenosu
I to sto kazete, svakako kamere saveza su na utakmica. Koje ne idu na prenos, stavi na yt kanal nek ide.

Problem je sto ce prenos biti bolji nego na mojoj tv i bhtu :lol:
Ma koriste loše kamere pa zabaguje kad igrač potrči nalo brže. Sreća u nesreći ovi naši invalidi po PL slabo trče.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 jan 2019, 17:57

prisonbreak je napisao/la:
Kakav je tvoj stav vezano za ove prijenose?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 21 jan 2019, 17:57

Odkad se Osim vratio, covjek ima osjecaj da niko nikad nije sutnuo loptu u Želji, kao da je dosao negdje u centralni Kongo poducavat fussball :D
NK Široki Brijeg

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 21 jan 2019, 18:01

Penaltiky je napisao/la: Ma koriste loše kamere pa zabaguje kad igrač potrči nalo brže. Sreća u nesreći ovi naši invalidi po PL slabo trče.
Bas naprotiv, kamere koje snimaju za Savez su dobre. Idu u HD ili FHD. Nemoj da te zbunjuje pregled na BHt1 jer se on snima drugim kamerama pored kamera Saveza. A kvaliteta snimki se vidi na yt kanalu Saveza kad izbace pregled kola koji je 12x bolji od ovog na BHT1
It's better when it's live

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 jan 2019, 18:03

hlive je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la: Ma koriste loše kamere pa zabaguje kad igrač potrči nalo brže. Sreća u nesreći ovi naši invalidi po PL slabo trče.
Bas naprotiv, kamere koje snimaju za Savez su dobre. Idu u HD ili FHD. Nemoj da te zbunjuje pregled na BHt1 jer se on snima drugim kamerama pored kamera Saveza. A kvaliteta snimki se vidi na yt kanalu Saveza kad izbace pregled kola koji je 12x bolji od ovog na BHT1
Ma neko je na yt pustao strim i kamere su smrzavale

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 21 jan 2019, 18:11

Penaltiky je napisao/la:
hlive je napisao/la:
Ma neko je na yt pustao strim i kamere su smrzavale
Nemogu kamere smrzavat. To je onda bilo do racunala/encodera ili internet konekcije. Kamere Saveza odlicno snimaju tj imaju odlicnu kvalitetu slike. Barem sto sam ja upratio.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 jan 2019, 18:12

Ma nije do saveza, nego kamera je ko nadzorma nije namjenjena za toga ja mislim uopšte a moguce i da je do hardvera.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 21 jan 2019, 18:14

hlive je napisao/la:
Mislim da je penaltiky i govorio za bht.

Evo pogledajte na 9:35 tragikomedije... glava te zaboli dok jadan kamerman nacilja onu loptu s jadnom kamerom od 4:3 aspect ratiom, kamerama koje su se prestale koristit jos 90-ih... snimak od prije 7 godina a dan danas se nista promjenilo nije :lol: :lol:
Fuj fuj fuj, popisam se i na savez i bhtelecom a posebno na ovaj bht !
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 21 jan 2019, 18:28

MortemHz je napisao/la:
prisonbreak je napisao/la:
Kakav je tvoj stav vezano za ove prijenose?
Ko pnudi pare njemu dati, nek je to i BH Telecom, al ugraditi klauzule u ugovor, glavna HD kamera, sve utakmice u direktnom prijenosu, i kvalitetetnu neku emisiju. Na tom prinicipu nesto.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 jan 2019, 18:37

FrancescoTotti je napisao/la:
hlive je napisao/la:

Evo pogledajte na 9:35 tragikomedije... glava te zaboli dok jadan kamerman nacilja onu loptu s jadnom kamerom od 4:3 aspect ratiom, kamerama koje su se prestale koristit jos 90-ih... snimak od prije 7 godina a dan danas se nista promjenilo nije :lol: :lol:
dvije raspar kamere, jedna tamna kontrast oči gore druga svijetla sve isto :rol:

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 21 jan 2019, 18:45

FrancescoTotti je napisao/la:
hlive je napisao/la:

Napominjem ne razlikujete kamere Saveza od kamera BHT1. Savez snima sa 3 kamer svaku tekmu nemaju te kamere veze sa BHT1 pregledom. BHT1 snima sam sebi sa jednom kamerom i to losom a i da je bolje nema razlike jer BHT1 jos uvijek ide u SDu
Savez ima 10x kvalitetnije preglede a evo i primjer:

I zato i kazem. Svaka tekma koja nije na TV vrlo lagano se rijesi stream jer su kamere tu i tako i tako i plaćene su, osigura svaki klub optimalnu internet konekciju i pusta se strim ili angazira Savez nekoga da to radi.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 21 jan 2019, 19:05

Ja i govorim za bht. Zanima me kako prenose domace utakmice repke u hd? Iznajmljuju kamere il sta?

A ovi pregledi na yt saveza su kriminalni. Nek uci od slovenaca ko god je zaduzen za editovanje i uploadanje tih videa
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

since1948
Kontakt:

Post Postao/la since1948 » 21 jan 2019, 19:13

FrancescoTotti je napisao/la:Ja i govorim za bht. Zanima me kako prenose domace utakmice repke u hd? Iznajmljuju kamere il sta?

A ovi pregledi na yt saveza su kriminalni. Nek uci od slovenaca ko god je zaduzen za editovanje i uploadanje tih videa
Ne prenose. Bar ne na zemaljsku antenu jer ista nije u mogucnosti ici u HD logicno jer je to tehnologija iz 90ih. Sad nisam siguran kakva je situacija s onim signalom za kablovsku i satelitske tv mislim da postoji specijaliziran kanal BHT HD ili tako nesto. A i to samo jer UEFA ima rigorozna pravila oko toga
SAMO ŠIROKI!

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 21 jan 2019, 19:22

FrancescoTotti je napisao/la:Ja i govorim za bht. Zanima me kako prenose domace utakmice repke u hd? Iznajmljuju kamere il sta?

Pa angaziraju HD produkciju. U BiH ih nema bas osim Hayata(oni imaju najbolja kola ako sam upratio dobro) ja mislim a u Hr recimo imas koliko hoces tih produkcija.
Imamo i mi jednu ovdje u Hercegovini FullHD ali...
Ne kazem da su ekstra pregledi na Yt al su opet duzi i kvalitetnije slike od BHT1. Bolji su opcenito od BHT1

Uglavnom, da se vratimo na temu, bez problema Savez rijesi stream utakmica koje nisu na TV. Uz to ispostujes i BHT sa logotipom transparentnim u kutu playera, grafike narancaste i reklame. Mozes sta hoces.

Inace, ove grafike lige su dno dna na prijenosima.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 jan 2019, 19:40

Flash produkcijska kuća je najbolja u BiH oni su i za Arenu radili

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 21 jan 2019, 19:42

Ja imam bolju opremu od BHT1
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 21 jan 2019, 19:44

MortemHz je napisao/la:Ja imam bolju opremu od BHT1
Jest to tesko imat svaki noviji mobilni bolja je oprema od njihovih kamera :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.